Hűvösvölgyi ​suli 5. (Hűvösvölgyi suli 5.) 125 csillagozás

Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 5.

Szép dolog a szerelem, különösen akkor, ha kölcsönös, és semmi sem zavar be a képbe. Úgy tűnik viszont, hogy a zavaró tényezők mindig lesben állnak. És ilyenkor nem marad más, mint levonni azt a következtetést, hogy a szívügyek tök bonyolultak! Meddig kell harcolni valamiért, ami már nem is annyira tuti? Kell-e szólni a legjobb barátnőnknek, ha a szívét megdobogtató fiúról nem épp kedvező dolgokat tudtunk meg? Hol van a határ rajongás és önmagunk feladása között?
A Hűvösvölgyi suli ikrei visszavonhatatlanul elérkeztek a felnőtté válás ama bizonyos küszöbéhez, ahol már olyan komoly kérdésekkel találják szemben magukat, mint a közelgő továbbtanulás, az előítéletek veszélyes mivolta, vagy épp az érzelmek és a logika összeegyeztethetetlensége.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155463600

Kapcsolódó zóna

!

Hűvösvölgyi suli

17 tag · 16 karc · Utolsó karc: 2016. november 15., 16:10 · Bővebben


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Kassai Dóri · Lantos Károly (Karesz) · Dénes · Timi


Kedvencelte 7

Most olvassa 44

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Könyvmolylány20 P>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 5.

Ahogy egyre inkább halad előre a sztori, úgy lesz egyre élvezhetőbb. S úgy kezdenek egyre inkább felnőni a főszereplők is. Ez a kötet egy kisebb vízválasztónak is megfelel. Dóri végre spoiler. Ezzel egyetemben külső-belső változtatásokat hajt végre, hogy az „új” személyiségéhez passzoljon a környezete, új frizurát csinál, kifesteti a szobáját és új bútorokat is vesz neki az anyukája. Na meg Nórinak is. Örültem neki, hogy ebben a részben több szerep jutott Karesznak, egyre inkább kezdem megkedvelni őt, most, hogy már nem az osztály rosszfiújának akarják csak beállítani, végre elkezdte őt megismerni Dóri is, és ő is rájött, hogy sokkal több lehetőség rejtőzik a srácban, mint azt elsőre gondolta volna. Nagyon tetszett az a rész, hogy közösen újjáélesztették a régi iskolai újságot. Nagyon bátor ötlet volt, de szerintem tök jól sikerült, mindkettejük nagyon tehetséges.

Camelia>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 5.

Itt megint felfelé ívelt a sorozat. xD
De nem eléggé.
Miért kellett ezt?
Volt benne néhány idegesítő pillanat. de szerencsére a végére minden rendbe jött.
Most egy kicsit másmilyen volt. Beletekinthettünk jobban az életükbe, és egy kicsit mélyebb szempontból lett az leírva.
Sajnos ebben a részben sok hasonlóságot véltem felfedezni más sorozatokkal.
De ez attól még kiskorom kedvence lesz :D

Annie_Cresta>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 5.

Ismét csak azért vettem a kezembe a sorozat egyik könyvét, hogy jól kiröhöghessem Dórát, amiért ekkora szerencsétlen és mindig kínos szituációkba keveredik, de ez a rész valahogy többet nyújtott. Nem mondanám, hogy már érdekelni fog, hogy melyik szereplővel mi lesz, de ahhoz képest egész jó volt ez a rész. Sokszor forgattam a szemem és csapkodtam a fejem, de azért nevettem is rajta bőven. Mert ki az, aki belelép a friss betonba és egy szőnyeghez ragad? Dóra. Ki az, aki a szaunában véletlenül a legutáltabb tanára ülébe ül? Úgy van, Dóra. Ki az, akit szemészet helyett a fogorvoshot írnak be és ott kell maradnia, ráadául figyelmetlenségében a kék zsákszerű valami :D, amit fel kellett húznia a lábára, ott is marad és úgy megy iskolába? Dóra. Ki az, aki véletelnül megdobja az egyik tanárát a telefonjával? Még midnig Dóra. Na és ki az, aki a hastáncos előadásnál elfelejti a kendőt, és a kezeit kell ráznia? Hát persze, hogy Kassai Dóra! Ennyire szerencsétlen még én sem vagyok, pedig naponta legalább ötször süllyednék el kínomban.
Amiből elegem volt az a sok szerelmi dráma. Dóra is egy csomót hisztizett, hogy milyen rossz neki meg Attilának, brühühü. Szerintem már mindenki tudta, hogy a kapcsolatuk úgysem tart ki sokáig, szóval mindegy. spoiler A másik meg Timi volt, komolyan, az a lány kikészít, főleg a ”szerelmei” neveivel… Vince, Béci, Berci, Dönci (azaz Dénes)… MOST KOMOLYAN? Kíváncsi vagyok, ki lesz a következő ci/ce.
Meglepődtem, mert tényleg nem számítottam rá, hogy élvezni fogom bármelyik részt is, a kínos és vicces szituációkon kívül, de mégis így lett. Meglátjuk mi lesz a maradék két részben.

booksta_girl01>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 5.

És igen, pontosan átérzem azokat, amiket ebben a kötetben Dóri és Nóri: megállíthatatlanul a felnőtté válás felé.
Ez a rész is iszonyatosan tetszett, semmi tétlenség, semmi unalom, csak a hétköznapi kalandok! A megmosolyogtató részek még mindig elengedhetetlenek, döbbenetek és kavarások mindig fel tudták ütni a fejüket, öröm és bánat… minden! spoiler

>!
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155463600
lena91>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 5.

Még mindig nagyon szeretem ezt a sorozatot és az ikreket, de most egy kicsit fáj a szívem Attila miatt. Miértmiértmiért kellett ennek így történnie? Ilyen előzmények után?
Persze megint sokat nevettem (a legnagyobb kedvencem az uszodás jelenet), nagyon jó humora van az írónőnek. Imádom az ikreket, ide a következő részt.

Sylvie23 P>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 5.

Én nem ajánlom ezt a könyvet, mert nekem nem tetszett. Elképzelhető, hogy 25 évesen túl idős vagyok ezekhez a könyvekhez, de számomra nem volt semmi mondanivalója. Szóval csak akkor ajánlom, ha kb. 13-14 éves vagy. Összességében Dóri karaktere egy picit fejlődött, de még mindig idegesítő maradt, talán az idegesítő „problémái” miatt. Egy este alatt kivégezhető rém unalmas könyv. Én folytatni fogom, ha már elkezdtem, de nincsenek nagy elvárásaim. Leiner könyvei legalább megnevetettnek, ez még arra se képes.

Regina_Rudolf>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 5.

Ez a könyv meglepett.Ez a rész tetszett a legjobban, és még várom is a folytatást.
Dóri végre kezd felnőni, így látszik rajta, hogy már nem szerencsétlenkedik annyit és érettebben gondolkodik.A vége kicsit meglepett, mert én erre már az elején gondoltam :)

1 hozzászólás
evikeeh>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 5.

Egye fene, megadom a 4 csillagot.
Hiába vannak hibái, ez egy tinilányokról szóló csajos, tinikönyv tinilányoknak. Dórán volt némi változás, végre egy kis karakterfejlődés. Jácint nem unokatestvér!!!!! Kiderült, hogy adoptálták!!!!! Arghhh. Ilyen hibát nem kéne elkövetni.
Vannak végre komolyabb témák, nem olyasmik, mint az előző könyvekben „jajjj -nincs-sminkem- és-van-egy-pattanás-a-fejemen-és-ez-nagyon-gáz-világvége-van” félék, hanem megjelentek a Kalapos Éva típusúak. lányok, mindent olyyan komolyan vesznek Végülis nem rossz, volt ahol felnevettem. Ez inkább olyan „lazítós” könyv. :)

Freya_chan>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 5.

Még mindig vannak benne olyan dolgok, amiket értékelek, de néha már túl sok volt Dóriból és az Attila miatti problémáiból. Szerintem új kedvenc karakterem lett Karesz személyében. Az egész történetben ő a legnormálisabb karakter. A sorozatot azért folytatni fogom és reménykedek benne, hogy a további részek is tetszeni fognak, vagy, hogy egyáltalán megtudnak fogni.

Boglárka3346>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 5.

Ahogy a többi hűvösvölgyi suli rész, ez is nagyon tetszett. Remélem lesz még folytatása.


Népszerű idézetek

Katniss>!

– Nem megyünk be?- mutatott a játszótér felé.
– Megbolondultál? Egyrészt zárva van, másrészt a gyerekeknek van fenntartva, harmadrészt minden tök vizes.
– Az átázott gatyádnak már mindegy, szerintem te is elég gyerekes vagy, és azért van a kerítés, hogy átmásszunk rajta.

80. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kassai Dóri · Lantos Károly (Karesz)
1 hozzászólás
Annie_Cresta>!

Míg az osztálytársaim lágy mozdulatokkal csavargatták a kendőiket, pörögtek, forogtak a színes kelmékkel, én úgy totyogtam körbe-körbe (magam körül), kendő híján a karjaimmal bénán csapkodva, mint egy hasmenéses galamb, aki nem találja a megfelelő helyet az izé… szóval arra.

Suzana>!

Az érzelmeknek, pláne a szerelemnek nem lehet parancsolni. Megmondod a szívednek, a gyomorremegésednek meg a lábelgyengülésednek, hogy bocsi, most épp nem aktuális, majd pár hét múlva folytatjuk?

49. oldal

chuchu P>!

Míg Timi a szalagavató gigahosszú pillákkal fogja meghódítani Mr Szépet és a többi lány is nyilván a legjobb formájában fog tündökölni, én piros szemmel és a fogaim közül kilógó vésővel tekereghetek a flitteres bikiniben. Mint Jumurdzsák és Hasfelmetsző Jack groteszkül sikerült leszármazottja.

330. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dénes · Kassai Dóri · Timi
Cheril>!

Épp elhatároztam, hogy akkor egye fene, kibökök egy sziát, mikor eszembe jutott az a szabály, hogy srácnak nem köszönünk előre. Mivel pont abban a pillanatban ért mellém, az előbbi elhatározásomból egy egy idétlen sziszegés és még bénább bazsalyogás lett.
Mr. Szépnek esze ágában sem volt köszönni, ellenben jól végigmért, majd láttam, hogy tágra nyílnak a szemei, és furcsán megremegett a szája széle.

331-332. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dénes · Kassai Dóri
aliz0814>!

– Akkor nem haragszol? – néztem rá esdeklő kiskutyaszemekkel.
– Nem. Feltéve, ha…
– Bármit megteszek!
– Akkor… holnaptól együtt a vadászmezőn! – jelentette ki Timi, és még a szemöldökét is megtornáztatta a hatás kedvéért.

248. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kassai Dóri · Timi
Reader_RexFan>!

– Hogy került a telefonod Halmai hátára? […]
– Odadobtam.

Annie_Cresta>!

– Amúgy minden oké… tisztázódott a helyzet – közöltem, és közben nem tudtam eldönteni, mit csináljak a kezeimmel. Támaszkodjak Karesz padjára (túl bizalmas), dugjam zsebre
(túl béna), fonjam karba (még bénább), vagy kulcsoljam össze hátul (legbénább)… Egyáltalán minek van az ember lányának két ilyen hosszú karja?!


A sorozat következő kötete

Hűvösvölgyi suli sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Papp Dóra: Tükörlelkek
Tavi Kata: Szívkeringő
Szabó Magda: Abigél
Leiner Laura: Higgy nekem
Leiner Laura: Ég veled
Kalapos Éva: Kéz a kézben
Kertész Erzsébet: Gyönyörű nyár
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
Heniko Sakka: Édes tini élet