Hűvösvölgyi ​suli 4. (Hűvösvölgyi suli 4.) 143 csillagozás

Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 4.

Bár a kamaszsors eddig sem volt kifejezetten egyszerű, a tizenhatodik születésnap felé közeledve újabb megválaszolandó kérdések bukkannak fel. Olyanok, mint például: mi érdekli valójában a fiúkat? A szoknya hossza? A kivasalt haj? A tökéletes smink? Esetleg a humorérzék vagy az érett gondolkodás? Netán az a megmagyarázhatatlan „kisugárzás”?
Akármelyik is, mindenesetre úgy tűnik, a lányok sincsenek irigylésre méltó helyzetben. Akkor sem, ha túl sok szép mosolyú fiú van a láthatáron, és akkor sem, ha nincs belőlük egy se. Jó lenne néha kikapcsolni azokat a nyughatatlan „pasi-csápokat”, kár, hogy lehetetlen…
A Hűvösvölgyi suli ikrei persze továbbra is bízhatnak egymásban, így azt is megoldják, ha véletlenül két helyen kell lenniük egyszerre, egy időben.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155463105

Kapcsolódó zóna

!

Hűvösvölgyi suli

17 tag · 16 karc · Utolsó karc: 2016. november 15., 16:10 · Bővebben


Enciklopédia 1


Kedvencelte 6

Most olvassa 49

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Camelia>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 4.

Azt hiszem ez a rész, ahonnan elkezdtem unni.
Elkezdtem unni Attila szenvedéseit.
Elkezdtem unni, hogy elveszett a cuki kis rózsaszín köd, hogy egyre több a veszekedés.
Még mindig szerettem a sorozatot. De valahogy a cselekmény elkezdett unalmassá válni.
Már megismertem annyira a lányokat, hogy nem vágytam a kalandjaikra, hogy ne szeressem őket.
Érezhető volt, hogy elkezdtek kamaszodni.
Sok volt a veszekedés. :(

2 hozzászólás
Könyvmolylány20 P>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 4.

Nekem nagyon tetszett ez a kötet is, akárcsak az előző részek! Nagyon könnyű, laza kis olvasmány, tökéletes kikapcsolódás. Úgy éreztem ebben a részben, hogy Dóri kezd végre felnőni, már a komolyabb témák is elkezdik foglalkoztatni, mint pl. a továbbtanulás. A történet vége viszont durván kiakasztó volt, ekkora függővéget! Dóri élete kicsit sem könnyű, a folyamatos bénázások sorozata, na meg Halmai nem teszik ezt lehetővé. De ennek a résznek a végén felcsillant egy kis reménysugár, bár nem tudom, mennyire mély ez a reménysugár, úgyhogy alig várom már, hogy olvashassam a következő részt és kiderüljön, hogy most mi is volt ez!

kiruu>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 4.

Először megnyugtatnám a szegény lelkeket, hogy Attila levele egyenlő a nagy nullával. Semmi. Lófing. Semmi nem derül ki belőle, szóval felesleges izgulnotok bármi miatt is.
Ha én olyan lennék, mint amilyen tiniket feltüntetnek ezek az ifjúsági regények… világgá mennék magamtól.
Mi ez a sok pasi? Mi ez a sok hiszti? Mi ez a sok önsajnálat? Minek vannak ezek? Dóri az agyamra ment. Jácint, Levi, Attila, meg ki tudja még ki, valami idióta nevű gyerek, ja meg Ákos… hát valami botrányos. Jácint egy barom, Levi se normális, Attila azt hiszi borzalmas menő, de ő volt a kislányos, nem csak Dóri, Ákos még tök normális volt. Nóriról nem is mondok semmit, mert ami eszembe jut, annak semmi köze a pozitív jellemzőkhöz.
A könyv cselekménye nagyon unalmas; pasik, sírás, pasik, smink, Nóri, pasik… Egyedül az osztállyal kapcsolatos részek tetszettek nagyon. Ja, és nyugi, happy end lesz. Meg jön a folytatás, mamám segíts…

evikeeh>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 4.

Attilában rengeteg az irodalmi érték. Meg kell hagyni. Full gyorsan olvastam, ezt a full könyvet. A könyv fele tele fullra lett fullozva. Értem én, menő szó,_full_ sokan használják, de már fullra elegem lett ebből a fullozással. Dóra, aki rengeteget olvas, irodalmi pályázatot nyer, miért használja a fullt? Na jó, abba hagyom ezt a fullozást, mert ha a könyvben is idegesítő volt, akkor itt is az.
Értem Dóra, hogy nagylány vagy, de a rövid gatya és a csizma, erős smink, „éppen, hogy eltakarja a mellbimbómat ” top mégse a megfelelő párositás. Megértem, hogy pasikat akarsz, mert te ilyen vagy. És ebbe nincs beleszólási jogom. Megértem, ha az írónő Attilára az alábbikat mondja: Ő nem egy „első látásra beleszerettem” pasi. Mintha e mögött ez lenne: Ő nem Cortez, de mégis az!!!
Tulajdonképpen jobbak voltak az előző részeknél, és végre megértettem, hogy miért suli a címe. Végre megismerhetjük az osztálytársakat!!! De kúúúúl… Fura, de néhol felnyerítettem, ami remélem nem baj.
Remélem, Dóra végre felnő. Olvastam az ötödik rész füllszövegét, így erre van remény :D
Ennyit tudok most mesélni.

gbrllcaa>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 4.

Khm…
Nekem tetszett A Szent Johanna Gimi is, úgyhogy ez is tetszik. Bár nem ugyanaz, de hasonlít. A sulinak semmi köze a könyvhöz, az csak a cím érdekében. Attól eltekintve egész jó. Nekem legalábbis. Az összes rész borítóját imádom! Szép színek, jó figurák. Kicsit furi, hogy csak egyszer találkozott Dóri Lillával, ugyebár legjobb barátnők… Nem tudom melyik részben volt, amikor Dóri fogorvoshoz megy:DDDDD Hát sírtam a röhögéstől!! Az a legjobb fejezet!;D
Nagyából ennyi.:)

readingfun>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 4.

Á-áááhhhhh! Nem hiszem el! Hogy lehet(nek) valaki(k) ennyire szerencsétlen(ek)? :D spoiler Eddig is szerettem a sorozatot, de azt hiszem, eddig ez a kedvenc részem! :)

Annie_Cresta>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 4.

Igazából én nem szeretem különösebben ezt a sorozatot. Teljesen hidegen hagy a szereplők sorsa, egyikük sem kifejezetten szimpatikus. Viszont ha már a kezembe akadt, elolvastam. Miért is ne? Körülbelül ez is annyira tetszett, mint az eddigi részek. Semmi különös. Valami szórakoztatóra vágytam, amin nem kattog folyamatosan az agyam és megkaptam. Szerintem ennyi a sorozat, semmi több. De szórakozásnak megfelelő. Komolyan, én nagyon sokszor visítoztam a nevetéstől Dóri szerencsétlenségén. Mert ha a poénok nem is olyan jók, de a főszereplőnk szerencsétlensége teljesen kárpótol érte! A további részeket is elolvasam amint lehetőségem lesz rá.:)

Greywind>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 4.

Jusztse fogok SZJG-s összehasonlító értékelést írni. Megyek szépen szembe a köz vélményével. Ismét. Nekem ez a sorozat tetszik. Kedves, bohókás limonádé, jól eltalált hangnem, a szereplők sem papírkarakterek (és erre itt egy szerencsés-szerencsétlen baleset folytán kicsit bővebben is fény derül), a történések pedig hihetőek, annak ellenére, hogy néhol a valószínűtlenség határát súrolják a véletlenek, dehát ennyi belefér. Aranyos, emberi, igazi strandkönyv. Csak ne lenne tél.


Népszerű idézetek

Annie_Cresta>!

– Már megint maga az, Kassai Dóra?! Mondja, mégis hány hímnemű egyedet tervez egyszerre szédíteni? Henrik, fiam, ha rám hallgat, szedje a sátorfáját, amíg nem késő!

Annie_Cresta>!

A tesóm nem akadt fenn a nem túl bravúros stíluson, sőt minden mondatnál nagyobbra tátotta a száját (féltem, hogy végül már nem lesz hova távolítani az ajkait, de megoldotta…).

booksta_girl01>!

Ha ilyen nehéz, sokszor fájdalmas dolog felnőtté válni, nem maradhattunk volna inkább örökké gyerekek?

86. oldal

Annie_Cresta>!

– Oké, persze, nem vagytok felszínesek, bocs. De megkérdezhetem, mi számít még nektek? Úgy értem, mi alapján pontoztok? Mert annyira nem ismertek minden lányt az osztályból, hogy tudjátok, mit szeret olvasni, szereti-e ugyanazt a sportot, mint ti… meg ilyenek. Szóval akkor hogy megy ez?
– Tök egyszerű. A kisugárzás. Az illat. A mosoly. A kémia.
– Kémia? Komolyan az számít, szeretjük-e a kémiát?

Annie_Cresta>!

[…] de annál kényelmetlenebb érzés nem sok van, mint amikor beszorul az ember lányának a lábujja a harisnya lyukába.

Annie_Cresta>!

– Tessék?!? – a délután folyamán harmadszor kerekedett ki a szemem (és ezúttal az állam is lecsúszott a bokám környékére). Bíztam benne, hogy Nórinak nem lesz több hasonló híre, különben a szemem ki fog akadni a helyéről, és ezentúl állandóan csodálkozó tekintettel kell léteznem, ami valószínűleg még ijesztőbb lenne, mint mikor Katinak bénán szedték ki a szemöldökét.

Suzana>!

A szemöldököm a bővített mondatokkal való kommunikálás bajnoka.

260. oldal

Suzana>!

Szóval valójában a kamasz srácok és kamasz lányok egyformán idétlenek, csak épp más köntösbe csomagolják a hülyeségeiket.

372. oldal

Regina_Rudolf>!

A karácsony idén egészen rendhagyó módon zajlott.Bár, ha jobban belegondolok… végül is megvolt az elmaradhatatlanrántott leves tojással és a mákos guba, sőt a karácsonyfa-díszítés előtti kötelező veszekedés is.

281. oldal


A sorozat következő kötete

Hűvösvölgyi suli sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tavi Kata: Nyitótánc
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Szűcs Vanda: Egy ikerpár titkos naplója – Szívzűrök
Kalapos Éva: Kéz a kézben
Leiner Laura: Egyszer
Szabó Tünde: Rácsok
Papp Dóra: Tükörlelkek 2.
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Szabó Magda: Abigél
Szilvási Lajos: Egymás szemében