Hűvösvölgyi ​suli 2. (Hűvösvölgyi suli 2.) 273 csillagozás

Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 2.

Kamasznak, ráadásul szerelmes kamasznak lenni továbbra sem könnyű. Mert ugye ott vannak azok a bosszantó kérdések, mint például mikortól kezdve jelenthetjük ki, hogy akkor mi most járunk? Az első kézfogástól? Az első csóktól? És egyáltalán meg kell ezt beszélni vagy vannak egyértelmű jelei a „járásnak”? És mi van akkor, ha úgy tűnik, a másik már nem is akarja annyira a dolgot? A válaszok megtalálásában természetesen nélkülözhetetlen a Facebook, na és a legjobb barátnők – illetve egy olykor idegesítő, de alapvetően rajongásig szeretett ikertesó – véleménye, és néha bizony beavatkozása is…
A Hűvösvölgyi suli ikrei betöltik a tizenötöt, és ezzel együtt a kamaszkor egy újabb lépcsőjéhez érkeznek: ezen a szinten már valódi szerelem és végtelenül összegubancolódott szálak várják őket, amiket néha nehezebb kibogozni, mint gondolnák.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155054631

Kapcsolódó zóna

!

Hűvösvölgyi suli

17 tag · 16 karc · Utolsó karc: 2016. november 15., 16:10 · Bővebben


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Kassai Dóri · Kassai Nóri · Domján Attila · Lilla


Kedvencelte 17

Most olvassa 71

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Camelia>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 2.

Most így 3 év elteltével lehet meg kéne írni az értékelést.
Nagy vonalakban. Mert semmire sem emlékszem.
Az elején imádtam ezt a sorozatot. Jó kicsi voltam, de nem fogom megváltoztatni a véleményem, csak ha esetleg újraolvasom. xD
Nagyon tetszett, hogy ikrekről szól.
Nemrég ez előtt láttam a Két Lottit és emlékszem, hogy azt imádtam.
Gondoltam, akkor ez is tetszeni fog.
És nem is csalódtam. 12-13 éves koromban egyik kedvencem volt. Nekem sajnos nem volt meg, ezért a barátnőmet kértem mindig, hogy vegye meg a kövi részt is, bár ő nem olvasta el sosem.
Akkor, kicsiként nagyon tetszett Pest és az ottani gyors élet. Nagyon jó volt belecseppenni ennek a sorozatnak köszönhetően.
Bennem sosem volt ott, hogy SZJG kopi lenne. Nekem teljesen más volt. Sokkal egyszerűbb, könnyebb. 13 évesen barátok nélkül én itt barátokra leltem. Ezért is szerettem nagyon.

pikkupilvi P>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 2.

Továbbra sem dobom el az agyam a sorozattól, de arra tökéletes, ha két nehezebb olvasmány között kicsit ki akarok kapcsolni vagy egy többórás vonatutat szórakoztatóan elütni. Lilla nagyobb szerepet kapott, ami jól veszi ki magát, másképp nagyon egyoldalú volt a barátságuk Dórival.
Nóri jóval szimpatikusabb, mint az első kötet alapján.

janka0416>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 2.

Borító: 5/5- ilyesmire gondoltam én is :)
Cselekmény: 5/4 – sokkal jobb volt, mint az első. Végre történt is valami, Dávidon kívül. :)
A szereplők is sokkal szerethetőbbek voltak. Nagyon tetszett benne,hogy nem csak a fiataloké volt a főszerep pl: Adri
Most már csak egy negatívuma van a könyvnek.. annyira siet a cselekménnyel, nagyon hamar kiderül benne minden..
Most már egyre kíváncsibb vagyok a harmadik részre. :)
*Avril Lavigne – Rock N Roll* – http://www.youtube.com/watch…

1 hozzászólás
Lilla>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 2.

Az első részt félbe hagytam 40 (vagy 60?) oldal után , azonban adtam neki még egy esélyt és a végére még tetszett is.
Ez egy olyan könyv, amibe bele kell rázódni, meg kell szokni a stílusát ahhoz, hogy élvezni tudjuk. (persze van, akivel ez soha nem fog megtörténni – ezért is van olyan alacsony százalékon a regény gondolom: amit meg is értek, meg nem is értek)
Ezzel a részel is úgy voltam, mint az elsővel.: Legszívesebben már az elején abbahagytam volna. Azonban tudtam, hogy a végére biztos jobb lesz.
Ez egy kicsit kevésbé tetszett, mint az első, mert idegesített Dóri állandó túlgondolása és néha már a stílus is sok volt, így nyomtatott, regény formájában (példának okáért egy kis ízelítő: "ááá, uhh, okés, huh, üzi, mosolygósfejmosolygósfej").
Azt sem értem, hogy spoiler hogyhogy nem tűnt fel neki, én már pár oldal után rájöttem…az meg a másik, hogy miért kémkedett mindenki után, nem hiszem el, hogy valaki ennyire ne tudná türtőztetni magát, hogy mindenbe, de tényleg mindenbe bele kell ütnie az orrát…Ez kb a könyv feléig így ment.
Azt is furcsálltam, hogy Dóri néha úgy viselkedett, mint egy 10 éves, néha meg úgy, mint egy felnőtt nő. A könyv stílusa sem azonos szerintem egy 15 éves gondolataival.
Körülbelül ennyi kivetni kivetnivalóm van a könyvvel kapcsolatban, mert nem mondhatom azt, hogy ne élveztem volna.
Dórival nagyon jól tudtam azonosulni, mert ő is sokat bénázik és sokszor kerül ciki helyzetekbe a hülyeségei miatt. Szóval Dóri egy olyan karakter, akivel teljes mértékben atonosulni tudok. A humor is a helyén volt, nem egy alkalommal mosolyogtatott vagy nevettetett meg a regény.
Sokszor a cselekmény is nagyon ismerős volt és szinte átéltem velük együtt ezeket a tizenéves problémás dolgokat. A regényben elvétve ugyanis fontos utalások, bölcsességek (sajnos néhol klisések, de ki bánja!…) vagy éppen valósszerű helyzetek vannak elrejtve. Ez tetszett, és ezekkel is teljes mértékben azonosulni tudtam.
A spoiler egy kicsit erőltetettnek, egy elkapkodott szálnak tűnt, mert hasonló dolog történt az első kötet végén is, azonban nagy bajom nem volt ezzel sem.
Dóri és Nóri egy jó kis páros, mindig bekavarnak valamit…
Összességében élveztem, jó volt, egynek elment. Egy kicsit gyengébb volt szerintem, mint az első rész, de megállta a helyét, és komolyan…bármennyire is lehet, hogy csak az időmet pazarlom, hogy nem valami jó kis klasszikust olvasnék helyette, folytatni fogom, kíváncsi vagyok mit fog még Dóri bénázni a későbbiekben. :))

*a borítót imádom, nekem nagyon bejön! *.* – és sokkal jobb, mint az első rész borítója

Paulina_Sándorné P>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 2.

Dóritól sokszor a hajamat téptem. Sokszor túlzásba vitte az agyalást. Nagy szerencséje van Attilával, Nórival és Lillával. spoiler Szimpatikus volt a lányok anyukája, mikor egy szó nélkül ment segíteni Adrinak – le a kalappal előtte. Jó fejek a srácok – Attila és Bence –, hogy normálisan álltak a lányok szüleinek inkvizíciójához. Annyira örültem neki, hogy Lillát sikerült kimozdítani – biztos nagyon ügyesek voltak Andrással.

EmeseGx>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 2.

Az első részt már nagyon régen, több mint egy éve olvastam, úgyhogy fel kellett elevenítenem a történetet mielőtt neki álltam, de nagyon tetszett.
Először is, én tiszta Dóri vagyok. A szerencsétlenségen túl, hasonlóan gondolkodok, nekem is vannak internetes barátnőim itt molyon, és még az is stimmel, hogy én is a dobostortát szeretem :)
Voltak kiszámítható, és kevésbé egyértelmű fordulatok, de ebben még ott is izgalmas volt, ahol tudtam hogy mi lesz, mert nem volt nehéz kitalálni.
Nagyon kedves történet, Lillát off csak csodálni tudom. Ez a könyv úgy írja le a lányok dolgait, hogy néha már én éreztem magam kellemetlenül miatta. És én még mindig úgy vagyok vele, hogy mondjanak bármit az írónők, én még mindig kételkedek benne, hogy vannak ilyen fiúk, mint Attila spoiler.

Naniii>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 2.

Nyögvenyelős.
Vannak benne jó poénok és aranyos könyv de sokszor fárasztó. Bírom Dóri szerencsétlenkedéseit de a kombinálásai kiborítanak. Bencét és Attilát mintha „A nemlétező álompasik” könyvből szedték volna.
Számtalan olyan rész volt ami nem érdekelt vagy csöpögőt. Kiakasztó volt, hogy sok helyen mást se lehetett olvasni mint így smink úgy smink, szemceruza, szempillaspirál stb. Ezek többet sminkeltek és görcsöltek rá a sminkelésre mint egy egész leányinternátus. És mindez tizenöt évesen…

TimisBooks>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 2.

Nem lett kedvencem, de nem is bánom hogy elolvastam. Dóri annyit szenved, hogy az már borzalom… Viszont, az utolsó kb. 40 oldal nekem nagyon tetszett.

avidreader>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 2.

Kesobbre terveztem ennek a resznek az elolvasasat, de kisertesbe estem, hogy rohoghessek kicsit. Hat, nem is kicsit rohogtem, hanem vegig az egeszet, fulladozva, felrenyelve a vizet, amint eppen olvastam, hogyan rendez nagytakaritast Dori, es meg sorolhatnam, mert Dori -ha lehet-, ebben a reszben a benasag koronazatlan kiralynoje cimet is megerositette, na de miatta imadom ezt a konyvet amugy is, szoval nem panaszkodom…Sot!
Ahogyan olvastam a dilemmakat, kicsit idegesitett a szerelmes abrandozas, viszont azt belatom, hogy megis ettol olyan valosagos a tortenet. Mert igen, a 15 eves kamaszlanyok nagy reszenek a fejeben ilyen-es orultebb- gondolatok kavarognak a fejukben (az amugy vicces, hogy az ikerparos allitja, hogy a csikos felso koveriti oket, es utaljak, megis az oket abrazolo boriton mindketto olyat visel), es talan az ikrek szulei tulzasba vittek az ismerkedos delutant, merem allitani, hogy tetszik, amit olvastam.

OMajaAlexa>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 2.

Összességében jó könyv volt, csak kicsit lassan csúszott. Úristen az a Tavaszi Nagytakarítás… még életemben nem röhögtem akkorát szerintem! :)


Népszerű idézetek

Cheril>!

Ja, és az milyen vicces, hogy kiderült, Attilának éppúgy van egy tizenkét éves öccse, mint az én kitalált pasimnak. Kétségkívül nekem van a legintelligensebb tudatalattim!

13. oldal, 1. fejezet: Most akkor mi járunk?! (Studium Plusz, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Domján Attila · Kassai Dóri
Fleur_Rouge_Cerise>!

– Ne kérdezzetek semmit! Most bevonulok a szobámba, és várom, hogy megnyíljon a föld. Ha mégsem tenné, akkor legyetek szívesek csak akkor benyitni legközelebb, ha már elfelejtettétek az iménti látványt! Ha ez nem következne be úgy kb. ötven éven belül, nos… néha dugjatok be pár szál ropit a kulcslyukon!

Kapcsolódó szócikkek: Kassai Dóri
Rosie16>!

– […] Én olyan, de olyan szerelmes vagyok!
– Én is! Érzed a tavaszt meg a pillangókat?
– Hogy mit?
– Hát a tavaszt, meg a pillangókat, amik itt repdesnek körülöttünk!
– Hahó, azt mondtam, szerelmes vagyok, nem azt, hogy megbolondultam!

Kapcsolódó szócikkek: Kassai Dóri · Kassai Nóri
Tamee>!

De hát nincs mit tenni: fantasztikus páros lehettünk volna. Mint Angelina Jolie és Brad Pitt, vagy mint Bonnie és Clyde, Rómeó és Júlia, Ádám és Éva, vagy Frédi és Béni (ja, nem, ők mindketten hapsik…).

177. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ádám · Angelina Jolie · Brad Pitt · Éva · Frédi · Júlia · Romeo
EmeseGx>!

– A szépségért meg kell szenvedni!
– Akkor én inkább rusnya maradnék!

Kapcsolódó szócikkek: Kassai Dóri · Kassai Nóri
Naniii>!

– Bocs, valahol álmomban hagytam a jó fej énemet. Tudod, ahol azelőtt jártam, hogy berontottál volna a szobámba. Na, nézd meg gyorsan, írt-e ez a hősszerelmes, aztán hagyjál végre aludni!

18. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kassai Nóri
Suzana>!

– Na és hogy tetszett a szám?
– A… a szád?
– A dal, te dinka!

245. oldal

Suzana>!

Úgy festek, mint egy génkezelt szumós narancs!

344. oldal

Fleur_Rouge_Cerise>!

– Jó, oké… és mi van, ha belebotlok a ruhám aljába, mikor megyek fel a színpadra?
– Hahó, te Nóri vagy, nem pedig én. Emlékszel? Veled ilyesmik nem történhetnek meg!
– De miért ne történhetnének?
– Mert te szerencsés vagy és magabiztos és különben is. Ha szeretnéd, felvarrok a ruhád aljából még két centit a biztonság kedvéért.
– Tudsz varrni?
– Nem, de ha ezen múlik, megtanulok.

Kapcsolódó szócikkek: Kassai Dóri · Kassai Nóri
avidreader>!

Nem tudom, ki hogy van vele, de én néha falra tudok mászni, ha anya beszélgetni akar – ez általában olyankor van, ha cikinek érzek vele megosztani dolgokat, vagy ha eltúloz valamit, és előre tudom, hogy macerálni akar.


A sorozat következő kötete

Hűvösvölgyi suli sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Papp Dóra: Tükörlelkek 2.
Tavi Kata: Szívkeringő
Leiner Laura: Higgy nekem
Leiner Laura: Ég veled
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
Szűcs Vanda: Egy ikerpár titkos naplója – Kezdetek
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
Joss Stirling: Misty
Marni Bates: Láthatósági mellény lúzereknek