Hűvösvölgyi ​suli 1. (Hűvösvölgyi suli 1.) 414 csillagozás

Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 1.

Kamasznak lenni nem könnyű. Először is ott vannak a felnőttek, akik azt hiszik, hogy mindent jobban tudnak, és általában ki is mondják a véleményüket. Aztán az igazi ellenségek, a pattanások, amik a lehető legrosszabbkor tűnnek fel, hogy megnehezítsék az amúgy is bonyolult hétköznapokat. Na és akkor még nem beszéltünk a szerelemnek nevezett izéről, ami végképp érthetetlen és kiborító. A túlélésben sokat segít, ha az embernek vannak osztálytársai, ha elérhető a Facebook és van kivel chatelni a legégetőbb kérdésekről, illetve ha megfelelően élénk a fantázia – arra az esetre, ha feltétlenül ki kell találni, mondjuk egy kamu pasit cikis helyzetek megoldására. És sokszor jól jön egy ikertesó is.
A Hűvösvölgyi suli tizennégy éves ikrei a kamaszkor útvesztőiben barangolnak, néha kéz a kézben, néha nemszólokhozzád hangulatban, olykor pedig egymást kirángatva a csávából. Mikor mire van szükség.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Studium Plusz, Budapest, 2012
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638873569

Kapcsolódó zóna

!

Hűvösvölgyi suli

14 tag · 18 karc · Utolsó karc: 2019. november 17., 22:56 · Bővebben


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Kassai Dóri · Kassai Nóri · Bíró Dávid


Kedvencelte 28

Most olvassa 82

Várólistára tette 92

Kívánságlistára tette 49

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Lillsz P
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 1.

Nem tudom, hány csillagra értékeljem ezt könyvet. Mert oké, hogy az eleje nem tetszett, sőt a közepével se voltam elégedett, de a vége túl gyorsan elrepült. Az igazán tetszett.
Nóri remélem csak ebben a részben nagyon ribiként viselkedett. :D Már azon voltam, hogy jól megpofozom, hogy észhez térjen. Dóri sincs a kedvenc karaktereim között, mégis neki több esze volt mint a testvérének. Igaz volt olyan amikor ő is kiverte nálam a biztosítékot
EMBEREK!!! hozzátok szólna a kérdésem Ciki ha egy 14 éves lánynak még nem volt fiúja, ciki ha még nem csókolózott? Szerintem rohadtul nem ciki, nem is értettem az ilyen hülye beszélgetéseket. Itt van még a buliba és kocsmába járkálás. Nem akarok senkit bántani én is vettem részt nem egy suli-buli rendezvényen DE 14 évesen ismeretlenekkel, ismeretlen házban. Arról ne is beszéljünk, hogy a cigi ennyi idős gyerekeknek(!!!) nem való. Eleve nem menő. Olyan vicces ja nem , hogy egyes fiatalok poénból/divatból szívják. Gratulálok nekik!
Na de akkor valami pozitívról is beszéljünk. Kedvenc karaktereim Lilla és Attila talán még Laci, de ennyi! Őket igen megszerettem. Attila szuper cuki és szuper félős pont mint Dóri Lilla meg remek levelezős barátnő. :) Khmm.. xD Laci meg Laci. :D A végén ismerhettük meg, nekem egyből szimpi lett.
Biztos, hogy folytatni fogom a sorozatot, mert érdekel és mert megvan az első három rész LOL Remélem azok jobban fognak tetszeni. Fájó vagy nem fájó szívvel, de ez csak 5/2

>!
evikeeh
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 1.

Ez… a „könyvnek” nevezett izé-bizé… annyira, de annyira felidegesített, hogy már azon agyaltam, hogy szarrá szaggassam ezt a „könyvet”…
Mi a jó adag francért kellett egy másik könyvet leműsolni, csak rosszabbul? A legszerethetőbb ikerlányok a A két Lotti óta! Anyám, borogass!!!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!
Szóval, a könyv receptje olyan egyszerű: Egy üstbe dobd bele A két Lottit, Édesvölgyi suli-t, a Bezzeg az én időmben-t köszönöm, hogy szóltak érte és az egész SzJG sorozatot_, egy kis (INKÁBB IRTÓ SOK) erőltetettséggel megfűszerezve (inkább elszarva) BUMMMM!!!! Megkapjuk a Hűvösvölgyi suli-t. Ennyi az egész, nem tudok hozzáfűzni többet. De tudnék, hogy ez az egész egy irodalmilag értéktelen semmire se jó vacak és még nem olvastam Szűcs Vanda könyvét. ÁÁÁÁÁÁ

6 hozzászólás
>!
Julos
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 1.

Most így olvasgatom az értékeléseket, és csak döbbenten nézek, hogy mennyire lehúzták ezt a könyvet.
Ennyire azért nem rossz. Igaz, hogy nem egy zseniális irodalmi alkotás, nem lesz belőle világsiker, és mély gondolatokat sem tartalmaz, de szerintem nem is ez volt a cél. Ez egy könnyed, néhol idegesítő (mondjuk engem melyik könyv nem idegesít?), de aranyos történet, olyan egyszerolvasós fajta, nekem egészen tetszett.

Sokan írták, hogy a SzJG gyenge hasonmása. Szerintem nem. Attól még, hogy ez is egy iskolában játszódik, a cím alapján nincs ember, aki ne a SzJG-re gondolna, valamint a főszereplőnkből, Dóriból süt a szerencsétlenség (bár a SzJG-ben Reni inkább jellemtelen, mint szerencsétlen), nem feltétlenül annak az utánzata. Ha van két azonos műfajú könyv, és amiatt az egyik a másiknak a koppintása, akkor műfajonként csak egy egyedi könyv van? Nem is értem.

Ugye a főszereplőink ikrek (,eleinte ezért kezdtem bele ebbe a könyvbe), és meg kell hogy mondjam, az írónő ekég jól ráérzett, milyen is ikernek lenni, pedig ezzel a témával nehéz úgy írni, hogy hiteles legyen. (Lásd: Egy ikerpár titkos naplója)

Viszont annyit hozzátennék még, hogy nem feltétlenül ilyen egy tizennégy éves és sajnos sokan az ilyenek miatt jönnek az „ezek a mai fiatalok…” szöveggel.

Amúgy tényleg nem volt rossz, egy olvasást mindenképp megér.

>!
Lili98
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 1.

Szintén SZJG rajongó vagyok… És amikor elkezdtem olvasni a könyvet valami annyira piszkált… Tényleg nagyon hasonlított az SZJG-re… Végül is elolvastam… De valami még mindig nem megy a fejembe! KÖNYÖRGÖM 14 ÉVESEN???? Ez a Dávid vagy hogy hívják nem normális!
14 évesen nem kell komplett sminkkészlettel járkálni az arcodon! 14 évesen még gyerek vagy és örülj neki!
Én elolvastam… És a szalagavatós résznél… és a szilveszternéél… alkoholt inni??? komolyan…
Nagyon SZJG hasonmás lett…

13 hozzászólás
>!
Camelia
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 1.

Kezdetben azt hittem hogy egy SZJG kopi és nem akartam elolvasni, de a barátnőm egyszer a kezembe nyomta, hogy neki nagyon tetszett olvassam el én is, és akkor elolvastam. Nagyon tetszett, főleg az hogy bemutatja milyen ikernek lenni. Már nagyon várom hogy kijöjjön a 7.rész, bár azt mondják az kicsit más lesz…

2 hozzászólás
>!
Lilla
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 1.

Atyaég! Mi ez? Most komolyan!….
Nem szoktam értékelést írni úgy, hogy félbehagytam a könyvet, de most fogok, emellet nem lehet elmenni szó nélkül.
60 oldalig bírtam (ami elég siralmas, tekintve, hogy korosztályban nekem való könyvről van szó)!
Lehet, hogy elhamarkodtam a dolgot, de kénytelen voltam abbahagyni, szeretném remélni, hogy a következő fejezetekben nem lesz, de beleolvastam és sajnos de… „hahóhahó! itt vagy? über-brutál gáz van!!!” – ez most komoly?? És nem csak 1-2 ilyen mondat van ebben a könyvben.
Nem…ezt még értékelni sem lehet rendesen, sajnálom…
Megyek és olvasok valami olyat, amivel nem csak az időmet pazarlom, olyan sok jó könyv van a világon.
» » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »

„ Amilyen makacs és kitartó vagyok, adtam neki mégegy esélyt…,hogy miért, azt nem tudom. Talán azért, mert utálok könyvet félbehagyni. :D Nem tehetek róla, inkább szenvedek, de ki tudja, lehet, hogy jobb lesz… :/ nem hiszem, de "a remény hal meg utoljára"” – modtam ezt, pár órával az utám, hogy elküldtem a francba a könyvet, írónőstül együtt.
Azóta befejeztem, és azt kell mondanom, hogy kellemesen csalódtam. (azért negatívumok nagyban voltak itt is, de már kidühöngtem magam akkor, amikor abbahagytam és értékeltem)
Igaz, hogy az eleje nagyon nyögvenyelősen és „én ezt nem fogom végigolvasni” hangulatban folyt, a közepe felé rendesen megszerettem a könyvet, hozzászoktam Dóri bénázásaihoz, Nóri lázadásához és a sok idegesítő mondathoz is. Dórit, nem mondom, hogy kedvenc szereplőnek tituláltam, de megkedveltem.
A közepétől a történet pörgő, izgalmas és már-már nagyon jó lett. spoiler
Bevallom…a végére már faltam… :D
A kedvenc szereplőm Attila lett, nagyon bírtam és remélem, hogy a többi kötetben is találkozhatunk majd vele. Mert bizony…folytatni fogom! :) :'D

Nem lett a kedvenc könyvem, de azt meg kell hagyni, hogy örülök, hogy megsajnáltam szegényt és adtam neki mégegy esélyt.

38 hozzászólás
>!
Szimirza P
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 1.

Már mindent elmondtak az előttem szólok .. szóval csak annyi, hogy kitartó vagyok és kíváncsi, hogy tud-e emelni a színvonalon, ezért folytatom :))

>!
Norci P
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 1.

A első oldal után azt hittem, hogy ebben a könyvben nem találok majd egyetlen értelmes mondatot sem, de talán érdemes volt végigolvasni, hogy elmondhassam, akadtak itt azért ilyen mondatok, a 379 oldalon talán 5 is. Na jó, 6. De annál nem sokkal több.
Mi a… De most komolyan, ez mégis úgy mi volt?! Üdvözlésképp ezzel a mondattal vág gyomorszájon a hölgy azon a bizonyos első oldalon:

„Arról nem is beszélve, hogy a sort azért sort, mert "short”. Rövid -you know."

Ezt légyszi ne! Ez gáz. Gagyi. If you know what I mean…

Én nem kezdek bele, hogy miért volt szükség kiadni az SZJG egy lebutított verzióját, mert miért, hát na. Pénzből élünk, jó. Ezen én túllépek, de azon nem, hogy ma a lányok ilyen minőségű könyveken szocializálódnak. Nem az a baj, hogy nem szól semmiről. Hát ne szóljon! De ilyen mondatok mint ez a fenti… És nem kell annyira választékosan fogalmazni, hülyén is venné ki magát egy tini szájából, de szét ne essenek már a lapok itt a nagy lazaságukban a kezemben, mert elsírom magam.

Elképzelésem sincs, hogy a további részekben még miről és hogyan eshet szó, de részemről ez valószínűleg rejtély is marad, nekem ez az egy rész is bőven elég volt, köszönöm.

8 hozzászólás
>!
Naniii
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 1.

Az eleje kicsit nehezen indul. Tetszett a könyv könnyed szórakoztató olvasmány.

Az ikrek közül Dórit kedvelem a legjobban. Egyszerű lány lehet rajta röhögni, a történet a fantom pasiról aki Szegeden tanul, Szolnokon van kollégiumba de Pécsen lakik szenzációs. (Öhm tanítanak ezeknek földrajzot?) Lila aranyos lány nagyon szimpatikus karakter.

Ami nagyon nem jött be az a könyv borítója. Elégé giccses a hátulján a tartalom pedig olvashatatlan.

>!
lucus_97
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 1.

Miért hasonlítja mindenki SZJG-hez? Ennyi erővel akár Bexi-vel és a Sulijegyzetekkel is össze lehetne. Nem?
Én viszont egyikhez se fogom.
Igaz kicsit gyenge,de általánoságba véve az első részek nem szoktak mély nyomot hagyni (bennem legalábbis). Végtére is ez egy úgymond bevetőnek is nevezhetünk. Ami nekeem tetszet. Még ha egy kicsit butuska is, de hát egy kamaszodó lány(ok)ról beszélünk. :D


Népszerű idézetek

>!
Suzana

A felnőttek sem tudnak mindent… pedig szeretnek úgy csinálni.

25. oldal

>!
Krenai P

– Szia!
– Szia! Dávid vagyok…
– Szia, én meg Dóri.
– Igen, tudom, téged hívtalak…

114. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bíró Dávid · Kassai Dóri
6 hozzászólás
>!
Suzana

Nekem csak olyan pasim lesz, aki soha nem eszik hagymát.

287. oldal

>!
Rhyen

Ó, hogy az a…! Már megint lekéstem a villamost. És ilyenkor óránként jár. Jó, nem óránként, csak húszpercenként, de akkor is.

82. oldal

>!
Lillsz P

Még mielőtt szétvetne az izgalom, észbontóan szexi Dávidot nem láttam, ma valahogy nem lófrált a folyosón, vagy csak előlem bujkál.

50. oldal

>!
Fleur_Rouge_Cerise

Aztán mindannyian ünneplőbe öltözünk, és suttyomba kipakoljuk az előre becsomagolt ajándékokat […], anya felkapcsolja a fán az égőket, megráz egy kis csengőt, mi pedig ihletetten bevonulunk az elsötétített szobába, hogy végighallgassuk a Mennyből az angyalt. Énekelni egy ideje nem énekelünk, mert mindig az jut eszünkbe, amikor egyszer apa a „barmok közt fekszik” sornál felvihogott […]

267. oldal

>!
Suzana

Lehet az, hogy a szerelem gyűlöletté alakul?

185. oldal

>!
Suzana

A valódi szerelem egészen más, és bizony néha kifordít önmagunkból, de megéri az áldozatot!

226. oldal


A sorozat következő kötete

Hűvösvölgyi suli sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Szűcs Vanda: Egy ikerpár titkos naplója – Szívzűrök
Szabó Tünde: Rácsok
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Tavi Kata: Szívkeringő
Szilvási Lajos: Egymás szemében
Juhász Anikó – Juhász Dóra: Összetört tükör
Papp Dóra: Tükörlelkek 2.
Rainbow Rowell: Fangirl
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Kulcs