Bonyolult ​egy banda (#bonyolult 2.) 12 csillagozás

Maros Edit: Bonyolult egy banda

Minden olyan #BONYOLULT. Adél körül minden összekuszálódik, és amikor már azt hinné, hogy nem lehet fokozni, rájön, hogy ebben jó nagyot tévedett! Egy szörnyű sítábor, egy borzalmas Valentin nap és egy katasztrofális iskolai bál után mi jöhet még? De hogy is lehetne könnyű az élet, ha az ember szerelme felszívódik, a legjobb barátjával összeveszett, a csajok továbbra sem rajonganak érte, és begyűjt egy szobafogságot is.

Maros Edit a nagy sikerű Hűvösvölgyi suli-sorozat után ezzel a sodró humorú és nagyon is életszagú regénnyel tér vissza, hogy egy jó olvasmánnyal könnyítsen a #BONYOLULT kamaszéveken.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Menő Könyvek, Budapest, 2021
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634039303
>!
Menő Könyvek, Budapest, 2021
252 oldal · ISBN: 9789634039952

Most olvassa 2

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

krlany IP>!
Maros Edit: Bonyolult egy banda

Mostanság a magyar írók kamaszsztorijaiban, a második kötetben külföldre mennek a szívszerelemsrácok (szülők poggyászaként) és egy bulira érnek vissza…
Ebben a kötetben kicsit több a vekengés, mint az első kötetben. Adél még mindig nincs a helyzet magaslatán, Kitti viszont cunamiként söpör végig az életén. A végére még össze is kapja magát. Sajnálatos módon Bálint ebben a részben semmilyen. Valahol elhagytuk azt a menő srácot, akit érdemes lenne kibogozni. Itt klissés.
Mindemellett, pár óra alatt befaltam, mert nagyon olvastatja magát. És most már nagyon kíváncsi lennék a kettőjük történetére is.

Trudiz >!
Maros Edit: Bonyolult egy banda

Ez egy aranyos, fordulatokkal teli tinisztori volt. Folytatódott tovább a történet, és néhány új szereplő belépett a képbe, de leginkább Kitti „átalakulása” lepett meg, s mi több: tetszett. Barátság, összefogás, kavarás, átverés, kibékülés is szerepet játszott.

Oláh_Zita P>!
Maros Edit: Bonyolult egy banda

Olvasmányos kötet lett Adél kalandjainak folytatása. Nem ütött szíven, igazi kamaszregény, és mivel sok jó van a témában, nehéz igazán különlegeset írni, de ez a sorozat a jobbak közül való. Várom a kalandok folytatását.

Heni_s_BookBar>!
Maros Edit: Bonyolult egy banda

A könyvben egy kicsit szomorúan olvastam azokat a sorokat, ahol Bálintról volt szó, mert úgy érzem sokat változott. Somát én nagyon kedvelem és sajnáltam őt, amiért Adél csak kihasználta. Én azt az elvet vallom, hogy legyünk őszinték egymással. Ha elmondta volna Adél, hogy mi a helyzet, akkor Soma biztosan segített volna neki. Ezzel szemben hülyíteni a másikat nem szép dolog. Nem csak a lányok érzékenyek ám. :/

Emiatt egy kicsit csalódtam Adélban, de aztán belátta, hogy a hazugságok nem jók és csak még több bajt okoznak. Pont emiatt volt élethű a könyv, ami miatt nagyon tetszett a történet, még ha a szereplők cselekedeteivel nem is voltam teljesen kibékülve.

Soma mellett akit még nagyon kedveltem az Ádám volt. Mint egy randiguru, össze szeretné hozni Bálintot és Adélt. Szerintem nagyon aranyos srác. :)

A második kötet címe miatt már sejtettem, hogy zenélésnek és a bandának kulcsfontossága lesz a könyvben, és jól gondoltam. Adél beállt egy bandába, ami véleményem szerint nagyon klassz és engem is érdekelt már kamaszként is a dobolás.

Adél rengeteget változott az első kötethez képest. Én szerettem a visszahúzódó, csendes és kissé furcsa Adélt is, de most meg kell majd barátkoznom a nyíltabb és „menőbb” Adéllal is, aki egy bandában dobol, a suli legnépszerűbb lányja a barátnője és az iskola egyik leghelyesebb srácával jár. Hmm…szokatlan, de örülök Adél boldogságának és alig várom, hogy olvashassam a harmadik részt!

Ki szeretném emelni a kedvenc jelenetemet, amelynek főszerepében Tomi állt, mint énekes! Nagyon kedvelem Tomi karakterét és megérdemelte, hogy végre megmutathassa a tehetségét. Bízok benne, hogy a következő kötetben még többet fog majd szerepelni, mert igazi színfolt a regényben a karaktere. :)

Könyvajánlóm: https://henisbookbar.blogspot.com/2021/07/maros-edit-bo…

Sari>!
Maros Edit: Bonyolult egy banda

Tetszett, de az előző rész jobban szerettem:(
Egy idő után zavart Adél folyamatos problémázása és hogy nagyjából ugyanott tartunk ahol az élső rész végén:(

Mylady>!
Maros Edit: Bonyolult egy banda

Minden dicséret az írónőé. Klassz kis történet, méltó folytatása az előzőnek, pont megfelelő mértékben megkavart szálakkal, ezáltal nincs „túlírva”, könnyed, mégis lendületes tinitörténet végig a realitások talaján. Remek kikapcsolódás volt. Várom a folytatást!

Álmok_útján>!
Maros Edit: Bonyolult egy banda

Teljes értékelés: https://ujalmok.blogspot.com/2021/03/maros-edit-bonyolu…

Őszintén szólva picit tartottam a történettől, ugyanis az első részt még nem olvastam. Többen figyelmeztettek, hogy a második rész csak az előző ismeretében követhető, így aggódni kezdtem.
Ám mivel nagyon kíváncsi voltam a szerző munkásságára – sok jót hallottam róla – végül félretettem minden kételyem és nekikezdtem.

Konkrétan az első pár oldal után azt éreztem, hogy még nem szeretném letenni. Aztán eltelt legalább négy óra, mire feleszméltem, hogy vár a kötelesség.
Nem mondom, hogy nem lenne jó tudni az előzményeket, de az első pár oldal után számomra teljesen követhetővé vált a történet


Népszerű idézetek

Heni_s_BookBar>!

Soma bezzeg nagyon élvezte mind a chipset, mind a filmet, jóízűen csámcsogott, és nyerítve röhögött a poénokon, csapkodta a térdét – néha még az enyémre is rácsapott nagy lelkesedésében.

91. oldal

Heni_s_BookBar>!

Kittinek annyi a „bűne”, hogy szép, meg menő, szóval minden, ami én nem. És ha innen nézzük, akkor tulajdonképpen nem is utálom, csak féltékeny vagyok rá.

122. oldal

Heni_s_BookBar>!

Elvégre ha Bálintba bele bírtam szeretni azok után, hogy azelőtt ki nem állhattam és felszínes bunkónak tartottam, Kittiről is megváltozhat a véleményem, nem igaz?

Heni_s_BookBar>!

Bár igyekezett nem túl sokat gondolni rá kint Németországban, ahogy hazaért, újult erővel tört rá a lány emléke, a hajának illata, az állandóan zavarba jövős pirulása…. és szerette volna ismét közel érezni magához.

143. oldal

Trudiz >!

(…) arra van szükséged, hogy kicsit összeszedj némi önbizalmat.

125. oldal

Heni_s_BookBar>!

– Az ilyen művészlelkű embereket, mint te meg én, sokszor nem érti meg a környezet. De ha ápoljuk a belénk szorult tehetséget, és segítünk neki utat törni, igazán boldog élet várhat ránk is.

12. oldal

Heni_s_BookBar>!

– Mi vagy te, óvodás, aki nem tudja a retyóig visszatartani?
– Mikor legutóbb síeltem, történt egy kis baleset…
– Becsináltál? – nézett rám olyan arccal, ami egyszerre volt felkészülve a röhögésre és az öklendezésre.
– Ha úgy vesszük, kábé. A kapucnimba. Aztán az egészet a fejemre borítottam.

31. oldal

Heni_s_BookBar>!

– Először is arra van szükséged, hogy kicsit összeszedj némi önbizalmat. Rémes, mennyire alulértékeled a saját képességeidet.

125. oldal

Trudiz >!

Ha valaki próbált már síbakancsban WC-re menni, tudja , miről beszélek. És akkor még hozzá kell tennem, hogy az anorákom az a jófajta, egybeszabott kezeslábas volt, amiből nyaknál kell elkezdeni kigombolkozni, ha el akarsz jutni a megoldásig…
Kicsit furcsálltam, hogy a hó nem lett sárga azon a helyen, ahol minden logika szerint annak kellett volna lennie, de nem morfondíroztam rajta sokat, inkább visszarángattam magamra a kezeslábast, és némileg megkönnyebbülve folytattam a hóekézős magánszámomat a hegyről lefelé.
A „miért nem lett sárga a hó” rejtély megoldására akkor döbbentem rá, amikor a sífelvonón ülve felraktam a kapucnimat, hogy ne fagyjon le az arcom a szélviharban. Nos, jobban jártam volna a széllel, mint azzal, ami a nyakamba ömlött.

16. oldal


A sorozat következő kötete

#bonyolult sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Bízz bennem
Leiner Laura: Egyszer
Szabó Magda: Abigél
On Sai: Álruhában
Fehér Klára: Bezzeg az én időmben
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Ég veled
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
J. Goldenlane: Napnak fénye
Fekete István: Zsellérek