Jó ​borok 2 csillagozás

Kóstolási tanfolyam
Marnie Old: Jó borok

A Jó borok újszerű megközelítésben mutatja be a borok világát – ábráiról egy pillantással leolvasható és felfogható az, amiről más boros könyvek csak leírásokat adnak.
Tanuljuk meg, hogyan beszéljünk a borról, miként találjuk meg a nekünk tetsző borokat, és hogyan tároljuk, majd szervírozzuk a borokat ahhoz, hogy a legjobbat hozzuk ki belőlük.
Fedezzük fel a fehérborok, vörösborok és rozék teljes választékát a könyv illusztrációi segítségével és otthoni borkóstolással.
Ismerjük meg a legfontosabb szőlőfajtákat és borvidékeket.
Ez a könyv eloszlatja a bor körüli misztikus ködöt, és bárki számára élvezhetően mutatja be a borok világát.

Eredeti cím: Wine

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
GABO, Budapest, 2015
256 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634060727 · Fordította: Búsné Pap Judit

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

gesztenye11>!
Marnie Old: Jó borok

Marnie Old: Jó borok Kóstolási tanfolyam

Én alapvetően sörszerető vagyok, de azért néha nem vetem meg a jó bort sem. Így kíváncsian vettem a kezembe ezt a könyvet, amit ajándékba kaptam. És elolvasás után tudom ajánlani minden bort kedvelőnek, és bort csak kóstolgatónak is! Érdekesen, számos színes ábrával mutat be szinte minden alapinformációt a borokról. Mit jelent az íz, a testesség, az illat, a savasság, mit jelent a bor színe. Hogyan vásároljunk, mit nézzünk a címkén. Hogyan kell kóstolni a borokat, milyen borstílusok vannak. Részletes leírást ad a fehérborok, vörösborok, rozék fajtáiról, konkrét példákkal mutatja be, milyen ételekhez milyen borok illenek. Ír a borkészítés sajátosságairól, az erjesztésről, a hordókról, a dugókról is! Megmondja, mit jelent a termőhely, milyen borszőlőfajták a legelterjedtebbek, végül összefoglalja a legfontosabb európai (óvilági) és újvilági (Amerika, Chile, Új-Zéland stb.) borvidékeket, Burgundiától Toscanán keresztül Burgenlandig, Kaliforniától Mendozáig. Sajnos, a magyar kiadás (sem) nem említ egy sort sem a magyar borokról, pedig szerintem egy finom tokaji, egri, soproni, szekszárdi vagy badacsonyi bor is lehet olyan jó, mint egy bordeaux-i merlot, egy toszkán chianti vagy egy burgenlandi zöldveltelini. Ezért kap a könyv csak 4 csillagot.

zotya_kovacs>!
Marnie Old: Jó borok

Marnie Old: Jó borok Kóstolási tanfolyam

A könyv által bemutatott legfontosabb szőlőfajták, borvidékek közé sajnos nem fér be egyetlen magyar szőlő, bor vagy borvidék sem. Habár ez nem a könyv hibája.

„A magyar borok világhírűek – itthon.” Moldova György


Hasonló könyvek címkék alapján

Herczeg Ágnes – Pánczél Andrea: Borról neked
Csigó Zita: A must készítése, táplálkozás-élettani szerepe, receptek
Joanna Simon: A borokról
Sztanev Bertalan: Borkedvelők kézikönyve
Julie James: Az a gyanúm, szerelem
A bor géniusza
Nora Roberts: Az udvarház
Jásdi István: Szerenád a szőlőben
Eperjesi Imre: Borászati technológia