Zűrzavar ​a vonal végén (Gyilkos a vonal végén 2.) 123 csillagozás

Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ​izgalmas krimi a világon először Magyarországon jelenik meg, nem a szerző hazájában, Amerikában. Három hét telt el azóta, hogy a történelemtanára meg akarta ölni Emmyt az Emptor Akadémia könyvtárában. A lány ugyan megmenekült, de nem tud szabadulni a rémálmoktól, és attól a megmagyarázhatatlan érzéstől, hogy még mindig figyelik minden lépését. Ráadásul a Frederick St. Jamestől kapott, csúcstechnológiás phabletre sorra jönnek az üzenetek, amiben valaki azt kéri, hogy ölje meg az argentin nagykövetet.
Emmy egészen addig nem vesz tudomást az SMS-ekről, amíg a nagykövet rejtélyes körülmények között meg nem hal, zsebében ugyanazzal a cetlivel, amit Frederick holtteste mellett is találtak. Véletlen egybeesés lenne? Bár szeretné ezt hinni, Emmy tudja, hogy lennie kell összefüggésnek. De ami még rosszabb, Sebastian is tudja. Sebastian, aki semmilyen eszköztől nem riad vissza, hogy elkapja a nagyapja gyilkosát. A forrófejű, kiszámíthatatlan srác az utolsó, akitől Emmy segítséget… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 2018
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634860433 · Fordította: Chovanecz-Molnár Éva

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Sebastian St. James · Emmy Danvers


Kedvencelte 9

Most olvassa 11

Várólistára tette 65

Kívánságlistára tette 56

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén

A „Gyilkos a vonal végén” könyv folytatása több szempontból is érdekesebb, mint a Marni Bates duológia címadó kötete. Sokkal összeszedettebb, mozgalmasabb, és árnyaltabb a cselekménye. A szereplők köre kibővül, végre több, eddig ismeretlen karakter is előlép, és az első kötetben megnyitott kérdések döntő többségére is választ kapunk.
A folytatás gyakorlatilag ott veszi fel a fonalat, ahol az elődje letette, de a két kötet amúgy is együtt értelmezhető igazán. Emmy, Sebastian és barátaik, bár az első gyilkosságot megoldották (szinte véletlenszerűen), itt új kihívásokkal kerülnek szembe, de még az eredeti ügyet (Sebastian nagyapjának eltűnését) sem göngyölítettek fel.
Emmy rejtélyes üzeneteket kap, az iskola környékén történik egy újabb haláleset, és minden veszélyesé válik a környezetükben. A már-már összeszokott csapat nem bízhat meg senkiben, csak a saját eszközeikben, és nagyon sok ismeretlen van az egyenletben.
A párhuzamosan futó nyomozati szálak mellett új magánéleti problémák is adódnak a már meglévőkhöz. Ehhez képest ez a kötet azért terjedelemben kisebb. Ez azt jelenti, hogy bár jóval izgalmasabb, sokkal kidolgozatlanabb is. A közepén volt egy olyan pont ahol teljesen el is veszettem a fonalat, és már semmit nem értettem. Sok meglepő következtetés van, ami időnként erkölcsileg is megkérdőjelezhető spoiler, ráadásul több dolog nem életszerű és hihető. spoiler Ezek miatt azt kell mondjam szerkezetileg gyengébbre sikerült, mint az előző könyv. Ugyanakkor érzelmileg, vagy a romantikus szálat tekintve sokkal több lett. Helyre kerülnek a családi kapcsolatok, Emmy Bennel kapcsolatos érzelmei, ahogy a Sebastiannal való viszonya is. Volt néhány szerintem szükségtelen elem a történetbe, spoiler, de összességében ezek nem voltak zavarók.
Bár témáválasztásában talán nem tipikus LOL történet azért a romantikus vonalat, vagy a baráti kapcsolatokat tekintve jól illik a sorozat többi kötetéhez. Ha elengedjük azt, hogy mindent pontosan érteni akarunk, akkor egy nagyon könnyed, szórakoztató kaland ez a regény.

zuna19 >!
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén

Abszolút nem erre számítottam, igaz sajnos azt kell írnom, hogy az első részre nem igazán emlékeztem. (Nagyon haloványan derengtek a dolgok a könyv felénél.) Bevallom nem most volt az már, hogy a kezemben volt Marni könyve. Sőt ifjúsági könyveket 1 évben ha 5-öt elolvasok sokat írok. Kétségbe is voltam esve, de megvett ettől függetlenül most is. Tisztára Nancy Drew és Kémcsajok feelingje van a sztorinak, de jó értelemben.
Visszaolvastam az 1. rész értékelését és a főszereplővel még mindig akadnak gondjaim. De olvastatta magát a történet és ez a lényeg összességében.

Ella19>!
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén

Továbbra is úgy gondolom, hogy ez a sorozat egész jól meg lett írva. Izgalmas volt és fordulatos. A szereplők is nagyon jól meg voltak formálva. Jó kis csapat alakult ki. Itt már sikerült jobban megismernem őket. A legnagyobb kedvencem Sebastian volt, aki hatalmas jellemfejlődésen ment keresztül, de ennek ellenére sokszor volt seggfej, de mégis valahogy megváltozott. Emmy pedig bátrabb lett és oldottabban is viselkedett. Nagyon jó csapatot alkottak Sebastian-nal. Itt a krimi szál is jobban ki lett dolgozva. Emmy ebben a részben még jobban belebonyolódik ebbe az egészbe, annak ellenére, hogy távol maradna tőle.

konyvolvaso>!
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén

Mást vártam elsőre, míg csak annyi volt bennem, hogy LOL könyv. Aztán elindult a történet és a zűrzavar már sugallta, hogy nem egy hagyományos könyv lesz amin jól elleszek. Ez most annyira nem jött be de a végére kezdett beindulni a történet. Vártam, hogy merre mennek tovább a szálak. Ja és nem figyeltem, hogy ez már második rész a sorozatban és ezt olvastam előbb.Kicsit tetszett mikor a szerelmi lángok is bekapcsolódnak.

Dora_Sullivan>!
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén

Hát ez nagyon ütős lett. Az első is az volt, annak indult. De ez a folytatás.
Izgalmas volt, humoros, bizalmon alapuló, és szerethető.
Tetszett, hogy az első részben összeállt csapat, itt is összeállt, és hogy itt már valóban egy összeszokott csapatot alkottak.
Tetszett, hogy Sebastian itt sem hazudtolta meg magát, de látszólagosan nagy változáson ment keresztül én úgy véltem. Tetszett, hogy érezhető volt a féltékenysége és az, ahogyan egyre közelebb férkőzött Emmy-hez.
Emmy. Itt tökös volt. Határozott. Szerintem senkinek sem tűnt fel, hogy rajta kívül, hogy mennyire parancsolgatós lett – amire szó szerint mindenki hajlott is, még Peyton is.

Érdekes pillanatokra és titkokra bukkanhattam a karakterekkel, amit én élveztem is.
Sokkal de sokkal jobban ki lett dolgozva ez „krimi” szál. És persze az amibe Emmy akaratán kívül is de belekeveredett.
Sokkal szerethetőbbek voltak azok a karakterek akik az elsőben kevésbé voltak azok.
És hát Emmy meg Sebastian… Valóban jó párost/csapatot alkottak. Itt különösebben.

Remélem, hogy még valamikor azért hallani fogunk még róluk. :)

Kitti_Kinczer P>!
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén

Rengeteg kérdés maradt bennem az előző kötet végén, ezeknek kb. a felére választ is kaptam. Nos zűrzavar az tényleg volt itt bőven.
Végül is bemásolhatnám az első rész értékelését ide, mert ugyan azt gondolom, hogy Emmynek túl sok volt a belső drámázása. Ben itt se volt szimpatikus, Sebastian pedig annál inkább. Audrey és Nasir pedig spoiler
A regényt kriminek még mindig gyengének éreztem, de jobb volt, mint az első része, romantikusnak is javult, mert abból is több volt benne. Kicsit azért szürreális volt, hogy végig egy csapat gyerek mit művelt, de ez nem zavart. Force egyénisége mos tis magával ragadott :P
Emmy apja pedig spoiler
Végül csak egy kérdésemre nem kaptam választ, hogy Milyen iskola ez?! Most már nem is érdekel, mert jó volt a könyv, olvastatta magát, és nem zavartak a zűrzavaros mellék szálka, azok sem érdekeltek amik nem lettek elsimítva. :)

4 hozzászólás
fanna75>!
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén

Háááát…
Kezdem a pozitívumokkal: Humoros, jó hangulatú, kedves kis történet ez, nagyjából a már megszokott kis csapat verbuválódott össze újra, kicsit szorosabban, egy tipikus tinifilm nyomozós társulata, egy bővebb Rejtély Rt. gyűlt össze. Volt seggfej régi szerelem, seggfej új szerelem, kocka legjobb barátnő, csinos de gonosz leányka, csinos és cuki leányka, meg a furfangos srác. Aki szereti azokat a történeteket, ahol a tinédzserek mindenre is képesek, se pénz, se tudás, se semmi nem akadálya, annak tetszeni fog a történet hangulata.
A vége is nagyon cuki volt, persze kiszámítható, de a páros szócsatái végig szórakoztatóak voltak, így nem bántam.
Sajnos a negatívumok most jobban előtérbe kerültek, mint az előző résznél.
Nem érzem azt, hogy minden kérdésünkre választ kaptunk volna. Nem igazán éreztem, hogy a krimi-szál ki lenne dolgozva, látszik, hogy Marninak inkább az ifjúsági oldal fekszik. A cselekmény most is lassan indult be, a végére ért el egy olyan szintet, amit elvártam volna. Azt hittem az előző rész végének lendülete fogad minket ennek a kötetnek az elején, de nem, eltelt 3 hét és nem sok minden történt. Feldobtak egy hatalmas fordulatot az elejére, bele a közepébe!, azonban sajnos a tini szappanopera szerelmi/baráti/ellenségi szálai gyorsan átvették a vezérfonál szerepet. Nem is értettem az elején miért kellett Bennek csatlakoznia? Miért engedték meg a többiek? Logikátlan. Az apa-vonal sem ütött akkorát, amekkorát vártam volna.

Sokkal több volt az értelmetlen csavar, a plothole-ok, azt is írhatnám, sokkal több volt a_zűrzavar,_ mint azt egy befejező kötettől várnánk. Ha jól olvastam 3 rész lett volna belőle, de ez a rész se jelent meg angolul (legalábbis nem találtam sehol), gondolom Marninak gyorsan valahogy pontot kellett volna tennie minden végére, csak úgy érzem a központozással még számos probléma volt.

A szereplők maradtak a régiek a személyiségüket tekintve is, csak kicsit többet találkozhattunk néhányukkal. Sebastian a tipikus nagyképű tökéletes srác, itt sem hazudtolta meg önmagát Emmy pedig maradt a belevaló Mary-Sue, a legátlagosabb lány, akinek a helyébe képzelhetjük magunkat, és részesei lehetünk a nyomozós kalandnak.
3,5/5

BlackWidow>!
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén

Nos.
Az első részt több, mint két éve olvastam, így elég homályosak voltak a dolgok.
Ahogy olvastam úgy kicsit fel-felderengtek a dolgok, de így is sokszor úgy éreztem, hogy le vagyok maradva.
Mint ahogy az első rész értékelésében is írtam, nem voltam oda túlzottan a főszereplőért és ez most sem változott. Még mindig idegesítő volt sokszor.
Sebastian az elején meg egyszerűen borzasztó. A vége felé már kész személyiségfejlődést láthattunk tőle. Meg Emmytől is.
A cselekmény is nehezen állt össze a fejemben.
Érdekes volt meg fordulatos. Tehát egyáltalán nem rossz könyv vagy bármi. Tetszett, de azért nem olvasnám el még egyszer vagy nem raknám fel a kedvencek listájára.
A végén pedig spoiler.

Dénes_Gabriella >!
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén

Valóban zűrzavar. Zűrzavar az egész könyv. Ahogy az első kötet letisztult a végére, olyan nyomin kezdődött ez. Majdhogynem deja vu és visszatérés az incidens ideje elé. Sajnos az első kötet miatt nagy elvárásaim voltak, és szinte hiába. Ment a klasszikus rizsa, és ennyi…

Ani249>!
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén

A krimi szál itt sem sikerült valami izgalmasra. Sőt! Kicsit nagy volt a keveredés. A végére azért lett egy kis romantika is, de elég gyengére sikerült. A kedvenc itt is Force volt!


Népszerű idézetek

t_marcsi P>!

A folyékony bátorság még mindig jobb, mint a bátorság hiánya.

K_Szilvia03>!

Sebastian állán csúnya véraláfutás volt, de olyan könnyedséggel ölelte át a vállam, mintha nem is érezné.
– Induljunk, cukorfalat. Még találnunk kell valami nem¬sem¬leges színt a babaszobába. Mit szólnál a halványlilához?
– Nem, Freddie vagányabbat érdemel. Én vérvörösre gondoltam. És szerintem amúgy a te szobádból kitûnõ baba¬szoba lesz. Süppedõs szõnyeg, kényelmes fotelek, a bárszekrény pedig kiváló pelenkázónak. Még a cumisüvegeknek is lenne hely rajta. Egyszerûen tökéletes.
Sebastian felnevetett, engem meg elöntött a büszkeség, hogy sikerült elõcsalnom belõle ezt a ritka hangot.
Wilt doktornõ a homlokát ráncolta, láthatóan bizonytalan volt, hogyan tovább. Ott ült egy gyászoló lány a kanapén, egy egymásba gabalyodva smároló pár az iratszekrény elõtt, egy tornász, aki a fényes íróasztal mellett nyújtott, egy terhes lány a gyereke apjával, amint épp a babaszobáról diskurálnak, és Peyton McQueen.
Személy szerint úgy gondoltam, a válasz elég egyértel¬mû: hajtson végre ördögûzést a nõstény démonon, minket, töb¬bieket meg hagyjon lógva.
– Nem kérdés, hogy találnunk kell önnek egy idõpontot, miss Danvers. Úgy tûnik, érzelmileg sok mindent kell feldolgoznia.
Kábé öt perce voltam kamuból terhes, de már megbántam.
Bólintottam, és jól összeszorítottam azt a nagy, lepcses, hazudós számat, nehogy tovább bonyolítsam a történetet. Legközelebb valami olyat találok ki, ami kevésbé van hatással az életemre.
Talán a gyomromra szorítom a kezem, és elgyötört arccal azt mondom: „Ajjaj! Nem kellett volna megennem azt az extra csípõs chilis babot ebédre! Nem érzi valami jól magát odabenn.”
De hát a jó pap is holtig tanul, ugyebár.

oscuridad>!

Kirázott a hideg. Bérgyilkosok, az egy dolog, na de bohócok? Inkább a halál!

234. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emmy Danvers
oscuridad>!

Úgy gondoltam, most – de csak most – hagyom, hogy az övé legyen az utolsó szó.
Sokkal jobban izgatott, hogy az enyém legyen az utolsó csók.

256. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emmy Danvers
konyvolvaso>!

Semmi nem javít úgy a munkakapcsolatokon, mint a kommunikáció.

80. oldal

fanna75>!

A fenébe is, honnan tudhattam volna, hogy nem ugrott be hirtelen a mosdóba, aztán úgy lát meg először, hogy épp egy sötétbarna hajú diktátorral vitatkozom.

Kapcsolódó szócikkek: Emmy Danvers · Sebastian St. James
K_Szilvia03>!

– És nem akarok balfék lenni. Jól szeretném csinálni. Lassan haladni, vagy ilyesmi.
Az arcán tükröződő eltökéltségtől teljesen elolvadtam. Nyilvánvalóan fogalma sem volt róla, hogy mennek a dolgok, ha együtt jár valakivel, de igyekezett. Az én kedvemért.
– Most komolyan nem akarsz megcsókolni? Igazi balfék húzás – próbáltam adni a lazát, mintha a szívem nem dübörgött volna ezerrel a mellkasomban. – Gyakorolnunk kell a nonverbális kommunikációt. Rendszeresen. Kizárólagosan.
– Érdekes.
Vártam, hogy megerősítse, ugyanarra gondolunk, de amikor nem szólt, rácsaptam a vállára. A tenyerem egészségeset csattant.
– Hé! – nevetett, és megemelte az államat, hogy a tekintetünk találkozzon. – Csak óvatosan, Csap Berry!
– Most akkor járunk, vagy sem? – vontam kérdőre.
Hallgatott, az utolsó pillanatig kivárt, míg végül már fészkelődni kezdtem.
– Ha most nemet mondok, megint megütsz?
– Megeshet. Csak húzd tovább az időt, és meglátod!

oscuridad>!

Húsz perc vele, és teljesen vállalható döntésnek tűnt egyedül benyargalni az erdőbe, mint hülye gyerek a horrorfilmben, mert akkor legalább tőle megmenekülök.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emmy Danvers
oscuridad>!

Nagyképű beszólásaival és béna szemöldökhúzogatásával Szent Szenyasztián olyan talány volt, amely meglepően lágy csokoládét rejt a belsejében.
Fekete, ízesítetlen étcsokoládét, természetesen. De akkor is csokoládét.

106-107. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sebastian St. James

Hasonló könyvek címkék alapján

Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Sara Shepard: Pretty Little Liars
Karen M. McManus: Lehull a lepel
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Jacqueline West: Csal minden álom
Cat Winters: Fekete madarak árnyékában
C. J. Daugherty: A Cimmeria titka
Lucinda Gray: Az aranykalitka
Holly Jackson: Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz