Segítség, ​YouTube-sztár lettem! (Smith Gimi 1.) 876 csillagozás

Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!

Ismertnek lenni nagyon menő, ugye? Tévedés! A tizenhét éves Mackenzie-t például egyáltalán nem zavarja, hogy két barátján kívül a többi diák csak akkor vesz tudomást a létezéséről, ha a leckéjüket kell megírnia. Szóval igazi lúzer.
Ám a békés névtelenségnek vége, amikor hátizsákjával véletlenül padlóra küldi az egyik izomagyú focistát, sőt egy hisztirohammal kombinált újraélesztést is bemutat a fél suli előtt… A kínos jelenetről készített videó azonnal fölkerül a YouTube-ra, és több millió kommentelő, meg persze az egész gimi Mackenzie-n röhög. De amikor egy népszerű rockbanda klipet készít a felvételről, a lány egy csapásra sztár lesz. A szerelemben viszont ugyanolyan lúzer, mint volt. Mert mi van, ha túl későn jön rá, hogy a nagy médiacirkusz közben elszalasztotta a tökéletes srácot, akinek egyáltalán nem kellett a felhajtás ahhoz, hogy észrevegye őt…

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 2015
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631198652 · Fordította: Béresi Csilla
>!
Móra, Debrecen, 2015
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634151913 · Fordította: Béresi Csilla
>!
Móra, Budapest, 2014
196 oldal · ISBN: 9789631198027 · Fordította: Béresi Csilla

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

LOL könyvek

241 tag · 56 karc · Utolsó karc: 2022. szeptember 25., 16:15 · Bővebben


Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Dominic Wyatt · Logan Beckett · Mackenzie Wellesley · Chelsea Halloway · Corey O'Neal · Timothy Goff · Jane Smith · Christopher Forester · Dylan Wellesley · Patrick Bradford


Kedvencelte 72

Most olvassa 64

Várólistára tette 155

Kívánságlistára tette 146

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

Kikiriki>!
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!

Vicces és szórakoztató volt, pont jól esett a Nővérem húga után, hisz valami könnyedre vágytam, és ezt meg is kaptam. Amikor először olvastam, jobban tetszett, hisz akkor mégis csak a két évvel fiatalabbi énem olvasta. A végére már nagyon izgatott lettem, attól függetlenül, hogy pontosan tudtam mi is fog történni. Viszonylag gyorsan befejeztem, hisz a könyv olvastatta magát. Lényegébe véve tetszett, bár nem hiszem, hogy harmadszorra is bele fogok kezdeni. 4,5 csillagot adtam, mivel most nem érte el nálam azt a szintet, mint azok a könyvek, amikre eddig ötöt adtam. A borítóval nem nagyon vagyok megbékélve, bár egy fokkal talán jobban tetszik, mint az eredeti.

nicosia P>!
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!

Nagyon aranyos ez a LOL történet. Másodszor olvastam most, mert felfedeztem, hogy a sorozat több része is kimaradt, és fel kellett idéznem az előzményeket. Gyorsan haladtam vele így másodjára, mert elsőre is szerettem. Nagyon jól mutatja be a sztereotípiákat (pro és kontra), időnként talán kicsit eltúlozva a szerepeket. Menet közben az jutott eszembe, hogy csak Amerikában lehet ekkora hiszti egy béna videóból, de aztán rájöttem, hogy dehogy, nálunk is simán. A könyv épp a videó miatt támadt hype hatásait mutatja be jól, és itt talán kevéssé klissés (kimaradt néhány panel a hasonló sztorikhoz képest), főként mert a főszereplőt nagyon határozott jellemként mutatja be a szerző. Ami miatt mégis picit kevés a történet az az, hogy az apa-szál, és a Chelsey-vel való konfliktus nyitva marad és igazán Logan vonzalma sem lett kimondva. Összességében tehát klassz romantikus történet, de lehetett még volna írni kicsit.

DarknessAngel >!
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!

Imádtam! Vicces, üde, kedves, bolondos és romantikus. Igazi LOL könyv.
Olyan jókat tudtam rajta nevetni, Mackenzie biztosította, hogy egy percre se legyen unalmas a történet. :D Olyan jó volt vele együtt vagy rajta nevetni. A ReadySet bandát már a Rocksztárt kaptam karácsonyra-ban megismertem, így örültem, hogy újra olvashatok róluk. A Tim+Corey szál nagyon cuki volt. Róluk miért nincs külön könyv?
Mackenzie és Logan is nagyon bejöttek, igazán édesek voltak. ^-^ A kedvenc részem persze az Ellen Show, mert hát, ki nem imádja Ellent?! :)
Alig várom, hogy a sorozat többi részét is olvashassam.

2 hozzászólás
christine>!
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!

Ez talán ott volt az első LOL könyveim között, így az újraolvasás mondhatni könnyedén ment, hiszen tudtam, mire is számíthatok. Hirtelen elgondolkodtam azon, hogy mennyi baromságot/hülyeséget is művelek (megbotlás, és ehhez hasonló ügyetlen dolgok), és figyelembe véve, hogy egy ilyen egyszerű lépésnek milyen következményei lehetnek, rá kell döbbennem, hogy mostantól ügyelnem kell magamra, hisz egy csapásra belekerülhetek a világhálóba, amit nem akarok – illetve nem ezért akarom, hogy az emberek tudják, kinek a mije vagyok. :)
Rengeteget nevettem, és sok olyan rész volt, amire nem emlékeztem, pedig nagyjából megvolt bennem a történet, és mégis mondott újakat, aminek örültem.
Örülök, hogy sikerült befejeznem, és másodjára már a saját példányomat olvashattam. :)

zsiina>!
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!

Ez most annyira jól esett a szívemnek! :)
Senki ne várjon semmilyen eget rengető dolgot ettől a könyvtől, ez egy könnyed kis olvasmány, hamar kivégezhető, de imádni való. Többször is hangosan felnevettem, jó poénok voltak benne, és tetszettek Mack beszólásai.
Mack nagyon jó fej csaj, azonnal tudtam vele azonosulni, de amikor az a bizonyos videó felkerült a YouTube-ra, elszaladt vele a ló. Oké, mindvégig magát adta annak ellenére, hogy márkás cuccokba kezdett járni, egy buliba is betévedt de még hogy:D, mégis, nem volt annyira szimpatikus. Ám a végére észhez tért, és jól végződött minden, sőt, túl gyorsan is. spoiler Oké, imádtam igazából a kedvenc részem, de még is, olyan gyorsan történt minden, nekem nagyon elkapkodottnak tűnt. Ezek ellenére viszont nagyon tetszett, ahhoz képest, hogy újraolvastam, ugyan úgy imádtam minden percét. :)

2 hozzászólás
Naiva P>!
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!

Teszek rá, hogy kidob a korhatár a LOL-os könyveknél, ha egyszer végig vigyorgom a könyv nagy részét. Főleg a könyv első felét. Volt, amikor már úgy éreztem, hogy a humor kissé túl lett adagolva, de nem éreztem erőltetettnek. Könnyed, szórakoztató olvasmány. Kifejezetten szeretem Marni Bates írói stílusát. Örültem, hogy bár ifjúsági olvasmány, mégis olyan könnyedén, a lehető legtermészetesebb módon mert az is képes volt a történetbe beleszőni az LMBT szálat. Olyan cukik voltak.
A hősnő, Mackenzie szerintem a maga módján aranyos volt és szerintem nem volt akkora lúzer, mint amilyennek beállította magát. A szereplők többségét is szimpatikusnak találtam. Még csak most látom, hogy ez is egy sorozat. Ezek után pedig kíváncsi leszek a többi szereplő könyvére is. Örültem, hogy Dominick feltűnt ebben a részben. Őt már a Rocksztárt kaptam karácsonyra c. történetből ismerhettem.
Tetszett, de a fentebb említett könyv még mindig jobban tetszik.

4 hozzászólás
ZitussKa>!
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!

Szuper volt♥ És nem túlzok :) Olyan könyvre volt most szükségem ami kellőképpen romantikus, kikapcsol, szórakoztat de nem túl hosszú. Könnyű, édes pillecukor :) Annyira könnyen elmerültem benne! A szereplők szerethetőek, érdekesek, nagyon humorosak :) Rengeteg fennhangon nevetős rész van benne Logan pedig Jajjj de imádlak *-*<3 De valójában az egész bagázst megszerettem. Újraolvasós lesz, ha esetleg rossz hangulatban találnám majd magam, egy hideg téli estén :) Bátran ajánlom mindenkinek :)

1 hozzászólás
Pnikolett>!
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!

Nos,kezdeném azzal,hogy előítéletes vagyok a LOL könyvekkel.Sajnálom,ezer bocs,de egyszerűen bennem az van,hogy ezek bugyuta regények,logikátlan eseményekkel és hisztivel karöltve,nyakon öntve egy adag cukormázzal.Igen,lehetséges hogy alapvetően ilyenek,de ki lehet fogni jobb darabokat is. ez az egész nem vonatkozik például Kelly Oram:Cinder és Ella c. könyvére,az abszolút kilóg a sorból Legyőzve az előítéletemet estem neki ennek a könyvnek és ez azt eredményezte hogy ezúttal pozitívan csalódtam.Bugyutaságmérőm a normál szintre állt be,néha kicsit kilengett de ez még teljesen okésnak mondható :D

Béna lúzer vagyok, aki eltaknyol a saját lábában. Ráadásul amikor ideges vagyok, hetet-havat összehordok. És hiába tudom magamról mindezt, a jelek szerint képtelen vagyok változtatni rajta
Istenem…Ilyen voltam/vagyok/leszek mindörökké szerintem,csak max. egy kicsit felnőttesebben próbálom leplezni a hiányosságaimat :D Nos,igen,vannak dolgok amikkel elég egyszerűen tudtam azonosulni Mackenziet illetően.

Maga a könyv nagyon jó stílussal íródott,igazából egészen sikerült szimpatizálnom a szereplőkkel,különösebben nem is hiszem,hogy bármi bajom lett volna valakivel is. A történet néhol kicsit elszállt a realitás mezejéről,de alapvetően egy érdekes kérdést vetett fel. Önmaga tud-e maradni egy ember a hirtelen jött népszerűségtől?! Manapság tényleg nem túl nehéz híressé válni egy-egy videóval bár ami azt illeti,nem pont olyanokkal amivel a lánynak sikerült,hanem sokkal gázabbnak,feltűnően hülyének kell lenni hozzá vagy pedig valóban baromi jónak na de azért asszem ebben volt egy kis túlzás. Sebaj. Egészen addig a pontig tetszett a történet amíg nem jött el az Ellen Show-s dolog,ott totál nem értettem a lányt. Addig szürke kisegér üzemmódban akart működni,ami oké hogy már addig se ment túl jól,na de ott meg mit csinált?! Nekem az a szereplése nagyon sok volt. spoiler

Szóval,elég volt ennyi rizsa,a lényeg,hogy meglepetésemre egészen élveztem ezt a kis történetet, így azt hiszem folytatom majd a kísérletezéseimet a LOL-könyvekkel. A helyzetről, melyben a menő sportoló srácot korrepetálnia kell a szürke kisegér,okoskodó lánynak,totál a Tuti gimi jutott eszembe: Nathan és Haley ♥istenem de imádtam őket,el kell kezdenem most már tényleg a sorozatot újra

7 hozzászólás
AniTiger P>!
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!

A furcsa nevű főszereplő csaj és a barátai durván hamar a szívembe lopták magukat, ellenben a feltűnő és elég unszimpatikus vállvonogatós sráccal, Logannel. A történet folyamatosan a tanulás fontosságát sulykolja, amit imádtam és minden felbukkanó szülő álomszülő! Kicsit talán túlságosan is… mondjuk a folytatásokban tuti fel fognak még tűnni kevésbé példakép szülők is. Tuti! Ez a YouTube dolog meg… félelmetes. Az egész történet abszurdnak tűnik miatta, de jobban belegondolva manapság mindenki fotóz vagy felvesz mindent, szóval én most elkezdek félni, mert ez a sztori rávilágított arra, hogy TÖK ÉGŐ vagyok, és ezt akármikor világhálóra küldheti bárki! *Para… indul!*

Viccet félretéve – ijesztő az egész, de Marni Bates nagyon jó szereplőkkel és érdekes cselekménnyel tálalja fel ezt a parás szituációt. Mackenzie szerény véleményem szerint jól kezelte, Logan tökéletes lett a kötet felére – vagyis éppen nem lett tökéletes végre -, ráadásul meglepően humoros volt a kiszámíthatósága ellenére is. A mondanivalója kifejezetten JÓ: okosodj, tanulj, nem vagy gáz, legyél önmagad, a családod és a barátaid ott lesznek, etc.

Kedvenc rész:A Szeretlek-Nem szeretlek rész. Kenzie zseniális!
Kedvenc szereplő: LOGAN! (Bírtam én Macket és a barátait meg a családokat és a ReadySet-et is, de… Logan zabálnivaló!) Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/10/smithgimi1.html

vighagika P>!
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!

Igazán jó volt ez a könyv arra, hogy kicsit kikapcsoljam az agyam.
A történet nem volt túl mélyreható, és bevallom, néha a szereplők nevét is elfelejtettem, ha néhány órára félreraktam, de ettől függetlenül tényleg nem volt rossz.
Tipikus LOL-könyv, amit egyszer elolvasol, szórakoztat, aranyos, de ennyi. Néhány napra kellemes kikapcsolódást nyújt.
Sajnálom, hogy Loganről és a többi szereplőről nem tudtunk meg többet, hiszen végig csak Mackenzie volt a középpontban.


Népszerű idézetek

Pierce>!

– Olyan vagy, mint a baleset az út szélén. Nem lehet nem odanézni.

237. oldal

Reika>!

– Mert kérdezted… Most pedig engedd, hogy én kérdezzek.
Nagyvonalúan intettem, csaknem felborítva a vizet.
– Nyitott könyv vagyok.
– Diszlexiám van.

2 hozzászólás
Reika>!

– Látom, ismerkedsz Kutyával.
Összerezzentem. Szívem meglódult dobogása fejem lüktetésének ritmusához igazodott. Sarkon perdülve szembetaláltam magam Logannel, aki az ajtófélfának támaszkodott, olyan lazán, mintha minden reggel csajok ébrednének fel a szobájában.
– Hogy miii? – dadogtam.
– A halammal.
– Kutyának nevezted el a haladat? – masszíroztam meg a fejemet. – Még mindig részeg lennék? Elnevette magát.
– Mivel allergiás vagyok a kutyákra – vont vállat –, mindössze ennyit tehettem.

Pierce>!

– […] Szóval, Logan, hogy is állunk a francia-indián háborúval?
– Őrült izgi – mondta faarccal. – Alig várom, hogy megtudjam, mi lett a vége.
– Fogadok, hogy a telepesek győztek – vigyorodtam el.
– Ne lődd le a poént!

43. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Logan Beckett · Mackenzie Wellesley
Lunèa_Charlotté>!

A képzelet mindig félelmetesebb a valóságnál. Ez a lélektani hadviselés alapja.

Sunshine>!

– Mindig az a legrosszabb, amikor nem tudunk valamit. Mert akkor ott marad az ember a megválaszolatlan kérdéseivel.

196. oldal

Pierce>!

– Eszerint törit tanulunk – tisztáztam a helyzetet. – És pénzt kapok érte?
– Miért, másfajta fizetségben reménykedtél? – Laza modora ellenére nem titkolta, milyen jól szórakozik. – Mert ha igen…
– A pénz rendben van – szakítottam félbe, és azt kívántam, bárcsak az ír-olasz génjeim ellenállóbbak lennének a pirulással szemben. – De miért van szükséged korrepetálásra? Elég értelmesnek látszol.
– És csak a kreténeknek lehet szükségük tanulótársra? Ezt akartad mondani?

18-19. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Logan Beckett · Mackenzie Wellesley
Hickory>!

– Nos, Mackenzie. Úgy néz ki, hmm… hogy helyzet van.
Nem mondod, Sherlock?!

ÁrnyAngyal>!

Ez a baj a régi barátokkal, az ember minden kis ingására emlékeznek.

47. oldal

AniTiger P>!

– Senki nem érdemli meg nálad jobban a happy endet.

26. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Mackenzie Wellesley

A sorozat következő kötete

Smith Gimi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Valahol
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül
Kasie West: Szívességből szerelem
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!
Leiner Laura: Higgy nekem
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Leiner Laura: Ég veled
Leiner Laura: Bábel
Morgan Matson: Páratlan nyár