Menő-riadó ​Kambodzsában (Smith Gimi 3.) 378 csillagozás

Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Nincs olyan szitu, amit Chelsea Halloway ne tudna megoldani! Elvált szülők? Nem probléma. Az expasija belezúgott a gimi legbénább csajába? Csak idő kérdése, és észre téríti a srácot. De azzal még a rettegve bálványozott Menő-királynő sem tud mit kezdeni, hogy a szülei egy évre Kambodzsába (!) küldik tanulni, egy rakás stréber fősulis közé. A társai hígagyú libának tartják, ráadásul a tanára egy drogbáró fogságába kerül. Most Chelsea-re vár, hogy megszervezze a mentőakciót, és kijuttassa a csoportot az országból − lehetőleg élve. Még azt az idegesítő(en szexi és szuperokos) Houstont is, aki az beszólásaival az őrületbe kergeti.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 2016
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634152866 · Fordította: Kulcsár Júlia
>!
Móra, Budapest, 2015
312 oldal · ISBN: 9789634151517 · Fordította: Kulcsár Júlia
>!
Móra, Budapest, 2015
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631199499 · Fordította: Kulcsár Júlia

Kapcsolódó zóna

!

LOL könyvek

243 tag · 56 karc · Utolsó karc: 2022. november 2., 15:15 · Bővebben


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Logan Beckett · Mackenzie Wellesley · Scott Fraser · Chelsea Halloway


Kedvencelte 22

Most olvassa 18

Várólistára tette 80

Kívánságlistára tette 99

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

„Houston, van egy kis problémánk.”
Igen, egy aprócska:D De hogy lenne már ennek az őrült, eszement, belevaló és különc kis csapatnak akadály, egy drogbáró ellen kitervelt mentőakció? Nekik nincs lehetetlen.
Imádtam! Eszméletlen jól szórakoztam, Houston és Chelsea összeférhetetlenségén, noha a látszat néha csal, és az ellentétek tényleg vonzzák egymást. Chelsea nem az az üresfejű és öntelt liba, akinek alapvetően mindenki, engem is beleértve elképzeltem, és akit tulajdonképpen ki nem állhattam a sorozat első részében:) Most viszont rá kellett jönnöm, hogy egy időnként fanyar humorú, látszólag tökéletes élettel rendelkező lányról olvashatok, aki a rosszmájúságával leplezi az önbizalom és szeretethiányát, megfelelési kényszerét. Nagyon aranyos és belevaló csaj, emiatt is illik ehhez a néha túl komoly, olykor idegesítő, de védelmező és szeretni való pasihoz:D A mellékszereplők se semmik! Egytől egyig mindegyiküket megkedveltem:)
Egy negatívum, sajnálom, hogy a LOL könyvektől sosem kapunk túl sok részletet az édes pillanatokról, pedig én örülnék neki. :)
Önfeledt szórakozást nyújt, kikapcsol, és az órák múlását észre sem veszed, amíg a könyv „társaságában vagy.” Nyugodt szívvel ajánlom Nektek:) Igazi LOL :)

3 hozzászólás
nicosia P>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Rettenetesen nehezen boldogultam a könyvvel. A főszereplő Chelsea pont az a karakter aki cseppet sem érdekel. Teljesen abszurd a történetindítás is, mert tegye fel már a kezét az, akit a szülei a válásuk miatt Kambodzsába küldenek. Hát persze. De jó, ennek elllenére olvastam. Amikor végre elkezdett volna érdekelni a történet mindig falakba ütköztem. Az egyetemisták teljesen ostobán és önzőn viselkedtek (pont mint ahogy azt Chelsea-től vártam volna), Chelsea folyamatosan túlmagyarázta a korábbi kapcsolatát, Huston (vagy Texas) gonosz volt, de róla amúgy sem derül ki sok minden azon túl, hogy bunkó a lánnyal. Sóhaj… Az eddigi Marnie Bates könyvek jobbak voltak, ezt épp. hogy kiszenvedtem, és azt hiszem kicsit parkolópályára is teszem a szerzőt.

MissFortune>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Marni Batest kissé elragadta a hév, amikor ezt a könyvet írta. Nem mondom, hogy nem tetszett, de elég sok abszurd rész volt benne.
Chelsea és Houston nem lettek a kedvenceim.
Houston olyan pökhendien viselkedett végig, Chelsea meg adta magát, hogy ő mekkora királynő. Azonban az élet több annál, minthogy valaki népszerű a gimiben. Tipikus amerikai vonás. A LOL-könyveken általában sokat nevetek, mosolygok, ennek viszont egyszer sikerült megmosolyogtatnia, amikor kiderült Houston hogyan kapta a nevét.
Egyszer olvasható. 5 évval fiatalabb lennék, tuti imádtam volna.

zsiina>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Egy kicsit kételkedtem, hogy hogy fog tetszeni ez a rész, ugyanis Chelsea a főszereplő, és bár a második kötetben fejlődött, valahogy mégis tartottam a könyvtől. Aztán jött @petuka16, aki nem mellesleg egy kicsit húzta az agyam, így hát bele is fogtam a könyvbe. Köszönöm neked, mert imádtam, és nem kellett csalódnom benne. :)
Chelsea először olyan volt, ahogy vártam tőle. Elkényeztetett liba, aki nem foglalkozik magán kívül senkivel, de ahogy haladt a történet, úgy változott meg a szememben. Kiderül, miért olyan amilyen, és megértettem, de hál'istennek, a közepétől teljesen máshogy viselkedett. Jó értelemben. :)
Houston pedig.. igaz, nem sokat tudhattunk meg róla a neve eredetén kívül, mégis imádtam a pasit. :D Nem félt megmondani Chelsea-nek mit gondol róla, sokat nevettem rajta. Szívesen elfogadnék én is egy ilyen védelmező pasit.
A mellékszereplőket is megszerettem, és nagyon tetszett ez a heroinos történet, igaz kicsit a vége elkapkodott volt, mégis, ez a szál tetszett a legjobban a könyvben.
Ó és persze.. ami Kambodzsában történik, az Kambodzsában is marad. ;)

8 hozzászólás
DarknessAngel>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Na, mindjárt jobb, mint az előző rész! Itt már sokkal szerethetőbbek és aranyosabbak voltak a karakterek. Chelsea és Huston között is érezni lehetett a vonzódást. Tetszett a folytonos piszkálódásuk, meg az aranyosabb jeleneteik.
A három másik szereplő (Ben, Liz és Amy) szintén hozzátettek az élvezhető történethez. Főleg Ben :D
Maga a cselekmény is érdekesen indult, aztán egy olyan fordulatott vett, amit határozottan nem vártam. Elég hitetlen lett ez miatt számomra a sztori, de attól még persze élvezhető. Csak nem 5 csillagosan xP De sokkal jobban ki voltak dolgozva a karakterek, így e téren nincs is okom panaszra.

GytAnett>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Nagyon tartottam ettől a könyvtől, már ezer éve halogattam a sorozat folytatását, de szerencsére mindjárt le fog járni a 3., 4. részhez tartozó kihívás, így rávettem magam. :)
Meg kell mondanom, határozottan pozitívan csalódtam ebben a kötetben. A másodikon úgy szenvedtem magam végig, éppen ezért féltem tőle.
Ráadásként Chelsea-t egyáltalán nem kedveltem. Soha. Most egy egészen szerethető szereplőt kaptunk. A történet is aránylag gördülékenyen haladt. Mondjuk nem ilyen történetet vártam, már túlzottan elrugaszkodott a valóságtól. :D
Egyszeri laza kis semmittevős könyvnek jó volt, de nem kell tőle világmegváltó dolgokat várni.

AniTiger P>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Azt kell, hogy mondjam, Chelsea Halloway érdekes jelenség – engemet jól meglepett a leány. :D Az első részben rémes, mennyire utáltam – el sem tudtam képzelni, hogyan kaphatott saját részt –, most pedig imádtam.

Marha jó húzás volt Marni Batestől, hogy írt egy könyvet a Smith Gimi menőcskéjéről, amiben megmutatja, hogy a csillogás és a Gimi Szép-szerep nem minden. Igen, néha azok a legmagányosabbak, akik körül rengetegen vannak.
Szerintem eddig ez volt a legizgalmasabb rész, bár nem a legjobb, de ez csak a kurta-furcsa befejezés hibája. Meglepő módon imádtam Chelsea sztoriját és örültem neki, hogy végre révbe ért. – Houston! Nincs itt semmi baj! :P

Satöbbi: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/05/smithgimi3.html

>!
Móra, Budapest, 2015
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631199499 · Fordította: Kulcsár Júlia
konyvolvaso>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

A végén beindultak az esmények , egy ültömben végig olvastam. Az elejeén egy kicsit lassabban haladtam még de aztán megvolt ami lekötött, izgultam, kiváncsi voltam mi történik a szereplőkkel.
Már eleve egy kicsit furcsa számomra a helyszín is, miért pont oda mentek mikor lett volna még a világon pár hely. Ja és a szülők is érdekesek, ha épp a saját válságuk miatt a lányt küldik el, ahelyett hogy saját maguk mentem volna távol attól a helytől, egy kis környezetváltozásra . Meg a drogbárós történet is egy kicsit sok. Pont egy fiatal tinivel fog szobaállni, nem tűnik túl hihetőnek, de a következmény is elég jelentős.
Van minden aminek nem kellene lenni drog, ital, kapcsolatok. Nekem tetszett.

Amaryll87>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Mit is írhatnék erről a könyvről? Legyen elég annyi hogy LOL!

Doreen>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

A történet ott kezdődik, hogy Chelsea szülei elválnak és Kambodzsa-ba küldik egy egyetemre. Aztán a történet hirtelen meseszerű lesz, hiszen belekerül egy drogdíler is. Alapvetően tetszett, jól volt felépítve, de nekem nem volt annyira LOL-os. (Na ezt most jól megmondtam :D) Kissé több humorra számítottam, hogy többet fogok nevetni rajta, helyette ez egy másabb könyv volt mint az előzőek. ( Legalábbis számomra ) Valahogy nem illett a sorba, habár tényleg voltak benne vicces részek, de nem adta át azt a hangulatot és túl mesés volt.
A kedvencem Ben volt, a kis perverz beszólasaival, de Houston is tetszett, főleg a nevének az eredete :D


Népszerű idézetek

Cicu>!

– Mindent tudok rólad. […]
– Mi az, Houston, van egy kis problémánk?

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chelsea Halloway
kiruu>!

– Lake. A nevem Lake Scott.
– Tónak hívnak? – Aaron csuklott egyet. – Szívesen elmerülnék benned.

Cheril>!

– Miért akart tőle megszabadulni?
– Nem akartam, és nem is tettem.
– Azért, mert a csaj kábé annyira izgalmas, mint egy tányér zabkása.
– De mi a baj a zabkásával? Nekem ízlik – tiltakozott Amy.
– Jó, de randiznál is vele?
– Nem, de amúgy se szoktam szerelmi viszonyba keveredni a reggelimmel.

Kapcsolódó szócikkek: Chelsea Halloway
Csoszi>!

– Fogd be, Dallas! – vetettem oda könnyedén, és odasétáltam az asztalhoz.
Néhány perc alatt az egész csoport túljutott a biztonsági ellenőrzésen, de Amy meglepő módon odajött hozzám, és a fülembe súgta:
– Houston. Tudod… a srác neve. Nem Dallas.
– Tényleg? – kérdeztem tettetett ártatlansággal, de jó hangosan, hadd hallja mindenki. – Nem Austinnak hívják? Ez biztos?
Amy komolyan bólintott.
– Houston a neve.
– Nem San Antonio?

51. oldal

Nikii9125>!

– És engem minek hívtok? Cake? Lake?
[…]
– A Lake, vagyis tó, nem rossz ötlet. Mivel a Chelsea-ben úgyis benne van az a szó, hogy tenger, logikus, hogy a beceneve is valami vízféle legyen – jegyezte meg Scott. – Ráadásul illik hozzá. A tavak mélyén több minden rejlik, mint gondolnánk.

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chelsea Halloway · Scott Fraser
Hópárduc P>!

Hé, bébi! Hallom, elfutsz a golyók elől. Biztos azért, mert még nem láttad az enyémeket.

111. oldal

Hópárduc P>!

Neked ajánlom ezt a könyvet, ha úgy érzed, kizárólag a külsőd alapján ítélnek meg. Sose feledd, mennyi szépség rejlik benned a felszín alatt! Hidd el nekem, gyönyörű vagy!

(ajánlás)

Cicu>!

Talán ezt volt a legnehezebb elfogadni: többé nem számít, mit teszek, mert nem leszek itt elég sokáig, hogy kiélvezzem a győzelmemet.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chelsea Halloway
Zsani1418>!

Meghaltam.
És a pokolra kerültem.
Nem nyaldosták lángok a talpamat, nem hangzott fel az ördögök gonosz kacaja körülöttem, nem ütköztek ki rajtam hatalmas, gennyes pattanások, vagy ilyesmi, de nem létezhet nagyobb büntetés számomra, mint hogy Mackenzie Wellesley-t pillantom meg elsőként, mikor nagy nehezen kinyitom a szememet.
Azt a Mackenzie Wellesley-t, aki megkaparintotta az ex-fiúmat.
Ó, igen, ez biztosan a pokol.
Halál utáni szenvedéseim okozója most aggodalmasan megszólalt:
– Öö… Logan! Azt hiszem, engem néz. Vagyis inkább rosszindulatúan mered rám. De az mindegy.

27. oldal


A sorozat következő kötete

Smith Gimi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Emlékezz rám
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Hullócsillag
Leiner Laura: Bábel
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…
Kasie West: A távolság relatív
Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Leiner Laura: Bízz bennem