Menő-riadó ​Kambodzsában (Smith Gimi 3.) 358 csillagozás

Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Nincs olyan szitu, amit Chelsea Halloway ne tudna megoldani! Elvált szülők? Nem probléma. Az expasija belezúgott a gimi legbénább csajába? Csak idő kérdése, és észre téríti a srácot. De azzal még a rettegve bálványozott Menő-királynő sem tud mit kezdeni, hogy a szülei egy évre Kambodzsába (!) küldik tanulni, egy rakás stréber fősulis közé. A társai hígagyú libának tartják, ráadásul a tanára egy drogbáró fogságába kerül. Most Chelsea-re vár, hogy megszervezze a mentőakciót, és kijuttassa a csoportot az országból − lehetőleg élve. Még azt az idegesítő(en szexi és szuperokos) Houstont is, aki az beszólásaival az őrületbe kergeti.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 2016
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634152866 · Fordította: Kulcsár Júlia
>!
Móra, Budapest, 2015
312 oldal · ISBN: 9789634151517 · Fordította: Kulcsár Júlia
>!
Móra, Budapest, 2015
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631199499 · Fordította: Kulcsár Júlia

Kapcsolódó zóna

!

LOL könyvek

235 tag · 52 karc · Utolsó karc: 2021. április 11., 10:08 · Bővebben


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Logan Beckett · Mackenzie Wellesley · Scott Fraser · Chelsea Halloway


Kedvencelte 23

Most olvassa 16

Várólistára tette 86

Kívánságlistára tette 99

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

ZitussKa >!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

„Houston, van egy kis problémánk.”
Igen, egy aprócska:D De hogy lenne már ennek az őrült, eszement, belevaló és különc kis csapatnak akadály, egy drogbáró ellen kitervelt mentőakció? Nekik nincs lehetetlen.
Imádtam! Eszméletlen jól szórakoztam, Houston és Chelsea összeférhetetlenségén, noha a látszat néha csal, és az ellentétek tényleg vonzzák egymást. Chelsea nem az az üresfejű és öntelt liba, akinek alapvetően mindenki, engem is beleértve elképzeltem, és akit tulajdonképpen ki nem állhattam a sorozat első részében:) Most viszont rá kellett jönnöm, hogy egy időnként fanyar humorú, látszólag tökéletes élettel rendelkező lányról olvashatok, aki a rosszmájúságával leplezi az önbizalom és szeretethiányát, megfelelési kényszerét. Nagyon aranyos és belevaló csaj, emiatt is illik ehhez a néha túl komoly, olykor idegesítő, de védelmező és szeretni való pasihoz:D A mellékszereplők se semmik! Egytől egyig mindegyiküket megkedveltem:)
Egy negatívum, sajnálom, hogy a LOL könyvektől sosem kapunk túl sok részletet az édes pillanatokról, pedig én örülnék neki. :)
Önfeledt szórakozást nyújt, kikapcsol, és az órák múlását észre sem veszed, amíg a könyv „társaságában vagy.” Nyugodt szívvel ajánlom Nektek:) Igazi LOL :)

3 hozzászólás
MissFortune>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Marni Batest kissé elragadta a hév, amikor ezt a könyvet írta. Nem mondom, hogy nem tetszett, de elég sok abszurd rész volt benne.
Chelsea és Houston nem lettek a kedvenceim.
Houston olyan pökhendien viselkedett végig, Chelsea meg adta magát, hogy ő mekkora királynő. Azonban az élet több annál, minthogy valaki népszerű a gimiben. Tipikus amerikai vonás. A LOL-könyveken általában sokat nevetek, mosolygok, ennek viszont egyszer sikerült megmosolyogtatnia, amikor kiderült Houston hogyan kapta a nevét.
Egyszer olvasható. 5 évval fiatalabb lennék, tuti imádtam volna.

zsiina>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Egy kicsit kételkedtem, hogy hogy fog tetszeni ez a rész, ugyanis Chelsea a főszereplő, és bár a második kötetben fejlődött, valahogy mégis tartottam a könyvtől. Aztán jött @petuka16, aki nem mellesleg egy kicsit húzta az agyam, így hát bele is fogtam a könyvbe. Köszönöm neked, mert imádtam, és nem kellett csalódnom benne. :)
Chelsea először olyan volt, ahogy vártam tőle. Elkényeztetett liba, aki nem foglalkozik magán kívül senkivel, de ahogy haladt a történet, úgy változott meg a szememben. Kiderül, miért olyan amilyen, és megértettem, de hál'istennek, a közepétől teljesen máshogy viselkedett. Jó értelemben. :)
Houston pedig.. igaz, nem sokat tudhattunk meg róla a neve eredetén kívül, mégis imádtam a pasit. :D Nem félt megmondani Chelsea-nek mit gondol róla, sokat nevettem rajta. Szívesen elfogadnék én is egy ilyen védelmező pasit.
A mellékszereplőket is megszerettem, és nagyon tetszett ez a heroinos történet, igaz kicsit a vége elkapkodott volt, mégis, ez a szál tetszett a legjobban a könyvben.
Ó és persze.. ami Kambodzsában történik, az Kambodzsában is marad. ;)

8 hozzászólás
DarknessAngel>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Na, mindjárt jobb, mint az előző rész! Itt már sokkal szerethetőbbek és aranyosabbak voltak a karakterek. Chelsea és Huston között is érezni lehetett a vonzódást. Tetszett a folytonos piszkálódásuk, meg az aranyosabb jeleneteik.
A három másik szereplő (Ben, Liz és Amy) szintén hozzátettek az élvezhető történethez. Főleg Ben :D
Maga a cselekmény is érdekesen indult, aztán egy olyan fordulatott vett, amit határozottan nem vártam. Elég hitetlen lett ez miatt számomra a sztori, de attól még persze élvezhető. Csak nem 5 csillagosan xP De sokkal jobban ki voltak dolgozva a karakterek, így e téren nincs is okom panaszra.

GytAnett>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Nagyon tartottam ettől a könyvtől, már ezer éve halogattam a sorozat folytatását, de szerencsére mindjárt le fog járni a 3., 4. részhez tartozó kihívás, így rávettem magam. :)
Meg kell mondanom, határozottan pozitívan csalódtam ebben a kötetben. A másodikon úgy szenvedtem magam végig, éppen ezért féltem tőle.
Ráadásként Chelsea-t egyáltalán nem kedveltem. Soha. Most egy egészen szerethető szereplőt kaptunk. A történet is aránylag gördülékenyen haladt. Mondjuk nem ilyen történetet vártam, már túlzottan elrugaszkodott a valóságtól. :D
Egyszeri laza kis semmittevős könyvnek jó volt, de nem kell tőle világmegváltó dolgokat várni.

AniTiger P>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Azt kell, hogy mondjam, Chelsea Halloway érdekes jelenség – engemet jól meglepett a leány. :D Az első részben rémes, mennyire utáltam – el sem tudtam képzelni, hogyan kaphatott saját részt –, most pedig imádtam.

Marha jó húzás volt Marni Batestől, hogy írt egy könyvet a Smith Gimi menőcskéjéről, amiben megmutatja, hogy a csillogás és a Gimi Szép-szerep nem minden. Igen, néha azok a legmagányosabbak, akik körül rengetegen vannak.
Szerintem eddig ez volt a legizgalmasabb rész, bár nem a legjobb, de ez csak a kurta-furcsa befejezés hibája. Meglepő módon imádtam Chelsea sztoriját és örültem neki, hogy végre révbe ért. – Houston! Nincs itt semmi baj! :P

Satöbbi: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/05/smithgimi3.html

>!
Móra, Budapest, 2015
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631199499 · Fordította: Kulcsár Júlia
Amaryll87 P>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Mit is írhatnék erről a könyvről? Legyen elég annyi hogy LOL!

Csoszi>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

A Láthatósági mellény lúzereknek után gyorsan belevetettem magam a folytatásba, mert a könyv végén Chelsea Halloway megemberelte magát, és nem volt olyan undok, mint ahogy azt egy menőtől elvárjuk. Szóval kíváncsian vártam, hogyan alakul az ő története. Mit is tudtunk eddig róla? Bulizik, piál, flörtöl. A tanulás nem az ő asztal. Mindenki egy üresfejű csinibabának gondolja. Ebben a könyvben az is kiderül, hogy szokta használni a fejét.
Chelsea-t a szülei elküldik a világ másik felére, Kambodzsába, hogy néhány egyetemista mellett részt vegyen egy tanulmányi programban, amíg ők szépen lebonyolítják a válásukat. Jó, nem? Chelsea megállja a helyét az egyetemisták között, összebarátkozik velük. A történet picit meseszerű fordulatot vesz, amikor a csapat belecsöppen a helyi drogbáró üzletébe, és a kísérő tanárukat akarják kimenteni a fogságból, ahelyett, hogy a nagykövetséghez fordulnának, és ezzel komoly veszélybe sodorják magukat. Természetesen a szerelmi szál sem maradhat ki. Hogy Chelsea és az egyetemista srác, Houston között működhet-e a dolog, ez is kiderül a könyvből. Pár óra garantált szórakozás!

Doreen>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

A történet ott kezdődik, hogy Chelsea szülei elválnak és Kambodzsa-ba küldik egy egyetemre. Aztán a történet hirtelen meseszerű lesz, hiszen belekerül egy drogdíler is. Alapvetően tetszett, jól volt felépítve, de nekem nem volt annyira LOL-os. (Na ezt most jól megmondtam :D) Kissé több humorra számítottam, hogy többet fogok nevetni rajta, helyette ez egy másabb könyv volt mint az előzőek. ( Legalábbis számomra ) Valahogy nem illett a sorba, habár tényleg voltak benne vicces részek, de nem adta át azt a hangulatot és túl mesés volt.
A kedvencem Ben volt, a kis perverz beszólasaival, de Houston is tetszett, főleg a nevének az eredete :D

rebeka202 P>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Amikor megpillantottam ezt a könyvet a barátnőmnél és azt mondtam, hogy kölcsönkérném, rám meredt, hogy komolyan egy LOL könyvet akarok olvasni 20 évesen? Azt gondoltam, miért ne? Kikapcsol. Jó lesz kicsit visszalopózni a középiskolába.
Amikor elolvastam az első oldalt, nyilvánvalóvá vált számomra, hogy ez abszolút nem az én korosztályomnak íródott. bár erre a LOL címke után is rájöttem.
Viszont elszórakoztatott. Kikapcsolt és ez a lényeg.

Kezdjük ott, hogy nem olvastam a sorozat többi részét így lehet, hogy egyes információkkal le vagyok maradva, de azért értettem, hogy mi a dörgés. A főszereplőnk a Smith-gimnázium menő csinibabája, aki alattvalóival keseríti a diákok életét. Kissé butácska és szépségéhez híven a flörtölés nagymestere. Klisé volna, ha a gimnázium falai között zajlanának le az események, viszont a lányt a szülei egy elég egzotikus helyre küldik, méghozzá Kambodzsába. Na, itt gondoltam, hogy izgalmas lesz a történetünk: Kambodzsa, ami nem a küldjük a lányunkat kicsit tapasztalatot gyűjteni tipikus helyszíne; főiskolás, strébernek beállított, nem túl jóképű fiúk kivéve Bent, de ő szerintem egy seggfej. Viszont nekem már a Kambodzsában eltöltött néhány nap után kezdett sántítani a dolog. A történet maga annyira abszúrd, hogy még tini-regénynek is sok.. Na itt jött nálam az egy csillag levonás.
Nem fogom lespoilerezni a történteket, de nekem kissé olyan akció-mese-romantika-fantasztikus regény lett belőle..
Ami Houstont illeti, Chelsea leírásából abszolút nem egy szívdöglesztő álompasinak képzeltem el, akibe 17 éves létemre rögtön beleszeretek.
úgy érzem nálam Étienne St. Clair-t senki nem fogja letaszítani a trónról..

Ami még nem tetszett: 1. Szerintem a történet vége nagyon össze volt csapva. Legalábbis ami a nagy egymásra találást illeti. Az írónő egy szűk 5 oldalban lerendezte. 2. Nagyon sok volt a mellébeszélés. Ahelyett, hogy pörögtek volna az események, olvashattam Chelsea picsogását.
Viszont ennek ellenére hamar kiolvastam és nem untatott, annak ellenére, hogy 20 éves vagyok és ez egy 16 éves korosztályt megcélzó regény. Szóval nem vonnék le több csillagot. Összességében tetszett :)


Népszerű idézetek

Cicu>!

– Mindent tudok rólad. (…)
– Mi az, Houston, van egy kis problémánk?

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chelsea Halloway
kiruu>!

– Lake. A nevem Lake Scott.
– Tónak hívnak? – Aaron csuklott egyet. – Szívesen elmerülnék benned.

Cheril>!

– Miért akart tőle megszabadulni?
– Nem akartam, és nem is tettem.
– Azért, mert a csaj kábé annyira izgalmas, mint egy tányér zabkása.
– De mi a baj a zabkásával? Nekem ízlik – tiltakozott Amy.
– Jó, de randiznál is vele?
– Nem, de amúgy se szoktam szerelmi viszonyba keveredni a reggelimmel.

Kapcsolódó szócikkek: Chelsea Halloway
Csoszi>!

– Fogd be, Dallas! – vetettem oda könnyedén, és odasétáltam az asztalhoz.
Néhány perc alatt az egész csoport túljutott a biztonsági ellenőrzésen, de Amy meglepő módon odajött hozzám, és a fülembe súgta:
– Houston. Tudod… a srác neve. Nem Dallas.
– Tényleg? – kérdeztem tettetett ártatlansággal, de jó hangosan, hadd hallja mindenki. – Nem Austinnak hívják? Ez biztos?
Amy komolyan bólintott.
– Houston a neve.
– Nem San Antonio?

51. oldal

Nikii9125>!

– És engem minek hívtok? Cake? Lake?
(…)
– A Lake, vagyis tó, nem rossz ötlet. Mivel a Chelsea-ben úgyis benne van az a szó, hogy tenger, logikus, hogy a beceneve is valami vízféle legyen – jegyezte meg Scott. – Ráadásul illik hozzá. A tavak mélyén több minden rejlik, mint gondolnánk.

32. Oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chelsea Halloway · Scott Fraser
Hópárduc P>!

Hé, bébi! Hallom, elfutsz a golyók elől. Biztos azért, mert még nem láttad az enyémeket.

111. oldal

Hópárduc P>!

Neked ajánlom ezt a könyvet, ha úgy érzed, kizárólag a külsőd alapján ítélnek meg. Sose feledd, mennyi szépség rejlik benned a felszín alatt! Hidd el nekem, gyönyörű vagy!

(ajánlás)

Cicu>!

Talán ezt volt a legnehezebb elfogadni: többé nem számít, mit teszek, mert nem leszek itt elég sokáig, hogy kiélvezzem a győzelmemet.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chelsea Halloway
Zsani1418>!

Meghaltam.
És a pokolra kerültem.
Nem nyaldosták lángok a talpamat, nem hangzott fel az ördögök gonosz kacaja körülöttem, nem ütköztek ki rajtam hatalmas, gennyes pattanások, vagy ilyesmi, de nem létezhet nagyobb büntetés számomra, mint hogy Mackenzie Wellesley-t pillantom meg elsőként, mikor nagy nehezen kinyitom a szememet.
Azt a Mackenzie Wellesley-t, aki megkaparintotta az ex-fiúmat.
Ó, igen, ez biztosan a pokol.
Halál utáni szenvedéseim okozója most aggodalmasan megszólalt:
– Öö… Logan! Azt hiszem, engem néz. Vagyis inkább rosszindulatúan mered rám. De az mindegy.

27. oldal


A sorozat következő kötete

Smith Gimi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz
Catherine Clark: Hozzámenjek? Vagy mégse?
Morgan Matson: Páratlan nyár
Erin Watt: Papír hercegnő
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Joss Stirling: Misty
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Katharine McGee: Az ezredik emelet