Menő-riadó ​Kambodzsában (Smith Gimi 3.) 325 csillagozás

Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Nincs olyan szitu, amit Chelsea Halloway ne tudna megoldani! Elvált szülők? Nem probléma. Az expasija belezúgott a gimi legbénább csajába? Csak idő kérdése, és észre téríti a srácot. De azzal még a rettegve bálványozott Menő-királynő sem tud mit kezdeni, hogy a szülei egy évre Kambodzsába (!) küldik tanulni, egy rakás stréber fősulis közé. A társai hígagyú libának tartják, ráadásul a tanára egy drogbáró fogságába kerül. Most Chelsea-re vár, hogy megszervezze a mentőakciót, és kijuttassa a csoportot az országból − lehetőleg élve. Még azt az idegesítő(en szexi és szuperokos) Houstont is, aki az beszólásaival az őrületbe kergeti.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek

>!
Móra, Budapest, 2016
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634152866 · Fordította: Kulcsár Júlia
>!
Móra, Budapest, 2015
312 oldal · ISBN: 9789634151517 · Fordította: Kulcsár Júlia
>!
Móra, Budapest, 2015
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631199499 · Fordította: Kulcsár Júlia

Kapcsolódó zóna

!

LOL könyvek

193 tag · 37 karc · Utolsó karc: 2019. augusztus 28., 07:51 · Bővebben


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Logan Beckett · Mackenzie Wellesley · Chelsea Halloway · Scott Fraser


Kedvencelte 21

Most olvassa 19

Várólistára tette 91

Kívánságlistára tette 107

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
ZitussKa
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

„Houston, van egy kis problémánk.”
Igen, egy aprócska:D De hogy lenne már ennek az őrült, eszement, belevaló és különc kis csapatnak akadály, egy drogbáró ellen kitervelt mentőakció? Nekik nincs lehetetlen.
Imádtam! Eszméletlen jól szórakoztam, Houston és Chelsea összeférhetetlenségén, noha a látszat néha csal, és az ellentétek tényleg vonzzák egymást. Chelsea nem az az üresfejű és öntelt liba, akinek alapvetően mindenki, engem is beleértve elképzeltem, és akit tulajdonképpen ki nem állhattam a sorozat első részében:) Most viszont rá kellett jönnöm, hogy egy időnként fanyar humorú, látszólag tökéletes élettel rendelkező lányról olvashatok, aki a rosszmájúságával leplezi az önbizalom és szeretethiányát, megfelelési kényszerét. Nagyon aranyos és belevaló csaj, emiatt is illik ehhez a néha túl komoly, olykor idegesítő, de védelmező és szeretni való pasihoz:D A mellékszereplők se semmik! Egytől egyig mindegyiküket megkedveltem:)
Egy negatívum, sajnálom, hogy a LOL könyvektől sosem kapunk túl sok részletet az édes pillanatokról, pedig én örülnék neki. :)
Önfeledt szórakozást nyújt, kikapcsol, és az órák múlását észre sem veszed, amíg a könyv „társaságában vagy.” Nyugodt szívvel ajánlom Nektek:) Igazi LOL :)

3 hozzászólás
>!
zsiina
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Egy kicsit kételkedtem, hogy hogy fog tetszeni ez a rész, ugyanis Chelsea a főszereplő, és bár a második kötetben fejlődött, valahogy mégis tartottam a könyvtől. Aztán jött @petuka16, aki nem mellesleg egy kicsit húzta az agyam, így hát bele is fogtam a könyvbe. Köszönöm neked, mert imádtam, és nem kellett csalódnom benne. :)
Chelsea először olyan volt, ahogy vártam tőle. Elkényeztetett liba, aki nem foglalkozik magán kívül senkivel, de ahogy haladt a történet, úgy változott meg a szememben. Kiderül, miért olyan amilyen, és megértettem, de hál'istennek, a közepétől teljesen máshogy viselkedett. Jó értelemben. :)
Houston pedig.. igaz, nem sokat tudhattunk meg róla a neve eredetén kívül, mégis imádtam a pasit. :D Nem félt megmondani Chelsea-nek mit gondol róla, sokat nevettem rajta. Szívesen elfogadnék én is egy ilyen védelmező pasit.
A mellékszereplőket is megszerettem, és nagyon tetszett ez a heroinos történet, igaz kicsit a vége elkapkodott volt, mégis, ez a szál tetszett a legjobban a könyvben.
Ó és persze.. ami Kambodzsában történik, az Kambodzsában is marad. ;)

8 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Azt kell, hogy mondjam, Chelsea Halloway érdekes jelenség – engemet jól meglepett a leány. :D Az első részben rémes, mennyire utáltam – el sem tudtam képzelni, hogyan kaphatott saját részt –, most pedig imádtam.

Marha jó húzás volt Marni Batestől, hogy írt egy könyvet a Smith Gimi menőcskéjéről, amiben megmutatja, hogy a csillogás és a Gimi Szép-szerep nem minden. Igen, néha azok a legmagányosabbak, akik körül rengetegen vannak.
Szerintem eddig ez volt a legizgalmasabb rész, bár nem a legjobb, de ez csak a kurta-furcsa befejezés hibája. Meglepő módon imádtam Chelsea sztoriját és örültem neki, hogy végre révbe ért. – Houston! Nincs itt semmi baj! :P

Satöbbi: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/05/smithgimi3.html

>!
Móra, Budapest, 2015
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631199499 · Fordította: Kulcsár Júlia
>!
GytAnett P
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Nagyon tartottam ettől a könyvtől, már ezer éve halogattam a sorozat folytatását, de szerencsére mindjárt le fog járni a 3., 4. részhez tartozó kihívás, így rávettem magam. :)
Meg kell mondanom, határozottan pozitívan csalódtam ebben a kötetben. A másodikon úgy szenvedtem magam végig, éppen ezért féltem tőle.
Ráadásként Chelsea-t egyáltalán nem kedveltem. Soha. Most egy egészen szerethető szereplőt kaptunk. A történet is aránylag gördülékenyen haladt. Mondjuk nem ilyen történetet vártam, már túlzottan elrugaszkodott a valóságtól. :D
Egyszeri laza kis semmittevős könyvnek jó volt, de nem kell tőle világmegváltó dolgokat várni.

>!
Csoszi
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

A Láthatósági mellény lúzereknek után gyorsan belevetettem magam a folytatásba, mert a könyv végén Chelsea Halloway megemberelte magát, és nem volt olyan undok, mint ahogy azt egy menőtől elvárjuk. Szóval kíváncsian vártam, hogyan alakul az ő története. Mit is tudtunk eddig róla? Bulizik, piál, flörtöl. A tanulás nem az ő asztal. Mindenki egy üresfejű csinibabának gondolja. Ebben a könyvben az is kiderül, hogy szokta használni a fejét.
Chelsea-t a szülei elküldik a világ másik felére, Kambodzsába, hogy néhány egyetemista mellett részt vegyen egy tanulmányi programban, amíg ők szépen lebonyolítják a válásukat. Jó, nem? Chelsea megállja a helyét az egyetemisták között, összebarátkozik velük. A történet picit meseszerű fordulatot vesz, amikor a csapat belecsöppen a helyi drogbáró üzletébe, és a kísérő tanárukat akarják kimenteni a fogságból, ahelyett, hogy a nagykövetséghez fordulnának, és ezzel komoly veszélybe sodorják magukat. Természetesen a szerelmi szál sem maradhat ki. Hogy Chelsea és az egyetemista srác, Houston között működhet-e a dolog, ez is kiderül a könyvből. Pár óra garantált szórakozás!

>!
Doreen
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

A történet ott kezdődik, hogy Chelsea szülei elválnak és Kambodzsa-ba küldik egy egyetemre. Aztán a történet hirtelen meseszerű lesz, hiszen belekerül egy drogdíler is. Alapvetően tetszett, jól volt felépítve, de nekem nem volt annyira LOL-os. (Na ezt most jól megmondtam :D) Kissé több humorra számítottam, hogy többet fogok nevetni rajta, helyette ez egy másabb könyv volt mint az előzőek. ( Legalábbis számomra ) Valahogy nem illett a sorba, habár tényleg voltak benne vicces részek, de nem adta át azt a hangulatot és túl mesés volt.
A kedvencem Ben volt, a kis perverz beszólasaival, de Houston is tetszett, főleg a nevének az eredete :D

>!
kiruu
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Hű. Nos, keresem a szavakat. Haladjunk szépen, sorban.
Először is, muszáj feltennem a kérdést, hogy ez mi a fene volt? Nem igazán tudom szavakba önteni azt, amit most elolvastam. Egyszerűen nincsenek rá létező kifejezések. A történet abszurditása nevetséges. De komolyan. Azért ennek a valószínűsége, meg az, hogy Marni pont ennek a sorozatnak a harmadik részébe írta bele, nem sok. El KELL olvasni a könyvet ahhoz, hogy ezt az élményt átéld.

Ó, az a csodálatos Kambodzsa! Szegénység, még szegényebb emberek, tuk-tuk-ok (hú, ez de hülyén hangzik), drogok, befolyásos drogdílerek, azok az erős csontozatú Buddha szobrok (bár ez nem magyarázza a nagy pocakot)… tényleg elképesztő. Szeretném úgy leírni a történetet, hogy nem lövöm le a poént, de ez szinte lehetetlen. Annyit tudok mondani, hogy ez nem egy gimiben játszódó, néha ciki, néha romantikus, néha egy kicsit idegesítő könyv lesz. Ebben igazán valóságos dolgok vegyülnek a lehetetlennel. Az biztos, hogy a 3-metilfentanil fontos szerepet játszik a történetben…

Chelsea: A szülei miatt minden érthető vele kapcsolatban. Hús-vér ember lesz belőle, ami nagyon tiszteletre méltó. Ha belegondolunk, az, amit a Smith High Gimiben vitt véghez sem egyszerű. Fenntartani egy tökéletes és meginoghatatlan álcát rohadtul nem egyszerű. Eskü, a legjobb hazudó is megirigyelné. Ami a felszín alatt van, az egy határozott, de mégsem egoista lány. Kiemelkedően szép, viszont nem okos. És erre valaki mindig emlékezteti. Érhető a viselkedése. Mégis túllépett ezen, és tett ellene. Minden elismerésem az övé.

Houston: Elképzeltem egy modell alkat, menő – de nem felvágósan –, magabiztos srácot, aki lazán áll a csomagjával a kezében, és várja, hogy induljon Kambodzsába. Sikerült rendesen pofára esnem. Megkaptam egy okos és helyes (de nem az észvesztően dögös fajtából) tanársegédet. Azt kell mondanom, hogy annyira nem kedveltem meg, mint kellett volna. Volt valami benne, ami miatt teljesen sikerült kívülállónak maradnom, és tökéletesen elfogadtam C.-t meg őt egy párnak.

Liz: Nagyon ritka, hogy egy leszbi csajról olvasok. Félre ne értsétek, teljesen hetero vagyok, de mégis tökre élveztem, ahogy a barátnőjéről mesél, meg, hogy nyíltan felvállalja a dolgokat. Soha nem értettem azokat, akik elítélik, vagy csak úgy utálják az azonos neműek kapcsolatit. Tessék azokat utálni, akik nőket (vagy napjainkban férfiakat…) erőszakolnak meg, gyilkolnak, vagy épp más csudajó tevékenységet művelnek (remélem az irónia csak úgy sugárzik a szövegből). Szóval, én bírtam, üdítő a laza és vagány stílusa.

Amy: Olyan jó, hogy nincs kihangsúlyozva, hogy nem az nádszál alkat. Jó, mondjuk, ezt Marnitól el is vártam. Nagyon tetszett a látszólag szerény és félős Amy, de ami a felszín alatt van, az még jobban. Ki hitte volna, hogy egy ilyen okos és szelíd lány ennyire belevaló csaj tud lenni? Hát, én nem. Kisebb csoda, amit túlélt, és ráadásul milyen pozitív energiákkal. Örülnék neki, hogy miután vertek, kínoztak, és szexrabszolgának készültek eladni, olyan gondolatokkal állnék a világ elé, hogy romantikus könyvet akarok írni.

Ben: Előfordul, de nem sűrűn, hogy a főszereplő pasi haverjába szeretek bele. Most ez történt. Aki, ráadásul egy hatalmas szoknyavadász. Jó, nem gyűjt trófeákat, csak szereti a nőneműeket. A kapcsolatokat viszont nem. No, én úgy határoztam, hogy találkozik velem, megijed a saját érzéseitől, próbál velem is flörtölni, én belemegyek a játékba, és ott is tartom egészen addig, amíg meg nem törik és be nem vallja, hogy halálosan szerelmes belém. Tudjátok hogy van ez.

bővebben: http://kiruuzakkantkuckoja.blogspot.com/2015/05/marni-b…

>!
rebeka202 P
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Nos, lássuk csak.
Amikor megpillantottam ezt a könyvet a barátnőmnél és azt mondtam, hogy kölcsönkérném, rám meredt, hogy komolyan egy LOL könyvet akarok olvasni 20 évesen? Azt gondoltam, miért ne? Kikapcsol. Jó lesz kicsit visszalopózni a középiskolába.
Amikor elolvastam az első oldalt, nyilvánvalóvá vált számomra, hogy ez abszolút nem az én korosztályomnak íródott. bár erre a LOL címke után is rájöttem.
Viszont elszórakoztatott. Kikapcsolt és ez a lényeg.

Kezdjük ott, hogy nem olvastam a sorozat többi részét így lehet, hogy egyes információkkal le vagyok maradva, de azért értettem, hogy mi a dörgés. A főszereplőnk a Smith-gimnázium menő csinibabája, aki alattvalóival keseríti a diákok életét. Kissé butácska és szépségéhez híven a flörtölés nagymestere. Klisé volna, ha a gimnázium falai között zajlanának le az események, viszont a lányt a szülei egy elég egzotikus helyre küldik, méghozzá Kambodzsába. Na, itt gondoltam, hogy izgalmas lesz a történetünk: Kambodzsa, ami nem a küldjük a lányunkat kicsit tapasztalatot gyűjteni tipikus helyszíne; főiskolás, strébernek beállított, nem túl jóképű fiúk kivéve Bent, de ő szerintem egy seggfej. Viszont nekem már a Kambodzsában eltöltött néhány nap után kezdett sántítani a dolog. A történet maga annyira abszúrd, hogy még tini-regénynek is sok.. Na itt jött nálam az egy csillag levonás.
Nem fogom lespoilerezni a történteket, de nekem kissé olyan akció-mese-romantika-fantasztikus regény lett belőle..
Ami Houstont illeti, Chelsea leírásából abszolút nem egy szívdöglesztő álompasinak képzeltem el, akibe 17 éves létemre rögtön beleszeretek.
úgy érzem nálam Étienne St. Clair-t senki nem fogja letaszítani a trónról..

Ami még nem tetszett: 1. Szerintem a történet vége nagyon össze volt csapva. Legalábbis ami a nagy egymásra találást illeti. Az írónő egy szűk 5 oldalban lerendezte. 2. Nagyon sok volt a mellébeszélés. Ahelyett, hogy pörögtek volna az események, olvashattam Chelsea picsogását.
Viszont ennek ellenére hamar kiolvastam és nem untatott, annak ellenére, hogy 20 éves vagyok és ez egy 16 éves korosztályt megcélzó regény. Szóval nem vonnék le több csillagot. Összességében tetszett :)

>!
Dsheavenofbooks
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Imádtam. Gyakorlatilag egy nap alatt elolvastam, de hát ez nem meglepő szerintem.
Houston..<3 Nincsenek rá szavak.
Talán ezt a részt jobban is szerettem az elsőnél. Imádnivaló a Chelsea-Houston páros.

Tegye fel a kezét, aki szeretne magának egy Houstont… na ugye..:)

Eddig nem csalódtam Marni-ban, sem a LOL könyvekben.

>!
Csakegylány
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Chelsea a Segítség Youtube-sztárban tökéletesen megtestesíti a könyves és filmes gonosz lányokat. Az ember olvasás közben elkönyveli őt, mint tipikus „mean girl”, akinek nincs más szerepe, mint megkeseríteni a főhős életét.
Aztán a Láthatósági mellény lúzereknek-ben a fekete-fehér elkezdett kifakulni, átment szürkébe, és Marni megmutatta nekünk, hogy Chelsea-ben is lakozik valami mélység, valami több, mint egyszeri menő rémkirálynő.
Majd megíródott a saját története, ahol a szürke átment a szivárvány 7 színébe, és megismertük az igazi Chelseat. Aki ezerszer, tízezerszer külön, mint amit vártunk volna tőle. Megmutatja, hogy nem szabad a külső alapján ítélni: lehetsz ronda, vagy szép, jól öltözött vagy „geek”, nem számít. Ahogy az sem, hogy minek játszod meg magad. Egyszer úgyis kénytelen leszel felfedni a valódi éned. S akkor kiderülhet, hogy amit rózsának hittünk, valójában sima gyom, amit pedig rothadó valaminek ismertünk meg, valójában az egyik legkülönlegesebb virág.
A történet abszolút nem hétköznapi, ami nem is csoda, hiszen nem mindennap kerül az ember drogügyletbe Kambodzsában, viszont teljesen bevehető, az ember kétkedés nélkül elhiszi, hogy 1:1000000-hez az esélye, hogy megtörténik. De igenis megtörténhet.
A szereplők abszolút szerethetők, jól kidolgozott karakterek, különálló személyiségjegyekkel, mégis egytől egyig szeretni lehet őket.
A szópárbajok visznek mindent, imádtam olvasni Chelsea vs. Houston csatározásokat, Ben csajozós (béna) szövegeit, és úgy összességében az egész lendületes történetvezetést.
És ne feledjük a híres-neves mondást se! „Ami Kambodzsában történik, az Kambodzsában marad!” Kivéve, ha Marni Bates megírja ;)


Népszerű idézetek

>!
Cicu

– Mindent tudok rólad. (…)
– Mi az, Houston, van egy kis problémánk?

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chelsea Halloway
>!
kiruu

– Lake. A nevem Lake Scott.
– Tónak hívnak? – Aaron csuklott egyet. – Szívesen elmerülnék benned.

>!
Cheril

– Miért akart tőle megszabadulni?
– Nem akartam, és nem is tettem.
– Azért, mert a csaj kábé annyira izgalmas, mint egy tányér zabkása.
– De mi a baj a zabkásával? Nekem ízlik – tiltakozott Amy.
– Jó, de randiznál is vele?
– Nem, de amúgy se szoktam szerelmi viszonyba keveredni a reggelimmel.

Kapcsolódó szócikkek: Chelsea Halloway
>!
Csoszi

– Fogd be, Dallas! – vetettem oda könnyedén, és odasétáltam az asztalhoz.
Néhány perc alatt az egész csoport túljutott a biztonsági ellenőrzésen, de Amy meglepő módon odajött hozzám, és a fülembe súgta:
– Houston. Tudod… a srác neve. Nem Dallas.
– Tényleg? – kérdeztem tettetett ártatlansággal, de jó hangosan, hadd hallja mindenki. – Nem Austinnak hívják? Ez biztos?
Amy komolyan bólintott.
– Houston a neve.
– Nem San Antonio?

51. oldal

>!
Nikii9125

– És engem minek hívtok? Cake? Lake?
(…)
– A Lake, vagyis tó, nem rossz ötlet. Mivel a Chelsea-ben úgyis benne van az a szó, hogy tenger, logikus, hogy a beceneve is valami vízféle legyen – jegyezte meg Scott. – Ráadásul illik hozzá. A tavak mélyén több minden rejlik, mint gondolnánk.

32. Oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chelsea Halloway · Scott Fraser
>!
Hópárduc P

Hé, bébi! Hallom, elfutsz a golyók elől. Biztos azért, mert még nem láttad az enyémeket.

111. oldal

>!
Hópárduc P

Neked ajánlom ezt a könyvet, ha úgy érzed, kizárólag a külsőd alapján ítélnek meg. Sose feledd, mennyi szépség rejlik benned a felszín alatt! Hidd el nekem, gyönyörű vagy!

(ajánlás)

>!
Cicu

Talán ezt volt a legnehezebb elfogadni: többé nem számít, mit teszek, mert nem leszek itt elég sokáig, hogy kiélvezzem a győzelmemet.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chelsea Halloway
>!
Zsani1418

Meghaltam.
És a pokolra kerültem.
Nem nyaldosták lángok a talpamat, nem hangzott fel az ördögök gonosz kacaja körülöttem, nem ütköztek ki rajtam hatalmas, gennyes pattanások, vagy ilyesmi, de nem létezhet nagyobb büntetés számomra, mint hogy Mackenzie Wellesley-t pillantom meg elsőként, mikor nagy nehezen kinyitom a szememet.
Azt a Mackenzie Wellesley-t, aki megkaparintotta az ex-fiúmat.
Ó, igen, ez biztosan a pokol.
Halál utáni szenvedéseim okozója most aggodalmasan megszólalt:
– Öö… Logan! Azt hiszem, engem néz. Vagyis inkább rosszindulatúan mered rám. De az mindegy.

27. oldal


A sorozat következő kötete

Smith Gimi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Nicola Yoon: Minden, minden
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Kasie West: Szívességből szerelem
Meg Cabot: Nikki bőrében
Kasie West: A távolság relatív
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Kalapos Éva: Kéz a kézben
Kerstin Gier: A fiúk olyanok, mint a rágógumi
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!