Menő-riadó ​Kambodzsában (Smith Gimi 3.) 363 csillagozás

Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Nincs olyan szitu, amit Chelsea Halloway ne tudna megoldani! Elvált szülők? Nem probléma. Az expasija belezúgott a gimi legbénább csajába? Csak idő kérdése, és észre téríti a srácot. De azzal még a rettegve bálványozott Menő-királynő sem tud mit kezdeni, hogy a szülei egy évre Kambodzsába (!) küldik tanulni, egy rakás stréber fősulis közé. A társai hígagyú libának tartják, ráadásul a tanára egy drogbáró fogságába kerül. Most Chelsea-re vár, hogy megszervezze a mentőakciót, és kijuttassa a csoportot az országból − lehetőleg élve. Még azt az idegesítő(en szexi és szuperokos) Houstont is, aki az beszólásaival az őrületbe kergeti.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 2016
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634152866 · Fordította: Kulcsár Júlia
>!
Móra, Budapest, 2015
312 oldal · ISBN: 9789634151517 · Fordította: Kulcsár Júlia
>!
Móra, Budapest, 2015
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631199499 · Fordította: Kulcsár Júlia

Kapcsolódó zóna

!

LOL könyvek

239 tag · 54 karc · Utolsó karc: 2021. szeptember 1., 11:11 · Bővebben


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Logan Beckett · Mackenzie Wellesley · Scott Fraser · Chelsea Halloway


Kedvencelte 22

Most olvassa 17

Várólistára tette 85

Kívánságlistára tette 98

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

„Houston, van egy kis problémánk.”
Igen, egy aprócska:D De hogy lenne már ennek az őrült, eszement, belevaló és különc kis csapatnak akadály, egy drogbáró ellen kitervelt mentőakció? Nekik nincs lehetetlen.
Imádtam! Eszméletlen jól szórakoztam, Houston és Chelsea összeférhetetlenségén, noha a látszat néha csal, és az ellentétek tényleg vonzzák egymást. Chelsea nem az az üresfejű és öntelt liba, akinek alapvetően mindenki, engem is beleértve elképzeltem, és akit tulajdonképpen ki nem állhattam a sorozat első részében:) Most viszont rá kellett jönnöm, hogy egy időnként fanyar humorú, látszólag tökéletes élettel rendelkező lányról olvashatok, aki a rosszmájúságával leplezi az önbizalom és szeretethiányát, megfelelési kényszerét. Nagyon aranyos és belevaló csaj, emiatt is illik ehhez a néha túl komoly, olykor idegesítő, de védelmező és szeretni való pasihoz:D A mellékszereplők se semmik! Egytől egyig mindegyiküket megkedveltem:)
Egy negatívum, sajnálom, hogy a LOL könyvektől sosem kapunk túl sok részletet az édes pillanatokról, pedig én örülnék neki. :)
Önfeledt szórakozást nyújt, kikapcsol, és az órák múlását észre sem veszed, amíg a könyv „társaságában vagy.” Nyugodt szívvel ajánlom Nektek:) Igazi LOL :)

3 hozzászólás
MissFortune>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Marni Batest kissé elragadta a hév, amikor ezt a könyvet írta. Nem mondom, hogy nem tetszett, de elég sok abszurd rész volt benne.
Chelsea és Houston nem lettek a kedvenceim.
Houston olyan pökhendien viselkedett végig, Chelsea meg adta magát, hogy ő mekkora királynő. Azonban az élet több annál, minthogy valaki népszerű a gimiben. Tipikus amerikai vonás. A LOL-könyveken általában sokat nevetek, mosolygok, ennek viszont egyszer sikerült megmosolyogtatnia, amikor kiderült Houston hogyan kapta a nevét.
Egyszer olvasható. 5 évval fiatalabb lennék, tuti imádtam volna.

zsiina>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Egy kicsit kételkedtem, hogy hogy fog tetszeni ez a rész, ugyanis Chelsea a főszereplő, és bár a második kötetben fejlődött, valahogy mégis tartottam a könyvtől. Aztán jött @petuka16, aki nem mellesleg egy kicsit húzta az agyam, így hát bele is fogtam a könyvbe. Köszönöm neked, mert imádtam, és nem kellett csalódnom benne. :)
Chelsea először olyan volt, ahogy vártam tőle. Elkényeztetett liba, aki nem foglalkozik magán kívül senkivel, de ahogy haladt a történet, úgy változott meg a szememben. Kiderül, miért olyan amilyen, és megértettem, de hál'istennek, a közepétől teljesen máshogy viselkedett. Jó értelemben. :)
Houston pedig.. igaz, nem sokat tudhattunk meg róla a neve eredetén kívül, mégis imádtam a pasit. :D Nem félt megmondani Chelsea-nek mit gondol róla, sokat nevettem rajta. Szívesen elfogadnék én is egy ilyen védelmező pasit.
A mellékszereplőket is megszerettem, és nagyon tetszett ez a heroinos történet, igaz kicsit a vége elkapkodott volt, mégis, ez a szál tetszett a legjobban a könyvben.
Ó és persze.. ami Kambodzsában történik, az Kambodzsában is marad. ;)

8 hozzászólás
DarknessAngel>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Na, mindjárt jobb, mint az előző rész! Itt már sokkal szerethetőbbek és aranyosabbak voltak a karakterek. Chelsea és Huston között is érezni lehetett a vonzódást. Tetszett a folytonos piszkálódásuk, meg az aranyosabb jeleneteik.
A három másik szereplő (Ben, Liz és Amy) szintén hozzátettek az élvezhető történethez. Főleg Ben :D
Maga a cselekmény is érdekesen indult, aztán egy olyan fordulatott vett, amit határozottan nem vártam. Elég hitetlen lett ez miatt számomra a sztori, de attól még persze élvezhető. Csak nem 5 csillagosan xP De sokkal jobban ki voltak dolgozva a karakterek, így e téren nincs is okom panaszra.

GytAnett>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Nagyon tartottam ettől a könyvtől, már ezer éve halogattam a sorozat folytatását, de szerencsére mindjárt le fog járni a 3., 4. részhez tartozó kihívás, így rávettem magam. :)
Meg kell mondanom, határozottan pozitívan csalódtam ebben a kötetben. A másodikon úgy szenvedtem magam végig, éppen ezért féltem tőle.
Ráadásként Chelsea-t egyáltalán nem kedveltem. Soha. Most egy egészen szerethető szereplőt kaptunk. A történet is aránylag gördülékenyen haladt. Mondjuk nem ilyen történetet vártam, már túlzottan elrugaszkodott a valóságtól. :D
Egyszeri laza kis semmittevős könyvnek jó volt, de nem kell tőle világmegváltó dolgokat várni.

AniTiger P>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Azt kell, hogy mondjam, Chelsea Halloway érdekes jelenség – engemet jól meglepett a leány. :D Az első részben rémes, mennyire utáltam – el sem tudtam képzelni, hogyan kaphatott saját részt –, most pedig imádtam.

Marha jó húzás volt Marni Batestől, hogy írt egy könyvet a Smith Gimi menőcskéjéről, amiben megmutatja, hogy a csillogás és a Gimi Szép-szerep nem minden. Igen, néha azok a legmagányosabbak, akik körül rengetegen vannak.
Szerintem eddig ez volt a legizgalmasabb rész, bár nem a legjobb, de ez csak a kurta-furcsa befejezés hibája. Meglepő módon imádtam Chelsea sztoriját és örültem neki, hogy végre révbe ért. – Houston! Nincs itt semmi baj! :P

Satöbbi: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/05/smithgimi3.html

>!
Móra, Budapest, 2015
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631199499 · Fordította: Kulcsár Júlia
Amaryll87 P>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Mit is írhatnék erről a könyvről? Legyen elég annyi hogy LOL!

Doreen>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

A történet ott kezdődik, hogy Chelsea szülei elválnak és Kambodzsa-ba küldik egy egyetemre. Aztán a történet hirtelen meseszerű lesz, hiszen belekerül egy drogdíler is. Alapvetően tetszett, jól volt felépítve, de nekem nem volt annyira LOL-os. (Na ezt most jól megmondtam :D) Kissé több humorra számítottam, hogy többet fogok nevetni rajta, helyette ez egy másabb könyv volt mint az előzőek. ( Legalábbis számomra ) Valahogy nem illett a sorba, habár tényleg voltak benne vicces részek, de nem adta át azt a hangulatot és túl mesés volt.
A kedvencem Ben volt, a kis perverz beszólasaival, de Houston is tetszett, főleg a nevének az eredete :D

kiruu>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

Hű. Nos, keresem a szavakat. Haladjunk szépen, sorban.
Először is, muszáj feltennem a kérdést, hogy ez mi a fene volt? Nem igazán tudom szavakba önteni azt, amit most elolvastam. Egyszerűen nincsenek rá létező kifejezések. A történet abszurditása nevetséges. De komolyan. Azért ennek a valószínűsége, meg az, hogy Marni pont ennek a sorozatnak a harmadik részébe írta bele, nem sok. El KELL olvasni a könyvet ahhoz, hogy ezt az élményt átéld.

Ó, az a csodálatos Kambodzsa! Szegénység, még szegényebb emberek, tuk-tuk-ok (hú, ez de hülyén hangzik), drogok, befolyásos drogdílerek, azok az erős csontozatú Buddha szobrok (bár ez nem magyarázza a nagy pocakot)… tényleg elképesztő. Szeretném úgy leírni a történetet, hogy nem lövöm le a poént, de ez szinte lehetetlen. Annyit tudok mondani, hogy ez nem egy gimiben játszódó, néha ciki, néha romantikus, néha egy kicsit idegesítő könyv lesz. Ebben igazán valóságos dolgok vegyülnek a lehetetlennel. Az biztos, hogy a 3-metilfentanil fontos szerepet játszik a történetben…

Chelsea: A szülei miatt minden érthető vele kapcsolatban. Hús-vér ember lesz belőle, ami nagyon tiszteletre méltó. Ha belegondolunk, az, amit a Smith High Gimiben vitt véghez sem egyszerű. Fenntartani egy tökéletes és meginoghatatlan álcát rohadtul nem egyszerű. Eskü, a legjobb hazudó is megirigyelné. Ami a felszín alatt van, az egy határozott, de mégsem egoista lány. Kiemelkedően szép, viszont nem okos. És erre valaki mindig emlékezteti. Érhető a viselkedése. Mégis túllépett ezen, és tett ellene. Minden elismerésem az övé.

Houston: Elképzeltem egy modell alkat, menő – de nem felvágósan –, magabiztos srácot, aki lazán áll a csomagjával a kezében, és várja, hogy induljon Kambodzsába. Sikerült rendesen pofára esnem. Megkaptam egy okos és helyes (de nem az észvesztően dögös fajtából) tanársegédet. Azt kell mondanom, hogy annyira nem kedveltem meg, mint kellett volna. Volt valami benne, ami miatt teljesen sikerült kívülállónak maradnom, és tökéletesen elfogadtam C.-t meg őt egy párnak.

Liz: Nagyon ritka, hogy egy leszbi csajról olvasok. Félre ne értsétek, teljesen hetero vagyok, de mégis tökre élveztem, ahogy a barátnőjéről mesél, meg, hogy nyíltan felvállalja a dolgokat. Soha nem értettem azokat, akik elítélik, vagy csak úgy utálják az azonos neműek kapcsolatit. Tessék azokat utálni, akik nőket (vagy napjainkban férfiakat…) erőszakolnak meg, gyilkolnak, vagy épp más csudajó tevékenységet művelnek (remélem az irónia csak úgy sugárzik a szövegből). Szóval, én bírtam, üdítő a laza és vagány stílusa.

Amy: Olyan jó, hogy nincs kihangsúlyozva, hogy nem az nádszál alkat. Jó, mondjuk, ezt Marnitól el is vártam. Nagyon tetszett a látszólag szerény és félős Amy, de ami a felszín alatt van, az még jobban. Ki hitte volna, hogy egy ilyen okos és szelíd lány ennyire belevaló csaj tud lenni? Hát, én nem. Kisebb csoda, amit túlélt, és ráadásul milyen pozitív energiákkal. Örülnék neki, hogy miután vertek, kínoztak, és szexrabszolgának készültek eladni, olyan gondolatokkal állnék a világ elé, hogy romantikus könyvet akarok írni.

Ben: Előfordul, de nem sűrűn, hogy a főszereplő pasi haverjába szeretek bele. Most ez történt. Aki, ráadásul egy hatalmas szoknyavadász. Jó, nem gyűjt trófeákat, csak szereti a nőneműeket. A kapcsolatokat viszont nem. No, én úgy határoztam, hogy találkozik velem, megijed a saját érzéseitől, próbál velem is flörtölni, én belemegyek a játékba, és ott is tartom egészen addig, amíg meg nem törik és be nem vallja, hogy halálosan szerelmes belém. Tudjátok hogy van ez.

bővebben: http://kiruuzakkantkuckoja.blogspot.com/2015/05/marni-b…

konyvolvaso>!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában

A végén beindultak az esmények , egy ültömben végig olvastam. Az elejeén egy kicsit lassabban haladtam még de aztán megvolt ami lekötött, izgultam, kiváncsi voltam mi történik a szereplőkkel.
Már eleve egy kicsit furcsa számomra a helyszín is, miért pont oda mentek mikor lett volna még a világon pár hely. Ja és a szülők is érdekesek, ha épp a saját válságuk miatt a lányt küldik el, ahelyett hogy saját maguk mentem volna távol attól a helytől, egy kis környezetváltozásra . Meg a drogbárós történet is egy kicsit sok. Pont egy fiatal tinivel fog szobaállni, nem tűnik túl hihetőnek, de a következmény is elég jelentős.
Van minden aminek nem kellene lenni drog, ital, kapcsolatok. Nekem tetszett.


Népszerű idézetek

Cicu>!

– Mindent tudok rólad. (…)
– Mi az, Houston, van egy kis problémánk?

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chelsea Halloway
Cheril>!

– Miért akart tőle megszabadulni?
– Nem akartam, és nem is tettem.
– Azért, mert a csaj kábé annyira izgalmas, mint egy tányér zabkása.
– De mi a baj a zabkásával? Nekem ízlik – tiltakozott Amy.
– Jó, de randiznál is vele?
– Nem, de amúgy se szoktam szerelmi viszonyba keveredni a reggelimmel.

Kapcsolódó szócikkek: Chelsea Halloway
kiruu>!

– Lake. A nevem Lake Scott.
– Tónak hívnak? – Aaron csuklott egyet. – Szívesen elmerülnék benned.

Csoszi>!

– Fogd be, Dallas! – vetettem oda könnyedén, és odasétáltam az asztalhoz.
Néhány perc alatt az egész csoport túljutott a biztonsági ellenőrzésen, de Amy meglepő módon odajött hozzám, és a fülembe súgta:
– Houston. Tudod… a srác neve. Nem Dallas.
– Tényleg? – kérdeztem tettetett ártatlansággal, de jó hangosan, hadd hallja mindenki. – Nem Austinnak hívják? Ez biztos?
Amy komolyan bólintott.
– Houston a neve.
– Nem San Antonio?

51. oldal

Nikii9125>!

– És engem minek hívtok? Cake? Lake?
(…)
– A Lake, vagyis tó, nem rossz ötlet. Mivel a Chelsea-ben úgyis benne van az a szó, hogy tenger, logikus, hogy a beceneve is valami vízféle legyen – jegyezte meg Scott. – Ráadásul illik hozzá. A tavak mélyén több minden rejlik, mint gondolnánk.

32. Oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chelsea Halloway · Scott Fraser
Hópárduc P>!

Hé, bébi! Hallom, elfutsz a golyók elől. Biztos azért, mert még nem láttad az enyémeket.

111. oldal

Hópárduc P>!

Neked ajánlom ezt a könyvet, ha úgy érzed, kizárólag a külsőd alapján ítélnek meg. Sose feledd, mennyi szépség rejlik benned a felszín alatt! Hidd el nekem, gyönyörű vagy!

(ajánlás)

Cicu>!

Talán ezt volt a legnehezebb elfogadni: többé nem számít, mit teszek, mert nem leszek itt elég sokáig, hogy kiélvezzem a győzelmemet.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chelsea Halloway
Zsani1418>!

Meghaltam.
És a pokolra kerültem.
Nem nyaldosták lángok a talpamat, nem hangzott fel az ördögök gonosz kacaja körülöttem, nem ütköztek ki rajtam hatalmas, gennyes pattanások, vagy ilyesmi, de nem létezhet nagyobb büntetés számomra, mint hogy Mackenzie Wellesley-t pillantom meg elsőként, mikor nagy nehezen kinyitom a szememet.
Azt a Mackenzie Wellesley-t, aki megkaparintotta az ex-fiúmat.
Ó, igen, ez biztosan a pokol.
Halál utáni szenvedéseim okozója most aggodalmasan megszólalt:
– Öö… Logan! Azt hiszem, engem néz. Vagyis inkább rosszindulatúan mered rám. De az mindegy.

27. oldal


A sorozat következő kötete

Smith Gimi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké
Leiner Laura: Emlékezz rám
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean
Leiner Laura: Hullócsillag
Leiner Laura: Bábel
Kasie West: A távolság relatív
Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Leiner Laura: Higgy nekem
Rick Riordan: Az Olimposz vére