Láthatósági ​mellény lúzereknek (Smith Gimi 2.) 422 csillagozás

Marni Bates: Láthatósági mellény lúzereknek

„Nem leszek többé Láthatatlan!” − Ez Jane Smith új jelmondata. A stréber lányt addig nem zavarta, hogy mindenki átnéz rajta, amíg két barátjával osztozott a lúzersorsban. De amióta Mackenzie Logannel jár, Corey-t pedig leköti rocksztár pasija, Jane magára maradt. És ebből elege van! Amikor a suliújságnál megbízzák, hogy írjon egy ütős vezércikket, úgy érzi, végre megmutathatja, nem az az életképtelen kiscsaj, akinek mindenki hiszi. Arra azért nem számít, hogy ehhez előbb be kell mosnia egy izomagyú focistának, sőt még a suliból is felfüggesztik. És arra végképp nincs felkészülve, hogy egy idegesítő, szexi fotós srácot varrnak a nyakába, aki a sírba kergeti. Vagy inkább életre kelti?

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek Móra

>!
Móra, Debrecen, 2015
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634151364 · Fordította: Vándor Judit
>!
Móra, Budapest, 2015
314 oldal · ISBN: 9789631198737 · Fordította: Vándor Judit
>!
Móra, Budapest, 2014
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631197709 · Fordította: Vándor Judit

Kapcsolódó zóna

!

LOL könyvek

239 tag · 54 karc · Utolsó karc: 2021. szeptember 1., 11:11 · Bővebben


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Scott Fraser · Jane Smith · Alex Thompson


Kedvencelte 28

Most olvassa 24

Várólistára tette 99

Kívánságlistára tette 100

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

DarknessAngel>!
Marni Bates: Láthatósági mellény lúzereknek

Elég sokat kellett gondolkodnom a csillagozáson, de végül egy gyenge hármasnál kötöttem ki. Sajnos ez a rész messze nem volt olyan jó, mint az első. Volt benne talán egy, max. két vicces jelenet, de ennyi. Pedig nagyon vártam már, hogy majd milyen jókat fogok megint szórakozni.
Több gondom is van ezzel a résszel, kezdve azzal, hogy mennyire szomorú a hangulata. Jane-t egyszerűen le se szarják a barátai. Alig beszélnek vele, nem hívják magukkal közös programokra, mert „úgyse menne el.” Nem az a lényeg, hogy el-e megy, vagy se. Ha már ennyire jó barátok, az a minimum, hogy elhívják magukkal. Nagyon idegesített, mikor a végén Jane végre beolvasott ezért a drága barátainak, ők meg azzal jöttek, hogy máskor szóljon mindjárt, ha valami gondja van, ne pedig csak tűrjön. Ez mondjuk igaz, de akkor sem Jane hibája volt mindez. Nem ő tehet róla, hogy a barátai elhanyagolták.
Aztán ott volt az a verekedés. Mégis hogy a fenébe lett ez ilyen egyszerűen lerendezve, elfelejtve?! spoiler Mégis mi a jó istenért nem hívták fel a szüleiket?! Ja, és a legjobb, hogy a fiút senki nem bünteti meg, de a lányt igen. Gyönyörű.
Ennél a jelenetnél Scott dettó kicsapta a biztosítékot. Fényképez ahelyett, hogy segítene. Később pedig: Semmi érzelem nélkül bevallja, hogy tényleg ő mondta a „nem riporternek való” dolgot. Sose áll ki Jane mellett. A híres „Nem érsz te annyit” mondata.
Komolyan ez a pasi a love interest?! Kb. két-három cuki jelenete volt Jane-nel, de ennyi. Mégis, hogy a fenébe lett ebből a végén happy end? És még Jane kért bocsánatot a végén!!!
Mindezek ellenére olvastatta magát a könyv, Jane se volt annyira rossz, Chelsea karaktere is most sokat dobott rajta, meg az a pár élvezhető rész. Szóval valahogy így jött ki a csillagozás :D

5 hozzászólás
AniTiger P>!
Marni Bates: Láthatósági mellény lúzereknek

Cuki, laza és bájos folytatása volt az első résznek, bár nekem jobban tetszett a főszereplő személye. Jane nagyon csendes, nagyon furcsa és kifejezetten különös jelenség volt az előző sztoriban – alig vártam, hogy elolvashassam a könyvét. Ő egy nagyon bonyolult, összetett figura, mint kiderült.

A történetet röviden úgy tudnám összefoglalni, hogy van egy Jane-ünk, adunk neki egy fonalgombolyagot, félrenézünk / tüsszentünk / bármi és mire ismét Jane-re (meg a gombolyagra) emeljük a tekintetünket, addigra már mozdulni sem bír, mert valahogy belecsavarodott a gombolyagba… Komolyan! Néhány szálon fut a sztori, de jön Jane és egyszer csak: Bumm! Gordiuszi csomó!

Szeretem az ilyen kibogozós, mindent elsimítós történeteket, ahol több szálon futnak a dolgok. Nem is annyira a romantika volt hangsúlyos, mint maga a stréber leányzó kitörése a Láthatatlanságból (meg az iskolai mindennapok túlélése) és ez bejött. Engemet kifejezetten szórakoztatnak a Smith Gimi diákjai, a családjuk és úgy általában az életük. Rengeteg karakter, sok titok, még több küzdelem a mindennapokkal.

Kedvencem: JANE! Jane kirohanása(i) és az, amikor végre a sarkára állt mindenkivel szemben. Kifejezetten bírtam már az első részben is, de itt még jobban a szívembe lopta magát.

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/12/smithgimi2.html

>!
Móra, Budapest, 2014
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631197709 · Fordította: Vándor Judit
MissFortune>!
Marni Bates: Láthatósági mellény lúzereknek

Elég rossz értékelést kapott, pedig szerintem ennyire nem borzasztó. Vannak hibái ugyan, de szerethető.
Vannak benne különösen megbotránkoztató dolgok. Például, ki az a fiú, aki a mai világban az egész iskola színe előtt felpofoz egy lányt? Úgy, hogy a csajnak 3 hétig monoklis a feje… ÉS A POÉN hogy a lányt büntetik megérte…. WTF.. A lányt, amiért behúzott egyet egy focistának. Hát itt a könyv próbára tette az idegeim.
Szegény Janet, nagyon sajnáltam, hogy ilyen szar barátai vannak. A legnehezebb pillanatokban sem álltak ki mellette, aztán amin külön ledöbbentem, hogy a suli kiskirálynője, Chelsea, viszont igen. hatalmas piros pont Hamarabb kiállhatott volna magáért, de legalább a könyv végére sikerült.

zsiina>!
Marni Bates: Láthatósági mellény lúzereknek

Ajjajj.. Hol is kezdjem?
Sokkal, de sokkal jobban tetszett az első rész. Nagyot csalódtam a könyvben, valahogy többet vártam tőle. Az első kötet szereplői Mack, Logan, Corey, hatalmasat változtak. Finoman szólva, le sem sz*rták Jane-t (bocsánat a kifejezésért), olyannyira, hogy az már nekem fájt. És ami még jobban idegesített, hogy Jane próbálta tűrni (túl sokáig), de nekik fel sem tűnt, hogy a legjobb barátjuk min megy keresztül. Sőt, a legnehezebb időszakban hagyták magára. És akitől nem vártam volna, hogy kiáll érte, az pont Chelsea lesz. Kellemesen csalódtam benne, sokat változott ebben a kötetben, alig várom, hogy az ő történetét olvashassam.
Scottot is szerettem, de azért valljuk be, Logan sokkal szerethetőbb. :) Összességében tetszett is meg nem is a könyv, remélem a folytatás jobb lesz, és abban már nem kell csalódnom.

21 hozzászólás
ZeiMinn>!
Marni Bates: Láthatósági mellény lúzereknek

Egy újabb könnyed olvasmány Marnitól, amin szintén nagy izgalommal rágtam magam végig.
Tény, hogy lényegében kicsit több idő kellett, hogy belerázódjak ebbe a részbe, mint az elsőbe, de összességében nagyon tetszett. Máshogy, mint az előző.
A szereplők viszont elég különböző skálán mozogtak nálam. Akit eddig kedveltem, azokból sikerült kiábrándulnom, akit meg nem szívleltem most megszerettem. A főszereplő páros szerintem szerethető volt, de kissé nehezemre esik összehasonlítani Mackenzie-vel és Logan-nel őket. Na már most nem tudom, hogy ez jó-e vagy sem :D Akár csak Logant, úgy Scottot is elfogadnám magam mellé. Sokszor egyedül Jane-nel tudtam együtt érezni, mert Mackenzie egy rettentő rossz változáson ment keresztül, a többiekkel együtt, akik konkrétan le se tojták szegény Janet. Ha esetleg újraolvasnám az első részt, már 100% hogy nem tudok majd ugyanúgy tekinteni Mackenziere. Viszont akit mostantól szeretek: Chelsea. Aki nem csak egy méhkirálynő, hanem egy kedves ember. Na ez már változás.
Most hagyott bennem valamit ez a kötet. Valamit, ami miatt már nem tiszta, hogy melyik rész is tetszett a legjobban. De az biztos, hogy a kövi részt már nagyon várom.

Doreen>!
Marni Bates: Láthatósági mellény lúzereknek

Imádom a LOL könyveket, mindegyik nagyon könnyed és humoros. Ez is nagyon tetszett, de nem lett kedvenc.
Jane karaktere szimpatikus, csak sajnáltam, hogy mindent elfogad, amit mondanak neki és azt pontosan úgy csinálja. Mintha nem lennének saját döntései. Még amikor az állítólagos legjobb barátai is magára hagyták, ő azzal is ki volt békülve. De aztán egy idő után belefáradt – hála istennek – és végre kiállt magáért. Nálam ez sokat dobott a történeten, a kifakadása volt a kedvenc részem. Mert igenis merjünk kiállni magunkért és mondjuk ki hogy mit gondolunk, különben el leszünk tiporva és nem visszük semmire.
Nagyon meglepett, hogy Cory és Kenzie így viselkedtek. Mindegyik azt mondta, hogy nem gondolta volna, hogy Jane is menni akar, mert ő nem ilyen, de ez akkor sem kifogás. Mert azonkívül sem foglalkoztak vele. Pedig a legjobb barátai! És nem is hittek neki, amikor véletlen kikerült a cikk az újságba. Nálam ez betette a kaput. Most mond meg! Ők hagyják ott, ők nem hisznek neki, és még ők vannak felháborodva! Azért örültem, amikor végre észhez tértek és kibékültek.
Meglepődtem rajta, hogy pont Chelsea állt ki érte, pozitív értelemben.

Vivi_>!
Marni Bates: Láthatósági mellény lúzereknek

Imádom az összes LOL-könyvet, még ha nem is mind ugyanolyan jó. Marni Bates eddigi könyveit nagyon szerettem, már alig vártam, hogy a Smith gimi többi kötetét is olvashassam. Bár kicsit eltolódott az olvasása, mint ahogy terveztem.

Sajnos most ez valahogy nem a legjobb Marni előző köteteihez képest, vagy csak ebben az időszakban nem tetszett. Nem igazán emlékeztem az előző könyvre, bár nem is annyira kell hozzá ismerni azt. Hirtelen nem tudtam ki az a Jane, nem rémlett, hogy ki ő. Mondjuk annyira nem voltam vele kibékülve. Túlságosan is elfogadja, ha valaki valamit mond és neki azt úgy kell csinálnia. Hát ne féljetek én, ha valaki irányítana ott helyben megmondanám hova dugja a valamijét

Valahogy a szerelmi szál is olyan lagymatag volt, nem éreztem köztük forrni a levegőt, ha mondhatjuk így. Tudjátok van az, amikor annyira szurkolsz nekik, hogy jöjjenek össze, most nem éreztem ezt annyira. Tudtam, hogy a végén biztosan meglesz a jó befejezés, de másabbra számítottam. Hát nem azt mondom, hogy rossz volt, csak gyengébb a korábbiakhoz mérve..

julcseee P>!
Marni Bates: Láthatósági mellény lúzereknek

Az első rész nagyon nem volt a kedvencem, de egy kihivás miatt belevágtam a folytatásba. És nem bántam meg! Ez a rész nekem már sokkal jobban tetszett, habár vannak benne részek amiket egyszerűen nem tudok mire vélni:
– Egy lány megüt egy fiút, aki erre akkorát visszaüt neki hogy a földre esik, mégis csak a lányt küldik büntetésre, és őt kérik számon. Most komolyan? Ebben az iskolában a fiúk nyugodtan ütlegelhetik a lányokat, ha a verekedést a lány kezdi?
– A lány barátait se tudom mire vélni, mert bár spoiler.
– A iskolai tanácsadó egy vicc. Most komolyan segitségért megy be hozzá Jane, és mit kap? Semmit kb. Sőt, felfüggesztést. Mivan?!
Viszont Scott, na vééégre nem egy tipikus férfi főszereplő. Ő aztán paraszt volt a javából. És mégis hogy birtam :D
Szóval ez már sokkal jobban tetszett mint az első rész de nem vagyok biztos hogy a folytatást is olvasni fogom (bár ugye az első rész után is ezt mondtam :) ).

Fanolda___Angie>!
Marni Bates: Láthatósági mellény lúzereknek

Imádom Marni Bates minden könyvét. A rettentően jó humorát, a történeteket, amiket ír, és a stílusát is. És magát az írónőt is, hiszen nagyon kedves. Ebben a könyvben annyira nem csillogtatta meg a humorát, bár azért itt is voltak ütős poénok. Az alapsztorit tetszett, egyéni volt. A szereplők nem tettek annyira mély benyomást rám, de nem is volt gondom velük. Bár Jane tényleg töketlen volt. Marni nem feledkezett meg a régi szereplőkről sem, így róluk is szólt egy mellékszál. Ahhoz képest, hogy milyen lassan indult be a kötet, annyira megdöbbentő, kiszámíthatatlan fordulatokkal végződött. A civakodások nagyon bejöttek. A tanulság meg annál inkább. – Merj kiállni magadért, és a céljaidért! – Megjegyeztem Marni! :)
Mindenkinek ajánlom, ez egy kellemes délutáni olvasmány!
Olvasd tovább »> http://fanolda.blogspot.hu/2014/11/marni-bates-lathatos…

Kitti_Kinczer>!
Marni Bates: Láthatósági mellény lúzereknek

Nagyon döcögősen indult, de azért a végére faltam a lapokat, Marni Bates könyveivel eddig pontosan ezt tapasztaltam, az elején nehezen indul be a cselekmény, de a végén már nem lehet letenni, mert muszáj megtudni mi lesz a vége.
Jane személyét illetően továbbra se jutok napirendre. Egyszer megértettem, aztán fejbe tudtam volna csapni, hogy kicsim nyisd ki a szemed, meg a szád!
Rengeteg barátja van, és az, hogy egyikük se hívja sehova azért van, mert ő mindig nemet mondott, rendben van változtatni akar, egyszer sem jutott eszébe, hogy fogja a telefonját és felhívja a barátait, hogy menjenek el együtt valahova, üljenek be kávézni, vagy bármit amit szívesen csinált volna, mert szerintem Kenzie, Corey, Isobel, Sam, Logan, de még Spencer is egy hívására indult volna. Persze nekik is eszükbe juthatott volna figyelmesebbnek lenni, mert amikor a koncertről beszélgettek, a jegyekről tényleg eszükbe se jutott, hogy ott ül az egyik legjobb barátjuk és meg kérdezni, hogy ja nincs kedved jönni? Mert az tényleg bunkósság volt… Meg az is amit a koncerten csináltak, nem lett volna szabad ennyire semmibe venni valakit, aki állítólag a barátjuk, így elég ambivalens érzéseim voltak a végén.
Na és a finálé! spoiler
Chelsea meglepetés volt, az első részben sem volt beállítva valami boszorkánynak, meg főgonosznak, annyi a bűne, hogy menő és szerelmes Loganbe, persze vannak rossz tulajdonságai, de ő legalább kedves volt és neki előbb feltűnt Jane problémája, mint a legjobb barátainak.
Scott… nem volt szimpatikus, spoiler Nem tudom mi volt a célja, vagy sokszor mit gondolt, nagyon érdekelt volna. Mert nem bírtam ki igazodni rajta sem, sokszor nagyon bunkó volt, és kiszámíthatatlan.
spoiler
Összességében jó könyv volt, talán az első picit jobban tetszett, de ezt is szerettem, alig várom a következő részt, hogy a menőkirálynő porondra kerüljön! :)


Népszerű idézetek

szaniko62>!

A könyvesbolt a második otthonom… csak nagyobb a kupi.

97. oldal

Cheril>!

JANE: Igen, akarok. Betegedj meg!
SCOTT: Most?
Szinte láttam magam előtt gúnyos vigyorát.
JANE: Igen. Súlyos legyen, de nem halálos.
SCOTT: Szóval a halálomat azért nem akarod. Jó tudni.

Kapcsolódó szócikkek: Jane Smith · Scott Fraser · Scott Fraser
Rise>!

– És most, hogy ezt tisztáztam: mind bekaphatjátok!

31. fejezet 289. oldal

2 hozzászólás
szaniko62>!

Szeretnék járni valakivel? Szeretnék. De ez nem olyan, mint az autós meki, ahol begurulsz, és leadod a rendelést: „Szia, egy pasit kérek. Okos, kedves, jópofa és dögös legyen. Igen, a hűség nagyon fontos. És mellé barátságot is kérek. Két dolcsi? Tökéletes. Akkor megyek az ablakhoz.”
Szóval nem így megy.

104. oldal

2 hozzászólás
kiruu>!

Mert az a helyzet, hogy belezúgtam abba a lökött fotósba.

Kapcsolódó szócikkek: Jane Smith · Scott Fraser
Cheril>!

Nincs az a normális lány, aki Rómeó helyett Hamletet választaná.

szaniko62>!

– Jól vagyok – ismételtem. – Kicsit talán ideges. Beszerzek egy buzogányt. Esetleg egy gázpisztolyt. Az szuper lenne.
– Na pont az hiányzik! Te és egy veszélyes fegyver a kezedben! A végén lelőnél egy öreg nénit, aki csak az utat kérdezné tőled.

96. oldal

szaniko62>!

Imádom a boldogan éltek, míg meg nem haltak típusú történeteket, szóval nekem a Romeo és Júlia… tiszta szívás. Most komolyan, egy tizenhárom éves lány kiborul és megöli magát, mert a fiúja kiborult és megölte magát, mert azt hitte, hogy a csaj meghalt. Engem ez valahogy nem szórakoztat. És szerintem az egész tök gáz, nem pedig romantikus.

158. oldal

Csoszi>!

Attól, hogy egy középiskolás lány egyik pillanatról a másikra YouTube-sztár lesz, a legjobb barátnőjét még senki sem veszi észre.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Smith Gimi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephanie Perkins: Isla és a hepiend
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület
Kasie West: Szívességből szerelem
Nicola Yoon: Minden, minden
John Green: Alaska nyomában
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Cynthia Hand: Angyalsors
Leiner Laura: Higgy nekem
Amy Harmon: Arctalan szerelem