Itt ​a vége, lúzer véle! (Smith Gimi 4.) 312 csillagozás

Marni Bates: Itt a vége, lúzer véle!

Áll a bál a Smith gimiben! Az egész suli bezsongva várja a tavaszi bulit, három diáknak viszont olyan fordulatot hozhat ez az este, amire egyáltalán nincs felkészülve…
Melanie a csajkódex miatt nem mer járni a barátnője öccsével. De irtó nehéz ellenállni Dylannek, aki maga a két lábon járó kísértés.
A lúzer Isobelt az egyik legszexibb srác valamilyen rejtélyes okból randira hívja. A lányt már ettől is kitöri a frász, hát még attól, hogy a kamu kapcsolat Spencerrel esetleg valódira fordulhat.
Corey álmában sem gondolta, hogy egy rocksztárral járni ennyire bonyolult. Vajon elég erős a szerelmük Timmel, hogy megküzdjenek a folytonos médiacirkusszal, na meg a melegellenes tüntetőkkel, akik próbálják kitiltani őket a buliból?
Lehet, hogy ez a bál mégsem lesz mindenkinek leányálom…

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 2015
344 oldal · ISBN: 9789634151531 · Fordította: Béresi Csilla
>!
Móra, Budapest, 2015
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631199505 · Fordította: Béresi Csilla

Kapcsolódó zóna

!

LOL könyvek

243 tag · 56 karc · Utolsó karc: 2022. november 2., 15:15 · Bővebben


Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Logan Beckett · Mackenzie Wellesley · Chelsea Halloway · Corey O'Neal · Spencer King · Dylan Wellesley · Alex Thompson · Melanie Morris · Isobel Peters


Kedvencelte 9

Most olvassa 19

Várólistára tette 91

Kívánságlistára tette 106

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Marni Bates: Itt a vége, lúzer véle!

Ez a kötet összességében aranyos volt. Három különálló történetet fűzött egybe az író, ebből nekem a második magasan vezetett. Isobel és Spencer biztosan megérdemelt volna egy saját kötetet. Corey-val és Timmel a 3. történetben annyira nem tudtam mit kezdeni. Szimpatikusak amúgy, de nekem Corey végig túlbuzogta a sorozatot, mellékszereplőnek tökéletes volt, főszereplőként annyira nem vágytam rá. Melanie és Dylan része pedig olyan kis arranyos volt. Egyszerű, kedves történetek, semmi extra, de jó volt olvasni.

zuna19>!
Marni Bates: Itt a vége, lúzer véle!

A mostani értékelésem a könyvről nem igazán fog eltérni az első olvasásomtól, ami tavaly volt. Az az igazság, hogy mind a hátrom történet nagyon rövidke volt. Megérdemeltek volna egy saját könyvet, ami bővebb. Főleg Spencer és Isobel. Ők lettek a kedvenceim. ❤
Az első történet tetszett, aranyos volt. A szereplőket is nagyon megszerettem és a történet is.
A második történet, igazán betalált nálam. Annyira romantikus, vicces és bugyuta volt. Szerettem mind a két főszereplők. Róluk még olvastam volna többet is, ha lehetett volna. Egyik kedvenc párosom lett Marni történeteiből Spencer és Isobel. Szurkoltam nekik nagyon.
A harmadik történet volt számomra a mélypontja a könyvnek. Nem tetszett a történet. A karakterek szimpatikusak voltak ettől függetlenül.
Jó volt újraolvasni a könyvet. A többi történetet is szívesen elolvasnám mostanában. Lehet elő is veszem őket. :)

MissFortune>!
Marni Bates: Itt a vége, lúzer véle!

Nagyon büszke vagyok magamra, hogy kitartottam és kivégeztem a sorozatot. Persze ez több kihívásnak is köszönhető, ami motivált.
3 rövidke történetet olvashatunk az utolsó részben. Az első kettő tetszett, leginkább a második. Az első részben Dylan és Mel kapcsolatát vesézi ki a szerző. Ez nem volt rossz, azonban Mel totálisan hülye indokokkal rázta le már nagyon régóta Dylant. Dylan még csak általánosba jár, nem baj, hogy 8.-os, szerencsétlen főszereplő meg 9… Ez rengeteg idő…
Spencer és Isobel Isotope imádni valóak, a sok beceneven rengeteget nevettem. Mint írtam, ez lett a kedvencem. Bár azért Isobel se marad el a bénázásban Mackenzie mögött..
A harmadik résznél pedig olyan érzésem volt, hogy már nagyon húzni-vonni kell ezt a sztorit. Könyörgöm..Corey és Tim kapcsolatáról szól egy egész könyv, továbbá kb minden részben szerepelnek. Azonban még itt is csinálni kellett egy kis perpatvart.
Áh, végre túl vagyok rajta. Boldog vagyok.:'D

AniTiger P>!
Marni Bates: Itt a vége, lúzer véle!

Szerintem ez volt a legjobb kötet – még Corey rinyálásával együtt is –, szerettem, hogy rövidek, kompaktak ezek a szösszenetek és nagyon ízlésesen vannak átvezetve a szálak a következő történetbe. A legjobban Isobel sztorija tetszett, mert igazi geek a csaj – folyamatosan a Csillagközi rombolót (Battlestar Galactica) és a cylonokat, a Ki vagy, doki?-t (Doctor Who) meg a tardist emlegeti. Ez adott egy kis extra löketet a jókedvemnek. Összességében jó kis sorozatzáró kötet volt, én szerettem. Nem világmegváltó mű, nem is szabad tőle ilyesmit várni, de egy laza, jókedvre derítő sorozatnak teljesen megfelelt.

spoiler

Morc: Samről olvastam volna még. :)

Bővebben – http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/05/smithgimi4.html

Doreen>!
Marni Bates: Itt a vége, lúzer véle!

Kicsit összecsapottra sikerült ez a lezárás. Olyan, mintha az írónő gyorsan túl akart volna lenni rajta és három történetet sűrített egy könyvbe.
Aranyosak voltak a történetek, de tényleg nem voltak kidolgozva..
Melanie és Dylan kapcsolata… Nem is volt sok jelenetük együtt, leginkább csak Melanie nyafogott, hogy nagy a korkülönbség, de ezt rengetegszer elmondta.
Spencer és Isobel kapcsolata a tipikus menő srác lúzer csaj sztori. Számomra átlagos volt ezért egy kicsit. Bár a párbeszédek között sok vicces jelenet volt.
Corey és Tim része pedig csak arról szólt, hogy zargatják őket a melegség miatt, romantika nemigen volt benne. Annyi, hogy volt egy szerelmes jelenet, egy összeveszés és egy gyors kibékülés. Össze volt csapva..

Amaryll87>!
Marni Bates: Itt a vége, lúzer véle!

Könnyed, humoros olvasmány volt. Tulajdonképpen mint az össtes LOL könyv.

Csoszi>!
Marni Bates: Itt a vége, lúzer véle!

Az utolsó rész is hozta a korábbi kötetekben a megszokott humort. Régen jártam már gimibe, ezért furcsa volt a könyvben bemutatott ellentét a különböző klikkek (a menők és a kockák/lúzerek) között. Meg is kérdeztem erről a fiaimat, akik korban közelebb állnak a szereplőkhöz, és ők azt mondták, hogy náluk ez a fajta probléma nem (nem volt) jellemző.
A könyvben három történet található, és mindegyik egy-egy pár egymásra találását meséli el.
Melanie történetében álproblémának éreztem, hogy Dylan fiatalabb a lánynál, ráadásul a barátnőjének az öccse.
A második történet volt talán a legmeseszerűbb, amiben Spencer az iskola egyik legmenőbb sráca szeretne randizni a lúzer Isobellel. Akármennyire is kedves, aranyos a lány, azért a fiúkat ebben a korban jobban érdekli a külcsín, mint a belbecs. Ettől függetlenül aranyosak voltak együtt, és szorítottam, hogy Isobel nehogy pofára essen.
A harmadik történet Corey-ról és a ReadySet énekeséről szólt. Ez azért egy pici csalódást jelentett, mert arra számítottam, hogy többet szerepelnek majd együtt. Ehelyett nagy részt arról olvashattam, hogyan állja a sarat Corey a homofób mocskolódások közepette. Több romantika jobban esett volna.

DarknessAngel>!
Marni Bates: Itt a vége, lúzer véle!

Sajnos visszaestünk a második rész szintjére. Itt most három rövid történet van egy könyvbe sűrítve. Ez persze nem is lenne baj, ha jól lett volna megírva az egész, de nem lett :( Még az első sztori lett a legjobb szerintem. Ott egyedül csak az nem tetszett, hogy az írónő felhozza Melanie alkoholista apját, aztán nem csinál vele semmit, mert egyszerűen vége a történetnek azzal, hogy összejön Dylannel. Meg mi az már, hogy „apám alkoholizmusa miatt nem járhatok veled”?! És ilyen hülye kifogások, bonyodalmak mind a három történetben voltak.
A legrosszabb Isobel és Spencer volt. A végére igazán cukik voltak, de amíg eljutottak oda… Kész katasztrófa, hogy Isobel mit le nem szenvedett, mekkora hülyeségeket össze nem hordott. Spencer dettó. Nem akar bálkirály lenni, mert a tesója is az volt, viszont Spencer nem akar ezzel reményeket kelteni a szüleiben, hogy ő is olyan lesz, mint a tesója. Hülyeség a köbön.
Corey és Tim része valamennyire visszahozta a szerethető szintet, de nem sokáig. Corey kételyeit ugyan megértettem, viszont normálisan elmagyarázhatott volna mindent Timnek. Ehelyett a végén ugyan egyikük se mondja ki, hogy vége, valamiért mind a kettő elkezd bőgni, csak hogy 5 másodperc múlva megint minden oké legyen.
Befejező kötetnek szerintem ez nagyon rossz lett. Persze egyszer olvasható, hogy képben legyen az ember, kivel mi történt, de aztán ennyi. Nem hiszem, hogy valaha újraolvasnám ezt a sorozatot, max. az első részt. Az volt a legjobb.

konyvolvaso>!
Marni Bates: Itt a vége, lúzer véle!

Érdekes volt a sorozatzáró kötet. Nekem az nem tetszett, hogy 3 részben 3 történet van. Leginkább a 2. történet tetszett Isobelé, a többiben mindegyikben volt ami kevésbé elfogadott részemről.Még a sorozat 2. és 3. könyve kimaradt az olvasásból. Elképzelhető, hogy ezen kötetek hiányoztak az olvasásom során az utolsó kötet előtt. Még megpróbálom bepótolni azon kötetek olvasását is.

Niki P>!
Marni Bates: Itt a vége, lúzer véle!

Az első LOL könyvem, de tuti nem az utolsó!
Kikapcsol, megnevettet, könnyed olvasmány. Ha lett volna több időm, hamarabb a végére érek. Olvastatja magát, lapról lapra egyre kíváncsibb voltam Melanie és Dylan „kapcsolatára”.
Isobel és Spencer párosa is igen érdekes: a menő sportoló és a kevésbé menő okos tojás. Corey és Tim sztoriját is érdekes volt olvasni.


Népszerű idézetek

Csoszi>!

Merj végre élni egy kicsit! Végül is mi rossz történhet?

161. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Spencer King
2 hozzászólás
zsiina>!

[…] az ember nem kapja meg mindig, amit szeretne.

90. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Melanie Morris
Vivi_>!

– Te nem vagy százas, Isobel. – Alex ezt jó hangosan mondta, hogy ötméteres körzeten belül mindenki meghallja.
Bólintottam, és felnyaláboltam a jegyeket, amiket Steffani habozva letett elém.
– Eltaláltad – mondtam. – Kérdezd meg, érdekel-e.

223. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alex Thompson · Isobel Peters
zsiina>!

De tudod, mitől kell igazán félni? Hogy egy életen át az elmulasztott lehetőségeinken gyötrődünk.

Kapcsolódó szócikkek: Spencer King
zsiina>!

A barátsághoz bizalomra van szükség. Tiszteletre. Megbecsülésre.

Kapcsolódó szócikkek: Isobel Peters
kiruu>!

– Őszintén, honnan tudsz te ilyeneket, Mack?
Mackenzie enyhén elpirult, ahogy szembefordult vele.
– Kigugliztam.
– Tök édi vagy! – vigyorgott rá Logan.

58. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Logan Beckett · Mackenzie Wellesley
kiruu>!

Egyszerűen nem létezik jó alkalom arra, hogy közöld a barátnőddel, belezúgtál az öccsébe.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Melanie Morris
LoveRosie>!

– Hát helló újra, Pocahontas!
[…]
– Helló, beképzelt tuskó! […] – Mi ezzel a gond? Azt hittem, jópofa gúnyneveket ragasztgatunk egymásra, kizárólag az első benyomás alapján.

17-18. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Melanie Morris · Spencer King
Csoszi>!

Nem vagyok tűzcsap, amit lepisilhetsz, csak hogy kinyilvánítsd elsőbbségedet a környék többi kutyájával szemben.

63. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Melanie Morris

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók
Meg Cabot: Nikki bőrében
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Cynthia Hand: Angyalsors
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület
Kasie West: Szívességből szerelem
Nicola Yoon: Minden, minden
Zoe Sugg: Girl online
John Green: Alaska nyomában
Leiner Laura: Valahol