Itt ​a vége, lúzer véle! (Smith Gimi 4.) 241 csillagozás

Marni Bates: Itt a vége, lúzer véle!

Áll a bál a Smith gimiben! Az egész suli bezsongva várja a tavaszi bulit, három diáknak viszont olyan fordulatot hozhat ez az este, amire egyáltalán nincs felkészülve…
Melanie a csajkódex miatt nem mer járni a barátnője öccsével. De irtó nehéz ellenállni Dylannek, aki maga a két lábon járó kísértés.
A lúzer Isobelt az egyik legszexibb srác valamilyen rejtélyes okból randira hívja. A lányt már ettől is kitöri a frász, hát még attól, hogy a kamu kapcsolat Spencerrel esetleg valódira fordulhat.
Corey álmában sem gondolta, hogy egy rocksztárral járni ennyire bonyolult. Vajon elég erős a szerelmük Timmel, hogy megküzdjenek a folytonos médiacirkusszal, na meg a melegellenes tüntetőkkel, akik próbálják kitiltani őket a buliból?
Lehet, hogy ez a bál mégsem lesz mindenkinek leányálom…

Eredeti mű: Marni Bates: Awkwardly Ever After

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek

>!
Móra, Budapest, 2015
344 oldal · ISBN: 9789634151531 · Fordította: Béresi Csilla
>!
Móra, Budapest, 2015
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631199505 · Fordította: Béresi Csilla

Kapcsolódó zóna

!

LOL könyvek

176 tag · 35 karc · Utolsó karc: 2019. január 16., 17:30 · Bővebben


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Logan Beckett · Mackenzie Wellesley · Chelsea Halloway · Corey O'Neal · Spencer King · Dylan Wellesley · Isobel Peters · Alex Thompson · Melanie Morris


Kedvencelte 10

Most olvassa 18

Várólistára tette 104

Kívánságlistára tette 112

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Marni Bates: Itt a vége, lúzer véle!

A mostani értékelésem a könyvről nem igazán fog eltérni az első olvasásomtól, ami tavaly volt. Az az igazság, hogy mind a hátrom történet nagyon rövidke volt. Megérdemeltek volna egy saját könyvet, ami bővebb. Főleg Spencer és Isobel. Ők lettek a kedvenceim. ❤
Az első történet tetszett, aranyos volt. A szereplőket is nagyon megszerettem és a történet is.
A második történet, igazán betalált nálam. Annyira romantikus, vicces és bugyuta volt. Szerettem mind a két főszereplők. Róluk még olvastam volna többet is, ha lehetett volna. Egyik kedvenc párosom lett Marni történeteiből Spencer és Isobel. Szurkoltam nekik nagyon.
A harmadik történet volt számomra a mélypontja a könyvnek. Nem tetszett a történet. A karakterek szimpatikusak voltak ettől függetlenül.
Jó volt újraolvasni a könyvet. A többi történetet is szívesen elolvasnám mostanában. Lehet elő is veszem őket. :)

>!
AniTiger MP
Marni Bates: Itt a vége, lúzer véle!

Szerintem ez volt a legjobb kötet – még Corey rinyálásával együtt is –, szerettem, hogy rövidek, kompaktak ezek a szösszenetek és nagyon ízlésesen vannak átvezetve a szálak a következő történetbe. A legjobban Isobel sztorija tetszett, mert igazi geek a csaj – folyamatosan a Csillagközi rombolót (Battlestar Galactica) és a cylonokat, a Ki vagy, doki?-t (Doctor Who) meg a tardist emlegeti. Ez adott egy kis extra löketet a jókedvemnek. Összességében jó kis sorozatzáró kötet volt, én szerettem. Nem világmegváltó mű, nem is szabad tőle ilyesmit várni, de egy laza, jókedvre derítő sorozatnak teljesen megfelelt.

spoiler

Morc: Samről olvastam volna még. :)

Bővebben – http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/05/smithgimi4.html

>!
Csoszi P
Marni Bates: Itt a vége, lúzer véle!

Az utolsó rész is hozta a korábbi kötetekben a megszokott humort. Régen jártam már gimibe, ezért furcsa volt a könyvben bemutatott ellentét a különböző klikkek (a menők és a kockák/lúzerek) között. Meg is kérdeztem erről a fiaimat, akik korban közelebb állnak a szereplőkhöz, és ők azt mondták, hogy náluk ez a fajta probléma nem (nem volt) jellemző.
A könyvben három történet található, és mindegyik egy-egy pár egymásra találását meséli el.
Melanie történetében álproblémának éreztem, hogy Dylan fiatalabb a lánynál, ráadásul a barátnőjének az öccse.
A második történet volt talán a legmeseszerűbb, amiben Spencer az iskola egyik legmenőbb sráca szeretne randizni a lúzer Isobellel. Akármennyire is kedves, aranyos a lány, azért a fiúkat ebben a korban jobban érdekli a külcsín, mint a belbecs. Ettől függetlenül aranyosak voltak együtt, és szorítottam, hogy Isobel nehogy pofára essen.
A harmadik történet Corey-ról és a ReadySet énekeséről szólt. Ez azért egy pici csalódást jelentett, mert arra számítottam, hogy többet szerepelnek majd együtt. Ehelyett nagy részt arról olvashattam, hogyan állja a sarat Corey a homofób mocskolódások közepette. Több romantika jobban esett volna.

>!
Doreen 
Marni Bates: Itt a vége, lúzer véle!

Kicsit összecsapottra sikerült ez a lezárás. Olyan, mintha az írónő gyorsan túl akart volna lenni rajta és három történetet sűrített egy könyvbe.
Aranyosak voltak a történetek, de tényleg nem voltak kidolgozva..
Melanie és Dylan kapcsolata… Nem is volt sok jelenetük együtt, leginkább csak Melanie nyafogott, hogy nagy a korkülönbség, de ezt rengetegszer elmondta.
Spencer és Isobel kapcsolata a tipikus menő srác lúzer csaj sztori. Számomra átlagos volt ezért egy kicsit. Bár a párbeszédek között sok vicces jelenet volt.
Corey és Tim része pedig csak arról szólt, hogy zargatják őket a melegség miatt, romantika nemigen volt benne. Annyi, hogy volt egy szerelmes jelenet, egy összeveszés és egy gyors kibékülés. Össze volt csapva..

>!
GytAnett P
Marni Bates: Itt a vége, lúzer véle!

Rettentően megszenvedtem ezzel a könyvvel. Szenvedtem az olvasása közben, azt hittem, hogy soha nem lesz vége. Pár oldal után minden más érdekesebbnek tűnt, még a mosogatás is… Ilyet utoljára egy éve ilyenkor éreztem, amikor államvizsgára tanultam…
Azzal még nem is volt gondom, hogy gyakorlatilag három novella volt ebben a részben, még ha nem is nyerte el annyira a tetszésem. De ez a rengeteg nyávogás?! Nem tudom, hogy ha más hangulatban talált volna meg a könyv… de most nagyon nem éreztem a magaménak.
Sok-sok nyávogás és nyekergés, majd öröm és boldogság. spoiler
A sorozat számomra nagyon hullámzó volt. Az első és a harmadik rész meglepő módon tetszett. De a második résszel is így jártam, hogy kínkeservesen olvastam végig.
Mindenesetre örülök neki, hogy végre sikerült befejeznem egy sorozatot általában csak elkezdeni sikerül őket :D, de biztos, hogy nem lesz újraolvasós.

>!
J_Evie_Lina
Marni Bates: Itt a vége, lúzer véle!

Nagyon tetszett az, ahogyan véget ért ez a sorozat :)
Újabb gimis „tiniszerelmek” :)
A négy rész közül, a 3. fogott meg a legjobban és sajnos ez, a 4. az előzőhöz képest…
…Nem azt mondom, hogy lejjebb adott, mert ez is ugyanúgy megmosolyogtatott, inkább azt mondanám, hogy nekem sok és túl rövid volt ez a három szerelmi kapcsolat egyszerre. egy 340 oldalas könyvben. :/
Ez is egy nagyszerű befejezés volt, de én lehet jobban élveztem volna, ha nem olyan hosszút, mint az első 3 kötet, de külön-külön könyvben élhettem volna meg a szerelmesek történetét. Ezáltal kicsit romantikusabb lehetett volna a történet, nem pedig ilyen „ugrándozós” , hogy egyszer ezek a szereplők vannak, gyors összejöttek, oké, kérem a következőt..stb.
Ettől eltekintve aranyos olvasmány, mindenképp érdemes elolvasni ezt a sorozatot, mert tanulságos! <3

>!
BlackWidow
Marni Bates: Itt a vége, lúzer véle!

Mivel az előző köteteknek is volt hangulatuk, ezért ettől a résztől se vártam kevesebbet, és nem is csalódtam!
Kicsit úgy érezhettem, hogy: „Jaj, gyorsan a megmaradt szálakat zárjuk le!”. De igazából a történetek nem lettek elkapkodva és teljesen jól meglettek írva. Teljesen elégedett vagyok a zárásával, sőt mi több, szomorú is vagyok afelől, hogy sok újat már nem fogok hallani felőlük. Viszont szép emlékeket hagytak meg nekem. Remélem még azért fogunk találkozni.

>!
Csakegylány
Marni Bates: Itt a vége, lúzer véle!

Marni könyvei közül azt hiszem ez a személyes kedvencem. A borítót nézve is ez a leginkább kedvemre való, illetve Spencer miatt is ez a személyes kedvencem. Már amikor a Segítség, Youtube-sztár lettem-et olvastam, imádtam őt – annak ellenére is, hogy keveset szerepel. Aztán jött Isobel és hála neki és a vonzalmának megismerhettem az igazi Spencer Kinget. Aki egyszerűen egy Félisten! Nem kezdek el róla áradozni, de szívem szerint életre kelteném és egy életre magamhoz láncolnám!
Mellette a másik kedvenc szereplőm Isobel, akivel az első pillanattól fogva azonosulni tudtam. Magamat látom benne, aki a súlya miatt kisebbségi komplexussal küzd, de közben pedig egy szerethető és izgalmas karakter, akit érdemes megismerni, és akinek segíteni kell, hogy ki tudjon bontakozni.
Melanie és Dylan naaagyon cuki páros, örömmel olvastam az ő történetüket is, élvezetes újdonság volt, bár sokszor fejbe kólintottam volna Melanie-t a hülyeségei miatt. Dylan übercuki, kár hogy fiatal hozzám xD
Ami pedig Corey-t és Timet illeti, csak a végével nem vagyok kibékülve. Tudom, hogy Corey húzta fel magát, de szerintem Timnek kellett volna utánamennie és nem fordítva. Amúgy nagyon örülök, hogy az ő történetük is meg lett írva, mert amíg Mackenzie és Jane történetében szerepeltek csak, eléggé háttérben maradtak, szerintem viszont megérdemeltek egy saját sztorit :)

>!
Kitti_Kinczer
Marni Bates: Itt a vége, lúzer véle!

Jaj Corey! Ez már a második könyv amikor csalódnom kell benned! A csillag levonások mind Corey hibái. Többet akartam levonni, de Isobel és Melanie nem érdemelte volna meg (na jó Melanie a felet megérdemelte volna, de Izzie nem!)
Ha Corey történetével kezdődött volna, akkor lehet végig se olvasom, de ha az övé lett volna a középső, akkor igen, vagy nem is tudom, lehet jobb lett volna ott félbe hagyni a könyvet. Mert a két lány love story-a nagyon tetszett, tényleg jó volt, de Corey végig nyavalyogta! Az is jobb lett volna, ha vissza ugrunk az időbe és elmeséli az egész történetüket az elejétől és a végén behozhatta volna a bálos hercehurcát, de így összességében Corey rinyálásról szólt! Tim egy álombarát, felvállalta a kapcsolatát, könnyítene a közös életükön, de ez Corey herceg(nő)nek nem tetszik… Elmenne vele a bálba, de ez Corey herceg(nő)nek nem tetszik, kiáll a világ elé a kapcsolatukkal, de ez a Corey herceg(nő)nek nem tetszik, mert túl sok… Szegény srác túl sokat kap a partnere szeretetéből, amikor meg nem az a baj, ennek semmi sem volt jó! És nem vagyok homofób, félre értés ne essék! Komolyan tetszett a gondolat, hogy a végén róluk is olvashatok, csak hát Corey belső monológjai….
Melannie esete is kicsit ez a nyavalygós lett, de azt még letudtam nyelni és a végén tetszett is, nekik pont elég volt ez a rövid kis történetek, nagyon jól sikerült.
Spencer és Izzi viszont egy külön könyvet is kaphatott volna! jó lett volna, ha többet olvashatok róluk, ( lehet Corey herceg(nő) részét is nekik kellett volna adni). Jó volt, de kicsit elkapkodott lett, ezért lett volna jó, ha külön könyvet kapnak, imádtam volna! Mert Logan mellé most már Spencer is felugrott, ők lettek a kedvenceim a sorozatban.
Sajnálom, hogy vége lett, mert szívesen olvastam volna még a Smith gimi diákjairól (csak Corey nyavalygását nem akarom többet, de tim szemszögéből lehet jobb lett volna a történet). De a ReadySet srácaira is nagyon kíváncsi leszek!

>!
deen
Marni Bates: Itt a vége, lúzer véle!

Nem csalódtam a lezárásban. Bár kicsit az volt az érzésem, hogy az írónő nagyon le akarta zárni a sorozatot, így próbált minden szálat elvarrni. Ezért bár egy történet, mégis három részre osztott és három szemszögből íródott. Valahogy pont ezért egyik rész sem kerek, kicsit összecsapott, és minden nagyon gyorsan történik. Melanie felvállalja Mackenzie öccse iránti érzéseit, Isobel megismeri valójában ki is Spencer, és Corey is válaszút elé érkezik Timmel való kapcsolatában. Igazából önmagában egyik történet sem állta volna meg a helyét önálló könyvként, de így együtt a három történet a báli vonalra felsorakozatva szórakoztató olvasmány volt. Isobel és Spencer története tetszett a legjobban, talán mert ez hozta a számomra már megszokott marnis humort és szerencsétlenkedést. A könyvet lezáró nagy bál pedig összehozta az összes eddigi szereplőt, megadva a sorozat tényleges lezárását.


Népszerű idézetek

>!
Csoszi P

Merj végre élni egy kicsit! Végül is mi rossz történhet?

161. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Spencer King
2 hozzászólás
>!
Vivi_

– Te nem vagy százas, Isobel. – Alex ezt jó hangosan mondta, hogy ötméteres körzeten belül mindenki meghallja.
Bólintottam, és felnyaláboltam a jegyeket, amiket Steffani habozva letett elém.
– Eltaláltad – mondtam. – Kérdezd meg, érdekel-e.

223. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alex Thompson · Isobel Peters
>!
zsiina

(…) az ember nem kapja meg mindig, amit szeretne.

90. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Melanie Morris
>!
zsiina

A barátsághoz bizalomra van szükség. Tiszteletre. Megbecsülésre.

Kapcsolódó szócikkek: Isobel Peters
>!
zsiina

De tudod, mitől kell igazán félni? Hogy egy életen át az elmulasztott lehetőségeinken gyötrődünk.

Kapcsolódó szócikkek: Spencer King
>!
kiruu P

Egyszerűen nem létezik jó alkalom arra, hogy közöld a barátnőddel, belezúgtál az öccsébe.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Melanie Morris
>!
kiruu P

– Őszintén, honnan tudsz te ilyeneket, Mack?
Mackenzie enyhén elpirult, ahogy szembefordult vele.
– Kigugliztam.
– Tök édi vagy! – vigyorgott rá Logan.

58. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Logan Beckett · Mackenzie Wellesley
>!
Csoszi P

Nem vagyok tűzcsap, amit lepisilhetsz, csak hogy kinyilvánítsd elsőbbségedet a környék többi kutyájával szemben.

63. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Melanie Morris
>!
LoveRosie

– Hát helló újra, Pocahontas!
(…)
– Helló, beképzelt tuskó! (…) – Mi ezzel a gond? Azt hittem, jópofa gúnyneveket ragasztgatunk egymásra, kizárólag az első benyomás alapján.

17-18. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Melanie Morris · Spencer King

Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Obszidián
Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem
Stephanie Perkins: Isla és a hepiend
Kelly Oram: Csókelvonó kockáknak
Erin Watt: Papír hercegnő
Sarah Dessen: Along for the Ride – Álom két keréken
Sarah Dessen: Figyelj rám!
Stephenie Meyer: Breaking Dawn – Hajnalhasadás
Jandy Nelson: Az ég a földig ér
Jamie McGuire: Viharos szerelem