!

Gyilkos ​a vonal végén 159 csillagozás

Marni Bates: Gyilkos a vonal végén
Book24 · 2.299 Ft –30% 1.609 Ft
Bookline · 2.299 Ft –15% 1.954 Ft
Régikönyvek.hu · 2.299 Ft –15% 1.954 Ft
1.000 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Emmy álma egy öt regényre szóló kiadói szerződés, romantikus vacsora a legjobb barátjával (aki végre bevallja iránta érzett halhatatlan szerelmét), és sok-sok csokitorta. Happy end. Ehelyett valami őrült öregember a Starbucksban összevissza zagyvál neki a sosem látott apjáról, a zsebébe csúsztat egy hipermodern telefont, aztán… meghal. Ennél csak az sokkolóbb, hogy az ismeretlent megölték, és a valódi célpont Emmy volt. Felbukkan a halott férfi arrogáns unokája, aki állítja, hogy a nagyapja él (miért van az, hogy a szexi srácok mind taplók és/vagy zakkantak?), és ráveszi a lányt, hogy iratkozzon át az ő szuperbiztonságos iskolájába, amíg meg nem oldják a rejtélyt. Emmynek semmi kedve Sebastian sznob sulijába járni, de minél hamarabb derül ki az igazság, annál kisebb a veszélye, hogy megfojtja a srácot egy kanál vízben. Vagy megcsókolja. Mindkét lehetőség egyformán csábító…

Eredeti mű: Marni Bates: Dial Em for Murder

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Móra, Budapest, 2016
346 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634153757 · Fordította: Chovanecz-Molnár Éva

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Sebastian St. James · Force · Emmy Danvers · Kayla · Audrey Weinstein · Ben Tucker · Frederick St. James · Luke O'Brian · Nasir Rashad · Peyton McQueen · Rachel Pierce


Hirdetés

Kedvencelte 20

Most olvassa 24

Várólistára tette 125

Kívánságlistára tette 138

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén

Bámulatos!
Nem erre számítottam. Tisztára Nancy Drew és Kémcsajok feelingje van, de jó értelemben.
Lebilincselő könyv. Egyszerre olvastam el, nem tudtam letenni.
Eddig is nagyon szerettem az írónőt, de ez a könyv valami hihetetlen fantasztikusan volt megírva.
A történet nagyon tetszett.
Sajnos a főszereplőről már nem mondhatom el ugyanezt. Emmy nekem nem lett sajna kedvenc. Furcsa, hogy csak 16 éves. Lehet én vagyok szemét, hogy mindig meglátom a rosszat, de egy pár évvel lehetett volna idősebb, úgy nekem hitelesebb lett volna az egész. Értem, hogy csak kitaláció, de akkor is. Szeretem, ha egy picurka valóság alapja van a könyveknek. Az kikészített, hogy ez is sorozat és függővéges. Semmire se derült fény konkrétan. :( Sejtéseim vannak, de ki tudja, hogy igazak e.
De még így is, kellemes csalódás volt a könyv. Örülök, hogy nem halogattam.

>!
Lillsz
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén

Nagyon imádtam.
Az igaz, hogy az elején nem pörgött úgy a történet ahogy szerettem volna számomra lassan indult az egész de a vége olyan szinten gyors volt, hogy egy ültő helyemben elolvastam vagy 100-150 oldalt.
Nekem Ben nem szimpi már az elejétől kezdve nem volt
Inkább Sebastian :D Bukom a seggfejekre. xd
Nagyon élveztem Marni regényét. Már az, hogy ezt a könyvet NEKÜNK MAGYAROKNAK ajánlja plusz csillagot érdemel. :') De héé nincs hat csillag!… 5/5

>!
zsiina
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén

Elég egy futó találkozás a halállal, és az ember átértékeli az életét.

Na ne, hogy ez egy sorozat. Na ne.
Félreértés ne essék, örülök neki, de én ezt nem tudtam. Olvasom, olvasom aztán hopp, nincs több oldal. Gondolkodom, megemésztem, gyorsan szaladok a laptophoz, utánanézek, és lám, nincs több rész. Még csak angolul nincs. Legalábbis még… Remélem Marni mihamarabb nekikezd, vagy épp befejezi, mert megőrülök, hogy most mivan.
Imádom Marni könyveit, és ez most sem kivétel. A szereplőket szerettem (főleg Force-t, vagy nevezzem inkább Newton-nak?), a történet pörgős, fordulatos, izgalmas, és hamar kivégezhető. Marni nagyon jól megírta ezt a sztorit szerintem, amit tudott kihozott belőle.
Jó lenne még olvasni többet, kíváncsi vagyok hogy fog tovább alakulni Emmy dolgai. És LOL könyvhöz megszokottan, nagyon jól szórakoztam. ;)

8 hozzászólás
>!
GytAnett
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén

Annak ellenére, hogy gyilkosos témát dolgoz fel a könyv, könnyed és szórakoztató volt. :)
Szeretem az olyan könyveket, amikkel könnyedén, gördülékenyen lehet haladni, érdekel a történet, de azért nem borulok ki, ha éppen valami miatt le kell tennem a könyvet. :) Bár a végén félre kellett tennem egy kicsit, azért az rosszul esett. :D
Az meglepett, hogy ebből sorozat lesz. Főleg az, hogy olyan gyorsan kijött magyarul, hogy eredeti nyelven még nyoma sincs a következő résznek. Kifejezetten kíváncsivá tett, hogy mégis hogyan fog tovább alakulni, mert rövidnek éreztem. Nem sikerült mindenkit kellőképpen megismerni, vagy éppen kiismerni.
Emmy amúgy egy idegesítő főszereplő, időnként vertem a fejem a falba, hogy mekkora idióta. :D spoiler
spoiler
Sebastianről és Force-ról nagyon szerettem volna többet megtudni. Mind a ketten olyan szereplők, akikben bőven lehet potenciál. Sőt, még Nasirban is.
Nagyon meglepett, hogy Marni a magyar rajongóknak ajánlotta a könyvet, és hogy a történetben is több helyen említésre került Magyarország. Nem az én érdemem, közöm sincs hozzá, de azért egy kicsit megdobogtatta a szívem. :)
A lényeg, hogy nagyon várom a következő részt. :)

9 hozzászólás
>!
wurzel_gabriella
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén

Marni könyveiben eddig nem csalódtam. Ahogy most sem.
Negatív dolgot nem is lehet rá mondani.
Pozitívat már igen. Szórakoztató volt. Tetszett, hogy nem volt kiszámítható a történet.
És már alig várom a folytatást! :)

>!
andicica1993
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén

Igazi, hamisíthatatlan Marni könyv volt :) tökéletesen ki tudott kapcsolni.Egy vidám, vicces, bohókás történet megcsavarva egy furcsa krimiszállal, titkokkal. Remélem a folytatásban nem fog szerelmi háromszög kialakulni… Remek nyári olvasmány.

>!
Navi
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén

Óriási gondban vagyok. Egy kifejezetten pörgős, gyorsan olvasható könyv, amiben tulajdonképpen egyetlen olyan karaktert sem találtam, akit a szívembe zártam volna, talán csak Force-ot. Ennyi logikátlan, életszerűtlen lépést. Kedves anyuka: a lánya egy idős ember meggyilkolása miatt rendőrségi ügybe keveredik. A lány erre közli: akkor megyek az Emptorba ösztöndíjjal, holnaptól. Anya: persze kislányom. WTF???? Azt sem kérdezi meg az anyuka, hogy mikor felvételizett a lánya, mikor kapott értesítést, hol van róla a papír. Semmi, bólint, mint egy bólogatós játék. Az állítólagos barátai hülyének nézik, folyamatosan piszkálják, s egyébként se nagyon tartják semmire. Az állítólagos romantikus szerelem Szenyasztián iránt csak egy csók, amit a srác elterelésnek alkalmaz, semmi érzelem nincsen benne, Emmy sem érte rajong. Aztán a rohamszerű Akadémia elhagyás. Mi az, hogy nem értesítik az Anyukát? Emmy sem szól neki? Jah, a könyv vége pedig olyan, mintha mondat közben eltépték volna a kéziratot vagy egy gyerek nekiállt játszani a könyvel a szövegszerkesztőben és ez senkinek nem tűnt fel.
Mindettől függetlenül valamiért tetszett és nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra :)

>!
Meagen
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén

Határozottan tetszett a könyv, de sajnos rosszkor volt rossz helyen, bár most bármit olvastam volna akkor is ezt mondom. Most volt egy kicsit nehéz időszakom, így lassan és kicsit nehezen haladtam vele és Emmy is jobban idegesített.
Többször találtam amúgy viccesnek, de néha Emmy gondolatait nagyon butának gondoltam. Kicsit magamra ismertem, de saját magamat is idegesítettem.
Audrey és Ben jó barátok, de nem a legjobbak és néhányszor az ő karakterük is bosszantott.
Sebastiant nem tudtam hova tenni. Máshogy lett beállítva, mint ahogy viselkedett. Annyiban volt szimpatikus, hogy sokszor védte Emmy hátsóját.
Az bosszantott fel az egyik legjobban, hogy Audrey spoiler Ennél gyerekesebbet! A vége viszont tetszett, eléggé megváratott a gyilkos, de jó volt.

>!
petuka16
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén

Drága Marni! Honnan jön neked ez a sok ötlet? Hogy tudsz ilyen nagyszerű könyveket írni? Elképesztő vagy te is, és amit alkotsz az is. :)
Izgalmas, fordulatos, lendületes olvasmány szerelemmel, gyilkossággal és olyan csavarokkal, hogy az elképesztő. Most megmutatta, hogy nem csak aranyos tündérmeséket tud írni, hanem valami egészen mást, komolyabbat. Az ember rágja a körmét, hogy úristen mi lesz velük, és úgy fejezi be, az egészet, hogy kétségek közt hagy minket. Egyszerűen hihetetlen. :)
Alig várom már a következő részt. :)
http://addicted-to-the-books.blogspot.com/2016/06/marni…

3 hozzászólás
>!
Hópárduc P
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén

Ööö…nem tudom.
Én vagyok az egyetlen, akinek ez a könyv nem annyira tetszett???!!
Tudom, hogy kis tinis, és a hasonló könyvektől nem várhat túl sokat az ember, de akkor is. Az írónőnek voltak már sokkal jobban megírt könyvei is.
Igazából egyik szereplő sem fogott meg a történetből….
Na, meg ami a lényeg, hogy hol a vége??? Komolyan, azt sem tudtam, hogy ez egy sorozat lesz…Csak pislogtam, amikor elfogytak az oldalak.
Szóval, szerintem ez egy átlagos történet volt. Bár, elég jól olvasható.


Népszerű idézetek

>!
Cheril

– Van kedvenc keményfiús mondása?
Na erre már futólag találkozott a tekintetünk a visszapillantó tükörben.
– Hogy micsodám?
– Keményfiús mondás. „Csak rajta, mi tart vissza?" – mondtam, amilyen vészjóslón csak telt tőlem. – Vagy esetleg: „Megöltem Paraguay elnökét – egy villával."
Megrázta a fejét.
– Chile elnökét. És nem villával.
– Nem , tutira jól idéztem. Anyám nagy John Cusack-rajongó, úgyhogy én gyakorlatilag az Otthon, véres otthonon nőttem fel.
Szélesen elmosolyodott, pillanatra fehér fogai is megvillantak.
– Én nem a filmről beszélek.

90. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emmy Danvers · Force
>!
Cheril

A legjobb védekezés a szarkazmus.

86. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emmy Danvers
>!
Reader_RexFan

– A felnőttek semmivel sem szebbek, okosabbak, erősebbek, vagy kevésbé elcseszettek, mint a tinédzserek – egyszerűen csak jobban hazudnak.

100. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sebastian St. James
>!
wurzel_gabriella

Ezt a könyvet magyar rajongóimnak ajánlom. Köszönöm, hogy tárt karokkal fogadtatok. Köszönöm, hogy megmutattátok, a könyvek szeretete legyőzi a nyelvi korlátokat. Hogy egy szempillantás alatt barátságok születhetnek. Köszönöm, hogy miattatok ez a kicsit kocka, kíváncsi amerikai csaj rocksztárnak érezheti magát. Köszönöm, hogy a lelkesedésetek ezernyi kacagásra, milliónyi mosolyra és megszámlálhatatlan mennyiségű szó leírására ösztönöz.
Szeretlek titeket!
Marni

5. oldal

>!
Reader_RexFan

Én éppen úgy szeretem a jó szerelmes sztorikat, mint bármelyik csaj. Sőt ami azt illeti, sokkal jobban is szeretem, mint a többségük, de nem minden kisfiú van belénk zúgva, aki a játszótéren a hajunkat huzigálja. Némelyikük csak egy kis patkány, akiből felnőve nagy patkány lesz, mert soha senki sem szólt nekik, hogy a kezük nem erre való.

159. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emmy Danvers
>!
zuna19 P

Audrey tenyerébe temette az arcát.
– Emmy, te már megint rákattantál a történelmi románcokra, mi?
– Megeshet – válaszoltam közömbösen.
Ben kiakadt.
– Az isten szerelmére, Emmy! Ki fogod magad nyíratni, de az utolsó szavad az lesz, hogy „pedig ez egy szerelmes regényben működne”.

>!
Reader_RexFan

Elég egy futó találkozás a halállal, és az ember átértékeli az életét.

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emmy Danvers
12 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Papp Dóra: Tükörlelkek 2.
Fehér Klára: Bezzeg az én időmben
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
Anita Gayn: Hazudd, hogy szeretsz!
Leiner Laura: Bábel
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
Sarah Dessen: Tökéletes
Kalapos Éva: D.A.C. 3. – Kéz a kézben