Gyilkos ​a vonal végén (Gyilkos a vonal végén 1.) 349 csillagozás

Marni Bates: Gyilkos a vonal végén

Emmy álma egy öt regényre szóló kiadói szerződés, romantikus vacsora a legjobb barátjával (aki végre bevallja iránta érzett halhatatlan szerelmét), és sok-sok csokitorta. Happy end. Ehelyett valami őrült öregember a Starbucksban összevissza zagyvál neki a sosem látott apjáról, a zsebébe csúsztat egy hipermodern telefont, aztán… meghal. Ennél csak az sokkolóbb, hogy az ismeretlent megölték, és a valódi célpont Emmy volt. Felbukkan a halott férfi arrogáns unokája, aki állítja, hogy a nagyapja él (miért van az, hogy a szexi srácok mind taplók és/vagy zakkantak?), és ráveszi a lányt, hogy iratkozzon át az ő szuperbiztonságos iskolájába, amíg meg nem oldják a rejtélyt. Emmynek semmi kedve Sebastian sznob sulijába járni, de minél hamarabb derül ki az igazság, annál kisebb a veszélye, hogy megfojtja a srácot egy kanál vízben. Vagy megcsókolja. Mindkét lehetőség egyformán csábító…

Eredeti megjelenés éve: 2016

Kiadói ajánlás: 15 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 2018
352 oldal · ISBN: 9789634159674 · Fordította: Chovanecz-Molnár Éva
>!
Móra, Budapest, 2016
346 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634153757 · Fordította: Chovanecz-Molnár Éva

Kapcsolódó zóna

!

LOL könyvek

239 tag · 54 karc · Utolsó karc: 2021. szeptember 1., 11:11 · Bővebben


Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Sebastian St. James · Force · Emmy Danvers · Kayla · Audrey Weinstein · Ben Tucker · Frederick St. James · Luke O'Brian · Nasir Rashad · Peyton McQueen · Rachel Pierce


Kedvencelte 31

Most olvassa 15

Várólistára tette 144

Kívánságlistára tette 113

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén

Bámulatos!
Nem erre számítottam. Tisztára Nancy Drew és Kémcsajok feelingje van, de jó értelemben.
Lebilincselő könyv. Egyszerre olvastam el, nem tudtam letenni.
Eddig is nagyon szerettem az írónőt, de ez a könyv valami hihetetlen fantasztikusan volt megírva.
A történet nagyon tetszett.
Sajnos a főszereplőről már nem mondhatom el ugyanezt. Emmy nekem nem lett sajna kedvenc. Furcsa, hogy csak 16 éves. Lehet én vagyok szemét, hogy mindig meglátom a rosszat, de egy pár évvel lehetett volna idősebb, úgy nekem hitelesebb lett volna az egész. Értem, hogy csak kitaláció, de akkor is. Szeretem, ha egy picurka valóság alapja van a könyveknek. Az kikészített, hogy ez is sorozat és függővéges. Semmire se derült fény konkrétan. :( Sejtéseim vannak, de ki tudja, hogy igazak e.
De még így is, kellemes csalódás volt a könyv. Örülök, hogy nem halogattam.

zsiina>!
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén

Elég egy futó találkozás a halállal, és az ember átértékeli az életét.

Na ne, hogy ez egy sorozat. Na ne.
Félreértés ne essék, örülök neki, de én ezt nem tudtam. Olvasom, olvasom aztán hopp, nincs több oldal. Gondolkodom, megemésztem, gyorsan szaladok a laptophoz, utánanézek, és lám, nincs több rész. Még csak angolul nincs. Legalábbis még… Remélem Marni mihamarabb nekikezd, vagy épp befejezi, mert megőrülök, hogy most mivan.
Imádom Marni könyveit, és ez most sem kivétel. A szereplőket szerettem (főleg Force-t, vagy nevezzem inkább Newton-nak?), a történet pörgős, fordulatos, izgalmas, és hamar kivégezhető. Marni nagyon jól megírta ezt a sztorit szerintem, amit tudott kihozott belőle.
Jó lenne még olvasni többet, kíváncsi vagyok hogy fog tovább alakulni Emmy dolgai. És LOL könyvhöz megszokottan, nagyon jól szórakoztam. ;)

8 hozzászólás
GytAnett>!
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén

Annak ellenére, hogy gyilkosos témát dolgoz fel a könyv, könnyed és szórakoztató volt. :)
Szeretem az olyan könyveket, amikkel könnyedén, gördülékenyen lehet haladni, érdekel a történet, de azért nem borulok ki, ha éppen valami miatt le kell tennem a könyvet. :) Bár a végén félre kellett tennem egy kicsit, azért az rosszul esett. :D
Az meglepett, hogy ebből sorozat lesz. Főleg az, hogy olyan gyorsan kijött magyarul, hogy eredeti nyelven még nyoma sincs a következő résznek. Kifejezetten kíváncsivá tett, hogy mégis hogyan fog tovább alakulni, mert rövidnek éreztem. Nem sikerült mindenkit kellőképpen megismerni, vagy éppen kiismerni.
Emmy amúgy egy idegesítő főszereplő, időnként vertem a fejem a falba, hogy mekkora idióta. :D spoiler
spoiler
Sebastianről és Force-ról nagyon szerettem volna többet megtudni. Mind a ketten olyan szereplők, akikben bőven lehet potenciál. Sőt, még Nasirban is.
Nagyon meglepett, hogy Marni a magyar rajongóknak ajánlotta a könyvet, és hogy a történetben is több helyen említésre került Magyarország. Nem az én érdemem, közöm sincs hozzá, de azért egy kicsit megdobogtatta a szívem. :)
A lényeg, hogy nagyon várom a következő részt. :)

10 hozzászólás
Lillsz>!
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén

Nagyon imádtam! *-*
Az igaz, hogy az elején nem pörgött úgy a történet ahogy szerettem volna számomra lassan indult az egész de a vége olyan szinten gyors volt, hogy egy ültő helyemben elolvastam vagy 100-150 oldalt.
Nekem Ben nem szimpi már az elejétől kezdve nem volt
Inkább Sebastian . :D Bukom a seggfejekre. xd
Nagyon élveztem Marni regényét. Már az, hogy ezt a könyvet NEKÜNK MAGYAROKNAK ajánlja plusz csillagot érdemel. :') De héé nincs hat csillag!… 5/5

wurzel_gabriella>!
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén

Marni könyveiben eddig nem csalódtam. Ahogy most sem.
Negatív dolgot nem is lehet rá mondani.
Pozitívat már igen. Szórakoztató volt. Tetszett, hogy nem volt kiszámítható a történet.
És már alig várom a folytatást! :)

MissFortune>!
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén

Marni Bates annyira cuki, hogy az előszóban és a köszönetnyilvánításban is kiemeli a magyarokat és a Móra kiadót, hiszen mégiscsak egy amerikai íróról van szó. Szeretem a könyveit, de ez nem sikerült kifejezetten jól. Hazug csajok társasága feelinget vártam, kicsivel több izgalommal.
Emmy folyton álmodozik, leginkább a romantikus könyveiről. Ez engem eléggé kizökkentett közben. Elég szószátyár lány, ami általában tetszik nekem, de már kezdtem túlzásnak érezni. Az elit suliba nem igazán próbált beilleszkedni, pedig ott vártam valami nagyobb csavart. Ha belegondolok, a könyv első 25-30 oldala a legjobb, meg a végén kb. 20 oldal, a többi silány. Az elejéből ki lehetett volna hozni valami jobbat.

Orsi999>!
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén

Nekem ez nem tetszett, szerintem eddig ez a legrosszabb LOL könyv.
A szereplők olyan semmilyenek, szinte alig tudtunk meg róluk valamit is.
A cselekmény meg unalmas és vontatott. Amikor a végén meg pont kezd érdekes lenni a történet akkor meg vége a könyvnek.

deen>!
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén

Sajnálom, de nekem ez a könyv nem tetszett. Marni-nak vannak ennél sokkal jobb és szórakoztatóbb könyvei. Emmy története egyszerűen annyire abszurd, hogy még nevetni sem tudok rajta. Nem is a cselekménnyel van a baj, hanem a szereplőkkel, akik még csak nyomokban sem hasonlítanak a hús-vér emberekre. Emmy anyukája semmin nem akad fenn, a lányát a rendőrségről hozza ki, aztán elengedi egy magániskolába, ahol uszkve két nap alatt lezajlik a nagy cselekmény, ami ráadásul még unalmas is volt. Sebastian baromi idegesítő volt, ahogy Ben is. Emmy pedig egyszerűen nem volt szimpatikus. Egyedül Force karaktere adott egy kis pozitívumot a könyvnek. És mi ez a befejezés? Lapoznék és vége, mintha elfogyott volna a papír. Kár érte.

Adri93>!
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén

Igazi, hamisíthatatlan Marni könyv volt :) tökéletesen ki tudott kapcsolni.Egy vidám, vicces, bohókás történet megcsavarva egy furcsa krimiszállal, titkokkal. Remélem a folytatásban nem fog szerelmi háromszög kialakulni… Remek nyári olvasmány.

Navi P>!
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén

Óriási gondban vagyok. Egy kifejezetten pörgős, gyorsan olvasható könyv, amiben tulajdonképpen egyetlen olyan karaktert sem találtam, akit a szívembe zártam volna, talán csak Force-ot. Ennyi logikátlan, életszerűtlen lépést. Kedves anyuka: a lánya egy idős ember meggyilkolása miatt rendőrségi ügybe keveredik. A lány erre közli: akkor megyek az Emptorba ösztöndíjjal, holnaptól. Anya: persze kislányom. WTF???? Azt sem kérdezi meg az anyuka, hogy mikor felvételizett a lánya, mikor kapott értesítést, hol van róla a papír. Semmi, bólint, mint egy bólogatós játék. Az állítólagos barátai hülyének nézik, folyamatosan piszkálják, s egyébként se nagyon tartják semmire. Az állítólagos romantikus szerelem Szenyasztián iránt csak egy csók, amit a srác elterelésnek alkalmaz, semmi érzelem nincsen benne, Emmy sem érte rajong. Aztán a rohamszerű Akadémia elhagyás. Mi az, hogy nem értesítik az Anyukát? Emmy sem szól neki? Jah, a könyv vége pedig olyan, mintha mondat közben eltépték volna a kéziratot vagy egy gyerek nekiállt játszani a könyvel a szövegszerkesztőben és ez senkinek nem tűnt fel.
Mindettől függetlenül valamiért tetszett és nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra :)


Népszerű idézetek

Cheril>!

A legjobb védekezés a szarkazmus.

86. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emmy Danvers
Cheril>!

– Van kedvenc keményfiús mondása?
Na erre már futólag találkozott a tekintetünk a visszapillantó tükörben.
– Hogy micsodám?
– Keményfiús mondás. „Csak rajta, mi tart vissza?" – mondtam, amilyen vészjóslón csak telt tőlem. – Vagy esetleg: „Megöltem Paraguay elnökét – egy villával."
Megrázta a fejét.
– Chile elnökét. És nem villával.
– Nem , tutira jól idéztem. Anyám nagy John Cusack-rajongó, úgyhogy én gyakorlatilag az Otthon, véres otthonon nőttem fel.
Szélesen elmosolyodott, pillanatra fehér fogai is megvillantak.
– Én nem a filmről beszélek.

90. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emmy Danvers · Force
Reader_RexFan>!

– A felnőttek semmivel sem szebbek, okosabbak, erősebbek, vagy kevésbé elcseszettek, mint a tinédzserek – egyszerűen csak jobban hazudnak.

100. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sebastian St. James
wurzel_gabriella>!

Ezt a könyvet magyar rajongóimnak ajánlom. Köszönöm, hogy tárt karokkal fogadtatok. Köszönöm, hogy megmutattátok, a könyvek szeretete legyőzi a nyelvi korlátokat. Hogy egy szempillantás alatt barátságok születhetnek. Köszönöm, hogy miattatok ez a kicsit kocka, kíváncsi amerikai csaj rocksztárnak érezheti magát. Köszönöm, hogy a lelkesedésetek ezernyi kacagásra, milliónyi mosolyra és megszámlálhatatlan mennyiségű szó leírására ösztönöz.
Szeretlek titeket!
Marni

5. oldal

Reader_RexFan>!

Elég egy futó találkozás a halállal, és az ember átértékeli az életét.

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emmy Danvers
12 hozzászólás
zuna19>!

Audrey tenyerébe temette az arcát.
– Emmy, te már megint rákattantál a történelmi románcokra, mi?
– Megeshet – válaszoltam közömbösen.
Ben kiakadt.
– Az isten szerelmére, Emmy! Ki fogod magad nyíratni, de az utolsó szavad az lesz, hogy „pedig ez egy szerelmes regényben működne”.

Cheril>!

– Egy jó tanács. Ha valaki mentőkötelet dob neked, jobb nem akadékoskodni, nehogy nélküled húzza vissza.
Hitetlenkedve néztem rá.
– Az egyetlen ok, amiért te valaha is mentőkötelet dobnál nekem, ha végig akarnád nézni, ahogy felakasztom magam vele.

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emmy Danvers · Sebastian St. James
Reader_RexFan>!

Én éppen úgy szeretem a jó szerelmes sztorikat, mint bármelyik csaj. Sőt ami azt illeti, sokkal jobban is szeretem, mint a többségük, de nem minden kisfiú van belénk zúgva, aki a játszótéren a hajunkat huzigálja. Némelyikük csak egy kis patkány, akiből felnőve nagy patkány lesz, mert soha senki sem szólt nekik, hogy a kezük nem erre való.

159. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emmy Danvers

A sorozat következő kötete

Gyilkos a vonal végén sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Sara Shepard: Pretty Little Liars
Karen M. McManus: Lehull a lepel
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Jacqueline West: Csal minden álom
C. J. Daugherty: A Cimmeria titka
Cat Winters: Fekete madarak árnyékában
Lucinda Gray: Az aranykalitka
Meg Cabot: Átlagméret nem akadály