Vidd ​hírét az Igazaknak (Vidd hírét az Igazaknak 1.) 324 csillagozás

Marlo Morgan: Vidd hírét az Igazaknak Marlo Morgan: Vidd hírét az Igazaknak

Egy ​amerikai orvosnő merész, páratlan kalandba keveredik, amikor elfogadja egy ismeretlen ausztrál bennszülött törzs, az Igazak népe hívását, és velük megy négy hónapos vándorútjukra, keresztülszelve a távoli kontinens kietlen pusztaságát. A 2200 kilométeres út során nap mint nap bizonyítja kitartását, ezért nomád társai befogadják, és készséges türelemmel beavatják évezredes kultúrájukba – ő pedig megtanulja, milyen ereje van az őszinteségnek, megismeri az életben maradás rejtélyeit, megtapasztalja a test és a lélek összhangját, a tánc és az ének gyógyító hatalmát. Majd pedig teljesíti, amire kérik, és közvetíti az Igazak üzenetét, amely minden emberhez szól: fogadjuk el, hogy minden élőlény ugyanannak az univerzumnak a része, találjunk vissza a természetbe, és vigyázzunk a Földre. Belső világunkban pedig szabaduljunk meg az értelmetlen elvárásoktól, és találjunk értelmes célt az életünknek.

Marlo Morgan 1991-es regénye rögtön nemzetközi hírű bestseller lett; az azóta… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1990

>!
Partvonal, Budapest, 2020
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639910874 · Fordította: Balázs Éva
>!
Partvonal, Budapest, 2019
200 oldal · puhatáblás · Fordította: Balázs Éva
>!
Partvonal, Budapest, 2016
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639910874 · Fordította: Balázs Éva

4 további kiadás


Enciklopédia 83

Helyszínek népszerűség szerint

Kansas City


Kedvencelte 66

Most olvassa 27

Várólistára tette 164

Kívánságlistára tette 113

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

tgorsy>!
Marlo Morgan: Vidd hírét az Igazaknak

Hiszem és tudom, hogy most kellett találkoznom ezzel a könyvvel. tegnap korán lett volna, holnap későn. Azt hiszem van egy egyetemes tudás, ami ott van a Bibliában, a Yogában, a Taoban, az Iszlámban, a törzsek emlékezetében, Yung könyveiben, amit mi vagy nem látunk, vagy csak tükör által, homályosan, s ez által félreérthetjük. Ezt az egyetemes tudást adja át Marlo Morgan.
Mindenkinek el kell olvasni. De ha nem szippant be az első pár oldal után, tedd le. Még nincs itt az ideje a találkozásnak.

1 hozzászólás
Trudiz >!
Marlo Morgan: Vidd hírét az Igazaknak

Kivételes olvasmány egy boldog világról.
Marlo orvosnő mesél nekünk életének arról az időszakáról, melyet őszinte, csodálatos, szeretni való emberek között töltött. Az ausztrál őslakosok természettel harmonikus együttélését mutatja be: életmódjukat, mindennapjaikat, hitüket. Itt a perc, az idő fogalma átértékelődik. Ebben a világban nincs pletyka, hazugság, mindenkit olyannak fogadnak el, amilyen. De jó lenne…
Olvasni kell!

Chris_Land I>!
Marlo Morgan: Vidd hírét az Igazaknak

Aboriginalok… Minden tiszteletem az övéké! Véleményem szerint a szerzőnek sajnos nem sikerült maradéktalanul átadni az olvasók számára az ősi tudást. Remélhetőleg én ezt a témát a Halálpattogásban jobban meg tudtam fogni, hogy továbbítsam a lényeget a történetemen keresztül az olvasóimnak. Az összes ősi kultúra szinte ugyanazt sulykolná az emberekbe, a mi civilizációnk mégis távolodik a természettől és a tudástól. Bízom benne, hogy nem lesz ennek rossz vége, és sokan megértik, mit is kellene az őseinktől elsajátítani.

BertaPalikSzilvi P>!
Marlo Morgan: Vidd hírét az Igazaknak

„Majd ha az ember kivágja az utolsó fát, megmérgezi az utolsó folyó vizét, kifogja az utolsó halat is, akkor rádöbben, hogy a pénzt nem lehet megenni.”
Algonkin indián jóslat

Egy ideje készültem már elolvasni ezt a könyvet, de visszatartott amit a szerzőről olvastam.
Nekem nagyon visszás valamit megtörtént, igaz eseménynek eladni, ami a valóságban meg sem történt.
Hiába a mondanivaló, ha hitelét veszíti aki mondja.
Olvasás közben igyekeztem ezeken túl lendülni, de több olyan dolog is volt, amit nem értettem, amikor úgy éreztem, hogy ellentmondásba keveredett magával a szerző.
Azt mondja, hogy Ausztráliában dolgozva, új orvosi módszereket bemutatva él, miközben megismer néhány őslakót, akiket úgy érzi, hogy hátrányosan megkülönböztetnek és ezért próbál nekik segíteni.
Erről szerez tudomást az ismeretlen törzs, akik meghívják magukhoz.
Amikor megérkezik hozzájuk fel van háborodva, hogy a drága ruháját levetetik és , hogy miután meghívták magukhoz még csak angolul sem beszélnek.
És akkor mindezek után amikor megtudja, hogy több hónapos vándorlásra indulnak, mégis velük megy.
Elég kusza volt, hogy most akkor mit csinál ő Ausztráliában, mennyire ismeri egyáltalán a kontinenst, mit tud ezekről az őslakókról.
A Föld megóvása, a globális felmelegedés jelensége, a klíma változás , az anyagi javak szembeállítása a természeti értékekkel mind érdekes és elgondolkodtató téma.
Sajnálom, hogy nem sikerült igazán átadni azokat a gondolatokat amiket szeretett volna.

Mariann_Czenema P>!
Marlo Morgan: Vidd hírét az Igazaknak

Nos hát, nem minden, önmagát igaz történetnek mondó mese az, Marlo Morgan könyvei pedig az ausztrál bennszülöttek szerint nem azok.
Szerintem jóval jobban járt volna, ha fikciónak próbálta volna előadni a művét, mert akkor simán lehetne Paulo Coelho Alkimistájához hasonlítani.

A történet lényege, hogy a főhős kalandokba keveredik a sivatagban, és átélt élményei során megtalálja önmagát, megtapasztalja azt, hogy részese a Világmindenségnek.
Könnyű, gyors olvasmány, mint írtam, a Coelho, vagy a természetfölötti, fantasy rajongóknak javaslom az olvasását.
(Bövebben:
https://czenema.blogspot.com/2019/02/marlo-morgan-vidd-…)

dreamborder>!
Marlo Morgan: Vidd hírét az Igazaknak

Hosszú évek óta nyugodott a polcon ez a könyv. Még én szereztem be apu kérésére és talán egy-két oldalt el is olvastam belőle.
Most jött el az idő, hogy újra elővegyem. Most értem meg rá.
Nekem nagy élmény volt, éreztem az igazságot benne. :)
200 oldalnyi tanulság.

evé>!
Marlo Morgan: Vidd hírét az Igazaknak

A mondanivalója csillagos ötös, de a körítés finoman szólva is kiábrándító.
Mindegy hogy egy könyv hiteles, vagy kitalált, a lényeg, hogy egyértelmű legyen melyik. Emlékszem, amikor először találkoztam vele, az igaz történet címke alatt nézelődtem, és megtetszett az új kiadás borítója, a címe izgalmas, a fülszöveg érdekes volt. Majd lebeszéltem magam róla az értékelések miatt, ahol arról volt szó, hogy az írónő átvert mindenkit, mert megtörtént esetként írta meg a könyvét, pedig egyértelműen fikció.
Ez az emlék szépen elhalványult, én meg megvettem a könyvet. Örülök, hogy elolvastam, mert most és itt szükségem volt a mondanivalójára, de ennél több csillagot nem tudok adni rá, mert nem szeretem, ha megpróbálnak átverni. Enélkül a hamis fogás nélkül is eladható lett volna a könyv, sőt! Kár érte, hogy ilyen ellentmondásba keveredett az írónő, egyre kevésbé szeretném olvasni a folytatást.

Leánykökörcsin>!
Marlo Morgan: Vidd hírét az Igazaknak

Elgondolkodtató. Nehezen tudok bármit is írni, mert ezen el kell gondolkodni. Nekem is itt motoszkál a fejemben, és mióta olvastam, többször is eszembe jutott a legváratlanabb szituációkban: a reggeli kapkodás, hogy elérjem a vonatot, késő esti tanulás, gyomorgörcs témazáró előtt, mogorva emberek a metrón, az internet előtt eltöltött rengeteg óra… Mi is a fontos? Boldog vagyok? Boldogak az emberek? Okozok másoknak boldogságot? Milyen is a világunk?

Úgy szeretnék úgy élni, mint ők. Olyan szép, bátor, tiszta gondolataik és elveik vannak. És igazuk van. Teljes mértékben.

mandris>!
Marlo Morgan: Vidd hírét az Igazaknak

Ajánlották a könyvet, így elolvastam. Már most leszögezem, valószínűleg azért sikerült végigolvasni, mert ajánlották, így kötelességemnek éreztem. Aki ajánlotta, neki nagyon sokat mondott, mint egy másik ismerősömnek is. Nekem sajnos nem annyira.
Kétségtelen van benne néhány gondolat, amit érdemes megfontolni, ugyanakkor a könyv egésze számomra inkább csalódás volt. Azt erősen kétlem, hogy ez valóban igaz történet alapján íródott. De ez alapvetően lényegtelen, az 1984 sem az, mégis az egyik kedvencem. (Csak akkor ne akarjuk úgy eladni.) De a probléma inkább az, hogy mint regény se igen nyűgözött le. Számomra túl szájbarágós, és a stílusa sem az igazi. Azért a néhány érdekes gondolatért kár erre ennyi oldalt áldozni. Szóval amellett, hogy szívből örülök annak, ha valaki épülni tud ennek a könyvnek elolvasásából, számomra ez sajnos elég felejthető élmény volt.

2 hozzászólás
tshehip>!
Marlo Morgan: Vidd hírét az Igazaknak

Szerintem ez az a könyv, amit nem kell fellángolásomban mindenkinek ajánlanom, hagyni kell, hogy mindenki maga találjon rá, s ha a leírása felkeltette az érdeklődését akkor olvassa el és hagyja, hogy szép lassan munkálkodjanak benne az olvasottak.

Gondolatébresztő, motiváló, szemléletformáló.


Népszerű idézetek

Chöpp >!

Az Igazak népe szerint a hang nem beszédre való. Az ember szívével és gondolataival fejezi ki magát. Ha a beszédet fecsegésre használjuk, szétszórjuk magunkat apró-cseprő, felületes társalgásokban. A hang éneklésre, ünneplésre, gyógyításra szolgál, és csak arra méltó.

Kapcsolódó szócikkek: beszéd
Dora>!

Az Igazak szerint testük nem véletlenül válik valamely betegség áldozatává, hiszen testi valóságunk csupán eszköz, amelyen keresztül az örökkévaló tudat kapcsolatot tart a személyes tudatunkkal. Testünk figyelmeztet, és ekkor legjobb alaposan körülnéznünk, megvizsgálni, hogy vannak-e gyógyítandó sebeink: sérült kapcsolatok, megrendült bizalom, csontosodó félelem.

106. oldal

Kapcsolódó szócikkek: betegség · bizalom · félelem · kapcsolat · tudat
Chöpp >!

Most már kezdtem érteni: mindenkinek, akivel találkozunk, adunk valamit, ám amit adunk, azt mi magunk választjuk meg. Szavainkkal, cselekedeteinkkel tudatosan teremtjük meg a színteret, amelyen élni akarunk.

Trudiz >!

Okosan válassz, mert amit kérsz, azt meg is kapod.

36. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kívánság · választás
Chöpp >!

Mindenki meg tud változni, ha akar. Nincs megszabva, hogy mit vetkőzzünk le és mit szerezzünk meg. Másra csak a saját életünkkel tudunk hatni, azzal ahogy és amit cselekszünk.

yumechan>!

Senki ne okozzon se az embereknek, se az állatoknak nagyobb szenvedést, mint amekkorát maga is elvisel.

Gólyanéni>!

Csak az állja ki a próbát, aki rááll, hogy kiállja a próbát.

Kapcsolódó szócikkek: próba
Chöpp >!

…a testi gyógyítás csak akkor ér valamit, ha az emberek örök, néha sebzett, vérző, fájó lelkének ápolásával párosul.

Kapcsolódó szócikkek: emberi test · gyógyítás · lélek
ntGyörgy>!

Eszembe jutott egy eset. Évekkel e ezelőtt St. Louisban jártam, s egy kora reggel, úgy hét körül a Soutshwestern Bell telefontársaság előcsarnokában álltam. A gondnok épp a márványpadlót súrolta, s beengedett, hogy ne kelljen odakint áznom az esőn. Egyszercsak egy hosszú, fekete autó állt meg az ajtó előtt, és belépett a telefontársaság elnöke. Amint észrevett biccentett a felém, a takarítónak pedig jó reggelt kívánt. Aztán megdicsérte a férfi munkáját, elmondta, hogy ebbe az épületbe bárki beléphet, a legmagasabb beosztású kormányhivatalnok is, itt mindig minden csillog a tisztaságtól. Érezhetően komolyan gondolta, amit mondott, nem a levegőbe beszélt. Én csupán szemllője voltam az esetnek, de láttam felragyogni a büszkeséget a gondnok arcán. Rájöttem, hogy a jó vezetők nem félnek átlépni a határokat. Apám mindig azt mondta: A dolgozók nem a munkahelyen dolgoznak, hanem a többi embernek. Most tapasztalhattam, hogy ugyanez a vezetői magatartás nyilvánul meg az ausztrál törzsfőnök cselekedeteiben is.

65. oldal


A sorozat következő kötete

Vidd hírét az Igazaknak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rebecca Roanhorse: Trail of Lightning – A villámlás nyomában
Ruby Saw: A rezervátum titka
Noah Gordon: Sámán
B. S. Aldrich: És lámpást adott kezembe az Úr
Diana Gabaldon: A lángoló kereszt 1-2.
Catherine Anderson: Borostyánszín
Heather Graham: A fogoly
Barbara Wood: Megszentelt föld
Jodi Picoult: Második látásra
Nora Roberts: Fekete-hegység