Káoszstop 4 csillagozás

Takaríts ki és találd meg lelki békédet 15 perc alatt
Marla Cilley: Káoszstop

Komoly kihívást jelent számodra, hogy otthonodat rendben tartsd? Ha körbenézel, csak rendetlenséget és koszt látsz mindenütt? Ráadásul szinte állandóan szégyenkezel és bűntudat gyötör emiatt? Bosszankodsz, amiért a takarítás időigényes, vagy csüggedés vesz rajtad erőt, és úgy érzed, sose leszel képes uralkodni a K.Á.O.SZ.-on? Inkább ülj le, és olvasd el ezt a könyvet, amiből megtudhatod, hogyan varázsold otthonodat 15 perc alatt olyan széppé, hogy bármikor betoppanhasson hozzád egy váratlan vendég. Egy sor könnyen begyakorolható szokásra tehetsz szert, melyek észrevétlenül épülnek be napi rutinodba, és lakásod végül szinte saját maga gondoskodik az állandó rendről. Soha többé nem kell gyűlölettel gondolnod a házimunkára, és őszinte örömmel vetheted bele magad otthonod kicsinosításába.

>!
Scolar, Budapest, 2020
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635091171 · Fordította: Nyuli Kinga

Most olvassa 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 12

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

ViveEe P>!
Marla Cilley: Káoszstop

Marla Cilley: Káoszstop Takaríts ki és találd meg lelki békédet 15 perc alatt

A fő kérdés ezzel a könyvvel kapcsolatban, hogy segít-e ténylegesen felszámolni a káoszt.
Sajnos én ezt nem tudom megmondani.
Én mindig is a rendszerető, folyton új rendezési elveken agyaló típus voltam, a minimalistább gondolkodás pedig erre rátett egy lapáttal.
De nagyon szeretem az ilyen típusú könyveket és szívesen olvasom más hogy csinálja, tud-e nekem is hasznosat mondani.
Bár azért azt szerintem mindenkinek el kell fogadnia, hogy az ilyen könyvek nem a spanyol viasz feltalálására születtek. Egy irány, egy vezérelv van leírva gyakorlati tippekkel.
El tudom képzelni, hogy egy igazán rumlis emberen ez a könyv segíthet, bár bennem van, hogy egy nagyon rumlis ember nem vesz ilyen könyvet a kezébe.
Nézzük magát a könyvet. Nekem tetszett a stílus, tetszett az, hogy tényleg arról szólt, hogy induljon el a folyamat, csináld kis lépésekben. Így nem veszted el a lendületet, nem rémiszt el a hegynyi feladat. És az időhiányra is nehéz lesz így hagyatkozni.
Nagyon szimpatikus volt a környezettudatos gondolkodás, a szelektív gyűjtéssel, az adományozással, az újrafelhasználással.
Meg kell, hogy mondjam, nekem jobban bejött, mint Marie Kondo, bár nem teljesen ugyanazt írták le. Kondo jobban megy a rendszerezés felé, itt inkább a takarításon van a hangsúly, de azzal együtt jár a rendrakás, a tárgyak szortírozása.
Sikerült nagyon jó áron a könyvhöz jutnom, tetszett is, nekem megérte.
Szerintem akit érdekel a téma és nem cinikusan a világmegváltást várja a könyvtől (mert ilyet szerintem nem tudnak az ilyen könyvek, ha te nem akarod a változást szívből) annak tetszhet.

Nauri>!
Marla Cilley: Káoszstop

Marla Cilley: Káoszstop Takaríts ki és találd meg lelki békédet 15 perc alatt

Szeretem a rendrakásról, rendszerezésről szóló könyveket, bár kissé hitetlenkedve szoktam olvasni őket. Ennek viszont épp az lehet az oka, amit már mások is leírtak előttem – én is úgy tapasztaltam, hogy a könyvben leírtakat részben tudom alkalmazni vagy további „személyre szabásuk” szükséges ahelyett, hogy egy az egyben átvennék egy-egy módszert.
Marie Kondo könyveit már olvastam korábban, és azokból is profitáltam hosszabb távon. Keresem a helytakarékos megoldásokat, igyekszem megválogatni, mely tárgyakhoz érdemes ragaszkodnom, a hajtogatási módszerét pedig lehet nem szeretni? Már-már művészet, így aztán jónéhány fiókunk is „konmarisodott” már.
Marla Cilley könyvét a könyvtárban láttam meg az asztalon. Rózsaszín volt, mostanában sokat is vagyunk otthon, így már jött is velem :D Amikor olvasni kezdtem, akkor jöttem rá, hogy az ő módszerével (FlyLady) is találkoztam már korábban, de az alkalmazásáig nem jutottam el. Így viszont, hogy volt némi alapismeretem róla, nagyon élveztem az olvasást. Inkább szösszenetek voltak ebben a könyvben, de nekem épp ezért volt kedvcsináló. Korábban ugyanis épp azért nem alkalmaztam ezt a módszert, mert túlságosan kötöttnek éreztem – kb.ha nem porszívóztál ki kedden 11:00-kor, már buktad az egész hetet :D Ezek a „szösszenetek” viszont úgy tűnik, részben be tudtak lopakodni a mindennapjaimba. Igyekszem a héten egy-egy napot dedikálni a nagyobb feladatoknak, és a gyors rendrakós ötletek is tetszenek, bár stoppert még nem indítottam, de még lehet, hogy lesz olyan alkalom, hogy fogok :D azt is észrevettem magamon, hogy a könyv elolvasása sarkallt még a furcsa rövidítések bevezetésére is, pl. KKV – különösen kuplerájos válságterület, vagy VV – végső válogatás :D (bármilyen hasonlóság a rövidítések közismert jelentéséhez csakis a véletlen műve :D)

Dolostiel>!
Marla Cilley: Káoszstop

Marla Cilley: Káoszstop Takaríts ki és találd meg lelki békédet 15 perc alatt

Azt reméltem ez a könyv segíteni fog, hogy hogyan kell jobban megszervezni, megtervezni az egész lakás rendben és tisztán tartását. Helyette azokon kívül, amiket már amúgy is így, sőt gyakran jobban csinálok, azt tudhattam meg hogyan kéne jobban elsumákolnom a dolgokat, hogy tényleg káosz uralkodjon majd a lakásban.
Egyszerűen borzasztó! Amiben nem téved, az teljesen alapvető, tehát igazából a könyv elolvasása talán inkább árt semhogy használna. Amúgy is, józan ésszel többre megy az ember, mint az a nőszemély, aki ezt papírra vetette!

3 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gretchen Rubin: Boldogságterv
Birgit Schilling – Bianka Bleier: Háztartási túlélőkönyv
Marie Kondo: Tiszta öröm
Marie Kondo: Rend a lelke mindennek
Bea Johnson: Zero waste otthon
Szántó Szilvia: Túlélésből kitűnő
Popper Péter: Lélekrágcsálók
Susan Forward: Mérgező szülők
Szondy Máté: Olvadás
Hoffmann Gergely: A Végtelen egyszerű