Elza 4 csillagozás

Márkus András: Elza Márkus András: Elza

Az ​Ördög-tó környékére érve átlépjük a valóság határát. Ott vár bennünket Elza, a gyűlölt ikertestvér, kézenfog, és elkísér otthonába. Elvisz egy furcsa vidékre, bezár, és megtanít élvezni a rabság gyönyörét. A gyűlölet helyét átveszi a kéj, és fakaszt magából sokkal erősebb gyűlöletet. A tetteket nem a józan ész diktálja, hanem Elza, és az Ördög-tó mocsaras vidéke, mint egy nagy, fortyogó állat válik a téboly házőrzőjévé. A valóság már egy zavaros emlék, minden alárendelődik Elza vágyainak. Ő az, aki mellett a gyilkosok ártatlanokká válnak és az ártatlanok áldozatokká. Az áldozatot pedig meg kell fosztani nevétől, el kell venni tőle emlékeit, és egy új életet adni neki, amelyben az egyetlen szerepe, hogy áldozat. Márkus András alig huszonnégy éves. Utolsó verseskönyve, A kolozsvári orgia, 2011-ben látott napvilágot. A könyv megjelenése után a szerző egy erdélyi kisvárosban eltűnt. Fél évre rá bukkant elő. Folyton a testvéréről beszélt, egy Elza nevű lányról. Egyszerre volt a… (tovább)

>!
200 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155814273
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
ISBN: 9789632546094

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
christine
Márkus András: Elza

Meglepett. Utáltam. Szerettem. Néha nehezen csúszott. Néha csak úgy faltam a sorokat.

Bővebben: https://zivataroskonyvek.blogspot.com/2019/09/markus-an…

>!
Papp_Emese
Márkus András: Elza

Én sajnos a Nemzetközi Könyvfesztiválon megvettem. De ezért bizony kár volt egyetlen ív papírt is elpocsékolni a nyomdában.
Azt a pénzt amibe került,nyugodtan dobhattam volna a kukába is :( Sokkolóan brutális,irodalmi értéke számomra egyenlő a nullával. Soha nem fogom ajánlani senkinek,hogy elolvassa, értékes órákat vett el az életemből.Könyvet még éltemben nem dobtam ki, de ez megy a kukába.

>!
Burai_Bernadett
Márkus András: Elza

Zavarban vagyok. Nem kicsit. Amennyire jól indult és elhitette, hogy itt most végre valami szokatlan, valami izgalmas, valami más, valami határfeszegető lesz, annyira lett ponyvás, Zs-kategóriás amcsi horror a végére. Mint egy Mint valami pszichopata Tiffany magazin. A karaktereket, a szófordulatokat, a szavak használatát viszont szerettem és tényleg akartam, hogy jussunk valahova a végén, ne csak a sokadik tini horror magaslatáig. Sajnálom, de ha lesz még, adok esélyt tutira.


Népszerű idézetek

>!
christine

Legjobb lesz, ha önként átnyújtom Elzának az eszemet, hiszen úgyis elveszi.

57. oldal

>!
christine

Ez a lány csak úgy árasztja magából a mámort, egyszerre ad magabiztosságot és taszít rettegésbe. Árad belőle a gyönyör, eleinte elijeszt magától, majd függővé tesz, és magához láncol.

101. oldal

>!
christine

És fogalma sincs róla, hogy tényleg meg akartam ölni.

148. oldal

>!
christine

Örömmel állok Elza kegyetlenségének szolgálatába.

151. oldal

2 hozzászólás
>!
christine

Egyszerre uralkodik rajta az élvezet és az elzai birtoklási vágy.

167. oldal

>!
christine

– Ne hagyj el! Könyörgök, ne tedd… Te vagy a mindenem! Nélküled nem is létezem! Nélküled nem vagyok semmi! – mondja Elza sírva. – Te vagy az én kicsi életem.

195. oldal

>!
christine

Utálom, hogy egybefolynak a nappalok. Utálom, hogy itt megállt az idő.

79. oldal

>!
christine

Soha nem mertem hason fekve aludni. Mindig attól féltem, hogy akkor nem engedem dobogni a szívem, hogy egyre nehezebben ver, addig, míg egyszer nem lesz elég ereje a következő dobbanásról.

112. oldal

>!
christine

– Szeretsz? – kérdi Elza, mielőtt elindulna.
– Igen, szeretlek – mondom, és megtoldom egy mosollyal.

124. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
J. Goldenlane: Csillagok szikrái
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.
Leiner Laura: Ég veled
Leiner Laura: Valahol
A. O. Esther: Megbocsátás
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Raana Raas: Hazatérők
Békés Pál: Csikágó