Mentőakciók (Frontvonalak 6.) 27 csillagozás

Marko Kloos: Mentőakciók

Az emberiség megnyerte a csatát a Marson, de minden eddiginél nagyobb veszéllyel néz szembe.

A nyurgák invázióját visszaverték, hajóik elhagyták a Naprendszert. Andrew Grayson a Marson teljesít szolgálatot, bevetésein a bolygón még megbúvó, kisebb-nagyobb nyurgafészkeket számolja fel. A Naprendszeren kívüli helyőrségeken azonban továbbra sem nyugodhatnak meg az egységek, az idegen faj jelenléte állandó a közelükben.
Graysonra és deszantgép-pilóta feleségére, Halley-re egy új küldetés vár. Olyan, amilyenben eddig nem volt részük. Ráadásul mindkettejükre parancsnoki feladatot ruháznak, így már nem csak a saját életükért felelnek. A nyurgák pedig készülnek valamire, és úgy tűnik, hogy ismét sikerül alaposan meglepniük mindenkit.
Grayson hamarosan a káosz és pusztítás kellős közepében találja magát. És ezúttal már nem csak a túlélésért fizetendő súlyos árat kell mérlegelnie, hanem szembe kell néznie a végtelen háború pszichés hatásaival is.

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2022
314 oldal · ISBN: 9789634199922 · Fordította: Farkas István
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2022
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634199915 · Fordította: Farkas István

Most olvassa 3

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

Dyta_Kostova IP>!
Marko Kloos: Mentőakciók

Akció, mint nyitójelenet, pipa. Átvezető fejezetek, ismétlődések, pipa. Nagy találkozások, nosztalgiázás, szereplők közötti feszkó, ez is megvolt. Még nagyobb, még gyorsabb űrhajók, legtitkosabb fejlesztések, pipa. Harci szakzsargon kimaxolva. Korábbi kötetekben megismert gyarmatvilágok, igen, ez is pipa. Kötetzáró csatajelenet, felesleges szereplő feláldozása, befejezetlen befejezés: pi-pi-pipa.
Nos ebben a kötetben nem volt semmi, de semmi új, és gyanús, hogy így ez a hatodik kötet nem sorozatzáró, és mintha nem is lett volna soha az. Vagy csak időközben, ahogy meglódult a szekér, Kloos szépen kiszedegetett belőle minden eredetiséget és újítást, és inkább egy hetedik, vagy nyolcadik kötetbe pakolta bele, hogy nyúljon kicsit az egész, mert kifizetődő.
Nem mondom, hogy rossz könyv, hiszen minden van benne, ami miatt megszerettük a szériát. Inkább csak unalmas, és kiszámítható. Elhasznált ötletek újrahasznosítása. Mint amikor Hans Zimmer saját magát plagizálja a következő mozifilm zenéjéhez. Nem kellene itt megállni, és itt befejezni a magyar fordításokat, mert állítólag a következő kötettől lerepül a fejünk. Szóval akinek megvannak az előzőek, vegye meg légyszi ezt is, hogy financiálisan megérje folytatni, de túl sokat ne várjon a sztoritól. Tekintse inkább befektetésnek :)

14 hozzászólás
Morpheus >!
Marko Kloos: Mentőakciók

Érezhetően kifáradt már ez a sztori, nem nagyon van hová előre menni. Azért nem esett rosszul olvasni az amúgy kissé vérszegény kalandokat. Mivel nem történt lezárás, azt remélem, a következő már az lesz, kicsit több puskaporral.

2 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Marko Kloos: Mentőakciók

Ez a rész most nem volt annyira izgalmas, mint az előzőek. Továbbra is a Nyurgák ellen harcolnak főhőseink, de Andrew-n már a kíégés jelei mutatkoznak. Lelkiismeretfurdalása van a marsi csatában elesett csapattársai miatt, pedig azóta már eltelt három év. Új megbizatást kap egy csilivili szuper hajóra ami egy tirkos fejlesztés eredménye. Az első 200 oldal el is megy szép lassan egy kis lelkizéssel, nosztalgiázással és az új hajó és a vadiúj felszerelés bemutatásával. Az akció marad a legvégére, de valahogy nem az igazi. Remélem a következő rész azért jobb lesz!

nemeth97>!
Marko Kloos: Mentőakciók

Nagyon megfáradt sajnos ez a sorozat így a végére, nosztalgia kb. 5 oldalanként van, egy gyakorlat után megy az éles bevetés ami ugyanolyan vérszegény sajnos mint a gyakorlat…ha jól tudom lesz még egy könyv, ami már a leszerelés utáni életről fog szólni.
Háát erősen elgondolkozok azon, hogy megvegyem-e majd, mert túl sok izgalmat nem hiszem, hogy tartogatna, a nosztalgiával meg tele van a padlás, ha azt szeretnék akkor elolvasnám újra az egész sorozatot.

Ruste>!
Marko Kloos: Mentőakciók

Pici akció, pici pihi, hadianyag logisztika, kompetencia pornó, popcorn, szirup.

Akárhányszor olvasom pont ugyanazt a sztorit ebben a sorozatban, valami miatt mindig szívesen jövök vissza. Nagyon várom már a következő részt is.

Péter_Szilágyi>!
Marko Kloos: Mentőakciók

Ez most nem igazán győzött meg… Kloos egymás után pakolta a már megismert paneleket, szokás szerint megkaptuk az ismert szereplőket, emellett viszont a történet szinte egy helyben toporgott, a könyv kétharmadáig kellett várni egy bevetésre, és az sem sikerült annyira izgalmasra és érdekesre, hogy megmentse a könyvet. Ez az eddigi leggyengébb Kloos regény, reméljük a hetedik résszel kiköszörüli a csorbát, mert azért még lenne szufla a nyurgásháborús kalandokban, de nem ilyen semmilyen, fáradt módon előadva.


Népszerű idézetek

csartak P>!

A Hornet szárazdokkba készült, felújítás várt rá, és a legénység nagy része itt, a Kikötőállomáson szállt ki, hogy feljusson a következő szolgálati helyére induló fuvarokra. Ezért aztán már a kiszállás a hajóból is orbitális nagy szopás volt. Több ezer tengerésznek és behajózott űrgyalogsági katonának kellett áthaladni ugyanazon a zsilipen. De legalább a Kikötő nem volt olyan zsúfolt, mint amikor utoljára láttam. Így, hogy a Marsnál szolgálatot adó helyőrséget rendszeresen váltják, nem kell mindent egyszerre felrámolni a hajókra. Még a Hornettel érkezők tömegével sem lett túlzsúfolt az Állomás: simán végig tudtam menni a főfolyosón anélkül, hogy félrelöktek volna, vagy valakinek nekicsaptam volna a málhámat.


Hasonló könyvek címkék alapján

Orson Scott Card: Ender árnyéka
John Scalzi: Vének háborúja
Robert A. Heinlein: Csillagközi invázió
Orson Scott Card: Végjáték
Dan Abnett: Az áruló
Graham McNeill: Mechanicum
David Guymer: Dorn utolsó fia
Karen Traviss: Coruscant
William R. Forstchen: Egy másodperccel később
Drew Williams: Gazdátlan csillagok