Otthon ​szültem 2 csillagozás

A szülés titkos bibliája
Márki Anita: Otthon szültem

Minek ​ez a túlműszerezettség, ragaszkodás a szülőágyhoz és a kórházhoz? Gyermeket nemzeni sem járunk kórházba! Képzeld csak el, milyen mókás lenne, minden párnak államilag előírnák, hogy csak kórházban, csak a nemzőágyon csak fekvő pozitúrában nemzhetne, ugyanúgy, ahogy a szülést manapság még mindig képzelik. De ez még mind nem elég, a párok előtte egy előjátékszobában tevékenykedhetnének csak (alternatív kórházakban felcsigázószoba a neve, de minden más ugyanaz), egy-egy függöny választaná csak el a párokat egymástól. Mindenki kellően fel lenne műszerezve, elektródák odakötve, hogy ki tudják nyomtatni szalagra, megfelelő-e a pulzusszám, a vérnyomás. Mérnék a férfi keménységi mutatóját, és az orvos folyamatosan belekotyogna, hogy most nyomjon, most lazítson, most vegyen levegőt, most tartsa vissza, most lihegjen! Amikor úgy látnák, hogy közeledik az orgazmus, rájuk szólnának, hogy most hagyják abba, be kell menni a nemzőszobába, mert a csúcspontot ott szokták végrehajtani. Ha… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
168 oldal · puhatáblás · ISBN: 9634602894

Enciklopédia 1


Kívánságlistára tette 1


Népszerű idézetek

Szávitrí P>!

    A hivatalok nem szeretik, ha egy nő gondolkodik. A nőgyógyász nem szereti, ha a nő dönti el, milyen vizsgálatot akar, milyet nem. A védőnő sem szereti, ha a frissen szült nő nem tesz mindent úgy, ahogy ő elvárja.
    Mindegyik felháborodik, ha az anya úgy látja, hogy más szolgálja legjobban babája egészségét, biztonságát, jó közérzetét, mint amit ők tudnak nyújtani, és vérmérsékletük szerint ennek hangot is adnak. Az egyik hivatalos személy csak morog, a másik feljelent, a harmadik még meg is büntet, mert nem azt teszed, amit a tömegek. Kényelmetlen nekik, ha valaki gondolkodik és mást akar, mert akkor nekik is gondolkodniuk kell. Azt pedig nekik sem szabad. Erről már régen leszoktatták őket, még az egyetemen. Így lettek ők a hierarchia hűséges szolgái, és pontosan mindent végrehajtanak, amit az emberi törvények diktálnak.

3-4. oldal, Elkezdem!

Márki Anita: Otthon szültem A szülés titkos bibliája

Kapcsolódó szócikkek: nők

Hasonló könyvek címkék alapján

Szabó A. Ferenc: Az abortusz ellenszerei
Noll Andrea Nandu: Vajúdástámogatás mindenkinek
Arlene Eisenberg – Sandee Hathaway – Heidi Murkoff: Az a 9 hónap
Czeizel Endre: Születésünk titkai
Omraam Mikhaël Aïvanhov: Gyermeknevelés a születés előtt
Kathryn Wallace: Ha az életed nem elég nagy katasztrófa, szülj még egy gyereket!
Sz. Makó Hajnalka – Veszprémi Béla (szerk.): A párkapcsolattól a gyermekágyig
Bálint Ágnes – Falk Judit – Gyulai Irén – Rév Erika – Thaisz Kálmánné – Vörös Irén: Babát várunk
Hercsel Adél: AnyukaLand
John Steinbeck: Lángolás