A ​Keresztapa bosszúja 10 csillagozás

Mark Winegardner: A Keresztapa bosszúja Mark Winegardner: A Keresztapa bosszúja

Mario ​Puzo a szervezett bűnözés titkos világáról szóló A keresztapa című regényével elképesztő sikerkönyvet alkotott, amely azonnal a műfaj klasszikusává vált. Winegardner értő tanítványként és rajongóként vállalkozott az amerikai eposz folytatására, így született meg A keresztapa visszatér, majd a regényfolyamot záró történet, A keresztapa bosszúja, amelyben a szerző az eddiginél is nagyobb szabású színtérre viszi a Corleone családot: oda, ahol a szervezett bűnözés és az országos politika találkozik. Az öt főszereplő robbanásszerű összeütközése elsöprő tragédiában csúcsosodik ki az elbeszélés során, amely Miamitól New Orleansig, Los Angelestől Las Vegason és Washingtonon át New Yorkig ível. Az egymás ellen a hatalomért és az irányításért küzdő, nagy formátumú személyiségek mellett kirajzolódik a feleségek és a leányok, a szülők és a barátok színes sokasága is, és a bonyolult háttérben a szereplők kapcsolataiból és belső életéből végül még egyszer összeáll előttünk az… (tovább)

Eredeti cím: The Godfather's Revenge

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Geopen, Budapest, 2017
540 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155724183
>!
Geopen, Budapest, 2007
540 oldal · ISBN: 9789639765085 · Fordította: Komáromy Rudolf

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Mark Winegardner: A Keresztapa bosszúja

"Kay Corleone: Azon gondolkodtam, amit egyszer mondtál, hogy a Corleone család öt éven belül teljesen legális lesz. Ez hét éve volt.
Don Michael Corleone: Tudom kedves. Próbálkozok."

Te jó ég!
Egyszerűen muszáj volt így kezdenem az értékelésemet, hisz most fejeztem be a könyvet és teljesen a hatása alatt vagyok.

Nem gondoltam volna, hogy az első kötet után, a folytatás is ilyen erős érzelmeket vált ki belőlem, talán még intenzívebben éltem át, mint előzőleg.

A történet pár évre rá folytatódik, ahol az első rész abba maradt.
Egy család összetartása, az üzleti életben való teljes részvétel, a politika által egyre feszültebb belső és külső harcok, valamint a jó hír megtartása hatalmas felelősség.
A családfő továbbra is elképesztően leleményes, ravasz, mindig a társai előtt jár, mindenek felett a vér szerinti köteléket tekinti és rendkívül erős összetartást képvisel.

Ellenben hol a határ őrület és megszállottság között?
Mikor jön el az a pillanat, mikor már mindent irányítani akarunk és már senkiben sem bízhatunk?
Mikor érezzük azt a roppanást a lelkünkben, mikor már a vérség sem lehet indok, és a tisztaság sem számít már?
Ezen kérdések sejlettek fel gondolataimban és meg merem kockáztatni, nem kaptam rá választ.
A taktikázás és a folyamatos készenlét teljesen felőröli az emberi kapcsolatokat, a meg nem szűnő éberség, egy percnyi pihenésre sem ad lehetőséget, és a végén úgy érezzük hiába mi vagyunk a nyeregben, annyi mindent elvesztettünk, át kellett értékelnünk, hogy nem tudni vajon a meg tett út megérte e…..???!!!!

Egyik pillanatban azt mondom, hogy igen megéri, de a következőbe ha visszatekintek, az a végtelen csalódás és fájdalom eltorzítja a lelkemet.
Egy biztos, amit ígérek adott, és bármi is lesz betartom.

Olvasás közben teljesen eggyé váltam a főszereplővel, bosszút akartam, szorongtam, stratégiákat állítottam fel, tárgyaltam és igen ha kellett öltem is.

Azt hiszem számomra ezen könyvek a legjobbak, mert nem csak lelkileg, de szellemileg is képeznek, okítanak, és mégis elgondolkodtatnak, hogy a való világomban mi igaz és mi nem.
És ami a legfontosabb, hogy kikapcsol, olvasás közben megszűnik a valóság és egy teljesen más dimenzióba találom magam.

Egyszerű, de mégis nagyszerű.
Egy remek mű, és számomra alap.

Természetesen hatalmas kedvenc és jó szívvel ajánlom mindenkinek!♥


Hasonló könyvek címkék alapján

Mario Puzo: A Keresztapa
Celeste Ng: Amit sohase mondtam el
Jon Roberts – Evan Wright: Amerikai Desperado
Joël Dicker: A Baltimore fiúk
Lorenzo Carcaterra: Pokoli lecke
Darcey Bell: Egy kis szívesség
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Paul Lieberman: Gengszterosztag
Caroline Kepnes: Te
Andy Weir: Artemis