Édes ​ajándékok 2 csillagozás

Márk Szonja: Édes ajándékok

Nem kell ahhoz felforgatni a konyhát, vagy boltok tucatjait végigjárni, hogy különleges finomságokkal lepjük meg a barátainkat. Néhány nemes alapanyagból, komolyabb szakértelem nélkül, pár mozdulattal, rövid idő alatt is kreatív ajándékok születhetnek a kezeink között.

Márk Szonja, az Édesem cukrászda tulajdonosa legújabb ötlet- és receptgyűjteményében, az Édesem-sorozat 2. részében 41 finomabbnál finomabb, otthon elkészíthető édes ajándék receptjét írta meg, hogy egész évben senkit se érhessenek felkészületlenül az ünnepeink.

>!
Boook, Budapest, 2017
ISBN: 9786155417375

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Baráth_Zsuzsanna P>!
Márk Szonja: Édes ajándékok

Lejárjuk a lábunkat az arany-, ezüst és ki tudja milyen vasárnapokon a plázákban, sík idegen keresgéljük „az” ajándékot, amelynek láttán elsírja magát a boldogságtól az, aki kapja. Eszméletlen összeget és időt pazarlunk el ezen tevékenység közben, pedig van az ajándékozásnak van egy másik, jóval stresszmentesebb módja is. Igaz, nem olyan látványos, mint a csili-vili valami, amit az utolsó nagy hajrában megveszünk, viszont valószínűleg sokkal jobban fog örülni akinek adod, mivel az ünnepnek pont az lenne a lényege, hogy valami apróságot ajándékozunk annak, akit szeretünk, a gesztus a fontos, az, hogy gondoltál rá, nem pedig az összeg, amit ráfordítottál. Az ehető ajándékokról van szó, amelyeket nem is olyan nehéz elkészíteni, mint gondolnád, és Márk Szonja (aki ugyanolyan háziasszony, mint bárki más, mégis sokéves kemény munkával eljutott odáig, hogy saját cukrászdája legyen) könyvében nagyon sok jó ötletet találhatsz, ha belevágsz a projektbe. A 2018-as első fogadalmam az, hogy most már tényleg szakítok magamnak időt arra, hogy eljussak Szonja cukrászdájába, az Édesembe, amelyet nagyon dicsérnek a vendégek, és egy újabb bizonyíték arra, hogy az álmok azért vannak, hogy valóra váltsák őket, hiszen újságíróból lett előbb sikeres blogger a tulajdonosa, majd vett egy nagy levegőt, és megnyitotta a saját sütimennyországát. De addig is, amíg eljutok oda, immár a harmadik szakácskönyvét lapozom végig Szonjának, és még mindig el tudok ámulni azon, hogy 1. mennyire ad a külsőre a kiadó, 2. a szerző egyszerűen nem tud kifogyni az ötletekből. Semmi extrára nem kell gondolni, nem kell hosszú órákat a konyhában töltenünk ahhoz, hogy elkészítsük ezeket az ínycsiklandozó finomságokat, mégis mindegyikben van egy kis csavar, amely mégis különlegessé teszi őket. Hozta a szokásos Szonja-minőséget ez a gyönyörű kivitelű szakácskönyv, amelyben sok kis apróság várja, hogy elkészítsük őket a családnak.
A teljes kritika itt olvasható:
http://jusandcalzone.blog.hu/2017/12/22/konyvajanlo_mar…

Aemitta>!
Márk Szonja: Édes ajándékok

A könyv stílusát, a szövegeket, de még a recepteket tekintve rögtön az jutott eszembe, hogy ez az egész könyv egy Jamie Oliver-kópia. Rögös út, Mashmallow, és egyéb recept egy az egyben megvan a „pucér szakács” könyveiben is.
Persze manapság igen divatos könyvet írni és kiadni, de már kezd unalmas lenni, hogy akárhány könyv akad a kezembe, ugyan azokat a dolgokat találom meg bennük. A fantázia mára végleg kifulladt?


Hasonló könyvek címkék alapján

Lajos Mari – Hemző Károly: 66 karácsonyi édesség
Horváth Ilona: Karácsonyi desszertek
Toró Elza: A 100 legjobb karácsonyi sütemény
Christa Schmedes: Karácsonyi sütemények
Gina Greifenstein: Karácsonyi aprósütemények
Fiona Patchett: Karácsonyi sütik
Spar receptek – Karácsonyi sütemények
Marton Levente: Karácsonyi édességek
Marschall Katalin: Advent ízei
Dr. Oetker – Vendégváró sütemények