Python ​3 programozás 3 csillagozás

Átfogó bevezetés a Python nyelvbe
Mark Summerfield: Python 3 programozás

A Python 3 a nyelv eddigi legjobb változata: hatékonyabb, kényelmesebb, következetesebb és kifejezőbb, mint korábban bármikor. Mark Summerfield, az egyik legismertebb Python-programozó most bemutatja, hogyan írhatunk olyan kódot, amely teljes mértékben kihasználja a Python 3 képességeit. A Python 3 programozás – az első könyv, amely teljesen a Python 3 szemszögéből íródott – összegyűjti mindazt a tudást, ami a programok írásához, a szabványos vagy külső Python 3-könyvtárak használatához, illetve a saját könyvtármodulok készítéséhez szükséges.

Summerfield sok éves Python-tapasztalatára alapozva páratlan betekintést nyújt a Python 3 nyelvű fejlesztésbe. Először is bemutatja a Python „szívét”: a nyelvnek azt a nyolc kulcsfontosságú elemét, amelyek a gyors és megbízható programok írásához szükségesek. Ezekre az alapelemekre építve aztán új témakörökkel ismertet meg minket, amelyek elmélyítik a gyakorlati tudásunkat – egyszerre egy fogalmat és egy gyakorlati példát tárgyalva.

>!
Kiskapu, Budapest, 2009
536 oldal · ISBN: 9789639637641 · Fordította: Gilicze Bálint, Rézműves László, Varga Péter

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

Algernon P>!
Mark Summerfield: Python 3 programozás

Mark Summerfield: Python 3 programozás Átfogó bevezetés a Python nyelvbe

Nem túl jó programozáskönyv, nagyon terjengősen vannak benne megfogalmazva a technikai részletek, és feleslegesen próbál meg jópofizni a szerző. Beleolvastam az eredetibe is, és ott is fellelhető ez a stílus.
A könyv felépítése sem a „logikus” utat követi, olyan, mintha minden duplán lenne benne, de a lényegesebb, vagy nehezebben érthető részek meg szét vannak szórva, úgy kell összevadászni (pl. OOP). Ha valaki nem tud annyira angolul, hogy a hivatalos dokumentációkat vagy leírásokat olvassa, annak nagy segítség lehet. Ha viszont már ismersz egy másik scriptnyelvet (mint én, nálam ez a PERL, és már írtam is Python-ban pár sort), akkor rémesen hosszú, és időpocsékolás, ha nekiállsz követni. Bár vannak benne feladatok, és a speciális eseteket is jól mutatja. Esetleg fellapozásra jó lehet.
Hátránya még, hogy nem túl „friss” könyv, az alapok megtanulására elegendő, de az extra library-khoz már kevés, a 3.1-es verziót használja, miközben már a 3.6.1 is elég stabil kiadás, és elterjedt.

12 hozzászólás

Népszerű idézetek

Algernon P>!

A Python figyelmen kívül hagyja az üres sorokat, amelyek azonban az emberi lények számára gyakran lehetnek igen hasznosak, hiszen a hosszabb részleteket üres sorokkal tagolva könnyebben olvashatóvá válik a kód.

Mark Summerfield: Python 3 programozás Átfogó bevezetés a Python nyelvbe

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gérard Swinnen: Tanuljunk meg programozni Python nyelven
Koós Antal: Python a gépben
Carol Vorderman: A bináris kódtól a játékkészítésig lépésről lépésre
Kathy Sierra – Bert Bates: Agyhullám: Java
Donald Alcock: Ismerd meg a BASIC nyelvet!
Martin Fowler: Refactoring
Luke Welling – Laura Thomson: PHP és MySQL webfejlesztőknek
Christian Wenz: PHP zsebkönyv
Gál István – Dallos Endre: Quick Basic
Andrew Koenig: C csapdák és buktatók