A ​jövőből jött lány 27 csillagozás

Mark Shirrefs – John Thomson: A jövőből jött lány

3000-ben elkészült az első időgép. Alana, a tizennégy éves kislány egy baleset folytán visszakerül a „primitív és veszedelmes” múltba: 1990-be. Belecsöppen egy ausztrál család életébe és úgy kell viselkednie, ahogy ezt kortársaitól elvárják. Ez nem megy valami könnyen, mert bizonyos dolgokról jóval többet tud a többi tizenévesnél, más dolgokról pedig jóval kevesebbet. Barátokra is talál a számára idegen és fölöttébb különös világban: Jenny és Petey segítségével próbál az eltűnt időgép nyomára bukkanni, hogy visszatérhessen 3000-be. Azonban Silverthorn, az „időbandita” mindent elkövet, hogy megakadályozza ebben…

Eredeti megjelenés éve: 1990

MTV-Fabula, Budapest, 1992
210 oldal · ISBN: 9637885854 · Fordította: Wertheimer Gábor

Fairymysz>!
Mark Shirrefs – John Thomson: A jövőből jött lány

Felültem a nosztalgia vonatra és nem bántam meg. Ugyan, rá kellett jönnöm, hogy az idő jócskán megszépítette a történetet – és valljuk be, 14 évesen és 43 évesen olvasni ugyanazt a könyvet, teljesen más élmény –, mégis jó volt elővenni és újraélni Alana, Jenny és a többiek történetét. Maga a történet pörgős és izgalmas, néha kissé bugyuta, mai szemmel, mégis egy igazán jó ifjúsági könyv. Szívesen megnézném a sorozatot is újra, ha valahol fellelhető lenne. :)

Lahara IP>!
Mark Shirrefs – John Thomson: A jövőből jött lány

Ha volt is ilyen film régen, én nem emlékszem rá. Egyébként meg nem szeretem azt, amikor a felnőttek nem hisznek a gyerekeknek. Összességében négy csillag.

Izolda P>!
Mark Shirrefs – John Thomson: A jövőből jött lány

Nagyon szerettem a filmsorozatot, a könyvet sok évvel később találtam meg. Gyerekkori nosztalgia. :)

Baraby P>!
Mark Shirrefs – John Thomson: A jövőből jött lány

Életem első könyvtári könyve ez volt még kisdiák koromban. Mesi barátnőm ajánlotta spoiler , aki addigra már jó párszor olvasta. Nekem is annyira tetszett, hogy többször kivettem még abban az évben. És ahogy a molyon elnézem kb 4-5 évente olvasom újra :D

Most „sok” év után újra szembejött velem a könyvtárban, és nem tudom, hogy a régi emlékek szépítik meg ennyire, vagy ez egy tényleg klassz ifjúsági sci-fi, de ugyanúgy imádtam, mint első alkalommal.
Pörgős, izgalmas, sok szerethető karakter van benne. Sokadik olvasásra sem unom :)

anni_olvas>!
Mark Shirrefs – John Thomson: A jövőből jött lány

Hú, de jó, hogy megtaláltam ezt a könyvet! Azon kevesek egyike, amit még a régi fűzfánk alatt olvastam nyári szünetben 11-12 éves koromban. És emellett még a könyvtárba is el kellett zarándokolnom érte. Micsoda emlékek!!!

Papusz>!
Mark Shirrefs – John Thomson: A jövőből jött lány

Milyen régen is volt már ez… A csillagokat is csak emlékből kapja, mert emlékszem, hogy régen tetszett. Emlékszem? Amíg fel nem bukkant a frissben, eszembe sem jutott, hogy létezik. De most olyan jó viszontlátni…

zakkant>!
Mark Shirrefs – John Thomson: A jövőből jött lány

Ez volt az a könyvtári könyv, amit kábé 7-8 évesen rongyosra olvastam. Emellett persze a sorozatot is néztem és imádtam Alana-t meg a különleges hajpántját. A könyvtárosnéni mindig vigyorgott mikor meglátta a könyvet a kezemben, hogy már megint ezt veszem ki és olvasom el újra és újra. Szép emlékek ;)

Miru>!
Mark Shirrefs – John Thomson: A jövőből jött lány

Én nem láttam a sorozatot és a sci-fi se vonz túlságosan, de mégse tudtam letenni ezt a könyvet, annyira izgalmas volt.

hunapappa>!
Mark Shirrefs – John Thomson: A jövőből jött lány

Életem első könyve, ami megalapozta a könyvek iránti szeretetem.

Gerda>!
Mark Shirrefs – John Thomson: A jövőből jött lány

Hű de tetszett volna, ha 10 évvel ezelőtt olvasom! Kár, hogy csak most találtam rá. Igazából így felnőtt fejjel olvasva is jó volt, üdítő színfolt az olvasmányaim között :)