Megjelenésének várható időpontja: 2019. július 4.

Polgárháború (Polgárháború) 17 csillagozás

Mark Millar: Polgárháború Mark Millar: Polgárháború

TE KINEK AZ OLDALÁN ÁLLSZ?

Amikor az Új harcosok nevű szuperhőscsapat gondatlansága miatt több száz ember meghal, az amerikai kormány döntő lépésre kényszerül. Minden hősnek regisztrálnia kell magát, és az állam szolgálatába kell lépnie. Mivel ez azzal jár, hogy az összes álruhásnak fel kéne fednie magát, a hősök egy része azonnal fellázad az új törvény ellen. Akik viszont beleegyeznek, máris megkapják az első feladatot a kormányuktól: indítsanak hajtóvadászatot lázadó társaik ellen – zárják őket börtönbe.

Az addigi barátok, szövetségesek, csapattársak egymásnak esnek, és véres hajsza indul a renegát hősökért. Még az új Bosszú Angyalai is kétfelé szakadnak. Vasember, Pókember, a Fantasztikus Négyes, Amazon, Thor, Darázs és még sokan mások Amerika Kapitány, Luke Cage, Rozsomák, Fenegyerek, Góliát, Herkules, Köpeny és Kard ellen.

A felállás időnként megváltozik… de a harc ugyanaz marad. Hősök hősök ellen a végsőkig.

Eredeti mű: Mark Millar: Civil War

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Nagy Marvel Képregénygyűjtemény

>!
210 oldal · keménytáblás · Illusztrálta: Steve McNiven, Dexter Vines · Megjelenés időpontja: 2019. július 4.
>!
Kingpin, Budapest, 2017
176 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155090011 · Fordította: Harza Tamás · Illusztrálta: Dexter Vines, Steve McNiven

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Pókember (Peter Parker) · Amerika Kapitány (Steve Rogers)


Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Leah
Mark Millar: Polgárháború

Nagyon jó a története . Annyira hogy amikor hirtelen véget ér a harc. Én csak néztem egyet.. Ennyi? Persze talán pont a lényeg benne , hogy nem kötelező epic lezárás egy csatának, hanem lehet így is.

>!
Brigi007
Mark Millar: Polgárháború

A film után elolvasni ezt a képregényt nagyon érdekes élmény volt. Meglepődtem, hogy mennyivel másabb ez a történet, mint amivel a filmben találkoztam. Az alapkonfliktus egy része hasonló, de ebben sokkal több karakter jelenik meg a Marvel univerzumból, olyanok is, akiket nem vártam, pl. Kard és Köpeny. Ugyanakkor teljesen zavarba ejtő, hogy a képregény nem áll egyik oldalra sem, és magam sem tudom eldönteni, kinek drukkolok igazán. Ja, hát az meg teljesen kifektetett, hogy Maria Hill a képregényben ekkora szemét… ez mégis hogy lehet?

>!
ValerinLanz P
Mark Millar: Polgárháború

Életem első képregénye, ahol azonnal el is dőlt, hogy ez sajnos nem az én műfajom. Persze a képek nem rosszak, de kb. azt sem tudtam, hogyan kell olvasni! A legelső mangám esetében legalább segítőkészen odaírták, hogy hé, hahó, ezt a végétől kell kezdeni így meg így, de itt nem! Hát, én túl hülye vagyok az ilyesmihez, kész! :D És az én igényeimhez kevés volt a szöveg…
A történetről annyit, hogy persze csak halványan emlékeztet a filmre, nem is akarom összehasonlítani a kettőt. Pláne, hogy Bucky nincs is itt! *sír*
Szóval én végig Tonyval voltam. spoiler A kapitány spoiler
Két nagyon badass jelenetet emelnék ki. Az első az volt, amikor Pókember spoiler A másik pedig Thor érkezése volt, spoiler mindkét kép nagyon jól sikerült, ezek lettek a kedvenceim.
Sajnálatos módon nem jött be. De talán csak azért, mert nem olvastam még ilyet korábban, és az értékei helyett jelenleg csak a hiányosságokat látom.

>!
megaten666
Mark Millar: Polgárháború

A film ehhez képest olyan, mint kisóvodások a homokozóban.
Az ötlet nagyszerű, Amerika Kapitány „bukását” bűnös élvezet olvasni és máig fogalmam sincs, hogy mit keres Rozsomák a borítón, amikor a történetben nem szerepel. Bár rengeteg fel és levezető története van a Polgárháborúnak, a könyv szerencsére önmagában is érthető és élvezhető, minden más csak drága pénzen megvehető extra. A történet tovább arra is megtanít minket, hogy miért nem jó önbíráskodni.
Kár a befejezésért: hirtelen vége lesz a dolgoknak. Csak így.
A Polgárháború igazán jelentős záróeseményét még csak nem is a Polgárháború könyv tartalmazza, hanem bizonyos Marvel+ füzetek.

>!
cyrussmith 
Mark Millar: Polgárháború

Úristen, ez mi volt? Ha léteznek az emberben negatív sztereotípiák a szuperhősös képregényekkel kapcsolatban, akkor a Polgárháború sikeresen megfelelt az összesnek.

– minél több szuperhőst rakjunk egy panelre (lehetőleg akció közben) ettől dobban meg a fanboy szíve
– a hősök vegyék minél komolyabban magukat, miközben bárminemű katarzist nélkülöznek
– a párbeszédek bugyuták, modorosak, kínosak: legjobban Pókember viccesnek szánt mondatainál lóg ki a lóláb – vagyis inkább a szuperhősláb

McNiven hozza a szokásos grimaszolós-hasfájós próbababa portrékat, amivel önmagában még nem is lenne baj, hiszen ha van mellette egy jó író, mondjuk Slott, akkor fel sem tűnik, hogy mennyire idegesítő a stílusa, így viszont Millar mellett McNiven már túl sok a jóból. Arról viszont biztos nem Millar tehet, hogy a képregénytörténelem elvileg egyik legepikusabb jelenete, Pókember coming outja, hogy lett ennyire béna, sótlan, jellegtelen. Annak az egynek örülök, hogy az Old Man Logant nem vettem meg. A Millar – McNiven duót ezentúl messze elkerülöm.


Népszerű idézetek

>!
Fleur_Rouge_Cerise

– … majd leszállt a repülővel egy focipalyán, és meghívta a pilótat egy hamburgerre és egy sült krumplira. Ez Amerika Kapitány! Barmekkora pácban van, azért vigyáz, hogy egy kétmilliárd dolláros repülőnek ne essen baja.

Kapcsolódó szócikkek: Amerika Kapitány (Steve Rogers)
>!
Fleur_Rouge_Cerise

– Nem annyira fontosak azok az álarcok. A Fantasztikus Négyes kiléte már kezdetektől fogva közismert, és ez sosem okozott komoly gondot nekünk.
– Ja, hát… Nekem sem fog, amíg egyszer arra nem érek haza, hogy a feleségemet felszögezték egy csápra, és a nő, aki felnevelt, az életéért könyörög.

Kapcsolódó szócikkek: Pókember (Peter Parker)
>!
Fleur_Rouge_Cerise

– Nekem is bejön, öreg. Minha minden kezdene visszazökkenni a régi kerékvagasba. Fogod?
– Jézusom. Nem akartok szobára menni?
– Mi az cicám? Féltékenyek vagyunk?


Hasonló könyvek címkék alapján

Brian Michael Bendis: Fenegyerek 1. – Alfőnök
Scott Snyder: Batman – A Baglyok Bírósága
J. Michael Straczynski: A hihetetlen Pókember – Hazatérés
Brian Michael Bendis – Steve Niles: Hellspawn – Pokolivadék-gyűjtemény 1.
Brian Michael Bendis: Jessica Jones: Alias 2.
Todd McFarlane: Spawn: Kezdetek 1.
Peter J. Tomasi: Batman és Robin 1. – Született gyilkos
Caaroy Carville: Titánember 4.
Brian Michael Bendis: Mutánsvilág – Angyalok és Mutánsok
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Ostrom