Végső ​harc (Marvel Könyvek: Pókember 3.) 27 csillagozás

Mark Millar: Marvel Könyvek: Pókember – Végső harc

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Megjelenik az, aki elrabolta May nénit és az életéért cserébe azt követeli Pókembertől, hogy szabadítsa ki Norman Osbornt a börtönből. Az egész ráadásul egy nagy átverés: a börtön mellett 12 szuperbűnöző várja Petert és a Fekete Macskát, hogy leszámoljanak velük.

>!
Kingpin, Budapest, 2008
100 oldal · ISBN: 9789638766151 · Fordította: Harza Tamás · Illusztrálta: Terry Dodson, Rachel Dodson

Kapcsolódó zóna

!

Marvel

646 tag · 804 karc · Utolsó karc: 2020. június 29., 23:24 · Bővebben


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
FélszipókásŐsmoly 
Mark Millar: Marvel Könyvek: Pókember – Végső harc

Ott folytatja, ahol az előző kötet meglepő véget ért, pótolja a hiányosságokat, mert ötvözi a Túlhajszolva előnyös jellemzőivel (fordulatok, izgalmas küzdelmek). Megvan benne minden, amit a képregénykötettől vártam: érdekes cselekmény, legalább néhány meglepő fordulat, elgondolkodtató jelenetek, (akár folytatásra is nyitott) kerek befejezés. Kirajzolódik a három köteten átívelő nagy játszma. Egyedül Terry Dodson torz arcai (jó ég, mit művelt Ben bácsival!) rontottak az összképen – de amikor nem arcokról van szó, tetszetős képeket alkot (harcok, nagyképek).

Fekete Macska is visszatér cselekvő szereplőként, feltűnnek a Bosszú Angyalai és az ellenségek szerepe is értelmet nyer. Felfedi kilétét May néni elrablója, Venom újabb gazdatestre lel, drámaian kísért a múlt, az események újra próbára teszik Parker rátermettségét és szerencséjét. Remek kötet, érdemes beszerezni, ha az előző kettő megvan a NMK-ból. Kár hogy a Hachette nem vonta össze az első kettőt, és lett ez a másik, mert úgy két erős kötetet, együtt pedig egy kerek, befejezett és ragyogó Pókember-történetet kaphattunk volna.

>!
Dominik_Blasir
Mark Millar: Marvel Könyvek: Pókember – Végső harc

Nem mondanám, hogy meg van minden bocsátva Millarnak, de tény, hogy a szememben szépített ezzel a záró résszel. Többé-kevésbé értelmet nyert az előző két kötet pár idegesítő momentuma, s bár sablonos megoldásokból most sem volt hiány, és az ötletet is elég vékonynak éreztem mögötte, azért a három közül egyértelműen ez tetszett a legjobban.
Legalább azért, mert mostanra nagyjából megbarátkoztam Dodsonék illusztrációival (ezúttal több, kifejezetten szép beállítás és kép is volt a lapokon).
Szóval kedvenc nem lesz ez a trilógia, de egynek elment.

>!
ftamas
Mark Millar: Marvel Könyvek: Pókember – Végső harc

Egynek elment, de zavaró, hogy Osborn tiszta Luthor és hogy így dobálóznak Peter titkával. Ez elvileg még a kitörés előtti szál, de Osbor, Skorpió is tisztában van vele. Mary Jane telefonkönyvéről meg ne is beszéljünk…

Osborn pedig maradhatna döglött.

>!
pelikanbence
Mark Millar: Marvel Könyvek: Pókember – Végső harc

Még 2009-ben vettem meg Magamnak gyermeknapi ajándékba. Igazán epikus befejezés és Mac Gargan/Skorpió, aki May Néni elrablója lesz a harmadik Venom (Elképesztően túltolt karakter ez a Venom !) és May Néni is előkerül éve és Oki Dokinak köszönhetően Póki megmenti M.J.-t is. Izgalmas befejezés egy jó kis csavarral a végén. (Norman Osborn levele.) Kedvencem ez a képregény ! :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Brian Michael Bendis: Fenegyerek 1. – Alfőnök
Scott Snyder: Batman – A Baglyok Bírósága
Gerry Conway – Paul Jenkins – J. M. DeMatteis – Stan Lee – Tom DeFalco – Tony Isabella: A hihetetlen Pókember – Gwen Stacy halála
Brian Michael Bendis: Jessica Jones: Alias 2.
Todd McFarlane: Spawn: Kezdetek 1.
Ed Brubaker: Amerika Kapitány – A Tél Katonája
Peter J. Tomasi: Batman és Robin 1. – Született gyilkos
Brian Michael Bendis: Mutánsvilág – Angyalok és Mutánsok
Geoff Johns: Zöld Lámpás – Titkos eredet
Chris Claremont: X-Men 3. – Magneto diadala