Kick-Ass ​– Ha/Ver 3. (Kick-Ass – Ha/Ver 3.) 25 csillagozás

Mark Millar: Kick-Ass – Ha/Ver 3.

MINDEN IDŐK!”
„LEGÜTŐSEBB!”
„SZUPERHŐSKÉPREGÉNYE!”

Angyalok, gyüle…
Nem, nem, még mindig nem. Nem teljesen. Másik történet.

Dave Lizewski egykor, csekély harci képzettséggel és mindössze két bottal felszerelkezve, maszkot öltött, hogy Ha/Ver néven valódi szuperhőssé váljon. A játszma, amelybe belefogott, rendkívül eldurvult, a tétek megemelkedtek. Az ifjú szuperhős és mindenki kedvenc, cuki pszichopatája, a fekete öves Kis Dög nekiment a maffiának, győzött, és divatot teremtett: minden utcasarkon megjelennek az álarcos bűnüldözők, és megalakul az első szupercsapat is. Ám ősellenségük, Vörös Köd szerint a szuperhősök ideje lejárt, így pusztulniuk kell. Vajon ebben a „való” világban Ha/Ver és szövetségesei túlélhetik-e az elvetemült ellenség ámokfutását?

A kötet a teljes, hétrészes Kick-Ass 2 minisorozatot tartalmazza.

>!
Fumax, Budapest, 2019
192 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634701071 · Fordította: Sepsi László · Illusztrálta: John Romita Jr., Tom Palmer

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
Aigi P
Mark Millar: Kick-Ass – Ha/Ver 3.

Mutterbever (korábban vörös köd) a valaha papírra vetett legnagyobb pszichopata címéért száll versenybe. Az ellentábor azért, hogy ennek okán mihamarabb hullazsákba kerüljön. A már alig követhető ki kin és miért áll bosszút után elérkezünk a tanulsághoz, mely szerint, a szemet szemért elv megvakítja a világot és így csak egy félszemű maradhat a végén. Továbbra is nagyon szórakoztató, de gyomor kell hozzá.

2 hozzászólás
>!
Molymacska P
Mark Millar: Kick-Ass – Ha/Ver 3.

Ez a kötet kicsit furcsa. Kicsit visszanyúl a klisékhez, kicsit átalakítja, közben meg az olvasó a fejét (és a képregényt) verné a falba, hogy miért ez történik. Avagy olvastam egy Ha/ver 3-at.
A Ha/ver első része azért tudott annyira tetszeni, mert kilépett a klisék közül valamennyire. Nagyon jó volt az újítás, a bármi megtörténhet érzés, és a kockás szuperhősködés. Utóbbi ebben a részben tetőzik, amikor nem csak Ha/ver, de a többi kocka is beáll bűnt üldözni. Ami jó, de közben mégsem.
Ez a rész nagyrészt a csapatról szól, hogy új kockák állnak be bűnt üldözni. Egyrészről előkerültek kedvenc szuperhős képregényeink, kicsit átalakítva, így mindenki kapott egy picit, amit fanolhat a képregényben. DC vagy Marvel? Tökmindegy! Ez végül is nem volt rossz, csak egy-két személy esetében éreztem, hogy picit túl van tolva a dolog, de közben azért én is fankodtam.
Ellenben a sztoriba egyszerűen alig illeszthető ez be. Mármint a csapat elsősorban gáz volt, és másodsorban megmentő. Ha pedig arra is gondolunk, hogy spoiler.
Közben jönnek a szupergonoszok is, és nekem leesett az állam, hogy mennyire nincs motiváció mögötte. Mármint a szupergonoszok TÉNYLEG nagyon gonoszok, de még Vörös Ködnek se volt igazi motivációja azon kívül, hogy kiiktatja Ha/vert. Ellenben Ha/ver helyett az egész várost kezdi el leszedni, és bár van vér, meg gyilkolás, de közben meg… minek?
Emiatt a vége is picit arcul csapás. Mármint olyan tényleg. Nem is az zavar, hogy hirtelen el van vágva a történet, a legnagyobb kérdés mellett, hanem az, hogy ez a szuperhős duma már inkább csak egy lufiként lebegett felettük, most kidurrant, és mindenki még életképtelenebb lett, mint eddig Itt kiemelném, hogy mindhárom oldal.
Kíváncsi vagyok a befejezésre, de ez a kötet valahogy nem. Nagyon nem. Voltak benne jó részek, de kevés, és nem ezt vártam volna.

2 hozzászólás
>!
Dominik_Blasir 
Mark Millar: Kick-Ass – Ha/Ver 3.

Az egyszerre nosztalgikus, de közben meg mégis iszonyú menő első rész után az egyik legnagyobb kérdésem mégiscsak az volt, hogy vajon tud-e működni mindez a folytatásban is. A második részt inkább csak mellékvágánynak, spinoffnak éreztem, viszont a harmadik részre határozottan megmozdult valami: mintha Millar elkezdett volna újabb koncepcióban gondolkodni.
Ez nem feltétlenül nagyobb koncepciót jelent, inkább csak azt, hogy csavar egyet az első kötetben felvetett kérdéseken, újabb oldalakról mutatja meg, ha úgy tetszik: logikusan és hitelesen végigvezeti a koncepciót a következményeken. Tűnődtem ezen a hiteles kifejezésen, mégiscsak egy olyan szuperhős-képregényről beszélünk, amit gyakorlatilag eláraszt a céltalan erőszak, de mindezzel együtt is tartom (elgondolkodtató, hogy milyen kegyetlen, de közben mégis hihető az a világnézet és emberkép, ami a képregényből árad, de részben talán pont ez adja a vonzerejét).
Szóval újfent egy piszok hatásos és fájdalmas dekonstrukció, végletekig pörgetett erőszakkal, aminek már az arcodba tolt ereje is letaglóz. De közben van ideje pillanatokra menővé és reménykeltővé válnia – Millarnál mindig azt érzem, hogy zavarba ejtően ért a hatásvadászathoz, és hát most sem volt ez másként. Visz magával azon a határvonalon, ahol még pont nem válik fájdalmassá az egész, ahol még pont lehetőséged élvezni, de mégis ott lebeg az egésznek a brutalitása is; olyan sebességgel, hogy még nem akarsz annyira végiggondolni mindent, olyan momentumokkal, amik megdöbbentően képesek a valóságra emlékeztetni – és mindebből újfent egy nagyon durva élményt hoz ki.

És hirtelen itt véget ért. Hirtelen csak a valóság maradt.

>!
Lanti18
Mark Millar: Kick-Ass – Ha/Ver 3.

Hát ebből sem spórolták ki az anyagot… Van itt vér, erőszak, tökönrúgás, kis önirónia, minden ami az eddigi részeket feldobta és egyedivé tette. Remek folytatás.


Hasonló könyvek címkék alapján

Bill Willingham: Fabulák – Legendák száműzetésben
Alan Moore: A teljes Watchmen
Alan Moore: Watchmen – Az Őrzők
Scott Snyder – James Tynion IV: Batman – A Baglyok Városa
J. M. DeMatteis: A hihetetlen Pókember – Kraven utolsó vadászata
J. M. DeMatteis: A csodálatos Pókember: Kraven utolsó vadászata
Rick Remender: Orgyilkos osztály 2. – Kölykök a fekete lyukból
Todd McFarlane: Spawn: Kezdetek 1.
Chris Claremont: X-Men 4. – Próteusz
Donny Cates – Chris Hastings – Kieron Gillen – Katie Cook – Ryan North – Al Ewing: Thanos győz