A ​háború kezdete (Polgárháború 1/1.) 23 csillagozás

Mark Millar – J. Michael Straczynski: Polgárháború – A háború kezdete

TE KINEK AZ OLDALÁN ÁLLSZ?

Amikor az Új harcosok nevű szuperhőscsapat gondatlansága miatt több száz ember meghal, az amerikai kormány döntő lépésre kényszerül. Minden hősnek regisztrálnia kell magát, és az állam szolgálatába kell lépnie. Mivel ez azzal jár, hogy az összes álruhásnak fel kéne fednie magát, a hősök egy része azonnal fellázad az új törvény ellen. Akik viszont beleegyeznek, máris megkapják az első feladatot a kormányuktól: indítsanak hajtóvadászatot lázadó társaik ellen – zárják őket börtönbe.
Az addigi barátok, szövetségesek, csapattársak egymásnak esnek, és véres hajsza indul a renegát hősökért. Még az új Bosszú Angyalai is kétfelé szakadnak. Vasember, Pókember, a Fantasztikus Négyes, Amazon, Thor, Darázs és még sokan mások Amerika Kapitány, Luke Cage, Rozsomák, Fenegyerek, Góliát, Herkules, Köpeny és Kard ellen.
A felállás időnként megváltozik… de a harc ugyanaz marad. Hősök hősök ellen a végsőkig.

Tartalomjegyzék

>!
Kingpin, Budapest, 2011
126 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155090011 · Fordította: Harza Tamás · Illusztrálta: Steve McNiven, Dexter Vines, Mike McKone, Andy Lanning, Kris Justice, Cam Smith

Kapcsolódó zóna

!

Marvel

649 tag · 781 karc · Utolsó karc: 2020. szeptember 19., 11:05 · Bővebben


Kedvencelte 3

Most olvassa 4

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

vicomte P>!
Mark Millar – J. Michael Straczynski: Polgárháború – A háború kezdete

Mainstream Marvel képregényhez mérve kemény témaválasztás: a szuperhősök java részénél a mindennél jobban féltett titkos identitás kerül veszélybe, mikor a kormány rájuk akarja kényszeríteni a regisztrációt. A téma az elmúlt években a terrorizmus miatt sokszor és sok különböző formában visszaköszönt már, s ezzel a képregénnyel eljutott a Marvel kapujáig is.
Ebből hoztak ki a szerzők egy egész hatásos történetet, amelyben a Robin Hood jellemű, vagy paranoid, ám eddig többnyire a jó oldalon álló szuperhősökkel csapnak össze a törvénytisztelőbb társaik.
Érdekes volt látni Amerika Kapitányt a rossz fiúk oldalán, de belegondolva érthető választás, hogy miért is ő, az amerikai eszme élő megtestesülése száll harcba leghevesebben a regisztráció ellen. :)
Igazi erényét a képregénynek az adja, hogy a szerzők mindkét oldal igazát egyenlő súllyal tudják képviselni, amitől szokatlanul éles, néha egészen drámai lesz a kialakult szituáció.

zsof >!
Mark Millar – J. Michael Straczynski: Polgárháború – A háború kezdete

3-4 év várakozás után végre sikerült beszerezni magyarul, kézzel fogható változatban is. Így már sokkal jobb olvasni, mint tableten és angolul. :)

3 hozzászólás
Razor P>!
Mark Millar – J. Michael Straczynski: Polgárháború – A háború kezdete

Az esemény, ami elég rendesen felkavarta az állóvizet és hosszú távú hatásai voltak a Marvel Univerzumra. Nagyságát jól jelzi, hogy talán az összes a Földön játszódó képregényre kihatott (az űrben eközben nagyban az Annihiliáció zajlott) – sajnos ez egyben az esemény gyengéje is, túlságosan nagyra nőtt. A fő sztori ez miatt érezhetően elég nagy ugrásokat tartogat, amik szerintem kicsit rontják így az összképet. (Szerencsére Kingpinék azóta pár kapcsolódó sztorit megjelentettek a Marvel+-ban ill. a Hihetetlen Pókemberben, ill. a neten is szép számmal találni honosított tie-ineket.)
A beillesztett Fantasztikus Négyes történet nagyon jól bemutatja, hogyan is fordultak egymás ellen a hősök, szerepeltetését nagyon helyénvalónak érzem.
Kíváncsian tekintek a folytatás elébe.


Népszerű idézetek

fowler P>!

[Luke Cage] – Kivéve, ha beszállsz te is. Ha eldöntöd végre, hova húzol. Ahelyett, hogy itt svájcoskodsz, húzhatnál facipőt is.
[A Lény] – Az Hollandia.
[Luke Cage] – Mindegy.

50. oldal

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Polgárháború sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Todd McFarlane – Grant Morrison – Tom Orzechowski – Andrew Grossberg: Spawn: Kezdetek 3.
Grant Morrison: Új X-Men – Birodalom
Grant Morrison: Batman és Robin 1. – Batman: Újjászületés
Grant Morrison: Batman: Batman és fia
Brian Michael Bendis: Fenegyerek 7.
Peter David: Pókember 2099 1.
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Finálé
Mark Waid: Batman: Bábel Tornya
Robert Kirkman: The Walking Dead: Élőhalottak 23. – Suttogások és sikolyok
Grant Morrison: Batman: Arkham Elmegyógyintézet