Pel ​és a kopó 12 csillagozás

Mark Hebden: Pel és a kopó

A ​rendőri munkát korszerűsíteni kell, határoznak Pel felügyelő főnökei Párizsban. Több számítógépre, több szociológusra van szükség, és legfőképpen több csapatmunkára. Párizsban bizonyára, gondolja Pel, de neki, a tősgyökeres burgundinak az a véleménye, hogy az ő területén elég csapat van már – igaz, ezek bűnözőkből állnak. A város két bandafőnöke benne volt a két legfrissebb, még felderítetlen erőszakos cselekményben (egyikük mint áldozat); és talán ide tartozik a harmadik rejtélyes eset is, a Jégszekrény éjszakai támadássorozata.

Ráadásul Rensselaer, a környék leggazdagabb üzletembere eltűnik. Hamarosan megérkezik ugyan a váltságdíjat követelő levél, csakhogy ennek feladója a rendőrség nem éppen olajozott csapatmunkája következtében kereket old. És felmerül a gyanú, hogy nem is emberrablásról van szó, hanem gyilkosságról.

Rensselaer felesége, lánya és veje csöppet sem izgatja magát a családfő eltűnése miatt. És azok sem, akik Rensselaernek dolgoztak az… (tovább)

Eredeti cím: Pel and the staghound

Eredeti megjelenés éve: 1982

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Fekete Könyvek Európa

>!
Európa, Budapest, 1988
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630745445 · Fordította: Szuhay-Havas Ervin

Enciklopédia 1


Várólistára tette 4


Kiemelt értékelések

regulat>!
Mark Hebden: Pel és a kopó

Sokszor morogtam már a hazai szocialista éra azon krimi kiadási gyakorlatán (gondolok itt a Magvető Albatrosz sorozatára, és az Európa Fekete könyvek sorozatára), hogy a legtöbb esetben csak elhúzták a mézesmadzagot a rajongók előtt.
https://hajokoffer.blog.hu/2020/02/07/csapatmunka_140

>!
Európa, Budapest, 1988
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630745445 · Fordította: Szuhay-Havas Ervin
Emmi_Lotta I>!
Mark Hebden: Pel és a kopó

Érdemes elolvasni, de nem a műfaj legjobbja. A szállak elvarrása hagy némi kívánnivalót maga után. A több, párhuzamosan futó bűncselekmény egyike szerintem nincs kellően motiválva.

>!
Európa, Budapest, 1988
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630745445 · Fordította: Szuhay-Havas Ervin
A_Christi>!
Mark Hebden: Pel és a kopó

Elég jó könyv volt. A szereplők kidolgozottak. A cselekmény bonyolult és a nyomozóknak is sok munkájukba került kibogozni az összegubancolódott szálakat.

Mileva>!
Mark Hebden: Pel és a kopó

Nem volt rossz, nem bántam meg, h elolvastam – de cím-borító alapján azt vártam, h hangsúlyos lesz benne az állat-ember kapcsolat, a nyomozó és kutyája együtt járják az erdőt, és feketeistváni természetleírások közepette bontakozik ki lassan a rejtély megoldása… hát, nagyon nem :)


Népszerű idézetek

regulat>!

Annyi báj van benne, mint egy traktorhirdetésben […]

22. oldal (Európa, 1988)

regulat>!

A képernyőn négy emberszerű lény, úgy tetszett, valami családi viszályba bonyolódott. Mint minden vitatkozó francia, láthatóan már azon voltak, hogy felkapják a desszertkéseket, és vérfürdőt rendeznek. Galliában mindenki tudja, hogy az ilyen perpatvar a hétköznapok sava-borsa, és sokkal érdekesebb azoknál a fagyos angol belviszályoknál, amikor a férj fejébe nyomja a sapkáját, hogy sétára induljon a kutyával, míg a felesége, összeszorított szájjal nekifog, hogy fölássa, a kiskertet. Nem is csoda, gondolta Pel, hogy azoknak a szigetlakóknak olyan méregzöld kertjeik és pompás ebeik vannak.

23. oldal (Európa, 1988)

Kapcsolódó szócikkek: veszekedés
regulat>!

A rendőrség – mondta Pel határozottan – nem azért van, hogy fönntartsa a rendet. Pusztán azért, hogy összesöpörje az emberi gyarlóságok hulladékait.

94. oldal (Európa, 1988)

Mileva>!

Sejtette, hogy nemigen fognak hallgatni a tanácsaira, hiszen senki sem szereti, ha ugyanolyan beosztásban levő kollégája tanácsolgat neki.

66. oldal

regulat>!

A korral és a tapasztalattal bizonyos férfiak nagy formátumúak lesznek. Brisard csak felpüffedt: fontoskodó lett, szóvirágokkal dobálódzott, a bíróság előtti módszereit pedig üres retorika jellemezte.

174. oldal (Európa, 1988)


Hasonló könyvek címkék alapján

Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
Agatha Christie: Hercule Poirot karácsonya
Agatha Christie: Ferde ház
Agatha Christie: Gyilkosság meghirdetve
Agatha Christie: Karácsonyi krimik
Colin Dexter: Utolsó ismert ruházata
Lee Child – Fiona Davis – Clare Mackintosh – Jill Mansell: Esti iskola / Babaház / Az igazság pillanata / Elmondhatatlanul
A. A. Milne: Éppen jókor!…
Agatha Christie: Bűnszövetkezetben
Rhys Bowen: Holttest a könyvesboltban