Gyerekrablás 37 csillagozás

Mark Gimenez: Gyerekrablás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ben Brice ezredes vietnami veterán, magányosan él az új-mexikói sivatagban, és a háborús szörnyűségek emlékével küzd tengernyi whisky segítségével. Alkoholizmusa miatt elhagyta a felesége, és régen elhidegült tőle internetguruként milliárdossá lett fia is. Egyedül Gracie nevű unokája iránt ézett szeretete tartja benne a lelket.
John Brice csak fél szemmel követi lánya focimeccsét, miközben telefonon üzleti ügyeket intéz. Amikor megérkezik a kislány anyja, az edző közli vele, hogy a bácsikája már hazavitte Gracie-t. Csakhogy Gracie-nek nincs bácsikája. Elrabolták, és ezzel kezdetét veszi az az idegtépő versenyfutás az idővel, és nem pusztán a kislány élete a tét.
A történet váratlan és meglepő fordulatai ráébresztik az olvasót arra, hogy a gyerekrablás mögött egy rendkívüli összeesküvés húzódik, amely az egész amerikai történelmet átírhatja. De hogy mi köze a kislánynak a politikához, a háborúhoz és a sötét múlthoz, az csak a regény legvégén derül ki.
Az idő pedig egyre fogy…

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Alexandra, Pécs, 2011
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632977157 · Fordította: Tavasz Mariann

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 44

Kívánságlistára tette 28


Kiemelt értékelések

>!
Lanore P
Mark Gimenez: Gyerekrablás

Pár hónapja már figyel engem ez a könyv a polcról, de eddig picit tartottam tőle, mert izgalmas történetre, krimire vágytam, és nem gondoltam, hogy egy gyerekrablásos sztoriból még ki lehet hozni valami újat. Hatalmasat tévedtem! Az első oldalaktól kezdve beszippantott az egész, alig bírtam letenni! Maga a gyerekrablás csak az alaptörténet, de elképesztő, ahogy az író csűri-csavarja a szálakat, tele volt meglepetésekkel. A fő erőssége a karakterek ábrázolása, beleláttam a szereplők fejébe, éreztem a gondolataikat, teljes részletességgel megismerhettem őket. Gracie, a tízéves kislány, akit elrabolnak, okos, erős, kitartó, nem fél senkitől, úgy aggódtam érte, mintha a saját gyerekem lett volna. Az apja, John, aki egy számítógépes zseni, milliárdokat érő aggyal, mindent és mindenkit programozási nyelven próbál megfejteni, miközben egy cipőfűzőt nem tud megkötni, és úgy imádja a lányát, ahogy senki más. Elizabeth, az anya, aki céltudatos, hűvös, karrierista ügyvéd, a múltja rengeteg fájdalmat és titkot rejt. Ben, a hihetetlen nagypapa, aki tűzön-vízen, életeken át küzd az unokájáért, és közben visszaemlékszik saját múltjára, a vietnámi háborúra, a családja elvesztésére, és csak egy dolgot tud biztosan: hogy meg kell mentenie Gracie-t. A nyomozók, akik nem adták fel, és a kormány, aki képes lett volna feláldozni egy ártatlan kislányt a „jó ügy” érdekében… végigizgultam az egészet, még az utolsó oldalakon sem voltam biztos abban, hogyan is fog véget érni ez a könyv. Őszintén remélem, hogy a kiadó tervezi a többi Gimenez könyv kiadását is, mert engem akkor is érdekel, ha csak feleannyira jók, mint ez volt :)

7 hozzászólás
>!
T_Bálint
Mark Gimenez: Gyerekrablás

A könyvet még Karácsonyra kaptam,addig várakozott a polcon,de most már eljött az értékelés ideje!:)
Tipikusan az a könyv,ami leköt,olvastatja magát és a hibái ellenére élvezed,még akkor is ha néha logikátlan a történetszál és az Istennek sincs akkora szerencséje mint Ben Bricenak,de lehet hogy mégis,szóval ja…Igen,ilyen kavalkád a történet,mint az előző mondat!:D De valljuk be,jól áll neki!!
A történet szerint Gracie Bricet,egy aranyos és intelligens 11 éves kislányt elrabolnak.A milliárdos kockaapa és a kemény,ambiciózus jogász felesége máris hívják a helyi igazságszolgáltató erőket,akik az FBI-t tárcsázva átadják az ügy nagyobb részét.Kezdetét veszi a keresés,a nyomok összerakása.A történet itt nem áll meg,tetejébe magánnyomozásba kezd Ben, Gracie nagyapja,az alkoholista vietnámi veterán,aki bármire(tényleg.bármire) képes a kislányért.
A történet nagyon jó és néha nagyon kiszámítható csavarokkal operál,de nem tudsz haragudni rá,mert csak a feszültséget észleled,amit az író nagyon jól adagol. Mivel én imádom a jó karaktereket,piros pont Benért,Johnért és Elizabethért,akiknek a karakterfejlődésük szórakoztatott a leginkább.Többi karakter is jól meg van írva,de nem olyan jól mint ez a három.(Graciet sajnálom a leginkább,mert azt hittem őt jobban meg fogom kedvelni…)

>!
HHajni
Mark Gimenez: Gyerekrablás

Hú! Hát sodró, lendületes, izgalmas, nagyon jól megírt történet. Olvastatta magát. A könyv tanúsága számomra az, hogy minden ember mögött ott áll a múltja, ami nem múlik el „nyomtalanul”, hanem formál, alakít.

>!
Vircsike
Mark Gimenez: Gyerekrablás

Eltelt már legalább vagy fél éve, hogy elolvastam ezt a könyvet, de a történet maga nagyon megfogott. Gracie egy csodálatos leányzó volt. Viszont a kedvenc karakterem a nagyapa, Ben volt. Hiszen képes volt mindenen keresztül menni, hogy megtalálja az unokáját. A lényeg, hogy szép kis történet kerekedik ki a könyv végére.

>!
mate55 
Mark Gimenez: Gyerekrablás

Gimanez könyve olyan, mint amikor úgy érzed, napok óta nem aludtál, minden testrészed ólmos a fáradtságtól, de mégis mész tovább, mégis folytatod tovább megszállottan. Annyi feszültséget, annyi mélyről jövő, harcias és dühös energiát szabadít fel, hogy magadhoz sem térsz az olvasottaktól. Nem csupán remekül felépített thriller, hanem egyúttal kíméletlenül bemutatja, a legtöbbünk által elfelejtett vietnámi háború szörnyűségeit.

>!
vollys
Mark Gimenez: Gyerekrablás

Izgalmas könyv volt, olvastatta magát. A szereplők erős és magával ragadó karakterek voltak. A történetvezetés is tetszett, szeretem az olyan könyveket, melyekben több nézőpontból is láthatom a történetet és a legtöbb szereplő gondolatába is bepillantást nyerhetek. Fél pontot azért vettem el, mert Ben multjában néhol zavaros volt leírás, ellentmondásos a dátumok ismertetése.

>!
Szimirza P
Mark Gimenez: Gyerekrablás

Izgalmas, érdekes és elgondolkodtató regény !

>!
agisajt
Mark Gimenez: Gyerekrablás

az igaz, hogy a szívem Dennis-ért dobog, azért a Lehane fiúért, de ez a Mark se volt rossz :D

>!
nyolcadikutas
Mark Gimenez: Gyerekrablás

Fajsúlyos adrenalin löket rengeteg emócióval.
Vannak, akik írásra születtek.
Mark Gimenez ezen személyek sorát szaporítja.
Kihagyhatatlan.


Népszerű idézetek

>!
agisajt

Paul Ryan nem bízott azokban a férfiakban, akik fejük kopasz területére fésülték a hajukat.

93. oldal

2 hozzászólás
>!
agisajt

Az élet nem véletlenszerű események láncolata. Nincsenek véletlenek. Az emberek nem csak molekulák, amelyek összevissza ütköznek minden ok nélkül. Okkal ütköznek egymásnak az életben. Úgy kell, hogy legyen, hogy életünk során adott emberekkel kapcsolódjon össze az életünk, olyanokkal, akik majd megváltoztatják életünk folyását és tartalmát.

490. oldal

>!
házisárkány

A gyerekrablás óta először érezte úgy, hogy lassan megőrül. Lebeg lefelé egy tutajon egy lassú folyón, biztosan és folyamatosan halad a gyors zuhatagok felé, ahol majd összetöri magát a sziklákon, hogy a végén lezuhanjon a meredélyen, egyenesen bele a sötétségbe, és aztán soha többé ne tudjon a felszínre bukkanni. Nem is érezte olyan szörnyűnek a gondolatot.

310. oldal

>!
agisajt

A lemenő nap utolsó sugarai beragyogták tökéletes arcát, apa és lánya osztozott az élet azon ritka pillanatainak egyikén, amit az ember nem cserélne el még a Windows forráskódjáért sem.

30. oldal

>!
agisajt

A városi gyilkosok miért mindig vidéken rejtik el a holttesteket?

31. oldal

>!
agisajt

Gracie, szemétláda kretének tönkretehetik a felhasználói interfészedet, összetörhetik a hardveredet, leválaszthatják a perifériáidat, uninstallálhatják a programjaidat, de az álmok védjegyesek.

171. oldal

>!
agisajt

Miért nincsenek a nők ellátva egy Hibaüzenet-dobozzal?

243. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dennis Lehane: Hideg nyomon
Greg Iles: Huszonnégy óra
Mary Higgins Clark: Ha kimondod a nevem
Joe Hill: NOS4A2
Catherine Coulter: Maradj velem!
Michael Robotham: Say You're Sorry
Mary Higgins Clark: Hová tűntek a gyerekek?
Niccolò Ammaniti: Én nem félek
Natascha Kampusch: 3096 nap
Siri Kolu: Vilja und die Räuber