A ​Paladin-prófécia (A Paladin-prófécia 1.) 47 csillagozás

Mark Frost: A Paladin-prófécia

Fuss ​az életedért.
A túlélés szabályai
Ne bízz senkiben!
Véletlenek nincsenek.
Ne úgy éld az életedet, mintha egy filmet néznél, amiben valaki más a főszereplő.
Te vagy a főszereplő.
És most forog a filmed.

A Fantasztikus négyes forgatókönyvírójának és a Twin Peaks alkotójának izgalmas, új kalandsorozata, amely mesterien ötvözi a rejtélyt, a vérfagyasztó kalandokat és a természetfelettit.

Will West mindent megtesz azért, hogy ne tűnjön ki kortársai közül. Szülei kérésére közepesen tanul, és a terepfutók között is a középmezőnybe tartozik. De egyszer hibázik: egy országos szintfelmérőt mindenkinél jobb eredménnyel teljesít. Így aztán csábító ajánlatot kap egy elitiskolától… és fekete autós férfiak követik. Amikor váratlanul elveszíti a szüleit, menekülnie kell az iskolából. Lassacskán felfedezi, milyen hihetetlen fizikai és mentális képességekkel rendelkezik, és rájön, hogy mindez valahogy összefügg titáni erők évezredes… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
GABO, Budapest, 2013
464 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636896447 · Fordította: Szabó Luca
>!
GABO, Budapest, 2013
464 oldal · ISBN: 9789636898564 · Fordította: Szabó Luca

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Ajay Janikowski · Dan McBride · Nick McLeish · Will West


Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 44

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

White13>!
Mark Frost: A Paladin-prófécia

Milyen „szerencsém” van, mostanában csak jó könyveket olvasok. :)
Igen, ez kérem kiváló volt! Annak ellenére, hogy a könyvet tovább fogom adni, mert szerintem leginkább 10-14 évesek az igazi célközönség, felnőttként is baromira élveztem!
Mark Frost nem tud rosszat írni, ez a helyzet.

Zsazsóó>!
Mark Frost: A Paladin-prófécia

Ez nekem most nagyon bejött:).

Pörgős, fordulatokban gazdag cselekmény, szimpatikus szereplők, érdekes háttértörténet.

Tényleg érződik a könyvön, hogy az író rendező-forgatókönyvíró szakon végzett. Magában a cselekményben, a fokozott feszültségkeltésben, illetve a párbeszédek hangsúlyosabbak nála, ami egyáltalán nem megy a monológ kárára. A sok háttérkutatásnak (pl. orvosi dolgok, elektronikai magyarázatok stb..) is nagyon örültem.
Sok mindent felfedett, de még annyi kérdés áll nyitva.. az iskola múltjáról, az alapítókról, a Sosemvoltról!!, az ellenségről és a kis csipet-csapatról. Az biztos, hogy bedobta a Willéket a mélyvízibe, de azért nagyon megörültem annak az SMS-nek a végén:).

Sajnos nem kapott nagy figyelmet a könyv, legalábbis itt a molyon… amúgy én is csak véletlenül bukkantam rá. De mindenképpen érdemes nekikezdeni;). (És legalább most már tudom, hogy mit is ajánljak 14-15 éves fiúknak, ha egy jó könyvet akarnak majd olvasni:))

jehuka P>!
Mark Frost: A Paladin-prófécia

Nagy Twin Peaks rajongó vagyok, így amikor megláttam a könyvtárban, hogy Mark Frost regényt írt, nem haboztam sokáig. És bár a fülszövegből nem derült ki számomra, hogy ifjúsági regénnyel állok szembe, nem csalódtam. Egy tini sci-fi/fantasyt burokba bújtatott, feszültséggel teli, rejtélyes történetet kaptam pörgős, akciódús cselekménnyel. Stílusa könnyed, gazdag dialógusokban, így nagyon olvasmányos. Szinte egyetlen felesleges mondatot sem tartalmaz, folyamatosan és megállíthatatlanul viszi előre a történetet. Gyorsan sikerült megkedvelnem a szereplőket is (Ajay hatalmas pofa), így őszintén tudtam izgulni értük. Kíváncsian várom a folytatást :)

Rituga P>!
Mark Frost: A Paladin-prófécia

Tudom, hogy ennek a könyvnek elsősorban nem én vagyok a célközönsége, mégis nagyon tetszett. Azt azért megjegyezném, hogy úgy tűnik, nagyon eltolódott az ingerküszöbünk, ha az ilyen könyveket ifjúságinak nevezünk. Ettől függetlenül nagyon éveztem. Izgalmas, változatos, pörgős, csak kapkodtam a fejem, mert mindig történt valami. Végig töményen zajlottak az események. És ami különösen tetszett, a végén bedobott pici infó. Ami fontos. És nem engedi lezárni a történetet, így muszáj lesz a folytatást is elolvasnom.

Vicky3>!
Mark Frost: A Paladin-prófécia

Többször is előfordult már, hogy megkértek ajánljak könyvet 14 év körüli fiúknak és habár van egy-két könyv, amit kapásból rávágok – ilyen a Percy Jackson, az Alex Rider és a Harry Potter sorozat – de ha ezeket már elolvasta az illető, akkor mindig bajba kerülök. Úgy érzem, hogy fiúk számára ebben a korosztályban jóval kevesebb könyvet lehet kapni, mint lányoknak. Főleg magyarul. Persze az is egy lehetőség, mint ahogy azt pár ismerősöm teszi, hogy koránérő mivolta révén nem érdeklik a fiataloknak szóló könyvek, hanem helyette az önvédelmi fegyvernek is beillő, féltégla fantasy könyvekkel szaladgál. De persze ez nem általános és nem is megoldás a problémára. De, hogy miért beszélek most erről? Mert ezennel Mark Frost könyve is felkerült arra a rövidke kis listára, amit ajánlhatok hasonló esetben.

Bővebben: http://three-points-of-view.blogspot.hu/2015/02/mark-fr…

Gabye>!
Mark Frost: A Paladin-prófécia

Ez volt a tavalyi év igazi meglepetés könyve, ugyanis úgy kaptam az én szemfüles barátnémtól, @Shanara-tól, hogy abszolút nem volt róla halovány lilám se..Valamikor, valahogy szembe jött, akkor megjelöltem hogy megfontolom hogymajd talán egyszer..Ez a boszi meg kíszúrta egy polcomon és félredobva a kívánságlistás könyveket, ezzel lepett meg..És milyen jól tette..Elég ha csak annyit mondok, a második rész máris teljes jogú tagja a kívánságlistámnak??
Ha ez mégsem lenne meggyőző, akkor ez a történet végig érdekes, pörgős, kapkododafejedes..A szereplők jól megírtak, én kedveltem is őket. Kellően érdekes, újabb és újabb hihetetlen fordulatokkal van tele tűzdelve és megfelelően misztikus is bizonyos szempontból. Nem is értem miért nem olvasta ezt már sokkal több ember…

8 hozzászólás
_Katie_ P>!
Mark Frost: A Paladin-prófécia

Tudom….tudom…nem az én korosztályomnak íródott, de ennek ellenére baromira tetszett! :)
Hihetetlenül pörgős történet, ahol egy pillanatra se unatkozol, szeretnivaló kölykökkel és időnként remek humorral megspékelve.
Szerettem a szereplőket, mindegyik igazi egyéniség, közösen pedig ütős kis csapatot alkotnak.
Will bátor kis krapek, tetszett, hogy nem ment el a karaktere a világmegváltós-szuperhősös-egyedülmindenkitlegyűrök kategória felé.
A történet a végén állt össze, ami nem túl bonyolult mondjuk ha nem értettem volna, az elég gáz lenne XD és sok kérdést hagy maga után, de annyira mondjuk nem volt izgis a lezárás, hogy azonnal a folytatásért kapjak. :)
Apuka okosan megalkotta a szabálykönyvet, imádtam őket!! A kedvenceim voltak az egész történetben! remélem a folytatásban azokat is megismerhetjük, amik ebben a részben kimaradtak #98: Ne úgy éld az életedet, mintha egy filmet néznél, amiben valaki más a főszereplő. Te vagy a főszereplő. És most forog a filmed.
Nyiss ki minden ajtót, és ébredj!

maevis>!
Mark Frost: A Paladin-prófécia

Mi mást is adhatnék neki, mint öt csillag?! :))) Engem lenyűgözött a történet, igazi kalandos-misztikus regény. Együtt izgultam Willel az egész történetet, egy perc pihenőt sem hagyott, elsodort magával, felkapott, mint egy forgószél és nem rakott le az utolsó sorig. Akkor viszont rengeteg kérdéssel kiköpött magából, és most várhatok a következő részre, és közben megesz a fene, hogy mi lesz a folytatásban. :))

chilisauce>!
Mark Frost: A Paladin-prófécia

Őrült jó kis könyv ez, pörgős, faltam minden sorát. Jó karakterek, jó történet, nincs üresjárat. Na és persze úgy ér véget, hogy lerágjam az összes ujjam a folytatást várva…. :)))

Menet közben az ember lánya kombinál, próbálja összerakni mi a helyzet. És amikor már azt hiszi tud valamit, kiderül, hogy nagyon nem :))))

Ide a folytatást, de nagyon gyorsan!!! :))

1 hozzászólás
Wik>!
Mark Frost: A Paladin-prófécia

Végig izgultam, nagyon tetszett. Kicsit Harry Potteres beütése volt időnként, de nem zavaróan. Voltak olyan pillanatok a könyv olvasása során, amikor nem igazán értettem, hogy hogy jött rá Will a dolgokra, de ezeken nagyon gyorsan túltettem magam. Ami viszont zavart azok a helyesírási hibák, amelyek többször bántották a szemem, de ez nem az író hibája, és a történetre nem volt kihatással. Ajánlom azoknak, akiknek anno bejött Harry Potter, azoknak akik szeretik a kiszámíthatatlan történéseket.


Népszerű idézetek

mandarina>!

– Ürítse ki az elméjét, Mr. West! Felejtse el azokat a szép meséket, amelyeket a történelemről, mint fejlődésről, az emberiség jóságáról hallott! Az idealizmusról, az igazságosságról, a tisztességről, az ember veleszületett nemességéről meg a többi szívmelengető ostobaságról. Persze ezzel nincs semmi baj. És ha érdekli, hallhat erről eleget egy másik tantárgy keretében. Azt úgy hívják, irodalom.

183. oldal

mandarina>!

26: Egyszer: anomália. Kétszer: véletlen. Háromszor: minta. És mint tudjuk…
27: Véletlenek nincsenek.

Apu kis útmutatója az élethez, 459.o.

mandarina>!

84: Ha semmi más nem használ egyél csokit!
86: Ne légy zavarban, ha szép lánnyal beszélgetsz! Csak tégy úgy, mintha ő is ember lenne!
87: A férfiaknak társaság kell, a nőknek együttérzés.
88: Mindig a sípos ember a főnök!

Apu kis útmutatója az élethez, 460.o.

1 hozzászólás
mandarina>!

Hallottatok a Dunning-Kruger-hatásról?
– Nem – rázta a fejét Will.
– Tudományos tény – mondta Elise. – Egyrészt az idióták és a hülyék durván túlértékelik saját intelligenciájukat és képességeiket. Gyakorlatilag annyira ostobák, hogy észre sem veszik, mennyire. Így aztán az a hamis képzetük alakul ki, hogy ők többek másoknál, ettől elbízzák magukat, ami egy olyan kölcsönhatást indít el, aminek eredményeképp mindig bizonyítva látják, hogy tényleg többek másoknál. Másrészt a valóban okos és tehetséges emberek durván alábecsülik a saját képességeiket, így aztán folyton kételkednek magukban, és azt hiszik, kevesebbek másoknál. Egy darabig senki sem reagált.
Nick tért magához először: – Azt hiszem, mindnyájunk nevében mondhatom: He?

_Katie_ P>!

#17: Minden nap kezdetén mondd azt: élni jó. Ha nem is érzed úgy, mondd ki hangosan: esélyt kapsz rá, hogy elhidd.

cirmilla>!

Mindig a leghülyébb közli először, hogy ő a legokosabb.

_Katie_ P>!

Számíts a legrosszabra, és reméld a legjobbakat!


A sorozat következő kötete

A Paladin-prófécia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leigh Bardugo: Crooked Kingdom – Bűnös birodalom
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
Rick Riordan: Neptunus fia
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Stephanie Garber: Legendary
Robin LaFevers: Sötét diadal
Scott Westerfeld: Behemót
James Fenimore Cooper: Nagy indiánkönyv
Patrick Ness: Kés a Zajban
James Fenimore Cooper: A vadon útjain