Tűzvihar (Halálzóna-tetralógia 4.) (Terminator 8.) 10 csillagozás

Mark F. Wilson: Tűzvihar

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hárommilliárd emberi élet ért véget az Ítélet Napján, és a túlélőknek máris egy új lidércnyomással kell szembe nézniük: A Gépek Elleni Háborúval. És a pusztító küzdelem elérkezett a végső felvonáshoz.
2029. január 14-én két, emberi gerillákból álló csoport hatolt be az FG-21-es szektorba, a halálzónába. Az első egység feladata túszként tartott gyerekek kiszabadítása volt a gépek fogságából. A második csoport megkísérelt egy speciális számítógép-hálózat közelébe jutni, s ezen át vírusprogramot juttatni a Gépisten szervezetébe.

Azonban a Skynet úgy érezte, itt a remek alkalom, hogy végleg felszámolja az Árnyék Bázist, s eltörölje a Föld színéről az embereket. Csapatösszevonásokat tartott, és az inváziós erőket megindította az emberi támaszpont ellen…
Ám az emberek nem könnyen adják meg magukat, s utolsó leheletükig harcolnak. Ők is tudják, hogy ez az utolsó felvonás, amely végső győzelmet vagy végleget pusztulást jelenthet számukra.

A kérdés tehát: győzelem vagy halál?

>!
Lap-ics, Debrecen, 1997
254 oldal · ISBN: 9634342671 · Fordította: Bihon Tibor

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Paleee
Mark F. Wilson: Tűzvihar

Ez a könyv olyan volt, mint a menzás marhapörkölt: sok galuska, kevés hús – lefordítva túlzottan sok elbeszélés, kevés cselekmény. Konkrétan zavaró a rengeteg leíró rész, oldalakat átugorva sem marad le az ember semmiről, miközben a történet maga csak vánszorog. Persze, értem, hogy a végkifejlet adott, és egy idő után már nem lehet többet belevinni, de ezt így kár volt, főleg az előző részekhez képest.
(A történet kötöttsége ellenére a lezárást egy későbbi eseményre is lehetett volna tenni, belevíve még némi akciót. Közvetlen ez után belelapozva a Frakes-féle T2 könyvbe egy elég nagy lyuk tátong a két cselekmény között, jobban is össze lehetett volna kötni a kettőt – bár nem tudom, hogy ez cél volt-e egyáltalán.)

>!
WildDuck
Mark F. Wilson: Tűzvihar

Jó kis történet volt, már ha lehet egy 4 kötetes történetet kicsinek nevezni (Halálzóna, Ellencsapás, Invázió, Tűzvihar). Eddig az egyik legtartalmasabb és legtöbb szálon futó történet volt. Az 5 csillag mind a 4 könyvre vonatkozik.


Népszerű idézetek

>!
hope22

Információs üzenet érkezett. A filozófiai-pszichológiai alprogram kiértékelése elkészült, a Skynet szórakozottan átfutotta a jelentést.
A program azt volt hivatva vizsgálni, hogy ha a Földön feltűnne egy, az embertől különböző, de egyértelműen értelmes intelligencia, vajon ellenségesen viselkedne-e az emberi civilizációval szemben? A program arra a következtetésre jutott, hogy nem. A Skynet utasítást adott a filozófiai-pszichológiai alprogram törlésére.
Ő másként vélekedett

Kapcsolódó szócikkek: Skynet

A sorozat következő kötete

Halálzóna-tetralógia sorozat · Összehasonlítás
Terminator sorozat · Összehasonlítás

Enciklopédia 1


Hasonló könyvek címkék alapján

Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
Raana Raas: Árulás
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Raana Raas: Elágazó utak
Andy Weir: A marsi
On Sai: Lucy
Ernest Cline: Ready Player One
Frank Herbert: A Dűne
Brian W. Aldiss: Amíg világ a világ
Samantha Shannon: A Mímes Rend