Invázió (Halálzóna-tetralógia 3.) (Terminator 7.) 13 csillagozás

Mark F. Wilson: Invázió

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Los ​Angeles, 2029
Hárommilliárd emberi élet ért véget az Ítélet Napján. És a megmaradtaknak máris egy új lidérnyomással kellett szembenézniük: A Gépek Elleni Háborúval. A pusztító küzdelem elérkezett a végső felvonáshoz.
2029. január 14-én két, emberi gerillákból álló csoport hatolt be az FG-21-es szektorba, a Halálzónába. Az első egység feladata a túszként tartott gyerekek kiszabadítása, a gépek fogságából. A második csoport megkísérel egy speciális számítógép-hálózat közelébe jutni, s ezen át vírusprogramot juttatni a Gépisten szervezetébe.
Azonban a Skynet egy ravasz csellel a maga hasznára fordítja az eseményeket és a gépeknek nem csak az emberi támaszpont lokalizációját sikerült felfedezniük – be is jutnak oda.
A Skynet úgy érzi, itt a remek alkalom, hogy végleg felszámolja az Árnyék Bázist. Csapatösszevonásokat tart, és az inváziós erőket megindítja az emberi támaszpont ellen…
És felvirrad 2029. január 15-ének reggele, az invázió napja.
(tovább)

>!
Lap-ics, Debrecen, 1996
254 oldal · ISBN: 9634342299

Kedvencelte 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Paleee
Mark F. Wilson: Invázió

Az Inváziónál már kifejtettem a véleményem a könyv „hivatalos univerzumhoz” való viszonyáról, ez most sem változott, a történések, a szereplők, a leírások, minden egyben nagyon is passzolnak a James Cameron által megálmodott világba. A cselekmények természetesen itt is több szálon futnak, s pozitívumként értékelem, hogy az ember egy-egy szálba annyira bele tud merülni, hogy mikor az hirtelen véget ér, és kezdetét veszi a korábbi folytatása, akkor csap a homlokára, hogy „jé, tényleg, még ők is itt vannak”. Ami ebben a könyvben sem tetszik, a hirtelen befejezés, ami nem is inkább befejezés, vágás. Azt érzem, mintha ez az egész egyetlen könyv lett volna, majd kvázi véletlenszerűen választották volna több részre. Igazából nagy cliffhanger nincs, nem reszkető, csupán kíváncsi kézzel veszem magam elé a folytatást.

>!
WildDuck
Mark F. Wilson: Invázió

Úgy néz ki a Beültető-csoport tagjai csöbörből vödörbe kerültek, de találtak egy tárgyat ami segítheti szabadulásukat. Egy 20. sz.-i masina a 21. sz. apokaliptikus világában is remek szolgálatot tehet és megnövelheti a túlélési esélyeiket.

>!
UfoPapa
Mark F. Wilson: Invázió

Rég olvastam. A jövőbeli gépek, leírása, a félelmek, és közdelmek viszont nagyon megmaradtak bennem. Bár mikor olvastam picit vontatottnak tartottam.


A sorozat következő kötete

Halálzóna-tetralógia sorozat · Összehasonlítás
Terminator sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. Goldenlane: Csillagok szikrái
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Raana Raas: Ellenállók
Raana Raas: Hazatérők
On Sai: Lucy
Gabriel Wolf: A napisten háborúja
Zsoldos Péter: Távoli tűz
László Endre: Jóholdat, Szíriusz kapitány!
R. J. Hendon: Korcsok
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája