Sziklatorony (Angus Dewer 2.) 3 csillagozás

Mark Evans: Sziklatorony

Könyv, amely egy játék, játék amely egy könyv!
Bámulatos szerepjáték, amiből már csak Te hiányzol! Teljesen új rendszerű, kizárólag a logikára épül. Te döntesz mindenről, itt nincs szerepe a véletlennek. Angusnak – azaz Neked – nem csak végig kell küzdeni a játékot, hanem meg kell keresni a legésszerűbb utat és meg kell fejteni a legbonyolultabb rejtélyt is a győzelem érdekében.

A homály egyre sűrűbb körülöttem, szinte vakon botorkálok a törmelékek között. Omlás állja utamat! Hátam mögött újra meghallom az ismeretlen, fenyegető neszeket. Villámként vág belém a felismerés: csak a csáklya segíthet. Határozott mozdulattal fölhajítom az omlás tetejére. Óvatosan próbálgatom a pányvát, megrántom, úgy tűnik megakadt. A lépcső szélére lépek, ahogy lenézek a feneketlen mélybe, elfog a kétség és egy pillanatra megszédülök. De nincs más megoldás. Indulnom kell. Egyetlen rugaszkodással lendülök a mélység fölé…

>!
Cherokee, Budapest, 1993
204 oldal · ISBN: 9638187026 · Fordította: Dancs Csaba
>!
Cherokee, Budapest, 1993
204 oldal · ISBN: 9638187034 · Fordította: Dancs Csaba

Kedvencelte 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

SzG>!
Mark Evans: Sziklatorony

Rendkívül erős hangulatú dark fantasy, elvont, sokszor egyenesen költői magasságokba emelkedő leírásokkal, az előző résznél egyedibb felépítéssel (például a toronyszintek leírása attól függően változik, hogy fentről vagy lentről közelítjük meg őket). A környezet ugyan hasonlóan élettelen, mint a Riveti utcáknál, tehát semmilyen NPC-vel nem találkozhatunk, csak szörnyekkel… és a játékmenet is ugyanolyan egyszerű, vagyis kizárólag felfedezésből és tárggyűjtögetésből áll, meg néha egy kis harcból… de itt még ez sem zavaró, sőt, csak még inkább ráerősít a bezártságérzésre, meg az egész környezet furcsaságára, idegenségére. Nem csoda, hogy megbukott a könyv, és így a sorozat sem folytatódott, mert ez a „lapozgatós” már valóban fényévekre van a Jackson-Livingstone művektől. (Meg egyébként a Riveti utcáktól is, amit azért az időnként viccesnek szánt stílusa meg a hétköznapibb városi környezete még viszonylag könnyeddé és fogyaszthatóvá tett.) Az egyik legkülönlegesebb és „legfelnőttebb” magyar nyelvű játékkönyv, tényleg szinte már szépirodalmi stílussal, hangulattal. Egyedül a kissé túl minimalista alaptörténet miatt nem adok rá öt csillagot.


Hasonló könyvek címkék alapján

Steve Jackson: Az elátkozott ház
Nagy Dániel: A kincses térkép
Victor Mannas: A hit nevében
Mazán Zsolt – Tihor Miklós: Kard és mágia
Steve Jackson – Ian Livingstone: Titán
Takács László – Szlobodnik Gábor: A Végzet Prófétái
Gordon Fletcher: A tök(él)etlen katona
David Glover: A kalózok barlangja
Steve Jackson: Kharé – A csapdák kikötővárosa
Brian Lee: Szellemvadászok