Nyomodban ​vagyok 96 csillagozás

Mark Edwards: Nyomodban vagyok

Daniel és Laura életük nagy kalandjának szánták az európai körutat, mielőtt családot alapítanának. Ám a tökéletes nyaralás váratlanul véget ér, amikor egy éjszaka ellopott papírjaik miatt leszállítják őket a vonatról a semmi közepén. Vasúti sínek mellett kell elgyalogolniuk a következő városba, de a civilizációhoz vezető út egy erdőn keresztül vezet, és a kísérteties gyalogtúra során valami borzalmasnak lesznek szemtanúi.
Amikor visszatérnek Londonba, mindketten megfogadják, hogy soha nem beszélnek arról, amit láttak. Próbálnak visszailleszkedni a régi életükbe, de az igazi rémálom még csak ezután kezdődik.
A Nyomodban vagyok hátborzongató történet titkokról, hazugságokról és a tetteink elkerülhetetlen következményeiről.

>!
Alexandra, Pécs, 2018
400 oldal · ISBN: 9789634472711 · Fordította: Horváth Beatrix

Kedvencelte 7

Most olvassa 2

Várólistára tette 86

Kívánságlistára tette 76

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

mate55 P>!
Mark Edwards: Nyomodban vagyok

Amikor egy (angol) fiatal pár utazása rémálommá válik, majd hazatérésük után életük darabokra szakad. Az élményekkel teli vakáció alkalmával, (Romániában) egy fiatal párral való találkozás a vonaton arra készteti Danielt és Laurát, hogy rövidre vágják álmaikat és hazameneküljenek. Az egészen hétköznapi szituációból, kibomló cselekmény nyílegyenesen és következetesen, minden elemével azon munkálkodik, hogy olvasóját a legkínzóbb lelkiállapotokba hajszolja. Harag izzik minden oldalán, mert itt nem holmi maszkos rém fenyegeti a főszereplőket, semmi természetfeletti elemmel nem találkozunk, hanem ami előttünk zajlik a végletekig csupaszítva valóságot szeretné megmutatni. Olyan krimiként képzeltem el, amelyben a bűn és a főhősök drámája a kulcsfontosság tényező, de a háttérből óhatatlanul is beszivárognak a társadalmi tényezők, amik folyamatosan átszövik nemcsak a Romániában élők mindennapjait. Talán sokak számára visszataszító lehet, hogy az író minden lehetőséget kihasznál, hogy valamilyen katarzist csiholjon ki az olvasókból, s emiatt akár hatásvadásznak is tarthatják. Én azt mondom, hogy inkább egy középszerű krimi-drámaként funkcionál, mintsem fiatalok tragédiájaként.

Kókuszka>!
Mark Edwards: Nyomodban vagyok

Daniel és Laura európai kórútja rémálommá vált. A könyv feléig egyre csak várjuk, hogy végre kiderüljön minek is voltak szemtanúi. Ráadásul, akiknek beszélnek róla szintén a „gonosz” áldozatává válnak. Rettegés, félelem, bűntudat uralja életüket. Aztán nagy nehezen megtudjuk mit láttak az elhagyatott, romániai erdő közepén megbújó házban. Innen kezdve egyre több dolog derül ki, talán túl sok is. A történet átmegy szövevényes ostobába. Amiről ír alapjában megrázó, de túlbonyolítja.

5 hozzászólás
Riszperidon P>!
Mark Edwards: Nyomodban vagyok

Végül is nem olyan rossz könyv egy 21-2 éves lány tollából, tini főszereplőkkel, akik még keresik önmagukat, bizonytalanok sok mindenben, és szépen kialakul majd a későbbi személyiségük, még nem tudják hányadán álljanak a világgal, hogy álljanak az emberekhez. Sőt, az írónő bőven fejlődhet még.

Várjámááá, hiba a mátrixban, hát ezt egy 50 éves pasi írta, a főszereplők meg már bőven nem tinik! Elvileg komoly felnőtt emberek. Úgyhogy nem, ez így nagyon nem jó. Jesszumpepi, hirtelen nem is tudom mit írjak….

Ritka az, mikor a főszereplők iránt semmit nem érzek, max idegesítenek. Itt van egyből a főszereplő úr, aki annyira kocka, hogy az már gömb, nulla önbizalom, nulla önismeret, és annyi hiszti meg nyűglődés, ami egy 16 éves lánynak még elnézhető, de egy 30 körüli férfinak, aki komoly cégek keresnek meg egy telefonos alkalmazás miatt, és elvileg érett és felelősségteljes, az nem ilyen. Nem tudtam volna megszámolni, hogy hányszor hangzott el a számból közben többek közt a töketlen kifejezés, és hányszor tudtam volna letépni a saját arcom, de egy párszor nagyon jól el tudtam rötyögni rajta, mert annyira abszurd volt némelyik rész. És ezzel pont. Ő az egyetlen, aki bármi érzelmet kiváltott belőlem, ha ezt lehet annak nevezni. Szóval vele kezdtem a felsorolást, de ezzel be is fejeztem. Némelyik szereplőnek már úgy nem emlékszem a nevére, hogy fél órája tettem le a könyvet.

Könnyebb dolgom lenne az értékeléssel, ha csak szimplán rossz lenne egyhuzamban vagy szimplán jó, de ez valahol a kettő közt volt. Egy jó ideig a 3 csillag felé hajlottam, de a végéig annyi abszurditás és ellentmondás került a történetbe, hogy 2,5 lett az a 3. Ami külön bánt kicsit, hogy ebből sokkal többet és jobbat ki lehetett volna hozni. :/ Plusz az is bánt valamennyire, hogy így lehúzom, mert az író nagyon kedves embernek tűnik a könyv végszava előtti rész miatt, de ami nem jó, az nem jó. Juj, de mennyire nem. Fogom még egy ideig a fejem fogni, ha eszembe jut ez a könyv! :D

6 hozzászólás
smetalin>!
Mark Edwards: Nyomodban vagyok

Nem-nem-nem-neeeeem. Valamiért nem tudok egy igazán jó krimit, thrillert, gyilkosos könyvet olvasni. Most tényleg ennyire sok a gagyi könyv vagy én lettem hisztis?
Egy fokkal jobb mint az előző olvasmányom, de itt sem éreztem azt a nagy- bumm de jó sztori lesz mostan ez – érzést.
Egyszerűen a szereplők nem viselkedtek logikusan, mert kérdem én: elutazol külföldre, látsz egy bűntényt ott nem jelented , az ok nem lényeg, de ha hazaérsz se jelented? Hm?? Nem megyek bele mi az, mert ez a könyv lényege, de nekem ez az egész sántít, meg az egész sztori bice-bóca. Az elbeszélés módja, a körítés, nem volt élvezhető, döcögött ha még nem jeleztem volna eléggé!:)

10 hozzászólás
cirmilla>!
Mark Edwards: Nyomodban vagyok

Ez nagyon jó volt!
Végre kitörve a női thrillerek köréből, már rém unalmas, kicsit más, kicsit sejtelmesebb, tele történésekkel és senki sem az, akinek látszik.

14 hozzászólás
Baranyi_Nagy_Betti P>!
Mark Edwards: Nyomodban vagyok

Egy kicsit vontattona indul be a történet, de aztán nagyon gyorsan haladunk előre és egyre izgalmasabb lesz. Az írónak ebben a könyvében is van misztikus szál amit aztán szépen kifejt, hogy nem az. :D
Izgalmas volt a történet viszont lassan áll össze a teljes kép, hogy mi történt és néha kicsit emiatt be is laposodott.
Az utolsó ötven oldal viszont nagyon jó.

Zanit>!
Mark Edwards: Nyomodban vagyok

Jól indult, de összességében nem az én műfajom. A feléig csak az hajtott, hogy mi történhetett a házban, de utána olyan irányt vettek az események, ami egyszerűen untatott. Az utolsó oldalakon akadt még ugyan némi meglepi, de ezzel együtt is kevésnek bizonyult.

Nono_ P>!
Mark Edwards: Nyomodban vagyok

Letehetetlen. Izgalmas. Kellően beteg. Néhol hátborzongató.
Mi kell még egy jó pszicho-thrillerhez?
Olvasd!

BoneB P>!
Mark Edwards: Nyomodban vagyok

A sok nyakatekert, ezer szálon futó történet után, szinte jólesett ez a letisztult, két szálon futó történet. Azért ezek az időbeli ugrálások,… na ezzel lehet igazán fenntartani az olvasó érdeklődését. Olyan gyorsan túl akartam esni a Londoni részeken, hogy végre meg tudjam mi történt Romániában. Nem azt mondom, hogy nagyon szövevényes volt, de engem teljesen lekötött a sztori, alig vártam már, hogy mi lesz a vége. Ráadásul gyorsan olvasható, nincs benne mellébeszélés. Mondjuk Laura azért kezdett az agyamra menni ezzel az ördög, szellem históriával, a végén pedig legszívesebben…
Azért így elég függővéges lett a sztori: spoiler

1 hozzászólás
Mónika_T P>!
Mark Edwards: Nyomodban vagyok

Hmm, ez tetszett, és ez meglep. Jobban szeretem a pörgősebb, lendületesebb történeteket, és ez nem annyira volt az, mégis tetszett.
A központi kérdés: mi történt Romániában 3 hónappal korábban? Ezt többszöri nekifutásra tudjuk csak meg, mindig egy kicsivel több dolog derül ki (ezért tűnik lassúnak, de nem unalmasnak, inkább idegesítőnek).
Közben egyre több furcsaság történik a főszereplőink körül, és minden jel arra mutat, hogy ezeknek közük van a romániai utazáshoz.
És amikor már végre tudjuk (?) mi történt, begyorsulnak az események. Majhogynem már kicsit túl is lett bonyolítva az egész. De a vége nagyon jó lett! spoiler


Népszerű idézetek

mate55 P>!

A Budapestről Segesvárra induló éjszakai járat késve indult.

(első mondat)

Mónika_T P>!

Akár engem tartott felelősnek, akár nem, megbántam a döntésemet. Ha vissza tudnám fordítani az időt… A valósághoz azonban nem adnak TÖRLÉS gombot.

Mónika_T P>!

Erin kezét a hasára tette, mintha így védené a magzatot a veszekedő felnőttektől. Legszívesebben azt mondtam volna a babának, hogy maradjon ott, ahol biztonságban van és megvédik. Idekinn nagyon szar, gondoltam, nagyon szar, és szörnyek léteznek. Ne higgy azoknak, akik mást mondanak.

Mónika_T P>!

Részeg volt és érzelgős. Én is. Szex az exszel. Tipikus helyzet.

Mónika_T P>!

Felkaptam a telefont és Laurát tárcsáztam, de két kicsengés után le is tettem, eszembe jutott, hogy késő este van, és a kórházban fekszik. Ő kísérteteket lát, én pedig nem létező fényképeket vizionálok. Minket egymásnak teremtettek.

Mónika_T P>!

Ahogy lenéztem rá, elöntött a gyűlölet, de örültem, hogy életben maradt. Annyi halál és vér volt már ebben a történetben.


Hasonló könyvek címkék alapján

John Marrs: The One – A tökéletes pár
S. J. Watson: Amnézia
Daniel Cole: Rongybaba
S. J. Watson: Mielőtt elalszom
Fiona Barton: A gyermek
Paula Hawkins: A lány a vonaton
S. J. Watson: A másik én
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Thomas Harris: Hannibal
Allen Eskens: Temetni jöttünk…