A ​Vörös Özvegy 37 csillagozás

Mark Edwards: A Vörös Özvegy

Egy eltűnt gyerek. Egy elkeseredett anya. És egy ház telis-tele titkokkal.
Julia két évvel ezelőtt egy tragikus baleset következtében elvesztette a családját. A férje megfulladt, miközben próbálta kimenteni a lányukat, Lilyt a házukhoz közeli folyóból. A kislány testét nem találták meg, és Julia azóta megrögzötten hisz abban, hogy Lily valahol életben van.
A magányos és összetört Julia menedékházat nyit otthonában írók számára. Lucas, a horrorszerző egyike az első vendégeknek. Megszállottan próbálja kideríteni, mi történt Lilyvel. Érkezése után pár nappal a ház nyugalmát hátborzongató események kezdik megzavarni.
A nyomok Lucast és Juliát az erdőbe vezetik, ahol sötét titokra bukkannak – egy titokra, melynek a védelméért valaki bármire képes…
Mi történt valójában azon a napon a folyónál? Miért nem került elő a test? És ki vagy mi kísérti a házat?

Eredeti cím: The Retreat

>!
Alexandra, Pécs, 2019
398 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634474647 · Fordította: Seres Noémi
>!
Alexandra, Pécs, 2019
384 oldal · ISBN: 9789634476382 · Fordította: Seres Noémi

Kedvencelte 2

Most olvassa 6

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 60

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
mate55
Mark Edwards: A Vörös Özvegy

Egy eltűnt kislány (Lily), egy vízbe fúlt apa, egy kétségbeesett anya (Julia, aki soha nem fogadta el a lánya halálát), és egy titkokkal teli vidéki ház. Mi történt valójában azon a napon a folyó mellett? Miért gyilkolták meg azokat, akik Lily eltűnését vizsgálták? Egy különösen babonás Észak-walesi kis falu (Beddmarr), ahol a „Vörös özvegy” a részletekben lakozik. Ahol a babonák és irracionális hiedelmek hatalmas ereje nemzedékről nemzedékre szál. Ahol az írói (Lucas egy horror-regényíró, a barátnője véletlen halála óta írása terápiás jellegű, visszatér szülőfalujába), visszavonulás békéjét félelmetes, paranormális események sorozata töri össze. Ahol minden a titkokban, a gyanakvásban, a megfoghatatlanban van. A történet meglehetősen bonyolult, sok minden történik az évtizedek során, ami a jelen eseményeihez vezet. Szépsége abban rejlik, hogy apránként csábít el, miközben a mese megszokott folyamához ragaszkodik, ami egyfajta menekülést is jelent a valóság szorításából. Visszatér a „boszorkány”, vagy sötétebb válasz van a kérdésekre? Szerettem, ahogy lassan egész történet kibontakozik, felfedve a valódi igazságot. Mert az író főként a sejtetés eszközeivel él, amellyel olyan hatást ér el, mintha lassan, de biztosan bekúszna az egész a bőrünk alá. A felfedezéshez vezető út ugyanolyan élvezetes volt, mint maga a felfedés.

>!
Márk_2011 P
Mark Edwards: A Vörös Özvegy

Annyira eseménydús történet, hogy képtelenség a tartalomról bármit is írni! Legyen elég a fülszöveg, és csak olvassátok! Ilyennek kell lennie egy igazi, hátborzongató történetnek! Max csillag, és a mércém ezáltal magasra került! Köszönöm az ajánlást @mozso87!

23 hozzászólás
>!
Anarchia_Könyvblog
Mark Edwards: A Vörös Özvegy

Üdítő élmény volt egy olyan könyvet olvasni, ahol a nyomozás részét nem egy rendőr, vagy nyomozó által követhetjük végig, hanem egy író által. Ez nálam alapban már egy plusz pont volt, mivel a szokásos sablont tökéletesen elkerülte Mark Edwards. Értem ezalatt, hogy nem egy alkoholista, gyógyult alkoholista, pszichésen kiégett személy a központi szereplő, hanem egy olyan alany, aki bárki lehet – akár a közvetlen környezetünkből is. Ez vérpezsdítő volt a maga nemében, ugyanis a szálakat itt is össze kell kötni, fel kell göngyölíteni az ügyet, de ezt egy átlagos ember logikája viszi véghez. Na, így lehet kivédeni a folytonos kliséket egy jó thrillerben. És akkor még nem említettem, azt, hogy az olvasó félelem küszöbét erősen megbirizgálja több olyan cselekmény, aminél erősen gondolkodóba estem, hogy talán ezt nem késő éjjel kellene olvasnom.
(Zsófi)
Folytatás:
https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2020/06/26/mark_edwar…

2 hozzászólás
>!
gizad
Mark Edwards: A Vörös Özvegy

Ahogy az olvasási időm is mutatja, ez egy jó kis thriller volt! Végre egy olyan pszichológiai thriller, ahol nem volt nyafogás! Nem voltak üresjáratok, és a parafaktor is megvolt pár helyen. Nem volt olyan durva, hogy emiatt ne tudjak aludni, de párszor bizony borsózott a hátam és jobb, hogy nappal olvastam. A hangulatot jól eltalálta a szerző. A vége kerek, lezárt, mindenre választ kaptam. A csavar is megvolt, bár sejteni lehetett hogy ez lesz a megoldás. Összességében a célját elérte, faltam a sorokat.

>!
A_Shara
Mark Edwards: A Vörös Özvegy

Jó kis thriller volt, egy kis misztikus szállal. Sejtettem hogy spoiler de hogy spoiler na ez megdöbbentett.
Jól szórakoztam, és ez a lényeg ;)

>!
Marta_Kotai_Szabone
Mark Edwards: A Vörös Özvegy

Félve rendeltem meg a könyvet,de pozitívan csalódtam. Jó könyv volt, bár a vége össze lett dobva. Ettől függetlenül jobb könyv,mint amit mostanában adnak ki.

>!
Judee
Mark Edwards: A Vörös Özvegy

Nem szeretem az ilyen jellegű könyveket, többször le akartam tenni, de annyira magával vitt a sztori, hogy képtelen voltam…
A paranormális vonal mellett ott az emberi gonoszság, a babonaság…
Számomra hátborzongató volt, és bár összességében tetszett, továbbra is kerülöm majd az ilyen könyveket

>!
Mr_Szörnyi_Börnyi
Mark Edwards: A Vörös Özvegy

Ez valami bitang jó volt. A cím és a fülszöveg nem adta volna kezembe a könyvet, viszont a magas pontszám és a túlontúl misztikus vonalat cáfoló műfaji besorolás végül megvetette velem a regényt. És már rendelem is a következőt az írótól. Olvasás közben többször is megijedtem, hogy valami paranormális feloldása lesz a történetnek, szellem járta házzal és ősi boszorkánnyal, de a szerző a végén is lenyűgözött. Az egész történet során a szereplők logikusan viselkednek és érthető motivációktól vezérelve cselekednek és ez a mai thriller/krimi választékból már magasan kiemeli a regényt. A végső csavarért pedig külön imádtam Mark Edwardsot, aki mellesleg a könyvhöz mellékelt fotón igazi pszichopataként tűnik fel, de ez nem vesz el, hanem inkább hozzáad az élményhez. Azért remélem, hogy a kis hősnő fejében a pillangók végleg elcsendesedtek.


Népszerű idézetek

>!
mate55

Ködös és szeles volt az idő a folyó mellett.

(első mondat)

>!
Rose_M

Ha olyan házban voltam, ahol nem voltak könyvek, kellemetlenül éreztem magam. Próbáltam kitalálni azt, hogy mi lehet a baj az ott élőkkel.

177. oldal

>!
Mr_Szörnyi_Börnyi

Több ezer kötet van még odalent is. Az ember azt gondolná, hogy már émelyítő lehet a sok könyv társasága, miután az egész napját velük töltötte, de szerintem függő volt. Anyám mindig panaszkodott neki: Egy száznyolcvan centi magas kupac van az ágyunk mellett, amiből még egyet sem olvastál. Miért kell új könyveket vennünk?

272. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Thomas Harris: Hannibal
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Ania Ahlborn: Vértestvérek
Ania Ahlborn: És bebújt az ördög
Alma Katsu: Éhség
Jeff VanderMeer: Fantomfény
Gabriel Wolf: Pszichokalipszis
Jack Ketchum: A szomszéd lány
Dot Hutchison: Pillangók kertje