Twilight ​– Alkonyat 105 csillagozás

Kulisszatitkok – Illusztrált nagykalauz a filmhez
Mark Cotta Vaz: Twilight – Alkonyat

Stephenie ​Meyer regénye több mint 30 hétig vezette a New York Times bestseller-listáját. Emellett elmondható, hogy mára világszerte igazi kulturális jelenséggé vált. 2008-ban a Twilight saga első részéből nagysikerű filmet forgattak. Az alapos, gazdagon illusztrált kötet segítségével megtudhatod, hogyan született film az Alkonyatból, ebből az olvasók millióit magával ragadó történetből. Az igényes kiállítású krónikáskönyv bemutatja, miként varázsolta mozivászonra Catherine Hardwicke díjnyertes rendezőnő és csapata Meyer lélegzetelállító világát. Az ismert szerző, Mark Cotta Vaz eddig be nem mutatott fényképek, exkluzív interjúk és személyes beszámolók segítségével kalauzol minket a színfalak mögé. Megismerkedhetünk a rendező, a producerek és a díszlettervezők munkájával, így szinte magunk is részesévé válunk az alkotás folyamatának. A könyvből sok egyéb kulisszatitok és anekdota mellett az is kiderül, hogyan született meg a Cullen család címere, miként forgatták a film legdrámaibb… (tovább)

Könyvmolyképző, Szeged, 2009
142 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632451282 · Fordította: Marczali Ferenc

Light_House>!
Mark Cotta Vaz: Twilight – Alkonyat

Mark Cotta Vaz: Twilight – Alkonyat Kulisszatitkok – Illusztrált nagykalauz a filmhez

Sok mindent olvastam már A rendező notesze könyvben, de azért még így is volt egy-két újdonság számomra. A rengeteg fotó nagyon feldobja a könyvet. Nekem tetszik.

Nem ajánlom azoknak, akik úgy gondolják, hogy Robert Pattinson tényleg képes fáról-fára repülni, meg csillog a bőre, mert nekik illúzióromboló lehet a könyv :))

Papp_Fanna8>!
Mark Cotta Vaz: Twilight – Alkonyat

Rengeteg információ található meg ebben a kalauzban, melyek nagy része igazán érdekes és kiváló betekintő a színfalak mögé. A rendezés technikai része számomra több helyen kissé unalmas volt, mert nem vagyok jártas a szakmában, azonban a többi tény és kulisszatitok rávettek arra, hogy ha legközelebb a filmet nézem, másként tekintsek egy-egy jelenetre. Lássak a történések mögé és más szemmel vizsgáljak meg egy-egy jelenetet. Sok elhíresült jelenet titkáról rántották le a leplet, csak az a baj, hogy ezek után már annyira sem tudok a csillámló bőrre komolyan tekinteni, mint eddig.

Lorus>!
Mark Cotta Vaz: Twilight – Alkonyat

… akadt benne hiba. A képek jobban tetszettek, mint az írás :)

oscuridad>!
Mark Cotta Vaz: Twilight – Alkonyat

Nem rossz, de inkább a képek fogtak meg.
Érdekes lehet azoknak akik kíváncsiak a filmes titkokra. (Nyilván erről szól. :D) Engem annyira nem fogott meg, egyszer olvasható.
Mivel az Alkonyat filmeket szeretem, meg a könyveket is, így ezt sem mondanám rossznak. :)

thia>!
Mark Cotta Vaz: Twilight – Alkonyat

nagyon jó volt. Sok érdekes dolgot leírtak benne a forgatásról. Az olvasó meg tudhatja, hogy milyen praktikákat vetettek be egyes jeleneteknél.

Zöldike1202>!
Mark Cotta Vaz: Twilight – Alkonyat

Csodás érzés volt átélni a forgatás pillanatait, tyű apám, Mark Cotta Vaz aztán érti a dolgát. Olyan érzés volt, mintha én is ott lettem volna a kulisszák mögött. Hihetetlen, milyen sokrétű egy számunkra egyszerűnek tűnő mozifilm. Hihetetlen, mennyi munka, előkészület van mögötte. Nagyon jó volt olvasni. Álmomban sem mertem volna gondolni, hogy ennyi rengeteg munka van egy film mögött. Nagyon jó volt.

picurka13>!
Mark Cotta Vaz: Twilight – Alkonyat

Ahhoz képest, hogy elég gyorsan olvasok, jól eltotojáztam ezen a könyvön. De minden szavát, mondatát, képét ki akartam élvezni, és csak olyankor olvastam, mikor egyedül voltam, nyugodt környezetben. Elég olcsón jutottam a könyvhöz, mert ugye nekem ezt muszáj megvennem, de minden forintját megérte! :)
Nagyon sokmindenről olvashatunk a könyvben. Mint ahogy a cím is mondja, rengetek kulisszatitokról. Minden egyes titok nagyon tetszett, egytől – egyig. Edward fényes, csillogó bőrétől kezdve egészen addig, hogy eredetileg kié a Cullen villa stb. Alkonyat rajongóknak KÖTELEZŐ!

Beriniki>!

Szép képek :)

Dijjus>!
Mark Cotta Vaz: Twilight – Alkonyat

Nagyon jó könyv, csupa pozitívum volt számomra… mondjuk akárcsak a filmmel, meg a többi kötettel kapcsolatban ez is remek volt :)

Mark Cotta Vaz: Twilight – Alkonyat

Érdekes dolgokat tudtam meg az előkészületekről.
Pl. Ki gondolta volna, hogy egy asztal Bella szobájában ennyire „beszédes”. Érted, nekem csak egy asztal… *vállat von* Nem kezdem elemezgetni, hogy mit „üzen”. Ilyenekre tökéletes volt :) Megtették helyettem :D

Sunshine>!

Robert válasza arra a kérdésre, hogy hogyan állt a filmben látható csókolózós jelenetekhez: Főleg szemből…

Sunshine>!

Lehet, hogy csak azért szúrsz ki valamit, mert pont a megfelelő pillanatban jársz arra. Például pont megy le a nap, és a fény egészen különleges módon világítja meg a helyszínt.

PUjszászi>!

A filmet belengő sajátos hangulat a szerelmi történet és a kalandelemek egymásnak feszüléséből fakad.

Liliane P>!

Ha valódi, amit az ember lát, valódinak is fogja érezni.