27. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján

Winter ​(angol) (The Lunar Chronicles 4.) 146 csillagozás

Marissa Meyer: Winter (angol) Marissa Meyer: Winter (angol) Marissa Meyer: Winter (angol) Marissa Meyer: Winter (angol) Marissa Meyer: Winter (angol)

Prepare ​to see the New York Times­-bestselling series like you’ve never seen it before, now with new cover art!

The final book in the #1 New York Times- and USA Today-Bestselling Lunar Chronicles series by Marissa Meyer! As the story draws to a close, our team of fairytale heroines must join forces with wicked Levana's own stepdaughter to stop the evil space queen once and for all―or lose everything.

„An interesting mash up of fairy tales and science fiction . . . a cross between Cinderella, Terminator, and Star Wars.” ―Entertainment Weekly on the Lunar Chronicles

„Prince Charming among the cyborgs.” ―The Wall Street Journal on the Lunar Chronicles

Princess Winter is admired by the Lunar people for her grace and kindness, and despite the scars that mar her face, her beauty is said to be even more breathtaking than that of her stepmother, Queen Levana.

Winter despises her stepmother, and knows Levana won't approve of her feelings for her… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

>!
Square Fish, 2020
832 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781250768926
>!
Square Fish, 2018
832 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781250007230
>!
Bolinda, Melbourne, 2017
ASIN: B0716M8B3W · Felolvasta: Rebecca Soler

4 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Holdbéli Krónikák

283 tag · 118 karc · Utolsó karc: 2021. június 15., 09:10 · Bővebben


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Linh Cinder · Kai · Carswell Thorne · Iko · Scarlet Benoit · Ze'ev Kesley (Farkas) · Crescent Darnel (Cress) · Jacin Clay · Winter Blackburn-Hayle · Torin · Levana Blackburn · Linh Pearl


Kedvencelte 39

Most olvassa 10

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 46

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Marissa Meyer: Winter (angol)

This is not the fairy tale you remember. But it's one you won't forget.

A Lunar Chronicles sorozat az egyik legjobb tündérmese retelling, amit az utóbbi időben volt szerencsém olvasni.
Marissa Meyer fantasztikus világot alkotott, amelynek öröm volt a részese lenni és végigkövetni a szereplők utazását.
A Winter méltó lezárása a sorozatnak, tele akciódús jelenetekkel, új szerethető karakterekkel és tökéletes happy endinggel.
Már a könyv felénél tudtam, hogy ez lesz a kedvenc részem a sorozatból, nem csak a történet, a szereplők és a világfelépítés miatt, de a tündérmeséből átvett fontosabb mozzanatok miatt is. spoiler… számomra ezek a részek nagyon különlegessé tették a könyvet.
A sorozat legnagyobb erőssége számomra a szereplők közti dinamikában rejlik; egyszerűen imádom a Cinder és Thorne közti csipkelődéseket, a Winter és Scarlet közti testvéri szeretetet, a Jacin és Winter közti féltő gondoskodást.
A kedvenc szereplőm változatlanul Cinder, aki óriási karakterfejlődésen ment keresztül a négy rész alatt. New Beijing legjobb mechanikusából igazi vezetővé válik.
Nagyon örülök, hogy elolvastam a sorozatot, és biztos vagyok benne, hogy egyszer a kiegészítő köteteket is el fogom olvasni.

_Eriii>!
Marissa Meyer: Winter (angol)

Azt kell, hogy mondjam, hogy az utolsó rész lett a kedvencem mindközül. A legkedvencebb karekterem Iko volt. Rengeteget nevettem rajta, igazi felüdülés volt a sok izgalom, akció közepette olvasni róla. A másik kedvencem vagy kedvenceim Cinder és Kai meg Scarlett és Farkas. Ők négyen nagyon közel kerültek hozzám. Cress és Kapitánnyal sem volt különös gondom, sőt a kapitányon is rengeteget lehet nevetni, de valahogy ők mégsem kerültek oly közel hozzám mint Cinderék. Wintert is bírtam meg a Vadászt is. Iszonyat jó mesefeldolgozás ez az egész trilógia. Nem erőltetettek azok a részek amik a valódi mesébe oly kitűnnek. Ebbe a feldolgozásban az írónő nagyon fantáziadúsan oldotta meg azokat a részeket. Nagyon ajánlom…

1 hozzászólás
Ittimi78>!
Marissa Meyer: Winter (angol)

Ah, kár, hogy vége. Ennek a sorozatnak minden része egyre csak jobb. Egyszerűen imádom, annyira pörög és olyan jól ki van találva. Minden karaktert másért szeretek és izgulok értük. Tökéletesen elmerültem, kikapcsoltam, és alig vártam mindig, hogy folytathassam. :) Kedvenc lett!

zsebibaba007>!
Marissa Meyer: Winter (angol)

Annyira, de annyira imádom ezt a sorozatot, hogy az leírhatatlan! :D
Szerintem a Winter is hozta az eddig megszokott színvonalat, ráadásul végig az idegeimen táncolt az írónő, és pörgős volt a könyv. Thorne nagyon-nagyon fog hiányozni, spin-off könyvet neki! Thorne's adventures or something like that. Persze a többi párost is hiányolom majd, de Thorne az abszolút favorit :D <3

6 hozzászólás
perpetua P>!
Marissa Meyer: Winter (angol)

Elérkezett ennek a remek sorozatnak is a lezárása. Nagyon izgultam, hogyan tudják szereplőink megdönteni Levana uralkodását, sőt, hogy egyáltalán képesek lesznek-e erre. Annyit most is sérelmezek, hogy az új párosból kicsit kevesebbet kaptam, de az előző kötetben hiányolt több Cress-Throne jelenetet most megkaptam. Na jó, nem sokkal többet kaptam, de most elégedett vagyok az események alakulásával. :D
Nagyon hosszú a kötet, de visszagondolva nem azt érzem, hogy felesleges történésekkel nyomták tele. Az egész sorozatot nézve Scarlet és Farkas maradt a kedvenc párosom, de a többiek is nagyon aranyosak voltak, és le a kalappal bátorságuk előtt.
Bizakodom, hogy most az új lendület megmaradjon és magyarul is eljussunk eddig a részig, mert megérdemli a helyet a hazai könyvespolcokon is. :)

rafaelo0824>!
Marissa Meyer: Winter (angol)

Hihetetlenül jó sorozat volt ez! Bánom, hogy sokáig halogattam az olvasását, mert egyszerűen tökéletes volt. Az írónő remekül felépítette a karaktereket, az események láncolatát, és persze minden egyes romantikus szálat is imádtam. Winter kicsit több részt is kaphatott volna, de végül is a többiek már annyira a szívemhez nőttek, hogy nem bántam. Mindenkit szerettem, imádtam a mesékből átvett, mégis eredeti elemeket, és alig bírtam letenni, mert ez a kötet végig izgalmas és fordulatos volt. Nagyon, nagyon remélem, hogy kiadják magyarul is a végét, az elsők között leszek, akik megvásárolják.

Zsuzana>!
Marissa Meyer: Winter (angol)

Nekem ez a sorozat hatalmas kedvenc lett. Kezdetben nagyon furcsa volt a kiborg világ és egyéb furcsaságok, de oldalról oldalra és könyvről könyvre egyre jobban imádtam Cindert, Ikot és a többieket. Thorne is hatalmas figura ő sokszor megmosolyogtatott. A holdon töltött napokra már nagyon kíváncsi voltam, hogyan lesz leírva a kinézete a táj és minden egyéb. Nagyon jó fantáziával van megáldva az írónő. Remélem sok más könyve is lesz ezek után. és ki is adják magyarul Még mindig nem értem miért nem lett folytatva. De ez az év számomra úgy tűnik, hogy a megbukott sorozatok olvasásának éve lesz.

hkriszti>!
Marissa Meyer: Winter (angol)

Sok írónak egy második részt is nehéz jól összehozni, Marissa Meyer pedig írt egy olyan sorozatot, ami minden egyes következő résszel csak jobb lett, ráadásul úgy, hogy volt négy fix alapsztori, amit egymásba kellett szőnie, és egy egész más világba beágyaznia! Én esküszöm, el nem tudom képzelni, ezt hogy tudta így megoldani, ennek a nőnek valami csodálatos fantáziája van, engem konkrétan elkápráztatott!
Gondolom ebből kiderül, hogy a befejező rész ismét túlszárnyalta az elképzeléseimet, pedig nem volt egy vékonyka kötet, mégis az első betűtől az utolsóig masszívan fenntartotta a figyelmemet, fordulatos, izgalmas, tökéletes volt! A szereplők is mind olyan komplexek, aprólékosan kidolgozottak voltak, hogy csakis imádni lehet őket, egytől egyig a szívembe zártam őket, oké nyilván Levanát utáltam, de az ő karaktere is zseniális és ez maximálisan egy olyan történet, amit egész biztos, hogy sosem fogok elfelejteni! Hatalmas élmény volt olvasni, és még jó sokszor le fogom venni a polcról!!! ♥
Totális kedvencet avattam, és van egy új favorit írónőm!! *.*

heysunny>!
Marissa Meyer: Winter (angol)

Miért kell mindig igy elnyújtani a könyveket? Ez is bőven lehetett volna legalább 200-300 oldallal kevesebb, de megkockáztatom, hogy akár a felével is. Sajnos a Scarlet után az utolsó két részt nem sikerült teljes mértékben kiélveznem, de ettől függetlenül is melegen gondolok rá erre a sorozatra, mert a karaktereket és a világot is nagyon megszerettem és a disztópia oldala visszahozta egy kicsit a 2011-12-es éveket, amikor még nagyon bele tudtam buzulni egy könyvbe, könyvsorozatba, és olvasás után is AMV-ket nézegettem meg fanartokat, fanficeket irtam, ésatöbbi, tudjátok… :D

Nagyon szerettem Winter karakterét és kicsit sajnálom, hogy nem kapott több fókuszt, annak ellenére sem, hogy ez az „ő kötete”. Imádtam a kapcsolatukat is Jacinnel, nagyon édesek voltak együtt, de igazából Cinder és Kai párosán kivül mindegyiket nagyon kedvelem, csak őket utálom nagyon. :P Lehetett volna több Scarlet x Wolf és Cress x Thorne-ból is, de hát nem igazán jött össze. Imádtam a dinamikát a 4 főszereplőnk között, nagyon szeretem a barátságukat, csak kár, hogy szinte sose voltak mind együtt.

Nem tetszett, hogy kb. mindenki el lett rabolva vagy fogva a könyv során, de valahogy mégis sikerült azért megmenekülniük, ugye, tökre feleslegesnek éreztem a könyv cselekményének legalább a harmadát, de inkább felét. Már az előző kötetből is lehetett érezni, hogy itt valamiféle lázadás alakul majd ki, de annyira sután és hiteltelenül lett megirva az egész, hogy végig azt éreztem, az irónő az Éhezők Viadala lázadását próbálja meg lekoppintani, de mig ott nagyon működött és hiteles volt, itt végtelenül gyengécskének hatott. A végére pedig abszolút elfogyott a steam az egész könyvből, az utolsó ~150 oldalt már kicsit skimmeltem sok helyütt, annyi selejt volt a betűk között.

Most nagyon lehúztam a könyvet, de azért tényleg elmondanám, hogy összességében pozitiv élmény volt nekem ez a sorozat, és továbbra is zseniálisnak tartom az újragondolásukat a tündérmeséknek, csak azt sajnálom, hogy Meyerrel elszaladt egy kicsit a ló és túl sokat akart a szarka.

Lorelei>!
Marissa Meyer: Winter (angol)

„Cinder és társai már évek óta boldogítják könyvmoly énemet. Részről-részre haladva, egyre jobban megszerettem és szívembe zártam a karaktereket és kicsit mindig vonakodva akartam befejezni a sorozatot. Egyszerűen nem akartam, hogy vége legyen, de úgy éreztem ideje a 823 oldalas gyönyörnek nekiállni, bízva abban, hogy a több száz lap talán megnyugvást hoz fangörcsölő lelkemnek. Azt kell, hogy mondjam, telhetetlen énemnek ez sem volt elég.”

„A történetről nagyon nehéz spoiler nélkül bármit is írni, de az biztos, hogy néhányszor sikerült meglepnie. Máskor biztos voltam abban, hogy valami félre fog menni, hiszen gyanúsan sok volt még hátra a könyvből. Imádtam, hogy a szereplők többféle párosításban és felállásban küzdöttek meg a helyzetekkel, összevissza ugráltunk a helyszíneken, de közben mégis minden logikusnak és jól kigondoltnak tűnt. Senki nem kezdett el irreálisan viselkedni, nagyon jól fel lett építve a feszültség, ami kellett is, hiszen nem lehet két óra alatt forradalmat szervezni. Bár több szálon futnak az események, gyönyörűen összeérnek az események. Mindeközben persze jut hely Hófehérke történetének újrameséléséhez is. Tökéletesebb lett egy puzzle-nél is. Ehhez társul még a Meyer-féle humor, a rengeteg édes pillanat és fantasztikusan felépített világ meglepetései. ”

Teljes bejegyzés: https://maybeitisaboutthestory.blogspot.com/2018/08/mar…


Népszerű idézetek

WildWorld>!

I need you to know I never meant it. I said it because I thought that’s what you’re supposed to say, but it didn’t mean anything. And it’s different with you. This is the first time I’ve been scared. Scared you’ll change your mind. Scared I’ll screw it up. Aces, Cress, I’m terrified of you.

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Crescent Darnel (Cress)
6 hozzászólás
WildWorld>!

“Do you know what you’re going to say to Levana?”
Kai crouched beside her, elbows braced against his knees. “I’m going to tell her I’ve fallen for one of my captors and the wedding is off.”
Cinder’s arm froze.
He smirked. “At least, that’s what I wish I could tell her.”

Kapcsolódó szócikkek: Kai · Linh Cinder
bubblejoo>!

„How's the hand?”
„Almost fully functional.”
„Of course it's almost fully functional,” said Iko. „Cress and I are geniuses.” She flashed Cress a thumbs-up.
„I helped,” said Thorne.
„He held the lamp,” Iko clarified.
„Jacin did nothing,” said Thorne, pointing.
„Jacin checked your pulse and breathing and made sure you weren't dead,” said Iko.
Thorne snorted. „I could have done that.”

WildWorld>!

“Yes Kinney?" said Cinder.
„The captain and his crew are requesting an audience.”
„Ha!” Thorne's voice carried from the corridor. „I told you I could get him to call me the captain.”
Cinder rolled her eyes. "Let them in.”

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
Nymeria96>!

“Love is a conquest. Love is a war.”

744. oldal, 89. fejezet (Puffin, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Levana Blackburn
WildWorld>!

“Did you see any rice in there? Maybe we could fill Cinder's head with it."

Everyone stared at him.

„You know, to…absorb the moisture, or something. Isn't that a thing?”

"We're not putting rice in my head.”

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
WildWorld>!

“I passed out from stress? That’s it?”
“I believe the princess term is fainted,”

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
WildWorld>!

“Excellent,” said Cinder, standing up and brushing off her hands.“I was beginning to worry we wouldn’t have a pilot for when it’s time to take Kai back to Earth.Now I just have to worry about not having a competent one.”

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
WildWorld>!

“When she catches you," the guard snarled, „my queen will eat your heart with salt and pepper.” "Well," said Cinder, unconcerned, „my heart is half synthetic, so it'll probably give her indigestion.”

Kapcsolódó szócikkek: Linh Cinder

A sorozat következő kötete

Marissa Meyer: Stars Above A Lunar Chronicles Collection

The Lunar Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Maggie Stiefvater: Sinner
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Kat Cho: Wicked Fox
Anna Banks: Of Poseidon
Julie Kagawa: The Eternity Cure
Susan Ee: World After
Kresley Cole: The Dark Calling
Beth Revis: Across the Universe
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely
Mary E. Pearson: The Kiss of Deception