40. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján

Winter ​(angol) (The Lunar Chronicles 4.) 153 csillagozás

Marissa Meyer: Winter (angol) Marissa Meyer: Winter (angol) Marissa Meyer: Winter (angol) Marissa Meyer: Winter (angol) Marissa Meyer: Winter (angol)

Prepare ​to see the New York Times­-bestselling series like you’ve never seen it before, now with new cover art!

The final book in the #1 New York Times- and USA Today-Bestselling Lunar Chronicles series by Marissa Meyer! As the story draws to a close, our team of fairytale heroines must join forces with wicked Levana's own stepdaughter to stop the evil space queen once and for all―or lose everything.

„An interesting mash up of fairy tales and science fiction . . . a cross between Cinderella, Terminator, and Star Wars.” ―Entertainment Weekly on the Lunar Chronicles

„Prince Charming among the cyborgs.” ―The Wall Street Journal on the Lunar Chronicles

Princess Winter is admired by the Lunar people for her grace and kindness, and despite the scars that mar her face, her beauty is said to be even more breathtaking than that of her stepmother, Queen Levana.

Winter despises her stepmother, and knows Levana won't approve of her feelings for her… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

>!
Square Fish, 2020
832 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781250768926
>!
Square Fish, 2018
832 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781250007230
>!
Bolinda, Melbourne, 2017
ASIN: B0716M8B3W · Felolvasta: Rebecca Soler

4 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Holdbéli Krónikák

284 tag · 121 karc · Utolsó karc: 2022. május 6., 13:27 · Bővebben


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Linh Cinder · Kai · Carswell Thorne · Iko · Scarlet Benoit · Ze'ev Kesley (Farkas) · Crescent Darnel (Cress) · Jacin Clay · Winter Blackburn-Hayle · Torin · Levana Blackburn · Linh Pearl


Kedvencelte 36

Most olvassa 6

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Marissa Meyer: Winter (angol)

This is not the fairy tale you remember. But it's one you won't forget.

A Lunar Chronicles sorozat az egyik legjobb tündérmese retelling, amit az utóbbi időben volt szerencsém olvasni.
Marissa Meyer fantasztikus világot alkotott, amelynek öröm volt a részese lenni és végigkövetni a szereplők utazását.
A Winter méltó lezárása a sorozatnak, tele akciódús jelenetekkel, új szerethető karakterekkel és tökéletes happy endinggel.
Már a könyv felénél tudtam, hogy ez lesz a kedvenc részem a sorozatból, nem csak a történet, a szereplők és a világfelépítés miatt, de a tündérmeséből átvett fontosabb mozzanatok miatt is. spoiler… számomra ezek a részek nagyon különlegessé tették a könyvet.
A sorozat legnagyobb erőssége számomra a szereplők közti dinamikában rejlik; egyszerűen imádom a Cinder és Thorne közti csipkelődéseket, a Winter és Scarlet közti testvéri szeretetet, a Jacin és Winter közti féltő gondoskodást.
A kedvenc szereplőm változatlanul Cinder, aki óriási karakterfejlődésen ment keresztül a négy rész alatt. New Beijing legjobb mechanikusából igazi vezetővé válik.
Nagyon örülök, hogy elolvastam a sorozatot, és biztos vagyok benne, hogy egyszer a kiegészítő köteteket is el fogom olvasni.

_Eriii>!
Marissa Meyer: Winter (angol)

Azt kell, hogy mondjam, hogy az utolsó rész lett a kedvencem mindközül. A legkedvencebb karekterem Iko volt. Rengeteget nevettem rajta, igazi felüdülés volt a sok izgalom, akció közepette olvasni róla. A másik kedvencem vagy kedvenceim Cinder és Kai meg Scarlett és Farkas. Ők négyen nagyon közel kerültek hozzám. Cress és Kapitánnyal sem volt különös gondom, sőt a kapitányon is rengeteget lehet nevetni, de valahogy ők mégsem kerültek oly közel hozzám mint Cinderék. Wintert is bírtam meg a Vadászt is. Iszonyat jó mesefeldolgozás ez az egész trilógia. Nem erőltetettek azok a részek amik a valódi mesébe oly kitűnnek. Ebbe a feldolgozásban az írónő nagyon fantáziadúsan oldotta meg azokat a részeket. Nagyon ajánlom…

1 hozzászólás
Ittimi78>!
Marissa Meyer: Winter (angol)

Ah, kár, hogy vége. Ennek a sorozatnak minden része egyre csak jobb. Egyszerűen imádom, annyira pörög és olyan jól ki van találva. Minden karaktert másért szeretek és izgulok értük. Tökéletesen elmerültem, kikapcsoltam, és alig vártam mindig, hogy folytathassam. :) Kedvenc lett!

zsebibaba007>!
Marissa Meyer: Winter (angol)

Annyira, de annyira imádom ezt a sorozatot, hogy az leírhatatlan! :D
Szerintem a Winter is hozta az eddig megszokott színvonalat, ráadásul végig az idegeimen táncolt az írónő, és pörgős volt a könyv. Thorne nagyon-nagyon fog hiányozni, spin-off könyvet neki! Thorne's adventures or something like that. Persze a többi párost is hiányolom majd, de Thorne az abszolút favorit :D <3

6 hozzászólás
perpetua P>!
Marissa Meyer: Winter (angol)

Elérkezett ennek a remek sorozatnak is a lezárása. Nagyon izgultam, hogyan tudják szereplőink megdönteni Levana uralkodását, sőt, hogy egyáltalán képesek lesznek-e erre. Annyit most is sérelmezek, hogy az új párosból kicsit kevesebbet kaptam, de az előző kötetben hiányolt több Cress-Throne jelenetet most megkaptam. Na jó, nem sokkal többet kaptam, de most elégedett vagyok az események alakulásával. :D
Nagyon hosszú a kötet, de visszagondolva nem azt érzem, hogy felesleges történésekkel nyomták tele. Az egész sorozatot nézve Scarlet és Farkas maradt a kedvenc párosom, de a többiek is nagyon aranyosak voltak, és le a kalappal bátorságuk előtt.
Bizakodom, hogy most az új lendület megmaradjon és magyarul is eljussunk eddig a részig, mert megérdemli a helyet a hazai könyvespolcokon is. :)

rafaelo0824>!
Marissa Meyer: Winter (angol)

Hihetetlenül jó sorozat volt ez! Bánom, hogy sokáig halogattam az olvasását, mert egyszerűen tökéletes volt. Az írónő remekül felépítette a karaktereket, az események láncolatát, és persze minden egyes romantikus szálat is imádtam. Winter kicsit több részt is kaphatott volna, de végül is a többiek már annyira a szívemhez nőttek, hogy nem bántam. Mindenkit szerettem, imádtam a mesékből átvett, mégis eredeti elemeket, és alig bírtam letenni, mert ez a kötet végig izgalmas és fordulatos volt. Nagyon, nagyon remélem, hogy kiadják magyarul is a végét, az elsők között leszek, akik megvásárolják.

Pelyhe_Anna>!
Marissa Meyer: Winter (angol)

„And they all lived happily to the end of their days”
Természetesen örülök kedvenc szereplőim off boldogságának, de talán az egész sorozat során nem fájt ennyire egy mondat sem, mint most, hogy tudom, hogy vége van. Amikor olyan szívesen olvastam volna olyan fejezeteket is, amik a jövőben játszódnak, amikor már minden rendben van, és teljes mértékben rendeződtek, végső formába kerültek a dolgok.
Ez a könyv tetszett legjobban az egész sorozatból off, habár több könyvvel is felért a maga 828 oldalával. Bevallom, elsőre kicsit meg is ijedtem tőle, de nagyjából 300(!) oldal után átkapcsoltam, és már akkor sem akartam befejezni, pedig akkor még igen messze volt a vége.
spoiler

Zsuzana P>!
Marissa Meyer: Winter (angol)

Nekem ez a sorozat hatalmas kedvenc lett. Kezdetben nagyon furcsa volt a kiborg világ és egyéb furcsaságok, de oldalról oldalra és könyvről könyvre egyre jobban imádtam Cindert, Ikot és a többieket. Thorne is hatalmas figura ő sokszor megmosolyogtatott. A holdon töltött napokra már nagyon kíváncsi voltam, hogyan lesz leírva a kinézete a táj és minden egyéb. Nagyon jó fantáziával van megáldva az írónő. Remélem sok más könyve is lesz ezek után. és ki is adják magyarul Még mindig nem értem miért nem lett folytatva. De ez az év számomra úgy tűnik, hogy a megbukott sorozatok olvasásának éve lesz.

Angieolvas P>!
Marissa Meyer: Winter (angol)

Ez minden szempontból tökéletes befejezés lett, pedig aggódtam, mert Levana mindig kijátszotta őket.
Scarlet, Cinder, Cress, Thorne, Farkas, Winter, Jacin és Kai mind hősiesen kivette a részét a könyvben.
Nagyon szuper befejezés lett és így kell megfelelő sorozatot írni.

Lisie87>!
Marissa Meyer: Winter (angol)

Nagyon szeretem ezt a sorozatot, mert egy nagyon jó mesefeldolgozás, ami sok „hercegnő” történetét sűríti egy történetbe és nagyon élvezetes.
Hogy miért lett csak 4 csillag? A könyv ( angolul) több, mint 800 oldalas, és azért olvastam-olvastam és alig haladtam, valahogy frusztrált a dolog, mintha sosem érnék a végére. Arra gondoltam, hogy jobb lett volna kettéválasztani a könyvet, aztán meg, főleg a vége felé, hogy nagyon sok rész felesleges volt, lehetett volna kurtítani az egészen. 6-700 oldalnál, már alig rémlett az eleje, hogy ebben a részben ki-hogyan-mikor raboltak el… Na ez volt az újabb negatívom, a folyamatos rabságba kerülés, szinte mindenkit elraboltak, és ez ment unos-untalan, és tényleg úgy éreztem, hogy sehová sem haladunk. Amit még negatívumként felhozok, az maga a lázadás felszítása, nagyon hiteltelen volt, nagyon gyenge az egész. A másik, amit nagyon sajnálok, hogy Cinder Levanához képest, hát kb esélytelen volt, a vakszerencse mentette meg sokszor, vagy a deus ex machina…
De hogy ne csak a rosszról írjak, amúgy nagyrészt élveztem a könyvet, aranyosak voltak a párok, Iko volt a kedvencem, nagyon jó beszólásai voltak. Szóval összességében tetszett a könyv, és maga a sorozat is.


Népszerű idézetek

WildWorld>!

I need you to know I never meant it. I said it because I thought that’s what you’re supposed to say, but it didn’t mean anything. And it’s different with you. This is the first time I’ve been scared. Scared you’ll change your mind. Scared I’ll screw it up. Aces, Cress, I’m terrified of you.

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Crescent Darnel (Cress)
6 hozzászólás
WildWorld>!

“Do you know what you’re going to say to Levana?”
Kai crouched beside her, elbows braced against his knees. “I’m going to tell her I’ve fallen for one of my captors and the wedding is off.”
Cinder’s arm froze.
He smirked. “At least, that’s what I wish I could tell her.”

Kapcsolódó szócikkek: Kai · Linh Cinder
bubblejoo>!

„How's the hand?”
„Almost fully functional.”
„Of course it's almost fully functional,” said Iko. „Cress and I are geniuses.” She flashed Cress a thumbs-up.
„I helped,” said Thorne.
„He held the lamp,” Iko clarified.
„Jacin did nothing,” said Thorne, pointing.
„Jacin checked your pulse and breathing and made sure you weren't dead,” said Iko.
Thorne snorted. „I could have done that.”

WildWorld>!

“Did you see any rice in there? Maybe we could fill Cinder's head with it."

Everyone stared at him.

„You know, to…absorb the moisture, or something. Isn't that a thing?”

"We're not putting rice in my head.”

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
WildWorld>!

“Yes Kinney?" said Cinder.
„The captain and his crew are requesting an audience.”
„Ha!” Thorne's voice carried from the corridor. „I told you I could get him to call me the captain.”
Cinder rolled her eyes. "Let them in.”

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
Nymeria96>!

“Love is a conquest. Love is a war.”

744. oldal, 89. fejezet (Puffin, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Levana Blackburn
WildWorld>!

“I passed out from stress? That’s it?”
“I believe the princess term is fainted,”

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
WildWorld>!

“Excellent,” said Cinder, standing up and brushing off her hands.“I was beginning to worry we wouldn’t have a pilot for when it’s time to take Kai back to Earth.Now I just have to worry about not having a competent one.”

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
ReadableWorld>!

Her body became liquid, and she thought, if they could bottle him, he would make the best pain medication.

95. fejezet


A sorozat következő kötete

Marissa Meyer: Stars Above A Lunar Chronicles Collection

The Lunar Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alexandra Bracken: The Darkest Minds
Chandelle LaVaun – Megan Montero: Marvel Mage
Tahereh Mafi: Imagine Me
Rysa Walker: Timebound
Cassandra Clare: Clockwork Angel
Gail Carriger: Timeless
Amie Kaufman – Jay Kristoff: Aurora Rising
V. E. Schwab: A Gathering of Shadows
Rick Riordan: The Blood of Olympus
Susan Ee: World After