9. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján
43. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
51. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
54. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

Winter (Holdbéli krónikák 4.) 165 csillagozás

Marissa Meyer: Winter

Még a jövőben is egységben az erő…

Luna népe rajong a bájos, kedves Winter hercegnőért, és csodálják a kecsességét. Szépségét még az arcát csúfító sebek ellenére is lenyűgözőbbnek tartják, mint a mostohaanyjáét, Levana királynőét.

Winter megveti a mostohaanyját, és tudja, hogy Levana sosem fogadná el a gyerekkori barátja, a jóképű palotaőr Jacin iránt táplált érzelmeit. De Winter nem olyan gyenge, mint amilyennek Levana hiszi, már évek óta dacol a mostohaanyja kívánságaival. A kiborg műszerésszel, Cinderrel és a társaival akár még egy lázadást is képes kirobbantani, hogy megnyerje a túl régóta dúló háborút. De talán mindent elveszítenek…

Legyőzheti-e Cinder, Scarlet, Cress és Winter a gonosz űrbéli királynőt, hogy aztán boldogan éljenek, míg meg nem halnak?

Nem az a mese, amire emlékszel.

De az biztos, hogy sosem felejted el!

Eredeti megjelenés éve: 2015

Kiadói ajánlás: 12 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
736 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635619115 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
736 oldal · ISBN: 9789635619122 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
736 oldal · ISBN: 9789635619139 · Fordította: Szabó Krisztina

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Linh Cinder · Kai · Carswell Thorne · Iko · Scarlet Benoit · Crescent Darnel (Cress) · Jacin Clay · Winter Blackburn-Hayle · Levana Blackburn


Kedvencelte 19

Most olvassa 20

Várólistára tette 113

Kívánságlistára tette 191

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Réka0128 P>!
Marissa Meyer: Winter

„Mind azt hisszük, hogy ha úgy döntünk, csak jót cselekszünk, akkor mi magunk is jók vagyunk. Hogy boldoggá teszünk másokat. Ha nyugalmat, megelégedést, szeretetet kínálunk, az csakis jó lehet. Nem látjuk, hogy ezek az illúziók önmagukban is egyfajta kegyetlenséget jelentenek.”

Az egyik szemem sír, a másik nevet. Szomorú vagyok, mert ezzel a kötettel véget ért egy számomra nagyon kedves könyvsorozat. Az viszont mindenképp kárpótolt, hogy ez a rész ugyanolyan zseniális volt, mint a korábbi kötetek. A Holdbéli krónikák egyszerre fantasy és sci-fi, ráadásul olyan klasszikus meséket sző bele az írónő, mint a Hamupipőke, a Piroska és a farkas, az Aranyhaj és a Hófehérke. A Winter igencsak vaskosra sikeredett, hiszen több mint 700 oldal, azonban egy percig sem lehetett rajta unatkozni, mert eszméletlenül izgalmas, és csak úgy pörögtek az események. Végig együtt izgultam a szereplőkkel, hogy vajon sikerül-e a tervük, és képesek lesznek-e legyőzni a gonosz Levana királynőt. Az írónő humora még mindig fergeteges, nem egyszer hangosan felnevettem olvasás közben. Természetesen a romantikus szál sem maradt ki a történetből, bár lehetett volna talán egy kicsit hangsúlyosabb is. A lezárással teljes mértékben elégedett voltam, de azért nem bántam volna, ha még lett volna pár kötete a sorozatnak. ♥
A Holdbéli krónikák karakterek terén is rendkívül erős. Winter és Jacin már az előző részben is felbukkantak, ám ezúttal főszereplővé léptek elő, és így jobban megismerhettük őket. A kedvenc párosom még mindig Cress és Thorne kapitány voltak. Winter és Scarlet közös jeleneteit nagyon szerettem, legfőképp a szócsatáik miatt. :D Ami igazán érdekes volt, hogy végre Levana múltjába is betekintést nyertünk, viszont nekem így is maradt egy kis hiányérzetem vele kapcsolatban.
Roppant mód örülnék, ha a kiadó megjelentetné a novelláskötetet, főleg azért is, mert abban szerepel Levana saját története, amire én nagyon kíváncsi lennék. :)

2 hozzászólás
Regina_Elek>!
Marissa Meyer: Winter

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy lány, ki egy szép napon a Hold égitest legszebb hercegnőjévé válik. Winter a vele született képesség használatának ellentmondva gyakran az őrület küszöbén áll, de még így is ő a nép kedvence, amit a királynő nem igen néz jó szemmel. Bár nem Ő a legszebb, de jelen történetben ennél nagyobb gondja is akad.

Kezdetét vette a bolygóközi háború. A jogos örökös visszaköveteli királyságát és a fellázadt néppel karöltve megostromolja a várost. Nehéz küzdelemnek ígérkezik, hiszen egy olyan ellenséggel állnak szemben, akik képesek az elmét irányítani, de a változásba vetett hit még ennél is erősebb. Egy végső csata a jövőért, a békéért, és az új királyságért.

Egy rendkívül összetett sorozatot olvashattunk. A mese szépséges világa és a kegyetlen disztópia harmóniát alkot egymással és egy olyan izgalmas történetet mesél el, amivel ritkaszámban találkozhatunk.

Egy méltó lezárása egy különleges és felejthetetlen történetnek.

https://anigersbooks.blogspot.com/2022/11/marissa-meyer…

mester_aniko>!
Marissa Meyer: Winter

Csodás lezárást kapott ez a sorozat, nagyon szerettem ezeket a könyveket. Remek karakterek voltak benne (kedvencem a Cress-Thorne páros), izgalmas cselekmény, jól felépített világ. Ami még nagyon szuper benne, hogy szerintem jól lavírozik a korosztályok között. Hiába ifjúsági könyv, teljesen élvezhető lehet az idősebbeknek is.
Azt a fél csillagocskát egyedül amiatt vontam le, hogy nem tudtam magamat 100%-ig beleélni, sokszor inkább csak külső szemlélőnek éreztem magam, nem annyira mélyedtem bele a történésekbe/érzésekbe. De ezen kívül másba nem tudtam belekötni.
Úgy gondolom, minden karakter megkapta a számára méltó befejezést, bár én egy picivel több romantikát még el tudtam volna képzelni a párosok között, de ez már tényleg csak az extrázás. Egyedül Winter részét éreztem kissé hiányosnak, nem érzem, hogy magyarázatot kaptam volna, hogy az ő sorsa, az elmeállapota hogyan alakult.
Mindenesetre a lényeg, hogy ez egy nagyon jó sorozat, és remek, hogy fiatalok/laikusok számára is ennyire egyszerű és érthető a sci-fi vonatkozás benne.

Zyta88>!
Marissa Meyer: Winter

Tavaly nyáron daráltam le a sorozat első 3 részét, és alig vártam, hogy jöjjön a 4. Egyszerűen imádom ezt a világot és a karaktereket. Annyira ritka az, hogy valaki ilyen jól tud megírni sokszereplős köteteket, nekem kb. a Trónok harca meg a Hat varjú az egyedüli tapasztalatom. Főszereplő mind a 4 páros és spoiler, sőt még a főgonosz szemszögébe is beleláthatunk, ami mindig nagyon érdekes. Az összes pár jól működik együtt, annyira szépen ragad meg apró kis romantikus pillanatokat úgy, hogy az egyáltalán nem megy a főszál rovására. Nyilván Cress és Thorne a kedvenceim, mert Thorne egy hatalmas figura és a szívem csücske, de igazán azt szerettem, hogy nem a könnyű végéről fogta meg a dolgot, és mindig a szerelmespárok voltak együtt, hanem szépen kevergette a csapatot, és szinte mindenkinek mindenkivel volt 1-1 jelenete. Ezt szerettem nagyon a Hat varjúban is, és itt is ez mutatta, hogy mennyire jól működik együtt ez a banda. És volt 1-2 nagyon erős baráti szál is, amire általában nem szoktak az írók nagy hangsúlyt fektetni, pedig milyen szép tud lenni az is. Cinder és Thorne, Cinder és spoiler, és ebben a részben jöttem rá, mennyire zseniális a dinamikája Kainak és a tanácsadójának, Torinnak. Szegény Kai nem sok mindent tudott csinálni az egész 4 rész alatt, de azok a szarkasztikus beszólogatásai Levanának. És úgy, hogy az a pszichopata nő bármelyik pillanatban kinyírhatja, de akkor sem fogja vissza magát, mert neki az az egyetlen fegyvere, hogy néha felhúzhatja. spoiler De a kedvencem az volt, mikor Levana mondta neki, hogy látni sem akarja, Torin meg már ismerte annyira, hogy ennek nem lesz jó vége, és egy nézéssel sugallta, hogy tudom, ez magas labda volt, de most NE szólalj meg. :D “Torin figyelmeztető pillantásának köszönhetően Kainak sikerült visszafojtania a véleményét erről a váratlan, igen szomorú fordulatról.” De alapból is végig egy igazi hűséges támogató volt, pedig én végig gyanakodtam rá, hisz hányszor láttuk, hogy az apuka hű tanácsadója/barátja magának akarja a hatalmat vagy a rossz oldalra áll, nem segít a fiúnak. Nahát az írónő ezt a klisét sem lépte meg, de ami igazán dicséretes, hogy bebizonyította, LEHET SZERELMI HÁROMSZÖG NÉLKÜL IFJÚSÁGI FANTASYT ÍRNI. Ebben a sorozatban 4 szerelmi szál is volt, de egyikbe sem szuaszakolt be semmiféle háromszöget, végig mindenki tudta, hogy kivel szeretne lenni, és láss csodát, így is érdekes volt, mindegyik párosnak lehetett drukkolni és olvadozni 1-1 jeleneten.

Szóval imádtam a karakterek közti kapcsolatokat és igazából mindenkit kedveltem (nyilván Levanát nem), de volt azért, akiket kevésbé, és amikor ők kerültek össze, akkor könnyebben le tudtam tenni, pl. Scarlet és Winter. Scarlettel és Farkassal egyébként kevésbé tudott mit kezdeni itt is meg a Cressben is, a többi páros valahogy jobban része volt a sztorinak, de nekem ezzel nem volt gondom. Szegény Farkas azért jó sok sz@rt kapott. Jacin az előzőben nem volt túl szimpi, itt azért változott róla a véleményem, meg Winter is érdekes karakter volt, nem lehet könnyű együttélni ezzel a holdkórral, de nekem már néha sok volt. Olvastam egy értékelésben, hogy pont a retellingség nem működött jól ebben a részben, és ezzel egyetértek. Megvoltak a Hófehérke bizonyos elemei, de olyan erőltetettnek hatottak a nagy összecsapás közepette.
Maga az összecsapás meg az arra készülés viszont remekül sikerültek, ez egy tökéletes zárókötet lett, ahogyan folyamatosan haladtak a tervvel, reagáltak, ha valami félrement, új terveket szőttek, és egyáltalán nem volt könnyű nyerniük, szinte mindenki szerzett sebeket. Hozzám jobban közel állt a Scarlet meg a Cress humorosabb, könnyedebb hangulata, nem is faltam annyira az oldalakat, de ennek ilyennek kellett lennie, ezért nem is adok kevesebbet 5 csillagnál. Itt már komolyak voltak a tétek. Tetszett, hogy míg az előző részekben megismertük ezt a disztopikus világot a Földön, most viszont láthattuk milyen az élet Lunán is. És végre egy olyan disztópia, amiben a Földön béke honol, nem az ottani rezsimet kell megdönteni, a gond a holdbéli királynővel van. Érdekes volt az is, hogy ő miért lett olyan, amilyen, gyerekkori traumák meg az ő hosszú távú hatásuk ugyebár. Azért ahhoz már túlságosan lehetett utálni, hogy az ember megsajnálja.

Azt hiszem, ideje befejeznem az ömlengést, ez a sorozat nagy kedvencem maradt továbbra is, biztosan újra fogom olvasni. Népmese-adaptációk beleszőve egy egyre táguló disztopikus-sci-fis világba, remek karakterekkel, sok humorral és kreativitással. Nagyon tudom ajánlani.
Ugyan a nagy összecsapás után mindenkinek megvolt a kis epilógusa, de úgy érzem, kell nekem még a kiegészítő novelláskötet is. Az előzménysztorikat nem szoktam szeretni, viszont van benne egy olyan is, ami a Winter után játszódik, és akarok még ebből a bandából így együtt. Az írónő új könyvére is nagyon kíváncsi vagyok, az Instant karmára, a Szívtelent viszont nem tudom, elolvassam-e, mert az Alice csodaországbant nem igazán ismerem. Meglátjuk, mindenesetre Marissa Meyer munkásságát figyelemmel kísérem.

2 hozzászólás
Boglinc P>!
Marissa Meyer: Winter

Néhány évvel ezelőtt még nem gondoltam volna, hogy valaha is olvashatom a sorozat befejező kötetét, de ennek is eljött az ideje. Részben nagyon sajnálom, mert az egyik kedvenc ifjúsági sorozatomról van szó, és nehéz lesz elengedni ezt a világot.

Persze nem mondom, hogy nem akadtak hibái, mégis úgy érzem, én maximálisan megkaptam mindazt, amire vágytam. Volt itt rengeteg akció, csipetnyi romantika, ármánykodás, epikus csata és szinte mindenre kiterjedő lezárás.

Imádtam a párosaink dinamikáját, hogy Meyer úgy tud gonosz karaktereket és jeleneteket alkotni, hogy a vérnyomásom azonnal az egekbe tudott szökni, és legszívsebben átnyúltam volna a lapokkon, hogy egy-egy szereplőt kirángassak onnan és jól felképeljem. :D

Zseniális volt, és tudom, hogy elfogult vagyok az egész iránt, de nem érdekel. :D

Őrülten hálás vagyok a Könyvmolyképzőnek, hogy elhozták nekünk ezt a sorozatot teljes egészében, s végre megtudhattam, hogyan is alakul az egyik kedvenc ifjúsági regényfolyamom befejezése. Bár bőven kinőttem már a célközönség korosztályát, mégis rendkívül élvezetesnek tartottam, s azt sem érzem kizártnak, hogy idővel újra fogom olvasni. Ha majd egyszer egy öreg nénit láttok, Holdbéli krónikákkal a kezében, vélhetően velem találkoztatok! :D

Bővebben itt:
https://booktasticboglinc.blogspot.com/2022/06/marissa-…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
736 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635619115 · Fordította: Szabó Krisztina
Milli88 P>!
Marissa Meyer: Winter

A harmadik rész után nem tudtam várni, azonnal nyúltam a befejezés után. Nagyon megszerettem ezt a sorozatot. Nyilvánvalóan nem az én korosztályomnak íródott, mégsem volt semmi rossz érzésem ezzel kapcsolatban. A szereplők nagyon fiatalok, tízen évesek, mégsem éreztem azt egy percig sem olvasás közben, hogy gyerekes lenne a történet, vagy ahogyan a helyzeteket kezelik az egyes karakterek. Sőt, sokszor jobban helyt álltak, mint a felnőttek tennék hasonló helyzetekben.
Fáj a szívem, mert véget ért a sztori, viszont nagyon örülök is, hogy Marissa volt olyan kegyes és spoiler. Köszönöm! :D
Új szereplők közül nem mehetünk el szó nélkül a farkas falkák mellett. A maguk rémségével varázsoltak el és szakadt meg értük a szívem egyszerre. Mindenki (régi és új karakter) a magától telhető legjobban teljesít és ez meg is látszik a végeredményen.
Kimondottan jót tett a szívemnek, hogy spoiler. Annyira gonosz karakter, hogy más spoiler nem is tudtam volna elképzelni a számára.
Imádtam, hogy végre spoiler, nagyon szurkoltam értük.
Egy szó, mint száz, magával ragadott és örök rajongójává avatott a sorozat. Kedvenc lett, örülök, hogy a polcomon tudhatom és köszönöm a Könyvmolyképző kiadónak, hogy megjelentette a teljes sorozatot. :)

DzsDzs88 P>!
Marissa Meyer: Winter

Azt hiszem, ez az elmúlt időszak egyik leghosszabb könyve, de kicsit sem zavar, mert az egész sorozatot imádom.
Ha az ember győzi követni az eseményeket, benne találja magát az események izgalmas, pörgős középpontjában. Szerettem volna egyszerre mindenhol ott lenni, mindent átélni. :-)
A karakterek továbbra is zseniálisak. A világ magába szippant.
MM újra és újra filmvetítést rendez a fejemben, annyira magával visz a történetbe. :-D

zsPetra>!
Marissa Meyer: Winter

Na ilyen egy jól megírt, méltó befejezése a sorozatnak!
Semmiben nincs kivetnivaló, talán egy kis hianyérzetem maradt, de ez eltörpül minden más mellett.
Végéig izgultam, hogy fog alakulni a szereplők sorsa, és mi lesz a végkimenetel. És volt itt igazából minden. Wintert nagyon sajnáltam, de legalább ott volt neki Jacint. A Holdat teljesen máshogy képzeltem el, de nagyon jól ki lett találva. Cresst itt jobban megkedveltem, mint az előző részben, nagyon cukik Thornal. Cinder meg Kai…
Annyira tetszett, hogy minden szereplő mindenkivel kapott egy részt, és hogy mindenkinek megvolt a maga szerepe.
Mégis amit a legjobban vártam az Farkas és Scarlet újbóli egymásra találása, nem tudom miért, de sokaknak nem a kedvenc párosuk, nekem viszont ők a favourite ♥
Mindegyik párost szeretem a maga módján, de nekem ők a nagy kedvenceim.
Ezért szerintem el is olvasom a második részt csak, hogy többet kapjak belőlük :D

2 hozzászólás
Navi P>!
Marissa Meyer: Winter

Hát nem az a rózsaszín befejezés, mint amire számítottam, de méltó lezárása a sorozatnak. Hatalmas menet volt, rengeteg fordulattal, veszteséggel, nehézséggel, de a végére felnőttek szereplőink a szerepeikhez, s olyan befejezés lett, ami csak a romantikus énemnek nem volt elég.
Egyik szemem sír értük, az elválás miatt, de remélem, hogy mindeki boldog lesz a maga választotta életben.
Biztosan újraolvasós, s szívesen megnéznék egy belőle készült animációs sorozatot :)

szabina_books>!
Marissa Meyer: Winter

Végre elérkezett a történet lezárása.

Imádtam a világot amit Marissa megteremtett ahogy a klasszikus meséket beleültette ebbe a világba.
Minden könyv külön mesét dolgoz fel más-más karakterrel a központban és ebben a részben végre összeérnek a szálak és mindenki megkapja a maga lezárását.
Végre megismerhetjük Luna lakóit , milyenek ők valójában. Mit tesznek és tehetnek meg Levana uralma alatt.

Pörgött a történet folyamatosan , mindig tartogatott meglepetést és a szereplők szépen haladtak a végső összecsapás felé és még ha félre is ment valami képesek voltak újra kalibrálni a dolgokat az elszenvedett sérülések dacára. Azért volt néhány olyan pillanat mikor elbizonytalanodtam a happy and-et illetően , még ha az ilyen történeteknek 100% csillogás a vége.

Winter a könyv főszereplője Luna hercegnője már az előző kötetben is kaptunk tőle néhány pillanatot , de nem igazán tudtam mit gondoljak róla vagy hogy milyen szerepe lesz a történet alakulásában. Eleinte azt hittem valami szociópata aki házikedvencként tartja Scarletet , de közbe a barátjának is gondolja. Nem is okozott semmiféle meglepetést ,azon kívül ,hogy a lázadás oldalára állt csak Jacinthoz való kapcsolatán gondolkodott vagy épp a holdkorral küzdött. Az ő retellinges részei kicsit talán klisésre sikerültek és ilyenkor könnyebben tettem félre a könyvet.

Kai nem sok mindent tudott tenni ebben a részben (se) a Levanának való beszólogatáson kívül még ha ezzel határozottan azt kockáztatta , hogy a feje a nyakán maradjon ,de mindent azért tett , hogy megmentse a népét és segítse a lázadást , akárcsak Torin aki végig hűen támogatta Kait. Felnőtt a császári szerepre.spoiler

Romantikus pillanatokban sem volt hiány , még ha már a kezdetektől tudni lehetett ki -ki mellett találja meg a boldogságot.
Kedvenc párosom Kai és Cinder mellett Thorne és Cress volt. Thorne egy világi figura aki feltalálja magát és van egy két elmés megjegyzése ahogy próbál Cressre vigyázni , de mikor ő szenved akkor is képes logikusan gondolkodni és tovább ösztökélni a csapatot.

Viszont Scarlet-Farkas között nem éreztem azt a mindent elsöprő kémiát mint ahogy Winter és Jacint között.
Jacint viszont nem lett szinpatikus , csak Winter volt a szeme előtt(persze nem baj , mert szerelmes) , de míg a többiek képesek voltak a cél érdekében rangsorolni az érzelmeiket mert tudták , hogy nem csak róluk van szó ,addig Jacint viszont húzta a száját és elég ellenszenvesen hangot adott nem tetszésének , hogy részt kell vennie ebben az egészben és hogy a hercegnőjét belerángatták.

Iko viszont nagy forma volt ahogy próbált beilleszkedni és mindig az volt amire szükség volt , kémkedett , lövöldözött és ha kell tökéletes külsőt varázsolt egy királyi esküvőre. Abban viszont biztos vagyok , hogy van/lesz valami közte és Kenny közt.

Érdekes volt megismerni Levana történetének egy részét és , hogy miért lett ő ilyen. Megtudhattuk , hogy Cinder anyja se volt galamblelkű és ez jobban tetszett mintha szimplán jó lenne.

Cinder esett át a legnagyobb változáson a négy rész alatt , mechanikusból igazi vezetővé vált. Igazságos és megbocsájtó még ha ez engem fel is idegesítettspoiler
Cinder mellett Cress volt aki saját korlátait átlépve egy kis félős kagylóból igazi teljesértékű holdbélivé vált.

Bár néhol elnyújtottnak éreztem és kicsit sok volt az ismétlés , még is remek lezárása a sorozatnak és még biztos többszőr előfog kerülni nálam , ha nem másért csak , hogy a legkisebbek is elolvashassák és ezért is adtam 5 csillagot , mert ez az egész kaland megérte.


Népszerű idézetek

Könyvmolyocska1 >!

– Miért hiszi azt mindenki, hogy rémes pilóta vagyok?
– Cinder mondta.
– Megmondhatod Cindernek, hogy tökéletesen képes vagyok elvezetni egy nyavalyás űrsiklót emberáldozatok nélkül. A repülésoktatóm az Androméda Akadémián, és megragadnám az alkalmat, hogy jelezzem, az egy igen nívós katonai akadémia a Köztársaságban…
– Tudom, mi az az Androméda Akadémia.
– Jó, a lényeg, hogy a repülésoktatóm azt mondta, igazi őstehetség vagyok.
– Hát persze – felelte Kai gúnyosan. – Ez ugyanaz a repülésoktató, aki a hivatalos jelentésben azt írta, figyelmetlen vagy, nem veszed komolyan a biztonsági előírásokat, és túlságosan elbízod magad, sőt, már-már… Melyik szót is használta? A vakmerőt, ha jól emlékszem.
– Aha. Reid parancsnok. Odáig volt értem.

Könyvmolyocska1 >!

– Nem láttál rizst odabent? Talán beleönthetnénk Cinder fejébe.
Mindenki rámeredt.
– Tudjátok, hogy… felszívja a nedvességet, vagy valami ilyesmi. Azt szokták, nem?
– Nem öntünk rizst a fejembe!
– De hát tisztán emlékszem, hogy valaki egyszer egy zacskó rizsbe tette a zsebmonitorát, miután véletlenül kimosta, és…
– Thorne!
– Csak segíteni próbálok!

Könyvmolyocska1 >!

– Épp annyira szükségem van rá, mint neki rám. De az még nem szerelem.
Winter szempillái lejjebb rebbentek.
– Ami azt illeti, drága barátom, szerintem pont ettől szerelem.

Boglinc P>!

– Farkas, Thorne, amint egy varázsló meglát titeket, az uralma alá akar majd vonni. – Megnyalta az ajkát. – Megengeditek, hogy én irányítsalak titeket? Csak a testeteket, az elméteket nem.
– Már régóta vártam, hogy elismerd, akarod a testemet – felelte Thorne.

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
Boglinc P>!

Sose tartogassunk tortát, amit most is megehetünk.

Kapcsolódó szócikkek: Iko · torta
DzsDzs88 P>!

Farkas felnyüszített, amivel magára vonta mindenki figyelmét. Épp kiemelt egy pisztolyt a ládából.
– Scarletnek is pont ilyenje volt. – Megfordította a fegyvert a tenyerébe, hüvelykujjával végigsimított rajta. – Egyszer karon lőtt vele.
Olyan gyengéden ejtette ki a szavakat, mintha Scarlett egy csokor vadvirággal ajándékozta volna meg, nem pedig egy lőtt sebbel.

75. oldal

DzsDzs88 P>!

– […] Majdnem beleőrültem a tudatlanságba!
Jacin felvonta a szemöldökét.
Winter a homlokát ráncolta.
– Csak semmi megjegyzés!
– Eszembe sem jutna.

28. oldal

DzsDzs88 P>!

– Az előző királyt és királynét is egy kagyló gyilkolta meg – mondta Jacin. – Talán kiképezhetnénk orgyilkosnak.
Winter elszörnyedve fordult felé.
– Szerinted úgy néz ki, mint egy orgyilkos?
Jacin vállat vont.
– Úgy néz ki, mint aki képes leállítani egy egész mágnesvasútrendszert?

184. oldal

Boglinc P>!

– Már csak az hiányzik, hogy valaki átnézzen hozzánk, és felismerjen téged. Valószínűleg azt hinnék, hogy elraboltalak.
– Bizonyos szempontból így is van.
Nem, nincs így. Megmentelek a pszichopata mostohaanyádtól. Nagy különbség.

Kapcsolódó szócikkek: Scarlet Benoit · Winter Blackburn-Hayle
DzsDzs88 P>!

– Az enyém! Az én férjem. Az én királyom!
– A te foglyod? A te kis kedvenced? A te trófeád?

403. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Alexandra Bracken: Sötét elmék
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Karen Akins: Időhurok
Fróna Zsófia: Démonok közt
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Csóti Lili: Hetedvérig
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Jennifer L. Armentrout: Torn – Szétszakítva