The ​Queen's Army (The Lunar Chronicles 1,5.) 37 csillagozás

Marissa Meyer: The Queen's Army

It is time. The boy must leave his family to serve in the Queen’s army. To be chosen is an honor. To decline is impossible. The boy is modified. He is trained for several years, and learns to fight to the death. He proves to the Queen – and to himself – that he is capable of evil. He is just the kind of soldier the Queen wants: the alpha of his pack.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Tor Books, New York, 2012
32 oldal · ISBN: 9781466833791

Kapcsolódó zóna

!

Holdbéli Krónikák

284 tag · 118 karc · Utolsó karc: 2021. június 15., 09:10 · Bővebben


Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

gab001 P>!
Marissa Meyer: The Queen's Army

A címnek megfelelően a holdbéli hadsereg életébe kapunk betekintést. Z körülményeit ismerhetjük meg közelebbről. Megtudhatjuk, hogyan került a sereghez, s miképpen sikerült alkalmazkodnia. Az írónő cseppet sem kíméli. Nagyon jó felvezetés a Scarlethez, kicsit sajnálom, hogy utólag olvastam. Hatásos.

>!
Tor Books, New York, 2012
32 oldal · ISBN: 9781466833791
hkriszti>!
Marissa Meyer: The Queen's Army

Megtudjuk belőle, hogy Farkas Z hogyan kerül a királynő hadseregébe, és miként válik Alfává.
Fu, és hogy mennyire gyűlölöm a királynőt, eddig is utáltam, de hogy gyerekekkel ilyet tesz, konkrétan benyúlnék a könyvbe és egy kanál vízben meg tudnám folytatni…

Zsuzana>!
Marissa Meyer: The Queen's Army

Jó volt elolvasni, de semmi extra. Kicsit több infót vártam. Bár alig pár oldal, így nem is tudom mit vártam. o-O

3 hozzászólás
zsebibaba007>!
Marissa Meyer: The Queen's Army

Sokaknak nem tetszenek ezek a kis szösszenetek, de nekem bejönnek. Többet tudunk meg a szereplőkről, és így könnyebben meg is értjük, hogy mit miért tesznek. Farkast eddig nem bírtam, most talán egy picit jobban megkedveltem :)

EliEmi>!
Marissa Meyer: The Queen's Army

Ebéd mellé épp ideális választás volt egy padon, egy szendviccsel és egy jó kis „mini” e-bookkal.
Nem is vártam kevesebbet Marissa Meyertől. Bevont minket a Holdkirálynő világába, ami már a Cinder olvasása közben is nagyon érdekelt, és ez a zsigeri vágyam csak fokozódott a Scarlet közben. Nos, a kíváncsiságomat nem elégítette ki, de azért csillapult a szomjam. Ajánlom mindenkinek, aki szerette a sorozat bármelyik kötetét.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Marissa Meyer: The Queen's Army

Ez meg egy hátborzongató, de nagyon izgalmas novella volt, tetszett.

sentimentalfrappe>!
Marissa Meyer: The Queen's Army

Csak most tűnt fel, hogy itt van ez is, valószínűleg jobb lett volna, ha a Scarlet előtt olvasom, így olyan semmilyen volt. Egy rövid bepillantás Farkas/Ze’ev/Z kiképzésébe, megpróbáltatásaiba, érdekes volt, de igazából semmi újat nem mutatott. Cinder előzménye szerintem jobb volt.

Hayako>!
Marissa Meyer: The Queen's Army

Ez a kis szösszenet is hozta azt a színvonalat, amit a Holdbéli krónikáknál megszoktam. Ráadásul Farkast még Kai hercegnél is jobban megkedveltem, így nagyon kíváncsi voltam a történetére. A könnyű írásmód és Ze'ev és öccse, Ran tragédiája olvasatták a könyvet, így azt mondhatom, tökéletesen elégedett vagyok ezzel a 32 oldallal. Bár jobb lett volna az első kötet után elolvasni (ahogy meg is van jelölve annak folytatásaként), de akkor azt hiszem, nem tudtam volna együttérezni a szereplőkkel. Kelsey Alfa már a Scarletben is vonzott magához, éreztem, jobb és kedvesebb „ember” ő, mint aminek mutatja magát és itt ez be is bizonyosodott. Remélem a harmadik kötetben sok jelenetük lesz Scarlettel.

otaksa>!
Marissa Meyer: The Queen's Army

Bevallom, fogalmam sincs hirtelen, kicsoda is Ze'ev, és milyen szerepe volt a történetben eddig, lehet újra kellene olvasnom a második kötetet? o.O
Az biztos, hogy nagyon jól kiegészíti, színesíti az eddigi világot, és végre egy kis holdbéli életről is kaphatunk képet.
Rajongói fordítást olvastam, kiváló munka. Itt-ott találtam benne csak szerkesztői hibát (hiányzó betűk vagy mondatjelek), de nem volt benne helyesírási hiba, és valljuk be, nagyon sok 'hivatalos' könyv is tele van ennél több és nagyobb hibával. Az olvasási élményt mindenesetre nem rontotta el egyáltalán.
Helyszín: Hold. Idő: ?

icantfindmybooks>!
Marissa Meyer: The Queen's Army

Nagyon kíváncsi voltam, hogy mi is lesz a 2. Részben a Holdbéli krónikáknak és ez a kiegészítő kötet abszolút jó betekintést nyújt hozzá. (Szerintem, mert még nem olvastam a 2. Részt) A történet nagyon tetszett, mivel az első részben már megjelentek a „farkas kinézetű valamik vagy inkább valakik”, így gondoltam is, hogy valami köze lesz a folytatáshoz (A 2. Rész borítóról ítélve is).
Egy kicsi Éhezők Viadala beütést is vettem észre, de szerintem csak azért, mert túlságosan is előjött belőlem a „THG-fan”.
Most mennék és olvasnám tovább Z történetét, hogy mi lett vele a bizonyos valami után (semmi spoiler!), de majd később vissza térek rá, mert megvárom a befejező rész fordítását.
Mindenesetre, érdemes elolvasni ezt a kiegészítő kötetet, amit szintén 1-2 óra alatt el lehet olvasni. ;)


Népszerű idézetek

AniTiger P>!

„I am pleased to inform you that we have reviewed your aptitude tests and chosen you to receive the physical modifications and training in order to become on of the great soldiers of Her Majesty's army. Your enrollment is effective immediately. There is no need to pack any belongings – you will be provided with all that you need. As it is expexted that henceforth you will have no more contact with your biological family, you may say your good-byes.”


A sorozat következő kötete

The Lunar Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Saundra Mitchell (szerk.): Defy the Dark
Brandon Sanderson: Mitosis
Alexandra Bracken: In Time
Gennifer Albin: The Department of Alterations
Emily Skrutskie: Into the Abyss
Rae Carson: Dangerous Voices
Julie Cross: Tomorrow Is Today
Justin Richards – Jacqueline Rayner – Stephen Cole – Moray Laing – Matt Kemp: The Doctor Who Stories
Jamie Campbell: Broken
Katharine McGee: The Thousandth Floor