Stars ​Above (The Lunar Chronicles 0,5 & 0,6 & 1,5 & 3,1 & 3,6) 21 csillagozás

A Lunar Chronicles Collection
Marissa Meyer: Stars Above Marissa Meyer: Stars Above Marissa Meyer: Stars Above Marissa Meyer: Stars Above

The ​enchantment continues….

The universe of the Lunar Chronicles holds stories—and secrets—that are wondrous, vicious, and romantic. How did Cinder first arrive in New Beijing? How did the brooding soldier Wolf transform from young man to killer? When did Princess Winter and the palace guard Jacin realize their destinies?

With nine stories—five of which have never before been published—and an exclusive never-before-seen excerpt from Marissa Meyer’s upcoming novel, Heartless, about the Queen of Hearts from Alice in Wonderland, Stars Above is essential for fans of the bestselling and beloved Lunar Chronicles.


The Little Android: A retelling of Hans Christian Andersen’s “The Little Mermaid,” set in the world of The Lunar Chronicles.
Glitches: In this prequel to Cinder, we see the results of the plague play out, and the emotional toll it takes on Cinder. Something that may, or may not, be a glitch….
The Queen’s Army: In this prequel to… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Square Fish, 2020
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781250774064
>!
Square Fish, 2017
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781250106643
>!
Feiwel and Friends, New York, 2016
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781250104458

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Holdbéli Krónikák

283 tag · 118 karc · Utolsó karc: 2021. június 15., 09:10 · Bővebben


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Linh Cinder · Kai · Carswell Thorne · Ze'ev Kesley (Farkas) · Scarlet Benoit · Crescent Darnel (Cress) · Jacin Clay · Winter Blackburn-Hayle · Michelle Benoit


Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 32


Kiemelt értékelések

gabcsika1>!
Marissa Meyer: Stars Above

Marissa Meyer: Stars Above A Lunar Chronicles Collection

Cinder után
The Mechanic: Ebben a novellában megismerhetjük a koronaherceg és Cinder első találkozását Kai herceg szemszögéből. Kai herceg ekkor már tudja, hogy Nainsi milyen titkot rejt, és aranyos volt, hogy már ekkor is tetszett neki Cinder az olajfolttal a homlokán is. ^^,

The Little Android: Ez nagyon aranyos volt. Tetszett, hogy Cinder is felbukkan egy pár pillanatra. Kell itthonra egy személyiségchiphibás android!

The Queen’s Army: Hát, nem lehet könnyű szülőnek lenni a Holdon. Vagy fiúgyermeknek. Így, hogy tudtam, hogy a következő könyv Piroska témájú lesz, így sejtettem, hogy hová fog vezetni ez a novella. Érdekes volt először lenni a Holdon. :)

Scarlet után
The Keeper: Nagyon tetszett! Kíváncsi voltam hogy a hercegnő és segítői hogy töltötték azt a sok évet, mielőtt a hercegnőt örökbe fogadják. Emellett Scarlet gyerekkorába is kapunk betekintést, megtudjuk,hogy hogyan és miért kerül a nagymamához, milyen a kapcsolatuk és hogy válik fiatal nővé. Michelle-t is jobban megismerjük, illetve megtudunk részleteket a Holdutazásáról is. Ez a novella tetszett a legjobban.

Glitches: Ez a novella körülbelül a The Keeper közvetlen folytatása. Cinder itt találkozik először a mostohacsaládjával. Peonyt itt is imádtam. Cinder mostohaapjával is találkozunk, aki eddig egyáltalán nem szerepelt, csak említések erejéig.

After Sunshine Pases By: Cressel már találkoztunk, csak nem tudtuk, hogy ő az. Szegény, egyedül lakni egy műholdon teljesen egyedül. :/

Cress után
Carswell’s Guide To Being Lucky: Hiába szeretem Thorne-t a fő regényekben, azért meg kell hagyni, hogy kicsinek elég rohadék volt…

Fairest után
The Princess and the Guard: Érdekes volt Jacint megismerni kicsit jobban, ez a novella teljesen más fényben tüntette fel őt, amire azért szükség volt a spoiler. Winter karaktere pedig egyre izgalmasabb.

Winter után
Something Old, Something New: A Winter vége számomra tökéletes lezárása volt a történetnek, így ezt a novellát már nem gondolnám olyan fontosnak. A Happy End egy kicsi szeletét mutatta be.

hkriszti>!
Marissa Meyer: Stars Above

Marissa Meyer: Stars Above A Lunar Chronicles Collection

Nagyon nagy kedvencem a sorozat, így ezt is muszáj volt elolvasnom. Örülök, hogy a végére hagytam, így tiszta az egész történet!
Viszont azt nem tudom mondani, hogy minden egyes novella jó volt, mert pl akármennyire is bírtam Thorne-t a fő részekben, itt baromira ellenszenves volt. És kicsit untam is.
Michelle és Scarlet novellája volt az egyik kedvencem, na azt szívesen tovább olvastam volna… főleg, hogy a legérdekesebb momentumnál fejeződött be. >.<
Ami még tetszett az a The little android, és a The Princess and The Guard. A többi inkább csak egynek elment, de aki szereti ezt a világot, annak mindenképp érdemes elolvasnia. :)

Nevotil>!
Marissa Meyer: Stars Above

Marissa Meyer: Stars Above A Lunar Chronicles Collection

Keeper: ó, ez jó volt. Igazán kár, hogy csak ennyi volt, szívesen olvastam volna még Michelle-ről és a fiatal Scarletről. Illetve sajna Cinder felébredése nem nagyon lett körüljárva, kár érte.

Glitches: https://moly.hu/konyvek/marissa-meyer-glitches/en-es-a-konyv/nevotil

The Queen's army: https://moly.hu/konyvek/marissa-meyer-the-queens-army/en-es-a-konyv/nevotil

Carswell's Guide to Being Lucky: Thorne-nak van macskája :D És rampionos nyakkendő tűje, de cuki XD spoiler
A Winteres történettel bezárólag Thorné volt szerintem a leggyengébb, de nem volt rossz.

After Sunshine Passes By: jó volt a Cress előzmény történet, de kéne keresnem egy timeline-t, mert nem tudom, hogy mi hogyan függ össze.

The Princess and the Guard: ez úgy érzem, hogy kell a Winter és a Fairest előtt.spoiler
Mindenesetre jó történet volt csak olvastam volna még.

The Little Android: spoiler
Szép átdolgozás, tetszett.

The Mechanic: ez aranyos :) Kai teljesen máshogy látott sok mindent, mint Cinder gondolta. Jó volt.

Something Old, Something New: spoiler
Aranyos volt, de pár kérdés továbbra is nyitva maradt. spoiler

Számozás molyon nem az igazi, mert összesen nem öt, hanem kilenc novella van benne.
Szerintem az alábbi sorrendet érdemes megtartani:
Cinder előtt olvasható, bár inkább Cinder után, mert így az ember tisztában van a szereplőkkel: Keeper, Glitches, The Little Android (ez utóbbi tulajdonképpen nem érinti a fő szereplőket).
Cinder után: The Mechanic
Scarlet előtt/után: The Queen's army, Carswell's Guide to Being Lucky – attól függ, hogy az ember azt szereti, ha utólag tud meg valamit a szereplőkről, vagy ha már ismer valamit a múltjukból mire főbb szerepet kapnak.
Cress után: After Sunshine Passes By (lehet előtte is, ugyanolyan okból mint fentebb), Fairest (mert rengeteg a spoiler korábbi részekre), The Princess and the Guard (inkább Fairest után)
Winter után: Something Old, Something New

Jó volt, kár hogy vége. De ha jól láttam Iko kapott graphic novelt, amit meg kell néznem :)

Pabu P>!
Marissa Meyer: Stars Above

Marissa Meyer: Stars Above A Lunar Chronicles Collection

Jó volt,jó volt,de sovány pótlék a sorozat után.
Az előzmények nem voltak olyan izgik, nem adtak hozzá nekem túl sokat, talán Wolfhoz és Cresshez igen,de a többi nem volt az igazi.
A kötet csúcspontja egyértelműen az utolsó történet Scarlet és Wolf esküvőjéről, ez méltó zárása volt nem csak a kötetnek, de a sorozatnak is, ennél talán csak Cinderéké lett volna jobb.
A Little android a maga különállóságában szintén emlékezetesebb volt.
Jó volt még kicsit ebben a világban lebegni,de rossz, hogy vége :/

WildWorld>!
Marissa Meyer: Stars Above

Marissa Meyer: Stars Above A Lunar Chronicles Collection

Igazi rajongóként jól esett az a kis idő, amit még pluszban a karakterekkel tölthettem, és aki élvezte a sorozatot, annak mindenképp ajánlom is olvasásra a kötetet, vagy legalábbis az utolsó novellát, ami kvázi a sorozat utó-epilógusaként működik. A novellák folyamatosan készültek az alatt az idő alatt, amíg Meyer a regényeket írta, egy jó részük, mondjuk kb. felük elérhető is volt online ingyen, de én csak egyet olvastam közülük, a többivel vártam azután, hogy kiderült, meg fognak jelenni egy kötetben.

A novellák színvonala eléggé hullámzó, kettőt éreztem abszolút tökéletesnek (The Queen's Army, Carswell's Guide to Being Lucky), a többség jó volt, de valami nem tetszett benne/hiányérzetem maradt utána bizonyos szempontból, és bizony volt pár olyan is, ami nem kötött le, és egyáltalán nem élveztem, így jött ki átlagolva a négy csillag. Például szerintem Kairól egy sokkal jobb novellát is lehetett volna írni, mint azt, ami bekerült (The Mechanic), nem vagyok amúgy sem híve annak hogy más szereplő szemszögéből írjuk le azt, ami már benne volt a regényben, olyan fanfiction-szaga van nekem. Legjobban az utolsó novellát vártam, de legnagyobb meglepetésemre nem ez lett a kedvencem a kötetből. Érdekesnek találtam továbbá azt, hogy az egyetlen történet, amit már olvastam, a Glitches így másodszor mennyire nem adott semmit, kíváncsi vagyok, a többiekről is változna-e a véleményem, ha újraolvasnám a kötetet.

Amúgy kevés kivétellel a novellák egy-egy karakter gyerekkorában játszódnak, a háttértörténetük egy olyan részletét bontják ki, ami amúgy ismert, de részletesen nem körüljárt a sorozatban, és azért olyan szempontból nagyon érdekes, hogy kicsit mélyíti a képet, ahogy a karaktereket láttam. Tényleg rajongóknak ajánlom, és inkább a sorozat utáni csemegének, vagy egyes novellákat a kötetek között olvasva, ahogy Meyer megírta őket, mert hiába prequelek technikailag ezek a novellák, ugyanúgy lelőhetnek poénokat a sorozatból, mint a Fairest.

(Írogattam novellánkénti értékelést, majd egy Fairest-kritikával együtt kerül ki a blogra, remélem, hamarosan.)


Népszerű idézetek

WildWorld>!

She might be broken. She might be crazy. But she would not be defeated.

The Princess and the Guard

Marissa Meyer: Stars Above A Lunar Chronicles Collection

Kapcsolódó szócikkek: Winter Blackburn-Hayle
WildWorld>!

Sweet Crescent Moon, up in the sky,
Won’t you sing your song to Earth
as she passes by?
Your sweetest silver melody, a
rhythm and a rhyme,
A lullaby of pleasant dreams as you
make your climb.
Send the forests off to bed, the
mountains tuck in tight,
Rock the ocean gently, and the
deserts kiss good night.
Sweet Crescent Moon, up in the sky,
You sing your song so sweetly after
sunshine passes by.

After Sunshine Passes By

Marissa Meyer: Stars Above A Lunar Chronicles Collection

>!

“Better hurry up,” said Jacin, nudging Winter, Cinder, and Cress toward the staircase. “You’re in our way, and evidently we have decorating to do.”
He didn’t try to hide his disgust at the idea, and Cinder snorted at the mental image of Jacin decorating anything.

Marissa Meyer: Stars Above A Lunar Chronicles Collection

Kapcsolódó szócikkek: Jacin Clay · Linh Cinder
hkriszti>!

“What about … Cinder?”
There was a hesitation, and she could tell they were doubtful about the name. She lifted her chin
and explained, “It’s an unassuming name, but also … powerful. Because of where she came from. She
survived that fire. She was reborn from the cinders.”

Marissa Meyer: Stars Above A Lunar Chronicles Collection

Kapcsolódó szócikkek: Michelle Benoit
martina1011>!

“I’m afraid I can’t do that. She contains top-secret information. It’s a matter of national security that I retrieve it … before anyone else does.” He wanted to sound mysterious. He wanted to sound witty, even if it was the truth.
Cinder looked up, speculation scrawled across her face.
He aimed for nonchalant as he continued, “I’m just joking. Nainsi was my first android. It’s sentimental.”
Her brief silence was disconcerting. “National security. Funny.”
It was the most deadpan compliment he’d ever heard.

Marissa Meyer: Stars Above A Lunar Chronicles Collection

Kapcsolódó szócikkek: Kai · Linh Cinder
martina1011>!

Maybe he could learn more about her then.
Maybe he’d make her smile. A real smile.
Maybe …
Maybe he needed another hobby.

Marissa Meyer: Stars Above A Lunar Chronicles Collection

Kapcsolódó szócikkek: Kai
martina1011>!

Cinder swallowed and couldn’t help thinking of Kai. Had there ever been a time when it didn’t feel right?
There had been difficult times, certainly.
When she’d first started to fall for him but had been too scared to tell him she was cyborg.
When he’d learned that she was Lunar, and thought she’d brainwashed him into having feelings for her.
When she’d kidnapped him, undermining his attempts to end a war and obtain the letumosis antidote.
And, oh, that one time when he’d married her tyrannical aunt.

Marissa Meyer: Stars Above A Lunar Chronicles Collection

Kapcsolódó szócikkek: Kai · Linh Cinder
WildWorld>!

…he had wondered why she liked books so much, and if it had anything to do with why he liked spaceships. Because they could take you somewhere far, far away from here.

Carswell's Guide to Being Lucky

Marissa Meyer: Stars Above A Lunar Chronicles Collection

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne
vgabi >!

“There’s something I want to show you. Do you think anyone would notice if we slipped away for a bit?”
He raised an eyebrow at her. “Given that we make up a full quarter of the guest list, I would be a little insulted if they didn’t notice.”
“It was a rhetorical question.”

Marissa Meyer: Stars Above A Lunar Chronicles Collection

Kapcsolódó szócikkek: Kai · Linh Cinder
hkriszti>!

As if she’d heard her name being spoken, the child opened her eyes.

Marissa Meyer: Stars Above A Lunar Chronicles Collection


Hasonló könyvek címkék alapján

Kiersten White: Annie and Fia
Alexandra Bracken: In Time
Patrick Ness: Monsters of Men
Dan Wells: Partials
Amy Ewing: The White Rose
Tahereh Mafi: Destroy Me
Gennifer Albin: The Department of Alterations
Joss Stirling: Challenging Zed
Jennifer L. Armentrout: Elixir
Brandon Sanderson: Mitosis