Scarlet ​(angol) (The Lunar Chronicles 2.) 57 csillagozás

Marissa Meyer: Scarlet (angol) Marissa Meyer: Scarlet (angol) Marissa Meyer: Scarlet (angol) Marissa Meyer: Scarlet (angol) Marissa Meyer: Scarlet (angol)

Prepare ​to see the New York Times­-bestselling series like you’ve never seen it before, now with new cover art!

The second book in the #1 New York Times- and USA Today- Bestselling Lunar Chronicles series by Marissa Meyer! Our cyborg heroine teams up with two new characters, Scarlet and Wolf, to defend Earth against a wicked space queen.

"An interesting mash up of fairy tales and science fiction . . . a cross between Cinderella, Terminator, and Star Wars."―Entertainment Weekly on the Lunar Chronicles

„Prince Charming among the cyborgs.” ―The Wall Street Journal on the Lunar Chronicles

Cinder is back and trying to break out of prison―even though she'll be the Commonwealth's most wanted fugitive if she does―in this second installment from Marissa Meyer.

Halfway around the world, Scarlet Benoit's grandmother is missing. It turns out there are many things Scarlet doesn't know about her grandmother, or the grave danger she has lived in her whole… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Square Fish, 2020
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781250768896
>!
Square Fish, New York, 2014
506 oldal · puhatáblás · ISBN: 978125000721
>!
Puffin, London, 2013
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780141340234

5 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Holdbéli Krónikák

282 tag · 117 karc · Utolsó karc: 2021. április 7., 14:46 · Bővebben


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Linh Cinder · Kai · Carswell Thorne · Iko · Scarlet Benoit · Ze'ev Kesley (Farkas) · Torin · Ran Kesley


Kedvencelte 8

Most olvassa 1

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Marissa Meyer: Scarlet (angol)

Izgalmas cselekmény, szerethető karakterek, érdekes világfelépítés… mégsem varázsolt el annyira, mint az első rész.
Annak kifejezetten örültem, hogy több szálon fut a történet, bár azért lehetett volna picit több Cinder és Kai fejezet, továbbá Levana szemszöge is felkeltette az érdeklődésemet.
Cindert ebben a részben még jobban megkedveltem, mintha hirtelen felnőtt volna ez első részhez képest. Nagyon jó párost alkottak Thorneval, rengeteget nevettem a közös jeleneteiken. :D
Scarlet POV-ját is jó volt olvasni, és alig vártam, hogy végre összeérjen a történetszála Cinderével. Wolf nem lett a szívem csücske, voltak jó pillanatai, de semmi több. Thornet sokkal jobban megkedveltem. *.*
Nyilván nem ez az első könyv, ahol megjelenik az insta-love, és lehet, hogy más könyveknél ez nem zavart annyira, de itt… nagyon erőltetett. :(
Kíváncsi vagyok, hogy Kai döntéséből mi fog megvalósulni a 3. részben. :/

2 hozzászólás
Ittimi78>!
Marissa Meyer: Scarlet (angol)

Jujj, ez valami nagyon jó volt! Még az első részénél is jobb… Gyorsan meg is kell szerezzem a folytatást :DD

abstractelf>!
Marissa Meyer: Scarlet (angol)

Nagyon sokáig vártam, hogy folytassam ezt a sorozatot, úgyhogy most jöhet az örökzöld kérdés: miért? Már akkor előrendeltem ezt a könyvet, amikor olvastam az első részt, és azóta is csak állt a polcomon.
A lényeg, hogy nagyon tetszett ez a kötet is, bár továbbra is a Cinder a kedvencem. Kissé más is volt ez a rész – sokkal több izgalom és akció került bele, ami mutatja, mennyire súlyosbodik a helyzet. Arról ne is beszéljünk, milyen függővége lett már megint…
A Scarletben három új főszereplőt is kaptam, akik fenomenálisak: különösen Thorne és Wolf. Wolfnak különleges helye lett a szívemben, mert legszívesebben megölelgetném a kis drágát. Amit kissé sajnáltam az az instalove, ami itt szerintem sokkal súlyosabb mint a Cinderben volt.

heysunny>!
Marissa Meyer: Scarlet (angol)

Nagyon régen olvastam a Cindert (azaz nagyon régen, tényleg, még 2012-ben, amikor is egyébként ezt írtam a könyvről írt értékelésemben, idézem: „Na mindegy, az biztos, hogy baromi érdekes lesz az is, és már tűkön ülök. De tényleg. Ha lehet, siess 2013, nem akarom fájó hátsóval olvasni a Scarletet.” Aham. 2018 van. Hat év telt el. Szép volt, múltbéli sunny! *tapsvihar*)

Mindenesetre meglepett, hogy akkor csak 4*-ra értékeltem a könyvet, pedig emlékeim szerint (és az értékelés alapján is) nagyon tetszett, but oh well. Már jóval korábban sort kellett volna kerítenem a Scarletre, mert ez… ez a könyv…

Bővebben: https://xlongmaysheread.blogspot.com/2018/08/marissa-me…

Aliko P>!
Marissa Meyer: Scarlet (angol)

Folytassuk Meyer sorozatát, érkezik a Piroska és a farkas átirata, nézzük a Scarlettet!

Bevallom Cindert nagyon szerettem, így egyértelmű volt, hogy a folytatásokat is kézbe veszem és bár az előzmény novellát már olvastam, de messze nem volt elég (a fél fogamra se). A történet, ha lehet még izgalmasabb és érdekesebb, mint az előző. Kitör a háború, megyünk jobbra, megyünk balra, elugrunk Franciaországba, jön Scarlet és Farkas, majd visszatér Cinder és Kai is, érkezik Thorne és kapunk egy kétszálú cselekményt, ahol lényegében csak a regény végére kapcsolódunk vissza az első részre. Humoros, izgalmas, zseniális!

wilwaren>!
Marissa Meyer: Scarlet (angol)

Hajj,ez de pergős volt! Nem számítottam ilyen tempóra az első könyv stílusa alapján. Nagyon más volt ez, de nem kevésbé élvezhető. Akarom Cresst is, most!

Bővebben:
http://nemharapa.blogspot.hu/2013/03/nagymama-miert-ily…

gabcsika1>!
Marissa Meyer: Scarlet (angol)

Ez is nagyon tetszett. Megszerettem az új karaktereket, főleg Thorne lett kedvenc. Tetszett a sok szemszög, kellemesen meglepett, hogy egy Levana-fejezet is felbukkant, meg hogy a helyszín nem sablon-Amerika volt ebben a kötetben sem. Nagyon izgalmas volt a cselekmény, a szemszög váltás üteme is kifejezetten kellemes volt, és nagyon viccesnek és egyben ijesztőnek hatott, ahogy kiderült egy ponton, hogy a nagymama egy farkas. :D Amúgy kifejezetten tetszett, hogy az igazi nagymama nagyobb szerephez jutott, mint a mesében, és sokkal vagányabb is volt.

Sabinomi>!
Marissa Meyer: Scarlet (angol)

Hát ez jó sokáig tartott! Nem mintha nem imádnám még mindig ezt a sorozatot :) Csak tavaly tervben volt elolvasni angolul a maradék két részt, ezért kis ismétlésnek és hogy belejöjjek az angolba, elkezdtem hangoskönyvként hallgatni még angolra/egyetemre sétáltam. Aztán kiderült, hogy jön magyarul, és akkor úgy döntöttem, hogy maradok a magyarnál… És valahogy egyszer otthagytam olyan 30% körül a könyvet, és nem volt kedvem utána hallgatni. Nem a könyvvel volt bajom, csak simán a hangoskönyvekhez nem volt kedvem.
De valamelyik nap újra angolra menet elinditottak, és eszembe jutott mennyire imádom ezt a történetet. Az egyik kedvenc sorozatom :)
Rájöttem, hogy az audiokönyveket is nagyon szeretem, mert a felolvasó más színt visz bele egy-egy karakterbe. Thorne volt a kedvencem :) Meg persze IKO :) Ha kettejük közül valamelyik megszólalt, biztos, hogy elkezdtem mosolyogni. Mondjuk, néha fura is volt az utcán sétálgatva csak úgy elmosolyodni…
Mikor jelenik már meg a magyar fordítás? :(

kkata76>!
Marissa Meyer: Scarlet (angol)

Vöröske és a Farkas. Meg a Nagymama. Meg még farkas. Közben azon kezdtem gondolkodni, hogy hol a Vadász? Ebben a történetben (mármint a mesében) annyira ambivalensek a karakterek, persze a Farkassal az élen, hogy a feldolgozások ezt mindig ki is használják. (pl. Angela Carter Piroska-elbeszélései). Itt viszont a Vadász az, aki szerintem a legkevésbé egyértelmű. Az olvasás folyamán hol ezzel azonosítottam, hol azzal, aztán a végén egy igencsak meglepő eredmény született.
Persze lehet, hogy egyáltalán nem kellene az eredeti mese archetipikusnak nevezhető szereplőit a cyberpunk feldolgozásra ráerőltetni, na de mégis feldolgozásról van szó, tehát valahol ott kell lennie az eredetinek ebben is. És ott is van, méghozzá nagyon izgalmasan beleszőve, átformálva úgy, hogy a legjellegzetesebb mesei elemeket szinte változatlanul hagyja a regény. A piros köpeny, a kosár, az út a nagyihoz az erdőben, a találkozás a farkassal, a megérkezés, leleplezés és a vadász közbelépése végszóra: ez a gerince a regény történetének, mely ezt a csontvázszerkezetet úgy tölti fel hússal, hogy közben a történet a sorozatba is illeszkedik. Hiszen ne felejtsük el, hogy ez a regény a második a meseátiratok sorában: az elsőben Hamupipőke története kezdődött el, és folytatódott a háttérben itt, a második regényben is. Nagyon kíváncsi vagyok, a harmadik történetben Rapunzel haja vajon a Holdról egészen a Földig fog érni? Minden lehetséges.

WildWorld>!
Marissa Meyer: Scarlet (angol)

Azt mondanám, hogy ez az a folytatás, ami még akkor is megér egy olvasást, ha esetleg az első rész nem tetszett, a Scarlet ugyanis sokkal kiforrottabb. Nem piszmog az írónő olyan információkkal, amit már mindenki tud, helyette három szálon szövődik a gyors, izgalmas, fordulatos cselekmény. Három új szemszögszereplőnek is örülhetünk, így a főszereplő párosunk egy élettel teli, izgalmas csapattá bővül. Ami jó dolog, mert az új szereplők nagyon kedvelhetőek. Scarlet és Wolf külön-külön is jó karakterek, de én nagyon élveztem a kémiájukat is, pedig ha az időbe belegondolok, kicsit insta volt, de mivel a rövid idő alatt megkaptuk a szerelembe eséshez szükséges mély pillanatokat, ezért nem zavart. Carswell Thorn pedig a sorozat saját Captain Hookja, és az újonnan megtestesült Ikóval karöltve a kötet legtöbb vicces pillanatát adják. Mert a humor az amúgy fantasztikus, nagyon szerettem a szarkasztikus vicceket, de a karakter- és helyzetkomikumokat is. Emellett még külön imádom, ahogy ez a kötet kibontotta a világot, sok mindent megtudunk, de persze én még többet akarnék. Ráadásul ez a kötet jóval sötétebb és véresebb az előzőnél, ami nekem szintén imponált.


Népszerű idézetek

Nymeria96>!

“I’m Ran, by the way.”
“Scarlet.”
“Like your hair?”
“Oh, wow, I’d never heard that one before.”

173. oldal, 17. fejezet (Puffin, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Ran Kesley · Scarlet Benoit
Algernon P>!

A captain always knows where his ship is. It’s like a psychic bond

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne
Nymeria96>!

“If you were a gentleman, you would offer to buy me one as well.”
“If you were a lady, you would have waited for me to make the offer.”

173. oldal, 17. fejezet (Puffin, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Ran Kesley · Scarlet Benoit
Nymeria96>!

She blinked.
Thorne smiled.
The girl frowned.

32. oldal, 4. fejezet (Puffin, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
Nymeria96>!

“I will shoot, you know.”
“I know.” A flicker of kindness passed over him and he pointed at his temple. “You’ll want to aim for the head. That usually makes for a fatal shot. Or, if you’re feeling shaky, the torso. It’s a larger target.”
“Your head looks pretty big from here.”

118. oldal, 11. fejezet (Puffin, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Scarlet Benoit · Ze'ev Kesley (Farkas)
Algernon P>!

I don’t see that her being cyborg is relevant.

Kapcsolódó szócikkek: Kai · Linh Cinder
Nymeria96>!

“Are you the same girl who was just here?” (…)
“Of course I am.”
“Oh.” His brow furrowed. “You seemed a lot prettier before.”

54. oldal, 6. fejezet (Puffin, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
Nymeria96>!

“So this ship of yours. It is the stolen one, right? From the American military?”
“I don’t like to think of it as ‘stolen.’ They have no proof that I didn’t plan on giving it back.”
“You’re kidding, right?”
He shrugged. “You have no proof either.”
She squinted back at him. “Were you planning on giving it back?”
“Maybe.”

54. oldal, 6. fejezet (Puffin, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
Nymeria96>!

“Is it just me, or is this a big moment in our relationship?”

56. oldal, 6. fejezet (Puffin, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne
Nymeria96>!

“Good work, cyborg girl,” he said. “If you were hoping for a permanent position on my crew, you’re hired.”

102. oldal, 10. fejezet (Puffin, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne

A sorozat következő kötete

The Lunar Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alexandra Bracken: The Darkest Minds
Rysa Walker: Timebound
Rick Riordan: The Lost Hero
Kerstin Gier: Ruby Red
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star
Maggie Stiefvater: The Raven Boys
Christopher Moore: You Suck
Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Stranger And Stranger
Kerstin Gier: Dream On