32. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján

Scarlet (Holdbéli krónikák 2.) 761 csillagozás

Piroska és az Ordas Rend katonái
Marissa Meyer: Scarlet Marissa Meyer: Scarlet

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Még a jövőben is óvakodj a farkastól…

Cinder, a kiborglány kalandjai folytatódnak – éppen szabadulni próbál a cellájából, de még ha sikerrel is jár, ő lesz a Nemzetközösség legkeresettebb szökevénye.

Eközben Franciaföldön nyoma vész egy idős asszonynak, Michelle Benoit-nak, gyönyörű és makacs unokája, Scarlet pedig rendületlenül keresi. A vörös hajú francia szépség a nyomozása során egyre különösebb alakokkal találkozik. Megismerkedik Farkassal, az egyszerre vonzó és ijesztő utcai harcossal, akivel együtt erednek a rejtélyek nyomába. De a helyzet tovább bonyolódik, miután összeakadnak Cinderrel.

Ahogy közös erővel próbálják megakadályozni, hogy Levana királynő végveszélybe sodorja a Föld teljes lakosságát, lassanként fény derül arra is, mi köze egymáshoz Scarletnek és Cindernek…

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
472 oldal · ISBN: 9789635615896 · Fordította: Bujdosó István, Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
472 oldal · ISBN: 9789635615902 · Fordította: Bujdosó István, Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
470 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575740 · Fordította: Bujdosó István, Szabó Krisztina

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Holdbéli Krónikák

283 tag · 118 karc · Utolsó karc: 2021. június 15., 09:10 · Bővebben


Enciklopédia 21

Szereplők népszerűség szerint

Linh Cinder · Kai · Carswell Thorne · Iko · Scarlet Benoit · Ze'ev Kesley (Farkas) · Torin · Jael mester · Levana Blackburn · Michelle Benoit · Ran Kesley


Kedvencelte 171

Most olvassa 32

Várólistára tette 261

Kívánságlistára tette 342

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

AniTiger P>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Awww, ezt a történetet imádtam! Ez a történet majdnem minden volt, amit szeretek: kalandos, cuki, romantikus, csavaros, ijesztő, szökéses-menekülős, sok szemszögű és a többi. Bár a Cinder című első kötetet sem találtam unalmas, a sorozat második része kifejezetten izgalmasra, lélegzet visszafojtósra és fordulatosra sikeredett!

Immár három szálon fut a sztori: Kai, illetve Cinder szemszöge mellé megjelenik egy harmadik nézőpont is, a címszereplő Scarlet keresi vadul a nagymamáját – a segítője pedig egy titokzatos, Farkas nevű férfi. Hahaha! CUKORFALATOK! Az igazán hangsúlyos szálat ők ketten kapták, aminek én örültem, mert azonnal beleszerettem a párosukba – nagyszájú, vörös hajú, bátor és mindenkiért kiálló főhősnő meg egy nagydarab, vadállatias, de félénk, titokzatos pacák?!

A történet borúsabb, ha lehet ezt mondani rá, de ez nem von le az értékéből. A különféle történések nagyon jól megkoreografáltak, kellőképpen megzavarják az olvasó fejét, de minden akkor derül ki, amikor szükséges.
Zseniális folytatás, ide nekem a következő részt!

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/07/marissa-mey…

Update: https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2021/02/marissa-m…

>!
Alexandra, Pécs, 2014
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633574973 · Fordította: Bujdosó István
3 hozzászólás
Deziréé>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Már az első könyv is nagyon tetszett, de a második még jobbra sikeredett szerintem.
Sokkal több izgalom volt benne és jó pár résznél csak ámultam, hogy ilyen nincs is. Tehát nagyon jó könyv. Sajnos elég lassan haladtam vele, de ez nem a könyv hibája.
Nagyon egyedi világot alkotott az írónő. Imádom azokat a történeteket, amelyekben az alkotó egy mesét átvisz egy teljesen más világba, és ennek köszönhetően létrejön egy ilyen fantasztikus könyv.
Ebben a könyvben meg van minden amire épp szükségem volt. Izgalom, rejtély,
akció, harc, háború, űrutazás, „Földet megszálló idegenek" és persze egy kicsike kis szerelem.
Nagyon sajnálom, hogy a folytatását nem fordították le magyar nyelvre, pedig nagyon szeretném tudni a folytatást.

Regina_Elek>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

A folytatásban egy más földrészen, de ugyanazon fejlett utópiában, az androidok, a fejlett technológiai eszközök és az űrhajók forgatagban mégis megmarad a hagyományosan működő mezőgazdasági szektor, ahol Scarlet és családja gazdasága látja el a lakosságot. Eközben a nép ki van téve egy univerzális háborúnak, melynek megakadályozása egyelőre kilátástalan. A történet sok tekintetben hű maradt az eredeti alkotáshoz, ugyanakkor a jövőbeli szegmensekkel színesítve sokkal izgalmasabb lett.

Scarlet rejtélyes körülmények között eltűnt nagymamáját keresi, miközben találkozik (a) Farkassal, addig párhuzamosan Cinder története a szökési kísérletével folytatódik. A két szereplő eltérő személyiség, azonban mindkettő szellemes és céltudatos.

Egy rendkívüli olvasmány, mely fordulatos, lebilincselő és harmadik részért kívánkozik.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
470 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575740 · Fordította: Bujdosó István, Szabó Krisztina
Naiva P>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Ez körökkel jobb volt, mint az előző rész. Azon kívül, hogy izgalmasabb volt és nem olyan kiszámítható, mint az előző kötet, ez a rész több új szereplővel bővült és hála nekik, fellendült a történet is. Scarlet és Farkas párosa most nagyobb szerepet kapott a történetben, de Cinder és egy nagydumás „kapitány” is fontos szerepet játszott a történetben. Nekem valamiért mégis a kis android Iko a legjobb, legszerethetőbb szereplő (eddig) ebben a sorozatban. Bízom benne, hogy a KMK a sorozat további részeit is kiadja, ha már voltak olyan rendesek, hogy átvették ezt a sorozatot. Nagy kár lett volna hagyni ezt a sorozatot, mert egészen egyedi és rendkívül szórakoztató.

Lanore P>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Végrevégrevégre!! Már nagyon vártam a Cinder folytatását, és bizony nem csalódtam! Rögtön az első oldalaknál elkapott ugyanaz a hangulat, és feszült izgalom, mint amit az első rész olvasásánál éreztem. Szeretem az írónő stílusát, ahogy egymásba fonja a mesék alaptörténetét egy újszerű fantasyvel, szerethető karakterekkel, humorral, meglepetésekkel. Mindez együtt nekem nagyon tetszett, Scarletet is megkedveltem, és borzasztó kíváncsi vagyok a befejezésre. Remélem nem kell rá sokat várni :)

MVivien>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Ez a könyv is 5 csillagot érdemel! Kicsit féltem, hogy ez a rész nem lesz annyira jó, mint az előző, nem lett igazam, ez a rész fantasztikus. A történet végig pörgős és nagyon izgalmas, van benne romantika és humor is. Elég sok csavar is van ebben a részben, néha csak kapkodtam a fejem olvasás közben.
A történet ott folytatódik, ahol a Cinder befejeződött. Ebben a résszben megismerhetünk néhűny új szereplőt. Az egyik új szereplő Scarlet, aki keresi az eltűnt nagymamáját, hamar megkedveltem Scarlet-et egy igazi kemény csaj. Új szereplő még Farkas is, én róla végig azt hittem,spoiler Thorne is új szereplő őt nagyon szerettem rengeteget nevettem rajta.
Az új szereplők mellett, ebben a történetben is szerepelt Cinder és Kai, ennek nagyon örültem, mert az előző részben nagyon megkedveltem őket. Ebben a részben feltűnik Levana királynő, akiről ismét bebizonyosodik, hogy szívtelen, hataloméhes nő.
Nálam ez a rész is kedvenc lett.
Sajnos, úgy tudom, hogy a könyv befejező kötete nem jelenik meg magyarul, amit nagyon sajnálok, mert kíváncsi vagyok a történet végére, kíváncsi vagyok hogyan alakul Scarlet és Farkas kapcsolat, Cindernek sikerül-e legyőznie Levana-t, és arra is, hogy hogyan alakul Cinder és Kai kapcsolata.

deen>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Nagyon tetszik ez a világ, amit Marissa Meyer megálmodott. A történet új szállal indul, megismerjük Scarletet, akinek a nagymamája eltűnt és egy fura férfit, aki pankrátor és Farkasnak hívják. Ebben azt hiszem ki is merül a hasonlóság az eredeti mesével. Ezt viszont nem bántam. Scarlet egy igazán erős karakter, nagyszájú és makacs. Elég kalandos úton próbálja megtalálni és megmenteni a nagymamát, Michelle Benoit, aki tud valamit a holdbéli hercegnőről. Eközben Cinder szintén kalandos úton megszökik a börtönből másodmagával és próbálja összerakni a múltat lépésről-lépésre. A történet elég csavaros és izgalmas megspékelve azért némi humorral, amit főként Thorne és Iko szolgáltat. Végig élveztem az olvasást, vártam a következő fordulatot, izgultam, hogy Cinder végül elfogadja-e a sorsát. Ez a rész sokkal sötétebb, mint az előző volt, tele félelemmel és bizonytalansággal. Levana királynő nagyon jól sakkozik és Kainak mindent be kell vetnie, hogy a népét mentse. Remélem, megjelenik a harmadik rész belátható időn belül, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogyan végződik a Hold és Föld története.

2 hozzászólás
h_orsi P>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Hihetetlen, hogy mennyire magába tudott szippantani az egész történet!
Először féltem, hogy az új cselekményszál el fogja nyomni a régit, de az írónő nagyon szépen megoldotta ezt is. Scarletet rögtön megszerettem és szinte olyan volt, mintha vele együtt éltem volna át a kalandokat.
Cindert sem okozott csalódást. Ugyanolyan kitartó és tökös lány maradt, mint amilyen volt. Tetszett ahogyan mindig talált megoldást a problémákra és megpróbált erős lenni a történtek ellenére is. Kicsit sajnáltam, hogy Kai nem kapott olyan sok szerepet. Ikon és Thorneon is jókat nevettem.
Rövid volt. Úgy olvastam volna még! Ráadásul tudva azt, hogy magyarul nem fog következő rész megjelenni még jobban kifogásolom a hosszát. Ezt a függővéget! Nem hiszem el! Hogy lehet ilyen kegyetlen a kiadó?

http://konyvkoktel.blogspot.hu/2016/07/marissa-meyer-sc…

perpetua P>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Ez se érdemel kevesebb csillagot az elsőnél, sőt… ;)
Cinder történetében bevezetett minket az Írónő az általa elképzelt jövőbeli világba. Itt már sokkal inkább szerteágaznak a történetszálak és „több” cselekményt kaptunk, ez már az oldalszámból is látszik. Középpontban az új köntösbe öltöztetett Piroska és a farkas mese került, de nem is akármilyen ez az új köntös! Scarlet nagymamája eltűnik és milyen vicces, épp Farkas szegődik mellé társnak az idős hölgy utáni nyomozásban. A mesében Piroska kissé naiv leányka, ebből itt semmi se maradt. Scarlet rendkívül öntudatos, bátor és mindent megtesz drága nagymamájáért. Ezer emberrel is szembeszállna miatta, még ha tudja is, hogy nincs esélye. Farkas pedig igazán rejtélyes főhős volt, számos titkot hordozhat és emiatt, végig érdekelt, hogy a háttere. Két nagyon erős és makacs szereplő, mégis képesek megtalálni a közös hangot.
Közben ne feledkezzünk el CInderről se, mert hát elég nagy volumenű dolgok derültek ki róla az előző könyv végén, és még fogságba is került. Neki is elég kalandos napjait olvashattuk, ahogy szabadulni próbál a cellájából és új társ is szegődik mellé utazásai során.
Úgy ahogy van, imádtam ezt a részt is, tökéletes volt, izgalmas, szerelmes, lebilincselő. :))

csfannie P>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Az első rész olvasása után egy évvel vettem a kezembe a második kötetet, és iszonyatosan bánom, hogy még csak most olvastam el. A Cinder is kalandos volt, na de a Scarlet fényévekkel felülmúlta!
A három szemszögből Scarlet volt a hangsúlyos, és ennek azért is örültem, mert végtelenül szimpatikus karakternek tartom. Kitartó, makacs, és bármire képes lenne a szeretteiért – nekem pedig pont ilyen a tökéletes főhősnő. Farkas távolságtartó, mégis kedves karakterét is megszerettem, szerintem Scarlettel tökéletesen kiegészítik egymást.
A Cinder-vonal is érdekesen alakul, és még egy új szereplőt köszönthettem: Thorne kapitányt, akinek a beszólásai és poénjai zseniálisak. Itt kiemelném, hogy szerintem kiváló lett a fordítás, különben nem tudtam volna ilyen jókat mulatni rajta.
Váratlan fordulatok, szerelmi bonyodalmak, csatajelenetek, rejtélyek… Minden megvolt ebben a kötetben, amire szükségem volt.

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2021/02/marissa-meye…


Népszerű idézetek

itstami>!

    – Te pedig, kedvesem, az égbolt legpompásabb űrhajója vagy, és soha ne hagyd, hogy valaha is bárki mást mondjon.

173. oldal, Második rész: Tizenötödik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne
3 hozzászólás
Sołya>!

    A hangszóróból megint ugyanaz a tiszta női hang hallatszott.
    – Thorne, nem tudom beindítani az automatikát. Úgyhogy kézi vezérléssel kell felszállnunk.
    A férfi kétségbeesetten nézett a vezérlőkre.
    – Mióta pofázik vissza nekem ez a hajó?
    – Én vagyok az, te idióta!
    Thorne közelebb tartotta a fülét a hangszóróhoz.
    – Cinder?

111. oldal, Első rész: Tizedik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
mrsp>!

    – Ez most megint egy olyan pillanat, ugye?
    – Ha az „olyan pillanat” alatt azt érted, hogy amióta találkoztunk, ez az első, amikor nem akarlak megfojtani, akkor igen.

119. oldal, Első rész: Tizedik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
mandarina>!

    – Könyörgöm, mondd, hogy felismersz valamit!
    – Igen, persze, hogy felismerem… – intette le a másik. – Csak hát ugye, nem tegnap volt…
    – Kicsit gyorsabban! Mert nem igazán illünk bele ebbe a környezetbe.
    Thorne bólintott, majd végignézett az utcán.
    – Erre!
    Öt lépés után megtorpant, megint elgondolkodott, majd megfordult.
    – Nem. Mégsem. Erre.
    – Végünk van.
    – Nem, most már megvan. Tényleg. Gyere!
    – A címet nem tudod?
    – Egy kapitány mindig tudja, merre van a hajója. Ez amolyan mentális kapcsolat.
    – Ezért lenne jó, ha lenne itt egy kapitány.

100. oldal, Első rész: Kilencedik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
Réka001>!

    – Hadd találjam ki! – mondta a férfi. – Betörésért csuktak le?
    Hosszú hallgatás után, amíg a vécécsészét visszahúzó szerkezetet tanulmányozta, a lány fintorogva válaszolt.
    – Kétrendbeli árulásért, ha nagyon tudni akarod. Meg hivatalos szerv elleni erőszakért, és bioelektromosság tiltott használatáért. Ja, és illegális bevándorlásért, bár szerintem az már túlzás.

43-44. oldal, Első rész: Negyedik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
G_r_é_t_a>!

    – Ha igazi gentleman lennél, akkor nekem is rendeltél volna egyet.
    – Ha igazi hölgy lennél, akkor megvártad volna, amíg felajánlom.

191. oldal, Második rész: Tizenhetedik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: Ran Kesley · Scarlet Benoit
Κ_Αηett>!

    – Rampion, jelszó: A kapitány a király. Ajtó kinyit.

107. oldal, Első rész: Kilencedik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne
AniTiger P>!

    – Látom, szükséged van egy társra – igazította meg a kezeslábasát Thorne. – És amilyen szerencséd van, én történetesen igazi bűnözőzseni vagyok.
    – Na, húzzál el, de gyorsan! – mordult rá a lány.

44. oldal, Első rész: Negyedik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
AniTiger P>!

    – Farkas – suttogta magának, ahogy a víz lassan csepegni kezdett a filterből. A szó ott lebegett a konyhában. Hosszasan ízlelgette még az ajkán. Egyesek szerint félelmetes ragadozó, igazi fenevad. Mások azt mondják, csak egy félénk állat, akinek a viselkedését az emberiség sokszor félreértette.
(…)
     A meccseken csak Farkasnak neveznek.

125. oldal, Második rész: Tizenegyedik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: farkas · Scarlet Benoit · Ze'ev Kesley (Farkas)
2 hozzászólás
Rise>!

    – Nos… ön nagyon jóképű, Thorne kapitány.
    Cinder felnyögött.
    – Te pedig, kedvesem, az égbolt legpompásabb űrhajója vagy, és soha ne hagyd, hogy valaha is bárki mást mondjon.
    A hőmérséklet tovább emelkedett, míg Cinder nagy sóhaj kíséretében széttárta a karját:
    – Most direkt játszod a pironkodó szűzlányt, Iko?

173. oldal, Második rész: Tizenötödik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Iko · Linh Cinder

A sorozat következő kötete

Holdbéli krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alexandra Bracken: Sötét elmék
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Rick Riordan: Neptunus fia
Martin Kay: Titkok útvesztője
Christopher Moore: Vérszívó démonok
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Csóti Lili: Hetedvérig
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Dan Wells: Ruins – Romok