34. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján

Scarlet (Holdbéli krónikák 2.) 867 csillagozás

Piroska és az Ordas Rend katonái
Marissa Meyer: Scarlet Marissa Meyer: Scarlet

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Még a jövőben is óvakodj a farkastól…

Cinder, a kiborglány kalandjai folytatódnak – éppen szabadulni próbál a cellájából, de még ha sikerrel is jár, ő lesz a Nemzetközösség legkeresettebb szökevénye.

Eközben Franciaföldön nyoma vész egy idős asszonynak, Michelle Benoit-nak, gyönyörű és makacs unokája, Scarlet pedig rendületlenül keresi. A vörös hajú francia szépség a nyomozása során egyre különösebb alakokkal találkozik. Megismerkedik Farkassal, az egyszerre vonzó és ijesztő utcai harcossal, akivel együtt erednek a rejtélyek nyomába. De a helyzet tovább bonyolódik, miután összeakadnak Cinderrel.

Ahogy közös erővel próbálják megakadályozni, hogy Levana királynő végveszélybe sodorja a Föld teljes lakosságát, lassanként fény derül arra is, mi köze egymáshoz Scarletnek és Cindernek…

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
472 oldal · ISBN: 9789635615896 · Fordította: Bujdosó István, Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
472 oldal · ISBN: 9789635615902 · Fordította: Bujdosó István, Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
470 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575740 · Fordította: Bujdosó István, Szabó Krisztina

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Holdbéli Krónikák

284 tag · 121 karc · Utolsó karc: 2022. május 6., 13:27 · Bővebben


Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

Linh Cinder · Kai · Carswell Thorne · Iko · Scarlet Benoit · Ze'ev Kesley (Farkas) · Torin · Jael mester · Levana Blackburn · Michelle Benoit · Ran Kesley

Helyszínek népszerűség szerint

Louvre


Kedvencelte 183

Most olvassa 28

Várólistára tette 269

Kívánságlistára tette 339

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

AniTiger P>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Awww, ezt a történetet imádtam! Ez a történet majdnem minden volt, amit szeretek: kalandos, cuki, romantikus, csavaros, ijesztő, szökéses-menekülős, sok szemszögű és a többi. Bár a Cinder című első kötetet sem találtam unalmas, a sorozat második része kifejezetten izgalmasra, lélegzet visszafojtósra és fordulatosra sikeredett!

Immár három szálon fut a sztori: Kai, illetve Cinder szemszöge mellé megjelenik egy harmadik nézőpont is, a címszereplő Scarlet keresi vadul a nagymamáját – a segítője pedig egy titokzatos, Farkas nevű férfi. Hahaha! CUKORFALATOK! Az igazán hangsúlyos szálat ők ketten kapták, aminek én örültem, mert azonnal beleszerettem a párosukba – nagyszájú, vörös hajú, bátor és mindenkiért kiálló főhősnő meg egy nagydarab, vadállatias, de félénk, titokzatos pacák?!

A történet borúsabb, ha lehet ezt mondani rá, de ez nem von le az értékéből. A különféle történések nagyon jól megkoreografáltak, kellőképpen megzavarják az olvasó fejét, de minden akkor derül ki, amikor szükséges.
Zseniális folytatás, ide nekem a következő részt!

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/07/marissa-mey…

Update: https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2021/02/marissa-m…

>!
Alexandra, Pécs, 2014
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633574973 · Fordította: Bujdosó István
3 hozzászólás
Deziréé>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Már az első könyv is nagyon tetszett, de a második még jobbra sikeredett szerintem.
Sokkal több izgalom volt benne és jó pár résznél csak ámultam, hogy ilyen nincs is. Tehát nagyon jó könyv. Sajnos elég lassan haladtam vele, de ez nem a könyv hibája.
Nagyon egyedi világot alkotott az írónő. Imádom azokat a történeteket, amelyekben az alkotó egy mesét átvisz egy teljesen más világba, és ennek köszönhetően létrejön egy ilyen fantasztikus könyv.
Ebben a könyvben meg van minden amire épp szükségem volt. Izgalom, rejtély,
akció, harc, háború, űrutazás, „Földet megszálló idegenek" és persze egy kicsike kis szerelem.
Nagyon sajnálom, hogy a folytatását nem fordították le magyar nyelvre, pedig nagyon szeretném tudni a folytatást.

Regina_Elek>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

A folytatásban egy más földrészen, de ugyanazon fejlett utópiában, az androidok, a fejlett technológiai eszközök és az űrhajók forgatagában mégis megmarad a hagyományosan működő mezőgazdasági szektor, ahol Scarlet és családja gazdasága látja el a lakosságot. Eközben a nép ki van téve egy univerzális háborúnak, melynek megakadályozása egyelőre kilátástalan. A történet sok tekintetben hű maradt az eredeti alkotáshoz, ugyanakkor a jövőbeli szegmensekkel színesítve sokkal izgalmasabb lett.

Scarlet rejtélyes körülmények között eltűnt nagymamáját keresi, miközben találkozik (a) Farkassal, addig párhuzamosan Cinder története a szökési kísérletével folytatódik. A két szereplő eltérő személyiség, azonban mindkettő szellemes és céltudatos.

Egy rendkívüli olvasmány, mely fordulatos, lebilincselő és harmadik részért kívánkozik.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
470 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575740 · Fordította: Bujdosó István, Szabó Krisztina
Naiva P>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Ez körökkel jobb volt, mint az előző rész. Azon kívül, hogy izgalmasabb volt és nem olyan kiszámítható, mint az előző kötet, ez a rész több új szereplővel bővült és hála nekik, fellendült a történet is. Scarlet és Farkas párosa most nagyobb szerepet kapott a történetben, de Cinder és egy nagydumás „kapitány” is fontos szerepet játszott a történetben. Nekem valamiért mégis a kis android Iko a legjobb, legszerethetőbb szereplő (eddig) ebben a sorozatban. Bízom benne, hogy a KMK a sorozat további részeit is kiadja, ha már voltak olyan rendesek, hogy átvették ezt a sorozatot. Nagy kár lett volna hagyni ezt a sorozatot, mert egészen egyedi és rendkívül szórakoztató.

Lanore P>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Végrevégrevégre!! Már nagyon vártam a Cinder folytatását, és bizony nem csalódtam! Rögtön az első oldalaknál elkapott ugyanaz a hangulat, és feszült izgalom, mint amit az első rész olvasásánál éreztem. Szeretem az írónő stílusát, ahogy egymásba fonja a mesék alaptörténetét egy újszerű fantasyvel, szerethető karakterekkel, humorral, meglepetésekkel. Mindez együtt nekem nagyon tetszett, Scarletet is megkedveltem, és borzasztó kíváncsi vagyok a befejezésre. Remélem nem kell rá sokat várni :)

R4ms3s>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

A sorozat első részét nagyon imádtam off így már vártam a folytatást.

Sajnos nem volt meg az az euforikus érzés, mint az első könyvnél, sőt sokszor untam, néhol vontatott volt, főleg a könyv eleje. Nálam ez a történet a Marissa Meyer: Cinder nyomába sem ért.
Mindig történt valami (vagy legalábbis minden sakkfigura megindult a táblán, bár kiütés nem volt), de az előző részhez képest nem kaptam semmi ütős csavart, nem érzem úgy, hogy bárhol is leesett volna az állam az olvasás folyamán. Számomra nehéz volt belemélyedni, mert amint az egyik szereplővel tudtam volna azonosulni egyből jött egy nézőpont váltás egy teljesen más történetbe majd újra és újra. A könyv felétől lett úgy igazán érdekes, pörgős, bár még akkor is úgy éreztem, mintha haladnánk valamerre, de csak időhúzásként érzékeltem. Aztán szerencsére az utolsó száz oldal végre igazán izgalmas lett és olyan jó, mint amilyet az ember várt (az egész könyvtől)! Így akkor végre megnyugodtam, hogy nem néztem be semmit az írónővel kapcsolatban. Már nagyon várom a folytatást mert érzem, hogy az ütősebb lesz!

Egy kicsit a szereplőkről:
Számomra az új szereplők közül egyértelműen Thorne vitte a díjat, aki sokszor megnevettetett, nem volt sosem unalmas! Imádtam a Cinderrel való beszélgetéseiket és magát a jellemét is! Hivatalosan ő a második kedvencem a sorozatból. Természetesen Cinder az első számomra, aki a mostani részben eléggé bekeményített és igazi túlélő harcossá vált. Kedveltem ezt az oldalát is!
Így lényegében Thorne vitte a könyv humoros oldalát, Cinder a komolyabb és sötétebb részeket, a többiek meg a nyomozást. Itt át is térnék a „többiekre”. Scarlet-Farkas páros őszintén az én tetszésemet nem nyerte el. Külön-külön még valamennyire bírtam őket, de együtt nem annyira rajongtam értük. Engem kicsit idegesített Scarlet modora, de a könyv végégre szerencsére ő is megkomolyodott. Ha nem lettek volna benne Cinderék, hűha, lett volna itt panaszkodás… Azonban nagyon örültem, hogy Farkas kivételesen (a többi YA-tól várhatóan) nem volt egy klisés szívtipró hanem számomra nagyon egyedi szereplőnek írták meg!
Kai meg szintén kevés szerepet kapott, inkább csak merengéseiről, döntéseiről. De ő sem már a megszokott jellemű volt, hanem mint Cinder, meglehetősen kifordult magából. Szintén bántam ezt, mert azt hittem, azt vártam, hogy Cinder-Kai lesznek az igazi főszereplők a többiek meg csak a körítés…

Elolvastam mások értékelését és rájöttem, hogy az a jó ebben a sorozatban, hogy rengeteg szereplő van, mind-mind különböző jellemekkel, így az olvasó jobban tud válogatni, hogy kiket szeressen és kiket nem!

Továbbra is ajánlom a sorozatot mindenkinek mert nagyon egyedi, érdekes és humoros, bár készüljön fel mindenki lelkileg, hogy nem (csak) a megszokott szereplőké lesz a főszerep!

1 hozzászólás
MVivien>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Ez a könyv is 5 csillagot érdemel! Kicsit féltem, hogy ez a rész nem lesz annyira jó, mint az előző, nem lett igazam, ez a rész fantasztikus. A történet végig pörgős és nagyon izgalmas, van benne romantika és humor is. Elég sok csavar is van ebben a részben, néha csak kapkodtam a fejem olvasás közben.
A történet ott folytatódik, ahol a Cinder befejeződött. Ebben a résszben megismerhetünk néhűny új szereplőt. Az egyik új szereplő Scarlet, aki keresi az eltűnt nagymamáját, hamar megkedveltem Scarlet-et egy igazi kemény csaj. Új szereplő még Farkas is, én róla végig azt hittem,spoiler Thorne is új szereplő őt nagyon szerettem rengeteget nevettem rajta.
Az új szereplők mellett, ebben a történetben is szerepelt Cinder és Kai, ennek nagyon örültem, mert az előző részben nagyon megkedveltem őket. Ebben a részben feltűnik Levana királynő, akiről ismét bebizonyosodik, hogy szívtelen, hataloméhes nő.
Nálam ez a rész is kedvenc lett.
Sajnos, úgy tudom, hogy a könyv befejező kötete nem jelenik meg magyarul, amit nagyon sajnálok, mert kíváncsi vagyok a történet végére, kíváncsi vagyok hogyan alakul Scarlet és Farkas kapcsolat, Cindernek sikerül-e legyőznie Levana-t, és arra is, hogy hogyan alakul Cinder és Kai kapcsolata.

deen>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Nagyon tetszik ez a világ, amit Marissa Meyer megálmodott. A történet új szállal indul, megismerjük Scarletet, akinek a nagymamája eltűnt és egy fura férfit, aki pankrátor és Farkasnak hívják. Ebben azt hiszem ki is merül a hasonlóság az eredeti mesével. Ezt viszont nem bántam. Scarlet egy igazán erős karakter, nagyszájú és makacs. Elég kalandos úton próbálja megtalálni és megmenteni a nagymamát, Michelle Benoit, aki tud valamit a holdbéli hercegnőről. Eközben Cinder szintén kalandos úton megszökik a börtönből másodmagával és próbálja összerakni a múltat lépésről-lépésre. A történet elég csavaros és izgalmas megspékelve azért némi humorral, amit főként Thorne és Iko szolgáltat. Végig élveztem az olvasást, vártam a következő fordulatot, izgultam, hogy Cinder végül elfogadja-e a sorsát. Ez a rész sokkal sötétebb, mint az előző volt, tele félelemmel és bizonytalansággal. Levana királynő nagyon jól sakkozik és Kainak mindent be kell vetnie, hogy a népét mentse. Remélem, megjelenik a harmadik rész belátható időn belül, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogyan végződik a Hold és Föld története.

2 hozzászólás
h_orsi>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Hihetetlen, hogy mennyire magába tudott szippantani az egész történet!
Először féltem, hogy az új cselekményszál el fogja nyomni a régit, de az írónő nagyon szépen megoldotta ezt is. Scarletet rögtön megszerettem és szinte olyan volt, mintha vele együtt éltem volna át a kalandokat.
Cindert sem okozott csalódást. Ugyanolyan kitartó és tökös lány maradt, mint amilyen volt. Tetszett ahogyan mindig talált megoldást a problémákra és megpróbált erős lenni a történtek ellenére is. Kicsit sajnáltam, hogy Kai nem kapott olyan sok szerepet. Ikon és Thorneon is jókat nevettem.
Rövid volt. Úgy olvastam volna még! Ráadásul tudva azt, hogy magyarul nem fog következő rész megjelenni még jobban kifogásolom a hosszát. Ezt a függővéget! Nem hiszem el! Hogy lehet ilyen kegyetlen a kiadó?

http://konyvkoktel.blogspot.hu/2016/07/marissa-meyer-sc…

polimatilda I>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Nem jók az ilyen könyvek, mert vagy fent maradok miattuk hajnalig, hogy befejezzem, és nem alszom ki magam, vagy megpróbálok lefeküdni, de utána nem tudok elaludni, mert a könyv maradékán jár az eszem, tehát szintén nem alszom ki magam.
A Cinder is fent tartott, és a folytatás is megtette.
Nagyon tetszett Scarlett történetszála és ahogy az övé és Cinderé összekapcsolódott. Kíváncsi vagyok, hogyan tovább innen, és igazán szeretném végre látni, hogy spoiler. Csak azért nem kezdtem el egyből a harmadik részt, mert tudtam, hogy akkor aztán semmi mással nem fogok foglalkozni.
(Elvileg a negyedik és egyben utolsó rész idén érkezik hozzá magyarul, szóval remélem, hogy minél hamarabb bekövetkezik ez, mert érzem, hogy a Cress sem fog sokáig tartani.)


Népszerű idézetek

itstami>!

    – Te pedig, kedvesem, az égbolt legpompásabb űrhajója vagy, és soha ne hagyd, hogy valaha is bárki mást mondjon.

173. oldal, Második rész: Tizenötödik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Iko
4 hozzászólás
Sołya>!

    A hangszóróból megint ugyanaz a tiszta női hang hallatszott.
    – Thorne, nem tudom beindítani az automatikát. Úgyhogy kézi vezérléssel kell felszállnunk.
    A férfi kétségbeesetten nézett a vezérlőkre.
    – Mióta pofázik vissza nekem ez a hajó?
    – Én vagyok az, te idióta!
    Thorne közelebb tartotta a fülét a hangszóróhoz.
    – Cinder?

111. oldal, Első rész: Tizedik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
mrsp>!

    – Ez most megint egy olyan pillanat, ugye?
    – Ha az „olyan pillanat” alatt azt érted, hogy amióta találkoztunk, ez az első, amikor nem akarlak megfojtani, akkor igen.

119. oldal, Első rész: Tizedik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
mandarina>!

    – Könyörgöm, mondd, hogy felismersz valamit!
    – Igen, persze, hogy felismerem… – intette le a másik. – Csak hát ugye, nem tegnap volt…
    – Kicsit gyorsabban! Mert nem igazán illünk bele ebbe a környezetbe.
    Thorne bólintott, majd végignézett az utcán.
    – Erre!
    Öt lépés után megtorpant, megint elgondolkodott, majd megfordult.
    – Nem. Mégsem. Erre.
    – Végünk van.
    – Nem, most már megvan. Tényleg. Gyere!
    – A címet nem tudod?
    – Egy kapitány mindig tudja, merre van a hajója. Ez amolyan mentális kapcsolat.
    – Ezért lenne jó, ha lenne itt egy kapitány.

100. oldal, Első rész: Kilencedik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
Réka001>!

    – Hadd találjam ki! – mondta a férfi. – Betörésért csuktak le?
    Hosszú hallgatás után, amíg a vécécsészét visszahúzó szerkezetet tanulmányozta, a lány fintorogva válaszolt.
    – Kétrendbeli árulásért, ha nagyon tudni akarod. Meg hivatalos szerv elleni erőszakért, és bioelektromosság tiltott használatáért. Ja, és illegális bevándorlásért, bár szerintem az már túlzás.

43-44. oldal, Első rész: Negyedik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
G_r_é_t_a>!

    – Ha igazi gentleman lennél, akkor nekem is rendeltél volna egyet.
    – Ha igazi hölgy lennél, akkor megvártad volna, amíg felajánlom.

191. oldal, Második rész: Tizenhetedik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: Ran Kesley · Scarlet Benoit
k_a_reading P>!

    – Rampion, jelszó: A kapitány a király. Ajtó kinyit.

107. oldal, Első rész: Kilencedik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne
AniTiger P>!

    – Látom, szükséged van egy társra – igazította meg a kezeslábasát Thorne. – És amilyen szerencséd van, én történetesen igazi bűnözőzseni vagyok.
    – Na, húzzál el, de gyorsan! – mordult rá a lány.

44. oldal, Első rész: Negyedik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
AniTiger P>!

    – Farkas – suttogta magának, ahogy a víz lassan csepegni kezdett a filterből. A szó ott lebegett a konyhában. Hosszasan ízlelgette még az ajkán. Egyesek szerint félelmetes ragadozó, igazi fenevad. Mások azt mondják, csak egy félénk állat, akinek a viselkedését az emberiség sokszor félreértette.
[…]
     A meccseken csak Farkasnak neveznek.

125. oldal, Második rész: Tizenegyedik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: farkas · Scarlet Benoit · Ze'ev Kesley (Farkas)
2 hozzászólás
Rise>!

    – Nos… ön nagyon jóképű, Thorne kapitány.
    Cinder felnyögött.
    – Te pedig, kedvesem, az égbolt legpompásabb űrhajója vagy, és soha ne hagyd, hogy valaha is bárki mást mondjon.
    A hőmérséklet tovább emelkedett, míg Cinder nagy sóhaj kíséretében széttárta a karját:
    – Most direkt játszod a pironkodó szűzlányt, Iko?

173. oldal, Második rész: Tizenötödik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Iko · Linh Cinder

A sorozat következő kötete

Holdbéli krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alexandra Bracken: Sötét elmék
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Fróna Zsófia: Démonok közt
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Martin Kay: Titkok útvesztője
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Csóti Lili: Hetedvérig
Marosi Katalin: Teddy bosszúja
Virág Emília: Sárkánycsalogató