35. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján

Scarlet (Holdbéli krónikák 2.) 999 csillagozás

Piroska és az Ordas Rend katonái
Marissa Meyer: Scarlet Marissa Meyer: Scarlet

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Még a jövőben is óvakodj a farkastól…

Cinder, a kiborglány kalandjai folytatódnak – éppen szabadulni próbál a cellájából, de még ha sikerrel is jár, ő lesz a Nemzetközösség legkeresettebb szökevénye.

Eközben Franciaföldön nyoma vész egy idős asszonynak, Michelle Benoit-nak, gyönyörű és makacs unokája, Scarlet pedig rendületlenül keresi. A vörös hajú francia szépség a nyomozása során egyre különösebb alakokkal találkozik. Megismerkedik Farkassal, az egyszerre vonzó és ijesztő utcai harcossal, akivel együtt erednek a rejtélyek nyomába. De a helyzet tovább bonyolódik, miután összeakadnak Cinderrel.

Ahogy közös erővel próbálják megakadályozni, hogy Levana királynő végveszélybe sodorja a Föld teljes lakosságát, lassanként fény derül arra is, mi köze egymáshoz Scarletnek és Cindernek…

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
472 oldal · ISBN: 9789635615896 · Fordította: Bujdosó István, Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
472 oldal · ISBN: 9789635615902 · Fordította: Bujdosó István, Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
470 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575740 · Fordította: Bujdosó István, Szabó Krisztina

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Holdbéli Krónikák

289 tag · 126 karc · Utolsó karc: 2023. szeptember 23., 18:12 · Bővebben


Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

Linh Cinder · Kai · Carswell Thorne · Iko · Scarlet Benoit · Ze'ev Kesley (Farkas) · Torin · Jael mester · Levana Blackburn · Michelle Benoit · Ran Kesley

Helyszínek népszerűség szerint

Louvre


Kedvencelte 196

Most olvassa 34

Várólistára tette 295

Kívánságlistára tette 350

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Óriási elvárásokkal kezdtem neki, na meg kicsit bizalmatlanul, hiszen fogalmam sem volt, hogy egy teljesen más karakter, egy másik földrészen mégis hogyan kapcsolódik majd Cinder történetéhez. Szerencsére az ezzel kapcsolatos félelmeim hamar elpárologtak, mert Cinder szemszögét is nyomon követhetjük, de nem olyan mértékben, mint az önálló kötetnél. (Nyilván.)
Scarlet nagymamája eltűnik, elindul megkeresni Farkassal. Nagy kalandba keverednek, sok csavar történt, igazán izgalmas volt. Fél csillagot levontam, mert a végére Scarlet már kezdett sok lenni nekem a hisztijével. Nem biztos, hogy jó ötlet szinte oldalanként ugyanazt az olvasó szájába rágni. (Bár lehet azért éreztem így, mert gyorsan haladtam az olvasással nagyon.)
Jöjjön Cress! Nem bírom ki, hogy ne folytassam.

AniTiger P>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Awww, ezt a történetet imádtam! Ez a történet majdnem minden volt, amit szeretek: kalandos, cuki, romantikus, csavaros, ijesztő, szökéses-menekülős, sok szemszögű és a többi. Bár a Cinder című első kötetet sem találtam unalmas, a sorozat második része kifejezetten izgalmasra, lélegzet visszafojtósra és fordulatosra sikeredett!

Immár három szálon fut a sztori: Kai, illetve Cinder szemszöge mellé megjelenik egy harmadik nézőpont is, a címszereplő Scarlet keresi vadul a nagymamáját – a segítője pedig egy titokzatos, Farkas nevű férfi. Hahaha! CUKORFALATOK! Az igazán hangsúlyos szálat ők ketten kapták, aminek én örültem, mert azonnal beleszerettem a párosukba – nagyszájú, vörös hajú, bátor és mindenkiért kiálló főhősnő meg egy nagydarab, vadállatias, de félénk, titokzatos pacák?!

A történet borúsabb, ha lehet ezt mondani rá, de ez nem von le az értékéből. A különféle történések nagyon jól megkoreografáltak, kellőképpen megzavarják az olvasó fejét, de minden akkor derül ki, amikor szükséges.
Zseniális folytatás, ide nekem a következő részt!

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/07/marissa-mey…

Update: https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2021/02/marissa-m…

>!
Alexandra, Pécs, 2014
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633574973 · Fordította: Bujdosó István
3 hozzászólás
Deziréé>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Már az első könyv is nagyon tetszett, de a második még jobbra sikeredett szerintem.
Sokkal több izgalom volt benne és jó pár résznél csak ámultam, hogy ilyen nincs is. Tehát nagyon jó könyv. Sajnos elég lassan haladtam vele, de ez nem a könyv hibája.
Nagyon egyedi világot alkotott az írónő. Imádom azokat a történeteket, amelyekben az alkotó egy mesét átvisz egy teljesen más világba, és ennek köszönhetően létrejön egy ilyen fantasztikus könyv.
Ebben a könyvben meg van minden amire épp szükségem volt. Izgalom, rejtély,
akció, harc, háború, űrutazás, „Földet megszálló idegenek" és persze egy kicsike kis szerelem.
Nagyon sajnálom, hogy a folytatását nem fordították le magyar nyelvre, pedig nagyon szeretném tudni a folytatást.

Regina_Elek>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Egy más földrészen, de ugyanazon fejlett utópiában, az androidok, a fejlett technológiai eszközök és az űrhajók forgatagában mégis megmarad a hagyományosan működő mezőgazdasági szektor, ahol Scarlet és családja gazdasága látja el a lakosságot. Eközben a nép ki van téve egy univerzális háborúnak, melynek megakadályozása egyelőre kilátástalan. A történet sok tekintetben hű maradt az eredeti alkotáshoz, ugyanakkor a jövőbeli szegmensekkel színesítve sokkal izgalmasabb lett.

Scarlet rejtélyes körülmények között eltűnt nagymamáját keresi, miközben találkozik (a) Farkassal, addig párhuzamosan Cinder története a szökési kísérletével folytatódik. A két szereplő eltérő személyiség, azonban mindkettő szellemes és céltudatos.

Egy rendkívüli olvasmány, mely fordulatos, lebilincselő és harmadik részért kívánkozik.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
470 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575740 · Fordította: Bujdosó István, Szabó Krisztina
Cs_N_Kinga P>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Nos ez a történet már több volt az elsőnél. Annyira ajánlgatja mindenki, hogy kézbe vettem és végül is nem csalódtam, nem volt ez rossz könyv. Még mindig ugyanaz a bajom mint az első résznél, hogy tudom és várom az eredeti történetet és ez bezavar nekem az olvasásélménybe…. Pedig a történet jó, kicsit túlírt szerintem, de már bőséggel voltak izgalmak és nem csak politikaiak, hanem falka kérdések és egyebek. spoiler. Végig fogom olvasni, mert a kíváncsiságomat egyre jobban felkelti és már itt is vár a másik két rész az olvasásra, szóval a közeljövőben mindenképp sort kerítek rájuk. Kicsit sajnáltam most a hercegnő és császár kevés szerepet kapott és együtt semmit…. Pedig arra voltam még az elején a legkíváncsibb, de most már nem tudom melyik párnak drukkoljak inkább, szóval így mindkettőnek:DDD Hát na a farkasok az egyik gyengéim:)))
https://www.youtube.com/live/JyCng0mmg2w

RTMariann P>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Ebben a kötetben megismertük „Piroska” történetét. A nagyi eltűnt, Scarlet égen – földön keresi és felbukkan a Farkas, aki „segít” neki.

Eleinte csak azt vártam mikor lesz már szó Cinderről és, hogy mi történt vele. Tény, hogy most is azok a részek voltak a kedvenceim, de szépen lassan megbarátkoztam Scarlet és Farkas párosával is. Szükségszerűek voltak, hogy megértsünk mindent Cinder múltjával kapcsolatban.

Ebben a részben azért sokkal több volt az akció is, ami pedig előrevetítette a jövőt és Levana lehetőségeit is. Azt hiszem ez még csak ízelítő volt.

Borzasztóan örültem, hogy Iko ismét színre lépett. Nem épp úgy, ahogy szeretett volna, de végre ismét jelen volt. ♥

A következő részben Dr. Erland felbukkanását várom, hogy kellőképpen ki tudja képezni Cindert Levana ellen. Valószínűleg az is egy feszített tempójú, izgalmas rész lesz, de úgy gondolom Winter fog majd pontot tenni a történet végére.

Naiva>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Ez körökkel jobb volt, mint az előző rész. Azon kívül, hogy izgalmasabb volt és nem olyan kiszámítható, mint az előző kötet, ez a rész több új szereplővel bővült és hála nekik, fellendült a történet is. Scarlet és Farkas párosa most nagyobb szerepet kapott a történetben, de Cinder és egy nagydumás „kapitány” is fontos szerepet játszott a történetben. Nekem valamiért mégis a kis android Iko a legjobb, legszerethetőbb szereplő (eddig) ebben a sorozatban. Bízom benne, hogy a KMK a sorozat további részeit is kiadja, ha már voltak olyan rendesek, hogy átvették ezt a sorozatot. Nagy kár lett volna hagyni ezt a sorozatot, mert egészen egyedi és rendkívül szórakoztató.

Iloonka>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

A folytatásban is megvolt minden, ami egy könyvmoly álma. Fordulatos, izgalmas és mesés!

A történetet nem az előző részből ismert Cinderrel kezdjük, hanem Scarlettel, aki egy eldugott, kis francia városban él, akinek a nagymamáját elrabolták. Segítségül szegődik egy Farkas nevezetű fiú, akivel együtt nem kisebb cél lebeg előttük, mint Párizsig elutazni, ahol feltételezhetőleg a nagymama van elrejtve. És hogy mégis mi közük van és hogy fonódik össze a sorsuk Cinderrel, illetve új társával Throne-nal? Az kis millió esemény hatására derül ki

Nos, kissé nehezen indult be a gépezet, már csak azért is, mert a főszerepben most Scarlet volt, márpedig én Cinderre lettem volna kíváncsi, így elég vontatottan olvastam az első oldalakat. Aztán ahogy egyre inkább belementünk és egyre inkább bontakozott ki a Piroska és a Farkas története, úgy egyre inkább hatalmába kerített a könyv!
És bizony itt is volt ám meglepetés, pedig tényleg semmi nem utalt arra, hogy miként is kapcsolódik ez az egész Cinderékhez. Szóval a szálakat nagyon szépen varrta össze az író. Thorne is megjelent a színen, akinek inkább a későbbiekben lehet szerepe, most inkább ízelítőt kaptunk, és azt kell, hogy mondjam, felcsigázott ám rendesen a következő részt illetően. És természetesen minden egyes karakter közel került a szívemhez, szinte valóságosak voltak számomra. Még Iko, a kis android is, aki nálam az előző részben is vitte a prímet, most sem volt ez másképp.

Alig várom, hogy folytathassam, hogy még mennyi fordulat jöhet a folytatásban!

Lanore P>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Végrevégrevégre!! Már nagyon vártam a Cinder folytatását, és bizony nem csalódtam! Rögtön az első oldalaknál elkapott ugyanaz a hangulat, és feszült izgalom, mint amit az első rész olvasásánál éreztem. Szeretem az írónő stílusát, ahogy egymásba fonja a mesék alaptörténetét egy újszerű fantasyvel, szerethető karakterekkel, humorral, meglepetésekkel. Mindez együtt nekem nagyon tetszett, Scarletet is megkedveltem, és borzasztó kíváncsi vagyok a befejezésre. Remélem nem kell rá sokat várni :)

kratas P>!
Marissa Meyer: Scarlet

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Tetszett ez a sci-fi-s Piroska és a Farkas, pláne ahogy sikeresen tudott csatlakozni a Hamupipőkéhez. Kíváncsi vagyok nagyon a folytatásra, mert a főszereplők alapanyaga – akár szerves, akár mesterséges – szuperül lett felépítve és nagyon bízom abban, hogy sikerrel járnak mindannyian. Nem is tudnék választani közülük, hogy Cinder, Scarlet, Farkas vagy a Kapitány volt a legjobb, nagyon ügyesen hozta mindegyik a karakterét :)))

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

itstami>!

    – Te pedig, kedvesem, az égbolt legpompásabb űrhajója vagy, és soha ne hagyd, hogy valaha is bárki mást mondjon.

173. oldal, Második rész: Tizenötödik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Iko
5 hozzászólás
Sołya>!

    A hangszóróból megint ugyanaz a tiszta női hang hallatszott.
    – Thorne, nem tudom beindítani az automatikát. Úgyhogy kézi vezérléssel kell felszállnunk.
    A férfi kétségbeesetten nézett a vezérlőkre.
    – Mióta pofázik vissza nekem ez a hajó?
    – Én vagyok az, te idióta!
    Thorne közelebb tartotta a fülét a hangszóróhoz.
    – Cinder?

111. oldal, Első rész: Tizedik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
mrsp>!

    – Ez most megint egy olyan pillanat, ugye?
    – Ha az „olyan pillanat” alatt azt érted, hogy amióta találkoztunk, ez az első, amikor nem akarlak megfojtani, akkor igen.

119. oldal, Első rész: Tizedik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
mandarina>!

    – Könyörgöm, mondd, hogy felismersz valamit!
    – Igen, persze, hogy felismerem… – intette le a másik. – Csak hát ugye, nem tegnap volt…
    – Kicsit gyorsabban! Mert nem igazán illünk bele ebbe a környezetbe.
    Thorne bólintott, majd végignézett az utcán.
    – Erre!
    Öt lépés után megtorpant, megint elgondolkodott, majd megfordult.
    – Nem. Mégsem. Erre.
    – Végünk van.
    – Nem, most már megvan. Tényleg. Gyere!
    – A címet nem tudod?
    – Egy kapitány mindig tudja, merre van a hajója. Ez amolyan mentális kapcsolat.
    – Ezért lenne jó, ha lenne itt egy kapitány.

100. oldal, Első rész: Kilencedik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
Réka001>!

    – Hadd találjam ki! – mondta a férfi. – Betörésért csuktak le?
    Hosszú hallgatás után, amíg a vécécsészét visszahúzó szerkezetet tanulmányozta, a lány fintorogva válaszolt.
    – Kétrendbeli árulásért, ha nagyon tudni akarod. Meg hivatalos szerv elleni erőszakért, és bioelektromosság tiltott használatáért. Ja, és illegális bevándorlásért, bár szerintem az már túlzás.

43-44. oldal, Első rész: Negyedik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
G_r_é_t_a>!

    – Ha igazi gentleman lennél, akkor nekem is rendeltél volna egyet.
    – Ha igazi hölgy lennél, akkor megvártad volna, amíg felajánlom.

191. oldal, Második rész: Tizenhetedik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: Ran Kesley · Scarlet Benoit
k_a_reading>!

    – Rampion, jelszó: A kapitány a király. Ajtó kinyit.

107. oldal, Első rész: Kilencedik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne
AniTiger P>!

    – Látom, szükséged van egy társra – igazította meg a kezeslábasát Thorne. – És amilyen szerencséd van, én történetesen igazi bűnözőzseni vagyok.
    – Na, húzzál el, de gyorsan! – mordult rá a lány.

44. oldal, Első rész: Negyedik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
Rise>!

    – Nos… ön nagyon jóképű, Thorne kapitány.
    Cinder felnyögött.
    – Te pedig, kedvesem, az égbolt legpompásabb űrhajója vagy, és soha ne hagyd, hogy valaha is bárki mást mondjon.
    A hőmérséklet tovább emelkedett, míg Cinder nagy sóhaj kíséretében széttárta a karját:
    – Most direkt játszod a pironkodó szűzlányt, Iko?

173. oldal, Második rész: Tizenötödik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Iko · Linh Cinder
AniTiger P>!

    – Farkas – suttogta magának, ahogy a víz lassan csepegni kezdett a filterből. A szó ott lebegett a konyhában. Hosszasan ízlelgette még az ajkán. Egyesek szerint félelmetes ragadozó, igazi fenevad. Mások azt mondják, csak egy félénk állat, akinek a viselkedését az emberiség sokszor félreértette.
[…]
     A meccseken csak Farkasnak neveznek.

125. oldal, Második rész: Tizenegyedik fejezet (Alexandra, 2014)

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Kapcsolódó szócikkek: farkas · Scarlet Benoit · Ze'ev Kesley (Farkas)
2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Holdbéli krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alexandra Bracken: Sötét elmék
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt
Karen Akins: Időhurok
Fróna Zsófia: Démonok közt
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Jennifer L. Armentrout: Torn – Szétszakítva
Rainbow Rowell: Tévelygő fiú
Csóti Lili: Hetedvérig
Martin Kay: Titkok útvesztője
Marosi Katalin: Teddy bosszúja