Heartless 33 csillagozás

Marissa Meyer: Heartless Marissa Meyer: Heartless Marissa Meyer: Heartless Marissa Meyer: Heartless Marissa Meyer: Heartless Marissa Meyer: Heartless

Long ​before she was the terror of Wonderland – the infamous Queen of Hearts – she was just a girl who wanted to fall in love.

Catherine may be one of the most desired girls in Wonderland, and a favorite of the yet-unmarried King of Hearts, but her interests lie elsewhere. A talented baker, all she wants is to open a shop with her best friend and supply the Kingdom of Hearts with delectable pastries and confections. But according to her mother, such a goal is unthinkable for the young woman who could be the next Queen.

At a royal ball where Cath is expected to receive the king's marriage proposal, she meets Jest, the handsome and mysterious court joker. For the first time, she feels the pull of true attraction. At the risk of offending the King and infuriating her parents, she and Jest enter into an intense, secret courtship.

Cath is determined to define her own destiny and fall in love on her terms. But in a land thriving with magic, madness, and monsters,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Square Fish, 2018
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781250148186
>!
Macmillan, London, 2017
450 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781509814138
>!
Feiwel and Friends, New York, 2016
416 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781250044655

5 további kiadás


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Jest · Kalapos · Catherine Pinkerton · Holló


Kedvencelte 7

Most olvassa 5

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 47


Kiemelt értékelések

Lorelei>!
Marissa Meyer: Heartless

„Imádom Marissa Meyer könyveit, a neve szinte garancia számomra egy jó olvasmányhoz. A Holdbéli krónikák pedig az egyik legkedvesebb sorozatom, így kérdés nélkül vettem meg és vágtam bele a Heartless-be. Viszont Csodaország minden erőfeszítése ellenére –meglepő módon–, vegyes érzéseim maradtak a végén. "

„Kezdjük a világgal, hiszen az valami fantasztikus, mesés és varázslatos. Egyből magába szippantott, szinte filmszerűen jelentek meg előttem a különböző lények, trükkök és épületek. Meyer olyan természetességgel lépked Csodaországban, mintha az maga a valóság lenne. Bár már régóta nem ástam bele magam Alice történetébe, 1-2 szereplő jelenlétének kifejezetten tudtam örülni. Az Edgar Allan Poe-féle hollós utalásért pedig külön pluszpont jár."

„Maga az alaptörténet és felállás sem hagynak kivetnivalót maguk után. Egy eszes lány több akar lenni egy kirakati, reprezentatív királynénál és mindent elkövet annak érdekében, hogy kövesse az álmait. Imádtam a jeleneteket, amikben Cath megpróbálta lerázni az esetlen és együgyű királyt. No meg azokat is, amikben sütött. Valamiért annyira le tudnak kötni azok a részek, amikben édesség van (khm vajon miért?). Mindeközben kiderül, hogy az udvari bolondnak valami rejtegetnivalója van, ami csak még jobban megfűszerezi az események kavalkádját. A félelmetes és veszedelmes Jabberwock is megjelenik, terrorizálja a népet, ám a király nem tesz semmit a védelmük érdekében.

A gondok nekem a karakterek terén kezdődnek. A könyv első felében imádtam Cath éles eszét, a jó humorát és a szúrós megjegyzéseit. Azon kevés szereplők közé tartozott, akik nem csupán hóbortosak és bugyuták. Az udvari bolond jelleme volt még hasonló. Imádtam kettejük jeleneteit, a csipkelődéseik és párbeszédeik miatt csak úgy izzott közöttük a kémia. Aztán valamikor a könyv felénél szinte mindenki elvesztette a józan eszét, ironikus módon Hatta –a kalapkészítő, akinek a családja hírhedt arról, hogy tagjai megőrülnek– kivételével. Értelmetlen vitatkozások, hisztizések és nyáladzások kezdődtek, amik számomra tényleg teljesen indokolatlanok voltak, csupán annyit értünk el velük, hogy kiforgatták önmagukból a karaktereket. A világot sokkal hitelesebbnek éreztem, mint a főszereplők viselkedését."

Teljes bejegyzés: http://maybeitisaboutthestory.blogspot.com/2018/04/mari…

Morcant>!
Marissa Meyer: Heartless

Ez egy abszolút letehetetlen „guilty pleasure” könyv volt! Azért mondanám annak, mert bár akcióban nem bővelkedett és eléggé erősen a románcon volt a hangsúly, attól még nagyon-nagyon szerettem. Marissa Meyer ügyesen építette fel ezt a csodás világot, bőven csempészett bele a carolli történetből, amiket jól esett olvasni. Mivel ez egy viszonylag új könyv, nem fejteném ki a karaktereket, hogy Cath kivel fog romantikus kapcsolatot kialakítani, inkább meghagynám kellemes meglepetésnek. Mindenesetre most sem csalódtam az írónőben, szerencsére. :)
És én is erősen ajánlom az audiobookját, nagyon jó lett!

gabcsika1 >!
Marissa Meyer: Heartless

Az Alice-es dolgokat általában szeretem, legyen szó könyvről, filmről, meséről, képeslapról, és ez alól ez a könyv sem volt kivétel. Az írónőtől először a Holdbéli Krónikákat olvastam, amik nagyon tetszettek, és kíváncsi lettem más könyveire is, így esett erre a kötetre a választás.
A Szívkirálynő az eredeti könyvben unszimpatikus, eléggé egysíkúnak tűnő karakter, a múltjáról pedig egyáltalán nem lehet tudni semmit, ezért is volt ilyen izgalmas ez az előtörténet. Szívfacsaró volt végignézni, ahogy egy kedves, élettel és álmokkal teli lány szíve és élete így tönkremegy. De ezt a folyamatot, átmenetet is teljesen hihetőnek és indokoltnak írja meg Meyer. Cathrine-en kívül Jest, Hatta, és a Teknős volt a kedvencem. Kedvenc részeim pedig a tea parti volt és az, amikor a Tükörhöz akartak eljutni.
Az is pozitívum, hogy egykötetes. Lehetett volna tovább húzni a sztorid, de nem lett volna érdemes, plusz nekünk sem kell éveket várni a lezárásra. :)

4 hozzászólás
internetfüggő>!
Marissa Meyer: Heartless

    nagyon szerettem volna szeretni ezt a könyvet, viszont a hangsúly (sajnos) a múltidőn van. :(

    az elején még próbáltam kedvelni az egészet — ha már szeretni nem tudtam —, de ezt a közepe előtt már fel is adtam.
azt mondjuk, még fontosnak tartom hozzátenni, hogy mostanában elég kevés időm van vagy ha van, akkor azt inkább mással töltöm. és mivel fair szeretnék maradni, így nem mondhatom, hogy teljességgel a könyv hibája volt az, hogy nem tudott lekötni. off
    aztán még mindenképp le szeretném szögezni, hogy mivel a könyv egy Alice Csodaországban retelling off, én pedig elsős-másodikos koromban olvastam a könyvet először és utoljára, ráadásul, ha jól emlékszem, akkor nem is végig, és a filmet sem láttam, ezért a legtöbb referenciáról fogalmam sem volt, hogy mégis mi a szent sz@rt jelenthet. off ez nyilván az én hibám is, de azért értékeltem volna, ha a könyvet anélkül is lehetne élvezni, ha nem kellene fejből vágni az egész Alice Csodaországbant.
    a történet is kifejezetten lassú volt és untató, (főképp a sok referencia miatt) fogalmam sem volt mi az isten történik off, illetve a legtöbb plot twist is kiszámíthatóan idegesítő volt és ami meglepett volna, az meg már nem érdekelt. spoiler
    a mellékszereplőknek, bár voltak személyiségeik, mégis azt éreztem, hogy a legtöbb résznél hihetetlenül feleslegesek voltak. Jest-et a végére egész megkedveltem. spoiler a beszélő állatokon baromi jól szórakoztam, mert nagyon kínos volt, dehát ez Alice alapja, szóval ez nem a könyv hibája … kivételesen. a kalapost nem értettem, olyan love-hate kapcsolat egész végig, de még így is egy balféknek könyveltem el — jó szívvel. ^°^
és végül a főszereplő, a mi drá— upsz, nem. szóval Catherine. fú, esküszöm, eladnám egy darab kavicsért is. erről nem szeretnék többet nyilatkozni. off
    a vége szerintem elhamarkodott lett, nulla izgalommal. tehát a kötet eleje túl lassú, a közepe érdekes, a vége pedig csak simán lejtmenet. meg nem is tudom megfogalmazni, hogy mi, csak éreztem, hogy valami hiányzott. off
    igazából, a könyv olvasása közben próbáltam felírni pro- és kontra okokat, viszont az egész értékelésben csakis a kontrákat tűntettem fel, és ez nem véletlen. a pozitívumok, azt hiszem, ezúttal elmaradnak.
    a könyvre viszont nem tudok ennél kevesebb csillagot adni, mert katasztrófa nem volt. és voltak részek, amik nagyon is tetszettek, csak túl kevés ideig tartottak vagy teljesen megfeledkeztem már róluk a sok kevésbé fényes rész miatt.

    nekem csalódás volt a könyv, viszont annak, aki jól ismeri és szereti is az Alice Csodaországbant, szerintem tetszhet. :]

esztokam P>!
Marissa Meyer: Heartless

Újraolvasásnál általában jobban szoktak tetszeni a könyvek, mint első alkalommal. Ez a könyv jelenti a nagy kivételt. Cath már az elejétől kezdve egy utálatos, gyenge, folyton másokat okoló lány. Ő soha nem hibás, a hiba az anyjában, Mary Annben, Hattában stb. van. Ő ártatlan, legyen szó a teknős vagy Jest sorsáról, úgy állítja be, mintha ő lenne az áldozat. Nem érdemel sem sajnálatot, sem bosszút. Mindent magának köszönhet és megérdemli.

Lille>!
Marissa Meyer: Heartless

Nagyon tetszett! Aki teheti, halgassa audiobook formában mert nagyon jól sikerült a narráció.

infinitedreams IP>!
Marissa Meyer: Heartless

Meyer itt is egy jól ismert mesére alapozza a sztorit, de ez a könyv más stílusú, mint a Holdbéli krónikák. A Heartlessben nagyon hangsúlyos a romantika – bár a főszereplőnek, Catherine-nek megvan a saját kis álma, már az első fejezetben felbukkan a titokzatos, sárga szemű fiú. Lassabb, romantikus, ráadásul tragikus történet.

Szerethető karakterek, szövevényes, ugyanakkor jól felépített történet, a végén minden szál összeér. Egyetlen negatívumként azt tudom felhozni, hogy összességében talán egy kicsit hosszúra sikeredett, voltak olyan részek, amikor nem sok minden történt, ám ez csak utólag tudatosul az emberben, mert maga a szöveg nagyon olvasmányos, magával ragad.

Az írónő nagyon ügyesen csempészte be az eredeti mese elemeit a történetébe, a szemfüles olvasó rengeteg apróságot észrevehet. Bár tudtam, hova fut ki a történet, hiszen ismerem a Szív Királynő karakterét, mégis szomorú voltam, hogy olyan véget ért a könyv, amilyet, az utolsó pillanatig drukkoltam a szereplőknek.

Önálló könyv, nem sorozat, kerek egész, lezárt történet, így azok is nyugodtan a kezükbe vehetik majd, akik tartanak a sorozatoktól. Jövőre várható a Könyvmolyképző gondozásában, és ki tudja, ha ez a könyv sikeres, talán újabb Marissa Meyer könyvek is megjelenhetnek majd.

Bővebben: http://blog.infinitedreams.hu/…

orsiP>!
Marissa Meyer: Heartless

Zseniális és összezavaró egyben.
Ilyen könyvet még életemben nem olvastam és csak ajánlani tudom mindenkinek aki szereti az „eredettörténeteket”.
Én személy szerint angolul olvastam, ezért a magyar fordításról nem tudok nyilatkozni.
Viszont az eredeti nagyon jól és választékos szókinccsel van megírva.
Ha egyszer elmélyed benne az ember, nagyon könnyű elveszni az időben! :)

Hanga_Sinkovics>!
Marissa Meyer: Heartless

Számomra ez a könyv egy igazi varázslat volt. Izgalmas, szerethető és emlékezetes. A történet és a történések mind nagyon egyediek voltak, ahogyan a szereplők is. Annak aki egy kis izgalmas kikapcsolódásra vágyik, mindenképpen figyelmébe ajánlom ezt a könyvet.


Népszerű idézetek

Szelén>!

It is a dangerous thing to unbelieve something only because it frightens you.

10. fejezet (Macmillan Audio, 2016)

Szelén>!

A heart, once stolen, can never be taken back.

36. fejezet (Macmillan Audio, 2016)

Nokedli28>!

Why is a raven like a writing desk?

Kapcsolódó szócikkek: Jest
Szelén>!

‘But hoping,’ he said, ‘is how the impossible can be possible after all.'

51. fejezet (Macmillan Audio, 2016)

Balu_>!

What's the point of having cake if you can't eat it?

Szelén>!

Stuff and nonsense. Nonsense and stuff and much of a muchness and nonsense all over again. We are all mad here, don't you know?

52. fejezet (Macmillan Audio, 2016)

Szelén>!

Fascinating, isn't it, how often heroic and foolish turn out to be one and the same.

10. fejezet (Macmillan Audio, 2016)

Szelén>!

The Raven inclined his head. Or, she thought he did. His inky feathers were almost invisible in the darkness.
‘Hello again,’ she said, shivering in the night air.
‘Good eve, fair lady, your forgiveness we implore, to come so brashly tapping, tapping at your chamber door.’
‘Oh, well, this isn’t exactly my chamber door. More like a window, actually.’
The Raven bobbed his head. ‘I made some alterations for the sake of the rhyme.’

16. fejezet (Macmillan Audio, 2016)

Balu_>!

You do know that telling a secret destroys its secrecy, don't you?

Szelén>!

Sometimes your heart is the only thing worth listening to.

29. fejezet (Macmillan Audio, 2016)


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Kingdom of Ash
Kristin Cashore: Bitterblue
Sara Raasch: Snow Like Ashes
Renée Ahdieh: The Wrath & the Dawn
Jennifer L. Armentrout: Obsidian
Mary E. Pearson: The Heart of Betrayal
Cassandra Clare: City of Fallen Angels
Holly Black: The Queen of Nothing (angol)
Elizabeth Lim: Reflection
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath