Fairest (The Lunar Chronicles 3,5.) 28 csillagozás

Levana's Story
Marissa Meyer: Fairest Marissa Meyer: Fairest Marissa Meyer: Fairest Marissa Meyer: Fairest

Mirror, mirror on the wall,
Who is the fairest of them all?

Fans of the Lunar Chronicles know Queen Levana as a ruler who uses her “glamour” to gain power. But long before she crossed paths with Cinder, Scarlet, and Cress, Levana lived a very different story – a story that has never been told . . . until now.

Marissa Meyer spins yet another unforgettable tale about love and war, deceit and death.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Square Fish, 2020
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781250774057
>!
Square Fish, 2016
228 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781250073556
>!
Feiwel and Friends, New York, 2015
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781250067586

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Holdbéli Krónikák

282 tag · 118 karc · Utolsó karc: 2021. június 15., 09:10 · Bővebben


Kedvencelte 2

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 23


Kiemelt értékelések

hkriszti>!
Marissa Meyer: Fairest

Marissa Meyer: Fairest Levana's Story

Hát ezt még fel kell kicsit dolgoznom, mivel nyilván a happy end közelében sincs ez a könyv, szóval így a végére letaglózott. Az 5 csillag jár, hiszen ugyanolyan zseniális, mint a sorozat többi része, csak most kaptam teljes képet mindenről, és kicsit még ülepednie kell. Levana számomra az egyik kedvenc gonosz karakter az összes közül, főleg ezek után, hogy a hátterét is olvashattam. Örültem, hogy nem arról szólt, hogy vált jóból kegyetlenné, mert ez így nem igaz. Már nagyon fiatalon is megvolt benne ez a hidegség, bár ahogy ő felnőtt, ezen annyira nincs is csodálkozni való. A testvérét még százszor jobban utáltam, szóval volt kitől tanulnia… Cinder sorsa szomorú, viszont szerencse a szerencsétlenségben, hogy így nem ott kellett felnőnie, különben nem is tudom, belőle is milyen ember vált volna Channary mellett…
Szóval Levana nem jóból lett gonosz, bár az tény, hogy azért teljesen nem volt reménytelen, és úgy gondolom, ha viszonzásra talált volna a szerelme Evretnél, talán nem válik azzá, akivé végül lett. Viszont az is tény, hogy amit Evrettel művelt, az elképesztő volt, és nem csoda, hogy a szerelme csak egyoldalú megszállottság maradt. Igazából volt, amikor szántam… pedig nem érdemelte meg… :(
Marissa Meyer annyira jól át tudja adni a könyveiben azt a hangulatot, amit megálmodott, nagyon szeretem, ahogy ír! Itt is csak úgy áradt a sorokból a magány, a keserűség, a harag, az elszántság! Soha nem olvastam még ennyire jó háttér történetet, nekem nagyon nagyon tetszett!!!

Jaina>!
Marissa Meyer: Fairest

Marissa Meyer: Fairest Levana's Story

Érdekes volt egy kicsit jobban megismerni Levanát, még ha az események nem is pörögtek annyira, mint ahogy a többi részben megszokhattuk. Marissa Meyer stílusa itt is remek, örülök, hogy még a Winter előtt elolvastam.

Aliko P>!
Marissa Meyer: Fairest

Marissa Meyer: Fairest Levana's Story

Érkezik Meyer sorozatának a (sokadik) kiegészítő kötete, ahol az általam imádott világának egy újabb falatkáját (lehetett volna több is!!) ismerjük meg. Kapunk egy történetet a gonosz királynőről elmélyítve, de teljesen meg nem magyarázva Levana személyiségét. Jön egy kis kitérő, kilépünk a fősodorból és ugrunk a múltba.
A gonoszság fokozható? Naná… Levana egy dög na de Channary? :o

gabcsika1>!
Marissa Meyer: Fairest

Marissa Meyer: Fairest Levana's Story

Úgy szeretem a háttértörténetket, a kitalált világ történelmét elmesélő kiegészítő könyveket. Így a finálé előtt elolvastam Levana történetét, és imádtam. Mármint a könyvet, Levanát továbbra sem. Tök jó volt, hogy ilyen nagy időtartamot ölelt fel a sztori, így tanui lehettünk Levana személyiségváltozásainak. A többi könyv alapján Channaryt valamiért mindig jóságosnak és kedvesnek képzeltem. Mekkorát tévedtem… Rosszabb volt, mint Levana. Lehet csúnya ilyet mondani, de lehet spoiler Alig várom, hogy többet olvassak Winter hercegnőről a következő kötetben. :)

Nevotil>!
Marissa Meyer: Fairest

Marissa Meyer: Fairest Levana's Story

Szomorú.
Sok háttérinfót megtudtam Levanaról, szimpatikusabb nem lett tőle, viszont szánom. Megszállott. Mintha nem lennének érzelmei. A könyv végére teljesen elborult és megszállott lett. Nem bánom, hogy nem lett egy gonosz karakter, akit mégis szeretni lehet, de szánom az életet, amit él.

WildWorld>!
Marissa Meyer: Fairest

Marissa Meyer: Fairest Levana's Story

Bár ez egy kiegészítő regény, szerencsére semmivel sem kevésbé jól megírt vagy érdekes, mint a sorozat fő kötetei. Mondjuk kicsit hiányoztak a kedvenc karaktereim (nem, nem segít, hogy hárman benne vannak gyerekként, mert még nagyon picik), de mindenképp hasznos kitérőnek éreztem ezt a Winter előtt. Nem csak Levanát értettem meg jobban, hanem az egész holdi társadalom struktúráját, illetve Winter és Jacin karakterét is, ezek az információmorzsák pedig sokkal élvezhetőbbé tették az utolsó kötetet.

Kicsit féltem tőle, hogy majd meg is kell szeretnem ezek után Levanát, de nem, szerencsére ez nem a OUAT, itt nem arról van szó, hogy egy alapvetően jó embert tévútra vezetnek a fel nem dolgozott személyes tragédiái meg a jellemgyengesége. Levanában alig van valami szánnivaló, és az sem segít azon a tényen, hogy pszichopata. Még kamaszként kicsit sajnáltam, de aztán ahogy szisztematikusan tönkretette Winter családját (meg egy rakás másik embert) és végignézhettem, amint az évek során egyre hataloméhesebbé meg kegyetlenebbé vált, már csak egyetlen meggyőződés maradt: ez a nő menthetetlen, legjobb lesz, ha a következő kötetben a főszereplők lesznek olyan irgalmas szamaritánusok és megölik szépen.

Bár időrendben ez a rész megelőzi a sorozat mindegyik kötetét, de semmiképp sem ajánlom a harmadik rész előtt olvasni, mert olyan mennyiségű poént lő le a korábbi kötetekből, ami már nagyrészt élvezhetetlenné tenné azoknak a cselekményét. Egyébként viszont a negyedik rész előtt mindenképp ajánlom kézbe venni, ha eléggé rajongó vagy ahhoz, hogy ne bánj még 200 oldalt ebből a világból.

Starling>!
Marissa Meyer: Fairest

Marissa Meyer: Fairest Levana's Story

Érdekes volt Levana háttértörténetét megismerni. Arra számítottam, hogy valami szomorú gyerekkori eseménnyel magyarázzák majd, hogy miért lett ilyen gonosz, de szerencsére nem ez történt, ő egyszerűen csak ilyen. Élvezi a kegyetlenkedést és mások manipulálását és mindeközben úgy gondolja, hogy helyesen cselekszik és, hogy ez végül a nép érdekeit fogja szolgálni. Annak érdekében, hogy királynő lehessen mindent megtett, ebben semmi sem akadályozhatta.
Örülök, hogy ebben a részben jobban megismerhettük az ő személyiségét, számomra az egyik legérdekesebb karakter volt a sorozatban.

Polaris>!
Marissa Meyer: Fairest

Marissa Meyer: Fairest Levana's Story

Nem volt rossz, de a sorozat szinvonalat messze nem is hozta.
Maga a sztori tetszett volna, ha ugyesebben dolgozza ki az irono, es jobban abrazolja a szereplok jellemfejlodeset, egymas kozti dinamikajat.
Igy azonban szamomra tulzottan fekete-feher maradtak a karakterek, a tortenet kibontakozasa pedig nem csak kiszamithato, de kisse eroltetett is. Ettol fuggetlenul, nem bantam meg, hogy elolvastam. Olvasmanyos kiegeszitese a sorozatnak, rajongoknak ajanlanam.

racpetra>!
Marissa Meyer: Fairest

Marissa Meyer: Fairest Levana's Story

Érdekes volt kicsit beletekinteni Levana életébe, mivel ő a főgonosz. De valahogy soha nem gondoltam volna, hogy egyszer jószívű is volt. Sajnáltam, ami vele történt, amit okozott vele a nővére, csakhogy ő legyen a legjobb, legszebb és trónon maradjon. Viszont láttam, honnan tanulta el a rosszat, sajnos olyan lett, amilyen nem akart. Ha kicsit őszintébb lett volna a népével, szerintem megértették volna a helyzetét és csak jót kapott volna. Így viszont mindenki megutálta a Holdon és a Földön is. Jobbat érdemelt volna ennél a történetnél, de valahogy mégis kellett valami, ami által gonosszá vált!

Pabu P>!
Marissa Meyer: Fairest

Marissa Meyer: Fairest Levana's Story

Örültem, hogy ezt a könyvet hagytam a végére, így lett teljes a kép.
Én a Once upon a time sorozatban is azt szerettem, ahogy csavartak egyet a dolgokon és megismertük a gonoszokat is, aztán rájöttünk, hogy nem utálni kell őket, hanem megérteni és együtt érezni velük. Ez a könyv ugyanezt tudja, és azt szépen hozza, bár itt a végére azért elcsúszik a dolog.
A könyv Levana gyerekkorától indul, megismerjük őt is és Cinder anyját is, és azt kell mondjam, Channary egy utálatos dög volt, valóban. Levana volt az elnyomott, lenézett „kishülye”, de ugyanakkor ő ennél többre és jobbra vágyott, nagyon zavarta, hogy a nővére allűrjeit és abnormalitásait csak ő látja, ami valóban szörnyű dolog.
A történetből egy olyan embert ismerünk meg, aki tényleg jót akar mindenkinek, csak sajnos közben kissé neurotikus és nem látja, hogy mit okoz, nem gondolja végig a következményeket, ő csak a nagy egészre fókuszál, arra már nem, hogy közben hány embert öl/nyomorít meg.
A sorozatban megismert személyiség árnyalódik és tényleg csak szánni tudja őt az ember és elborzadni, hogy miken ment keresztül.


Népszerű idézetek

hkriszti>!

Fathomless emotion misted over his
gaze as he placed his fingers against the sill.
Then, between the heartbreak and the loneliness, there was love. So open
and intense it stole Levana’s breath away.
What she wouldn’t give to be looked at like that.

70. oldal

Marissa Meyer: Fairest Levana's Story

hkriszti>!

He groaned. “Your Highness, please don’t…”
“I won’t let you. And won’t let you deny what I know in my heart to be true.”

86. oldal

Marissa Meyer: Fairest Levana's Story

1 hozzászólás
Vhagar >!

“Why is it always a prince?” asked Winter. “Why isn’t she ever saved by a top-secret spy? Or a soldier? Or a … a poor farm boy, even?”
“I don’t know. That’s just how the story was written.” Evret brushed back a curl of Winter’s hair. “If you don’t like it, we’ll make up a different story tomorrow night. You can have whoever you want rescue the princess.”
“Like a doctor?”
“A doctor? Well—sure. Why not?”
(…)
“Maybe the princess can save herself.”
“That sounds like a pretty good story too.”

Marissa Meyer: Fairest Levana's Story

hkriszti>!

Only Levana – too young and ugly to matter – would go on living in her sister’s shadow until she faded away and everyone forgot that she’d ever been there to begin with.

40-41. oldal

Marissa Meyer: Fairest Levana's Story

hkriszti>!

The more time that passed, the more that desire dug its talons into her.
She deserved Earth.
Luna deserved Earth.
But despite all her plotting, all her long meetings spent discussing soldiers
and plagues, she still wasn’t sure how to take it.

181. oldal

Marissa Meyer: Fairest Levana's Story

hkriszti>!

“Come here, baby sister,” she whispered, and despite the terror twisting
inside Levana’s stomach, her feet obeyed. “I want to show you something.”

200. oldal

Marissa Meyer: Fairest Levana's Story

hkriszti>!

Tearing her gaze away, she spotted what she’d come for. Her sister’s mirror.

203. oldal

Marissa Meyer: Fairest Levana's Story

Vhagar >!

(…) and being tricked into believing things that weren’t real was often the most dangerous thing of all.

Marissa Meyer: Fairest Levana's Story

hkriszti>!

She was the queen.
The guilt and the horror and the memory of that awful smell might stay with her forever, but she was the queen.

161. oldal

Marissa Meyer: Fairest Levana's Story


A sorozat következő kötete

The Lunar Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Ruins
Melissa Landers: Alienated
Amy Tintera: Rebel
Sophie Jordan: Uninvited
Veronica Roth: Carve the Mark
Moira Young: Blood Red Road
Jennifer L. Armentrout: Oblivion
Maggie Stiefvater: Sinner
Stephenie Meyer: Life and Death
Cassandra Clare: Lord of Shadows