24. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
30. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
50. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Cress ​(angol) (The Lunar Chronicles 3.) 123 csillagozás

Marissa Meyer: Cress (angol) Marissa Meyer: Cress (angol) Marissa Meyer: Cress (angol)

Rapunzel's tower is a satellite. She can't let down her hair – or her guard.

In this third book in the bestselling Lunar Chronicles series, Cinder and Captain Thorne are fugitives on the run, with Scarlet and Wolf in tow. Together, they’re plotting to overthrow Queen Levana and her army.

Their best hope lies with Cress, who has been trapped on a satellite since childhood with only her netscreens as company. All that screen time has made Cress an excellent hacker – unfortunately, she’s just received orders from Levana to track down Cinder and her handsome accomplice.

When a daring rescue goes awry, the group is separated. Cress finally has her freedom, but it comes at a high price. Meanwhile, Queen Levana will let nothing stop her marriage to Emperor Kai. Cress, Scarlet, and Cinder may not have signed up to save the world, but they may be the only ones who can.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

>!
Square Fish, 2015
552 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781250007223
>!
Puffin, London, 2014
552 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780141340159
>!
Puffin, London, 2014
560 oldal · ASIN: B00G2SJQAO

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Holdbéli Krónikák

228 tag · 102 karc · Utolsó karc: 2019. február 17., 11:48 · Bővebben


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Linh Cinder · Kai · Carswell Thorne · Iko · Scarlet Benoit · Ze'ev Kesley (Farkas) · Crescent Darnel (Cress) · Winter Blackburn-Hayle · Jacin Clay · Dmitri Erland


Kedvencelte 40

Most olvassa 7

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 66


Kiemelt értékelések

>!
Nymeria96
Marissa Meyer: Cress (angol)

Ó, te jó ég!
Ez a könyv iszonyatosan tetszett!!
A Cinder a kedvencemmé vált, a Scarletet egy kicsit visszaesésnek éreztem, de a Cress minden várakozásomat fölülmúlta.
Végig fent tartotta az érdeklődést, sohasem lehetett tudni, hogy milyen fordulat vár a következő oldalon, az utolsó 150 oldalra pedig nincsenek szavak.
Szeretem, ha egy történet több szereplő nézőpontjából van megírva, az írónő pedig ebből a szempontból is nagyon jó munkát végzett.
Továbbra is Cinder és Kai a kedvenc szereplőim, és ahww spoiler
Cress bájos szereplő, és bár általában ki nem állhatom a naiv karaktereket, őt mégis megkedveltem.
Jacin is érdekes szereplőnek tűnik, remélem a Winterben többet megtudhatok róla. Esetleg néhány fejezet az ő szemszögéből?
Szegény spoiler. Sajnálom, ami vele történt, nagyon megsirattam.
Kíváncsian várom, hogy milyen fordulatokat tartogat a befejező kötet.

2 hozzászólás
>!
_Eriii P
Marissa Meyer: Cress (angol)

Egy kicsit hihetetlen számomra, hogy egy ennyire szuper sorozat, mint amit Marissa Meyer megálmodott, itthon el lett kaszálva. Szerintem az egyik legjobb mesefeldolgozás amit volt szerencsém olvasni. Az is hihetetlen, hogy a sok sci-fi és fantasyvel ellentétben ez tényleg jó kis sorozat. Izgalmas, feszültséggel teli, szerethető karakterek, szuper világfelépítés, eszméletlen főgonosz, szuper írásstílus. Most nem szeretnék felsorolni könyveket amelyek hasonlóak ebbe a műfajba, és számomra abszolút csalódás volt. Rég olvastam az első két részt, de mintha csak ma olvastam volna annyira megmaradt minden bennem. Szuper volt ez a rész is. Hozta azt a színvonalat, amiért szeretem ezt a sorozatot. Rengeteg izgalom, Cinder egyre jobban odafejlődik ahova kell, az új szereplők is nagyon kedvelhetőek, és ami számomra nagy plusz az a főgonosz aki igazi badass…. Ajánlom

>!
Ittimi78
Marissa Meyer: Cress (angol)

Hát én ezt imádom! Tipikusan az a könyv, aminél folyton azt nézed, hol tartasz, mert nem akarod, hogy vége legyen :D Még szerencse, hogy kéznél a folytatás… :)

>!
perpetua P
Marissa Meyer: Cress (angol)

Sok dolog nagyon tetszett vagy ugyanúgy tetszett, mint az első két részben, de most nem éreztem ugyanazt a varázst, mint korábban. Szerettem volna többet kapni Throne-ból és Cress-ből. :)
A legjobban az tetszik a sorozatban, hogy a korábban megismert főszereplők ugyanúgy jönnek velünk a kalandokban és így előre haladva az idővel egyre több főszereplőnk lesz. Egyáltalán nem zavar, hogy emiatt több szálon fut a cselekmény és több nézőpontot kapunk, de azt sajnálom, hogy az új párosból nem kaptunk ugyanannyit, mint az előző kettőből. Cinder-t és Scartet-et jobban megismertük úgy éreztem. Na de lépjünk is túl, mert minden más szuper volt. :)
Nagyon tetszett a szituáció, hogy Cress még az elszigetelt „toronyban” is beleszeret a hírhedt kapitányba és az álma válik valóra, amikor találkoznak. Izgalmas kalandokat kell átélniük távol kicsiny csapatunktól és közben összecsiszolódtak. De mellettük ne feledkezzünk el Levana fenyegetéséről se, mert továbbra is félnie kell a Földnek. Kai körül esküvői előkészületek miatt zsong a palota, Cinder pedig tervezget, hogyan is állítsa meg a kegyetlen királynőt. Új váratlan szövetségesek is csatlakoznak hozzájuk és el is kel nekik a segítség. A könyv csúcspontja, hogy az aktuális tervet igyekeznek kivitelezni és több váratlan fordulat is akad itt. Imádtam a lezárást, és igazán izgatottan várom a negyedik részt, mert nagyon felkeltette az érdeklődésemet az utolsó új páros, nem fogunk unatkozni az biztos.

>!
zsebibaba007
Marissa Meyer: Cress (angol)

OMFG, nincsenek ra szavak, hogy mennyire jo volt!!!!!

>!
Katara_Phoenix P
Marissa Meyer: Cress (angol)

Ez tényleg egy olyan sorozat, ami részről részre egyre jobb. Most,hogy befejeztem még inkább örülök neki, hogy folytatódni fog nálunk is..ez a sorozat aztán minden rajongót megérdemel! :)
Ami felett én nem tudok napirendre térni, az Kai herceg. Komolyan, még egy kicsit megkedvelni sem tudom…annyira,hihetetlenül irritál! Viszont végre spoiler ! *-* Cinder jobbat is találhatna nála…khm..Thorne.♥ Tudom-tudom, álmodozzak csak. Mindenesetre Thorne az egyik legjobban megalkotott karakter, őt nem lehet nem szeretni. :D És végre lapozgathatom egy résszel tovább a színezőmet is..:D

8 hozzászólás
>!
Lorelei
Marissa Meyer: Cress (angol)

Eddig is tudtam, hogy Marissa Meyer egy zseni, de én újra és újra pozitívan csalódok benne. Már a Holdbéli krónikák első két részét is imádtam. Egyszerűen fantasztikus, ahogyan újragondolta a klasszikus meséket. Nemcsak egy konkrét világot és több könyvön át tartó sztorit kitalált, sok-sok altörténettel, amik mind-mind egymásba fonódnak, hanem remek és érezhetően különálló, egyedi és erős személyiséggel rendelkező főhősnőink vannak. Mellettük pedig szerethető mellékszereplők, akiknek a boldogságáért tűzbe mennél. Jó hülye voltam, hogy eddig halogattam a Cress elolvasását.

Most sem csalódtam. Volt itt minden, taktikázás, brutalitás, akciójelenetek, romantika, humor, sírás úgy, hogy a klasszikus Rapunzel történet minden lényegi eleme gyönyörűen beleépült a könyvbe. Nagyon tetszett, hogy bár az írónő összehozta a kis társaságot, nem hagyta, hogy minden vígan alakuljon és bedobta, hogy egyszerre több szemszögből/helyről kapjuk az információkat. Plusz szerintem a karaktereknek is jót tett, hogy jobban megismerhették egymást.

Annyira hullámzó érzelmeket tapasztaltam olvasás közben, amilyeneket csak ritkán szoktam. Egyik pillanatban azért izgultam, nehogy a drágaságaimnak baja legyen, a következőben elámultam a helyzet fantasztikus megoldásán, majd következett pár szívet melengető és szívet tépő pillanat. Utáltam, rettegtem, undorodtam, egy szó mint száz, nem volt közömbös a sztori, ami nagyon is jó jel.

A karakterekről és a történetről még bővebben: http://maybeitisaboutthestory.blogspot.hu/2017/09/maris…

>!
rafaelo0824
Marissa Meyer: Cress (angol)

Ez volt az eddigi legizgalmasabb rész, az írónőnek sikerült felvonultatnia a harmadik kedvelhető főszereplőt is. Aranyhaj meséje mindig is a kedvencem volt, ezen átírása remekül sikerült. Örültem, hogy több szálon futott a történet, és rengeteg izgalmat sikerült belecsempészni. Az utolsó pár fejezetnél le sem tudtam tenni, ráadásul kaptam egy kicsit Winterből is, így muszáj folytatni a sorozatot. Remélem, hogy mihamarabb megjelenik magyarul, mert ez egy olyan sorozat, ami kell a polcra.

2 hozzászólás
>!
Jaina
Marissa Meyer: Cress (angol)

Nagyon szeretem ezt a Marissa Meyer által létrehozott mesevilágot! Szuperek a karakterek, pörgős és mégis jól követhető a cselekmény. Sajnálom, hogy nem folytatták magyarul a sorozatot, de ez annyira jó kis történet, hogy simán megéri akár csak miatta megtanulni angolul :)

1 hozzászólás
>!
hkriszti83 
Marissa Meyer: Cress (angol)

Valahogy nem tudok értelmes véleményt írni, mikor erről a sorozatról van szó, ezt már észrevettem. :D De ez pont azért van, mert annyira eszméletlenül jó!!! *.* Ez a rész ismét egy picit felülmúlta az előzőt, és már el sem tudom képzelni, az utolsóban ezt még hogy tudja fokozni az írónő. Pedig biztos, hogy fogja, mert egy zseni!!!!! Imádom ezt a történetet, annyira komplex, annyira szerethető, annyira izgalmas, annyira tökéletes mese… letehetetlen!! ♥


Népszerű idézetek

>!
WildWorld

“It's all right," said Wolf. "You loved her. I would have felt the same if someone wanted to erase Scarlet's identity and give it to Levana's army.

Scarlet stiffened, feeling heat rushing into her cheeks. He certainly wasn't insinuating….

„Aaaaw,” squealed Iko. „Did Wolf just say he loves Scarlet? That's so cute!”

Scarlet cringed. „He did not-that wasn't-” She balled her fists against her sides. „Can we get back to these soldiers that are being rounded up, please?”

„Is she blushing? She sounds like she's blushing.”

„She's blushing,” Thorne confirmed, shuffling the cards. "Actually, Wolf is looking a little flustered.”

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Iko · Scarlet Benoit · Ze'ev Kesley (Farkas)
>!
Nymeria96

“Honestly, Thorne.” A girl. Linh Cinder? “Do you ever think before you speak?”
“What? What did I say?”

41. oldal, 5. fejezet (Puffin, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
>!
WildWorld

“Captain?"
„Yeah?”
„Do you think it was destiny that brought us together?”
He squinted and, after a thoughtful moment, shook his head. "No. I'm pretty sure it was Cinder.”

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Crescent Darnel (Cress)
>!
WildWorld

“Captain,” she murmured.
“I think I’m in love with you.”
An eyebrow shot up. She counted six beats of his heart before, suddenly, he laughed.
“Don’t tell me it took you two whole days to realize that. I must be losing my touch.”

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Crescent Darnel (Cress)
>!
WildWorld

“Have you given any thought to your wedding vows?” Kai snorted.

“Delete anything that has to do with love, respect, or joy, and I’ll sign on the dotted line.”

Kapcsolódó szócikkek: Kai
>!
Guinevere

“If even Thorne can sneak up on you, we’re in trouble.”
Thorne cuffed his sleeves. “Never underestimate the stealth of a criminal mastermind.”

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder · Ze'ev Kesley (Farkas)
>!
Nymeria96

“You’re asking the cyborg fugitive and the wild animal to be the welcoming committee? That’s adorable.”

84. oldal, 9. fejezet (Puffin, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne
>!
Nymeria96

“Are you ready to accept your destiny, or are you still searching?”

181. oldal, 21. fejezet (Puffin, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri Erland
>!
Nymeria96

“Honestly, Cinder, can’t you look presentable for more than five minutes?”

441. oldal, 50. fejezet (Puffin, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Iko · Linh Cinder
>!
Nymeria96

“How do you feel?”
“Kidnapped. How should I feel?”

531. oldal, 59. fejezet (Puffin, 2014)


A sorozat következő kötete

Marissa Meyer: Fairest Levana's Story

The Lunar Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alex Flinn: A Kiss in Time
Cassandra Clare: Clockwork Angel
Susan Ee: World After
Julie Kagawa: The Eternity Cure
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Becca Fitzpatrick: Silence
Maggie Stiefvater: Sinner
Julie Kagawa: The Iron Queen
Brigid Kemmerer: Storm
Joss Stirling: Misty Falls