19. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján
79. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
97. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

Cress ​(angol) (The Lunar Chronicles 3.) 170 csillagozás

Marissa Meyer: Cress (angol) Marissa Meyer: Cress (angol) Marissa Meyer: Cress (angol) Marissa Meyer: Cress (angol) Marissa Meyer: Cress (angol)

Prepare ​to see the New York Times­-bestselling series like you’ve never seen it before, now with new cover art!

The third book in the #1 New York Times- and USA Today-Bestselling Lunar Chronicles series by Marissa Meyer! The evil space queen gives an imprisoned hacker orders to track down our cyborg heroine and her team of reimagined fairytale characters. Can the Rapunzel-like hacker break free and help them instead?

"An interesting mash up of fairy tales and science fiction . . . a cross between Cinderella, Terminator, and Star Wars."―Entertainment Weekly on the Lunar Chronicles

„Prince Charming among the cyborgs.” ―The Wall Street Journal on the Lunar Chronicles

Cinder and Captain Thorne are fugitives on the run, with Scarlet and Wolf in tow. Together they're plotting to overthrow Queen Levana and her army.

Their best hope lies with Cress, who has been trapped on a satellite since childhood with only her netscreens as company. All that… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

>!
Square Fish, 2020
592 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781250768902
>!
Square Fish, 2015
552 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781250007223
>!
Puffin, London, 2014
552 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780141340159

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Holdbéli Krónikák

285 tag · 122 karc · Utolsó karc: 2023. január 1., 20:34 · Bővebben


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Linh Cinder · Kai · Carswell Thorne · Iko · Scarlet Benoit · Ze'ev Kesley (Farkas) · Crescent Darnel (Cress) · Jacin Clay · Winter Blackburn-Hayle · dr. Dmitri Erland


Kedvencelte 37

Most olvassa 5

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 42


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Marissa Meyer: Cress (angol)

Ó, te jó ég!
Ez a könyv iszonyatosan tetszett!!
A Cinder a kedvencemmé vált, a Scarletet egy kicsit visszaesésnek éreztem, de a Cress minden várakozásomat fölülmúlta.
Végig fent tartotta az érdeklődést, sohasem lehetett tudni, hogy milyen fordulat vár a következő oldalon, az utolsó 150 oldalra pedig nincsenek szavak.
Szeretem, ha egy történet több szereplő nézőpontjából van megírva, az írónő pedig ebből a szempontból is nagyon jó munkát végzett.
Továbbra is Cinder és Kai a kedvenc szereplőim, és ahww spoiler
Cress bájos szereplő, és bár általában ki nem állhatom a naiv karaktereket, őt mégis megkedveltem.
Jacin is érdekes szereplőnek tűnik, remélem a Winterben többet megtudhatok róla. Esetleg néhány fejezet az ő szemszögéből? Szegény spoiler. Sajnálom, ami vele történt, nagyon megsirattam.
Kíváncsian várom, hogy milyen fordulatokat tartogat a befejező kötet.

2 hozzászólás
_Eriii>!
Marissa Meyer: Cress (angol)

Egy kicsit hihetetlen számomra, hogy egy ennyire szuper sorozat, mint amit Marissa Meyer megálmodott, itthon el lett kaszálva. Szerintem az egyik legjobb mesefeldolgozás amit volt szerencsém olvasni. Az is hihetetlen, hogy a sok sci-fi és fantasyvel ellentétben ez tényleg jó kis sorozat. Izgalmas, feszültséggel teli, szerethető karakterek, szuper világfelépítés, eszméletlen főgonosz, szuper írásstílus. Most nem szeretnék felsorolni könyveket amelyek hasonlóak ebbe a műfajba, és számomra abszolút csalódás volt. Rég olvastam az első két részt, de mintha csak ma olvastam volna annyira megmaradt minden bennem. Szuper volt ez a rész is. Hozta azt a színvonalat, amiért szeretem ezt a sorozatot. Rengeteg izgalom, Cinder egyre jobban odafejlődik ahova kell, az új szereplők is nagyon kedvelhetőek, és ami számomra nagy plusz az a főgonosz aki igazi badass…. Ajánlom

1 hozzászólás
Ittimi78>!
Marissa Meyer: Cress (angol)

Hát én ezt imádom! Tipikusan az a könyv, aminél folyton azt nézed, hol tartasz, mert nem akarod, hogy vége legyen :D Még szerencse, hogy kéznél a folytatás… :)

perpetua P>!
Marissa Meyer: Cress (angol)

Sok dolog nagyon tetszett vagy ugyanúgy tetszett, mint az első két részben, de most nem éreztem ugyanazt a varázst, mint korábban. Szerettem volna többet kapni Throne-ból és Cress-ből. :)
A legjobban az tetszik a sorozatban, hogy a korábban megismert főszereplők ugyanúgy jönnek velünk a kalandokban és így előre haladva az idővel egyre több főszereplőnk lesz. Egyáltalán nem zavar, hogy emiatt több szálon fut a cselekmény és több nézőpontot kapunk, de azt sajnálom, hogy az új párosból nem kaptunk ugyanannyit, mint az előző kettőből. Cinder-t és Scartet-et jobban megismertük úgy éreztem. Na de lépjünk is túl, mert minden más szuper volt. :)
Nagyon tetszett a szituáció, hogy Cress még az elszigetelt „toronyban” is beleszeret a hírhedt kapitányba és az álma válik valóra, amikor találkoznak. Izgalmas kalandokat kell átélniük távol kicsiny csapatunktól és közben összecsiszolódtak. De mellettük ne feledkezzünk el Levana fenyegetéséről se, mert továbbra is félnie kell a Földnek. Kai körül esküvői előkészületek miatt zsong a palota, Cinder pedig tervezget, hogyan is állítsa meg a kegyetlen királynőt. Új váratlan szövetségesek is csatlakoznak hozzájuk és el is kel nekik a segítség. A könyv csúcspontja, hogy az aktuális tervet igyekeznek kivitelezni és több váratlan fordulat is akad itt. Imádtam a lezárást, és igazán izgatottan várom a negyedik részt, mert nagyon felkeltette az érdeklődésemet az utolsó új páros, nem fogunk unatkozni az biztos.

Camilo>!
Marissa Meyer: Cress (angol)

„Maybe there isn’t such a thing as fate. Maybe it’s just the opportunities we’re given, and what we do with them. I’m beginning to think that maybe great, epic romances don’t just happen. We have to make them ourselves.”

Ez volt a sorozat egyik legjobb része eddig. Először féltem tovább folytatni a sorozatot, mert a második részt kicsit visszaesésnek éreztem az előzőhöz képest, de egyáltalán nem kellett volna aggódnom.
A történet még több fordulatot vett, tele volt izgalommal, kalanddal, megpróbáltatásokkal és új szereplőkkel. spoiler Nagyon szeretem, amikor egy könyvben több szál is fut egyszerre, így jobb rálátása van az olvasónak a cselekményekre és jobban megismerheti a szereplők jellemét is. Emellett az írónő zseniálisan feldolgozza az adott mesét :) A szívemhez nőtt Cress, hihetetlenül aranyos, okos és tehetséges. Tetszettek a Thorne-nal való közös jelenetei. Az előző rész végén reménykedtem, hogy a Kapitányból most többek kapunk és teljesült is a kívánságom. Persze sajnáltam spoiler, de így is teljesen jól el tudott igazodni a világban és az ő személyiségét is jobban megismerhettük. Jacin-t személye még mindig nagy rejtély számomra, mint ahogy Winter is.
Összességében nagyon ajánlom a könyvet, már nagyon kíváncsi vagyok a befejezésre :)

zsebibaba007>!
Marissa Meyer: Cress (angol)

OMFG, nincsenek ra szavak, hogy mennyire jo volt!!!!!

sentimentalfrappe>!
Marissa Meyer: Cress (angol)

Ez a sorozat egyre jobb és jobb lesz. Már az első két rész is nagyon tetszett, de eddig ez volt a legjobb. Az új karakterek mellett visszatérnek a régi könyvekből megismert párosok/szereplők, bár Scarlet, és Wolf (de főleg Scarlet) nem igazán kaptak szerepet, de Cinder annál inkább. Nagyon tetszik a karakterfejlődés, amin keresztülmegy a sorozatban, erősen pályázik a kedvenc szereplő címre. Mostanra sikerült megbékélnie a közelgő háborúban betöltendő szerepével, már elhatározta, hogy megteszi, amit meg kell tennie, bár emellett gyötrik a kétségek, és a félelmei is. Kai-t három könyv alatt sem sikerült megszeretnem, örülnék neki, ha végre kihúzná a fejét a s*ggéből… talán majd a befejezésben. Remélem. Cress új kedvenc lett. Nem vagyok oda a damsel-in-distressekért, de az ő karaktere valahogy annyira jól el lett találva, hogy nem tudtam nem szeretni. Álmodozó, kissé naív lányka (ami nem meglepő a szituációját tekintve), aki tündérmesébe illő életről fantáziál, majd kikerül a nagyvilágba, ahol helyt kell állnia. Thorne pedig… hát igen, ő még mindig kedvenc, és az egyetlen kivetnivalóm vele szemben az, hogy nem kaptam belőle eleget. Mellettük pedig még feltűnt pár jelenet erejéig a negyedik könyvben következő párosunk, és hát felkeltette a kíváncsiságom, Winter nagyon érdekes karakternek ígérkezik, szóval nagyok az elvárásaim a befejezést illetően. (Ja, és persze Iko! Imádlak!)

Lorelei>!
Marissa Meyer: Cress (angol)

Eddig is tudtam, hogy Marissa Meyer egy zseni, de én újra és újra pozitívan csalódok benne. Már a Holdbéli krónikák első két részét is imádtam. Egyszerűen fantasztikus, ahogyan újragondolta a klasszikus meséket. Nemcsak egy konkrét világot és több könyvön át tartó sztorit kitalált, sok-sok altörténettel, amik mind-mind egymásba fonódnak, hanem remek és érezhetően különálló, egyedi és erős személyiséggel rendelkező főhősnőink vannak. Mellettük pedig szerethető mellékszereplők, akiknek a boldogságáért tűzbe mennél. Jó hülye voltam, hogy eddig halogattam a Cress elolvasását.

Most sem csalódtam. Volt itt minden, taktikázás, brutalitás, akciójelenetek, romantika, humor, sírás úgy, hogy a klasszikus Rapunzel történet minden lényegi eleme gyönyörűen beleépült a könyvbe. Nagyon tetszett, hogy bár az írónő összehozta a kis társaságot, nem hagyta, hogy minden vígan alakuljon és bedobta, hogy egyszerre több szemszögből/helyről kapjuk az információkat. Plusz szerintem a karaktereknek is jót tett, hogy jobban megismerhették egymást.

Annyira hullámzó érzelmeket tapasztaltam olvasás közben, amilyeneket csak ritkán szoktam. Egyik pillanatban azért izgultam, nehogy a drágaságaimnak baja legyen, a következőben elámultam a helyzet fantasztikus megoldásán, majd következett pár szívet melengető és szívet tépő pillanat. Utáltam, rettegtem, undorodtam, egy szó mint száz, nem volt közömbös a sztori, ami nagyon is jó jel.

A karakterekről és a történetről még bővebben: http://maybeitisaboutthestory.blogspot.hu/2017/09/maris…

rafaelo0824>!
Marissa Meyer: Cress (angol)

Ez volt az eddigi legizgalmasabb rész, az írónőnek sikerült felvonultatnia a harmadik kedvelhető főszereplőt is. Aranyhaj meséje mindig is a kedvencem volt, ezen átírása remekül sikerült. Örültem, hogy több szálon futott a történet, és rengeteg izgalmat sikerült belecsempészni. Az utolsó pár fejezetnél le sem tudtam tenni, ráadásul kaptam egy kicsit Winterből is, így muszáj folytatni a sorozatot. Remélem, hogy mihamarabb megjelenik magyarul, mert ez egy olyan sorozat, ami kell a polcra.

2 hozzászólás
vgabi >!
Marissa Meyer: Cress (angol)

2019: 3,5-4 (újraolvasás)

Inkább 3.5 szeretne az lenne, de hát a régi szép emlékek.

Azért voltak itt érdekes dolgok… Például amikor szerencsétlen spoiler Ugyan, ne is zavartassátok magatokat. Volt néhány ilyen what jelenet, de legalább eljutottam ugyanoda, ahol az újraolvasás elején tartottam: már csak a negyedik kötet van hátra, amitől előre tartok, mert már ezt hosszabbnak éreztem, mint kellett volna, az meg még hosszabb – félek, hogy csalódás lesz belőle a túlzott elnyújtás miatt.

>!
Feiwel and Friends, New York, 2014
552 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780312642976

Népszerű idézetek

MasterB>!

'Cinder?'
'Mm?'
He lifted his gaze.
'Just to be clear, you're not using your mind powers on me right now, are you?'
She blinked. 'Of course not.'
'Just checking.'
Then he slid his arms around her waist and kissed her.

Kapcsolódó szócikkek: Kai · Linh Cinder
WildWorld>!

“It's all right," said Wolf. "You loved her. I would have felt the same if someone wanted to erase Scarlet's identity and give it to Levana's army.

Scarlet stiffened, feeling heat rushing into her cheeks. He certainly wasn't insinuating….

„Aaaaw,” squealed Iko. „Did Wolf just say he loves Scarlet? That's so cute!”

Scarlet cringed. „He did not-that wasn't-” She balled her fists against her sides. „Can we get back to these soldiers that are being rounded up, please?”

„Is she blushing? She sounds like she's blushing.”

„She's blushing,” Thorne confirmed, shuffling the cards. "Actually, Wolf is looking a little flustered.”

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Iko · Scarlet Benoit · Ze'ev Kesley (Farkas)
Nymeria96>!

“Honestly, Thorne.” A girl. Linh Cinder? “Do you ever think before you speak?”
“What? What did I say?”

41. oldal, 5. fejezet (Puffin, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
Nymeria96>!

“Honestly, Cinder, can’t you look presentable for more than five minutes?”

441. oldal, 50. fejezet (Puffin, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Iko · Linh Cinder
WildWorld>!

“Captain,” she murmured.
“I think I’m in love with you.”
An eyebrow shot up. She counted six beats of his heart before, suddenly, he laughed.
“Don’t tell me it took you two whole days to realize that. I must be losing my touch.”

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Crescent Darnel (Cress)
Guinevere>!

“If even Thorne can sneak up on you, we’re in trouble.”
Thorne cuffed his sleeves. “Never underestimate the stealth of a criminal mastermind.”

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder · Ze'ev Kesley (Farkas)
WildWorld>!

“Have you given any thought to your wedding vows?” Kai snorted.

“Delete anything that has to do with love, respect, or joy, and I’ll sign on the dotted line.”

Kapcsolódó szócikkek: Kai
Nymeria96>!

“How do you feel?”
“Kidnapped. How should I feel?”

531. oldal, 59. fejezet (Puffin, 2014)

Cherry14>!

„You know, when I was a kid, I was tricked into thinking that princesses wore tiaras and hosted tea parties. Now that I've met a real princess, I must say, I'm disappointed.”
[…]
„You can help me pick out a tiara when we're done saving the world.”

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Linh Cinder
Nymeria96>!

“Are you ready to accept your destiny, or are you still searching?”

181. oldal, 21. fejezet (Puffin, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: dr. Dmitri Erland

A sorozat következő kötete

Marissa Meyer: Fairest Levana's Story

The Lunar Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alexandra Bracken: The Darkest Minds
Gail Carriger: Timeless
Rick Riordan: The Red Pyramid
Holly Black: The Wicked King
Kresley Cole: Poison Princess
Kendare Blake: Girl of Nightmares
Carlos Ruiz Zafón: Marina (angol)
Ransom Riggs: Library of Souls
Holly Black – Cassandra Clare: The Copper Gauntlet
Neil Gaiman: Stardust