38. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
41. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
44. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
97. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Cress (Holdbéli krónikák 3.) 207 csillagozás

Marissa Meyer: Cress

Még a jövőben is akadnak bajba jutott hölgyek…
(Mert néha még a legerősebbeket is meg kell menteni…)

Cress mindent kockára tett azért, hogy figyelmeztesse Cindert Levana királynő gonosz tervére; még úgy is, hogy gyerekkora óta egy műholdba zárva él, netmonitorok társaságában. A rengeteg képernyő előtt töltött idő alatt Cress zseniális hackerré vált. Csakhogy parancs érkezett Levanától, hogy keresse meg Cindert és az ő jóképű tettestársát.

Amikor Cinder, Thorne kapitány, Scarlet és Farkas Cress kiszabadítására irányuló merész küldetése félresiklik, a csapat szétválik. Cress végre kiszabadul, ám ezért súlyos árat kell fizetnie. Mindeközben Levana királynőt semmi sem állíthatja meg abban, hogy feleségül menjen Kai császárhoz.

Lehet, hogy Cress, Scarlet és Cinder nem önként vállalkozott arra, hogy megmentse a világot, de talán egyedül ők képesek rá.
Vajon megtalálják a kiutat a legreménytelenebb helyzetekből?

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
600 oldal · ISBN: 9789635614752 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
600 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634578376 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
600 oldal · ISBN: 9789635614769 · Fordította: Szabó Krisztina

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Linh Cinder · Kai · Carswell Thorne · Iko · Scarlet Benoit · Ze'ev Kesley (Farkas) · Crescent Darnel (Cress) · Jacin Clay · dr. Dmitri Erland


Kedvencelte 46

Most olvassa 10

Várólistára tette 126

Kívánságlistára tette 258

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Réka0128 P>!
Marissa Meyer: Cress

„Talán tényleg nincs sors. Talán csak lehetőségek adódnak, és rajtunk múlik, kihasználjuk-e őket.”

Még tavaly olvastam az első két részt, amiket nagyon szerettem és azóta tűkön ülve vártam ennek a kötetnek a megjelenését. Az egyik kedvenc vörös pöttyös sorozatom a Holdbéli krónikák, mert igazán egyedi világfelépítéssel rendelkezik, amibe az írónő zseniálisan szövi bele a klasszikus meséket. Ahogy részről részre egyre több szereplő lesz, úgy fut egyre több szálon cselekmény is, ami nagyon tetszett, mert így mindenki szemszögéből megismerhetjük a történéseket. Ez a kötet is rendkívül izgalmas, kalandos és amikor azt hittem, hogy már nem ér meglepetés, akkor mindig jött egy olyan fordulat, amire aztán tuti nem számítottam. :D Természetesen humorban sem volt hiány és egy kis romantikát is kaptunk. Nagyon sok minden történik ebben a részben, de mégis amikor a végére értem kevésnek éreztem a 600 oldalt. :)
A kedvenc szereplőm még mindig Cinder, aki az első kötet óta elég nagy karakterfejlődésen ment keresztül. Scarlet elég keveset szerepelt, amit egy kicsit sajnáltam. Cress az egyik új főszereplő, aki egy kicsit naív, de nagyon okos és kedves lány, és hamar meg is kedveltem. Nagyon szerettem Thorne kapitánnyal közös jeleneteiket. :) Jacin és Winter karakteréről eddig nem sok mindent tudtunk meg, de remélem a következő részben jobban megismerhetjük őket.
Nagyon örülnék, ha jövőre megjelenne az utolsó kötet, mert kíváncsian várom, hogy végül Cindernek és a barátainak sikerül-e legyőzniük Levana királynőt. :)

4 hozzászólás
csfannie P>!
Marissa Meyer: Cress

"Évről évre várom a Holdbéli krónikák új részének megjelenését. Cress már a második részben felkeltette az érdeklődésemet, mert az ő története egyfajta Aranyhaj-retelling, és nem titok, hogy ő az egyik kedvenc hercegnőm.
Tudtam, hogy ebben a kötetben hellyel-közzel egyesül majd a csapat, ezért izgatottan fogtam neki az olvasásnak, arra viszont nem számítottam, hogy a létszám növekedésével egyenesen arányosan a problémák és húzós helyzetek is sorra halmozódnak majd. Az eddig megjelent kötetek is akciódúsnak számítottak, de ez eddig a legdurvább rész, ráadásul még el is morzsoltam pár könnycseppet a kötet végéhez érve."

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2021/02/marissa-meye…

BeliczaiMKata P>!
Marissa Meyer: Cress

Ez a sorozat minden kötettel egyre csak jobb lesz. Már ha most elő lehetne rendelni a következő részt, az is késő lenne. Minél hamarabb szeretném folytatni az olvasást, különösen Scarlet miatt. És persze Winter hercegnő is különleges karakternek ígérkezik.
Ez a rész leginkább Cressről szólt, mégsem volt erőteljes Thorne és az ő kapcsolata, remélem ez a későbbiekben mélyül, mert voltak nagyon kedves pillanataik.
Sajnáltam Farkast és Scarletet (és hogy keveset szerepeltek).
Várom, nagyon várom. :)

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Marissa Meyer: Cress

Holdbéli krónikák 3

Én ugyan nem szeretem a disztópiákat, de ez eszméletlenül jó volt, imádtam minden sorát.
Rendkívül szuper Aranyhaj mese átdolgozás volt, űrkorszakba átültetve.
Nagyon szerettem a szereplőket, Cress és Thorne remek párost alkottak és a régi részekben megszeretett karakterek most is kedvesek voltak számomra.
A történet nem volt rövid, de egyetlen unalmas szó sem volt benne, teljesen beszippantott, ahogy az előző részek is. Letehetetlen volt, így megint nem aludtam az éjjel.
Régóta szerettem volna elolvasni és örülök, hogy egy kihívás miatt előre kellett vennem.
Sajnáltam hogy vége lett, olvastam volna még többet is, annyira odavoltam a könyvért.

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!
Marissa Meyer: Cress

A szememben most ért a csúcsra a Holdbéli krónikák sorozat. Imádtam a Cresst, egy pillanatra sem ült le a cselekmény, tök jó karaktereket kaptunk, a romantikus szálak is édesek és hitelesek, ráadásul sikerült úgy átadni a komolyabb társadalmi kérdéseket is, hogy a kötet elgondolkodtasson, szórakoztasson és ne váljon nehéz, tömény olvasmánnyá. Mit is mondhatnék még, élveztem a könyv minden egyes sorát.

Bővebben a blogomon
» https://sorok-kozott.hu/2021/02/konyvkritika-marissa-me…

Boglinc P>!
Marissa Meyer: Cress

Rendkívül boldog vagyok, hogy nálunk is megjelenhetett a Holdbéli krónikák folytatása, mert amikor először olvastam a második részt, azonnal nyúltam volna a következőért, annyira izgalmas volt.

Akkor még úgy volt, hogy végleg elkaszálták a sorozatot, és már ott is rimánkodtam, hogy karolja fel egy kitartóbb kiadó, és lám, imáim meghallgattatásra találtak. :D

A Cress maximálisan kárpótolt a hosszú várakozásért, szórakoztató, izgalmas és pörgős volt, amiben ismét kapunk nagy titkokat és elképesztő mennyiségű akciót is. Meg aztán egy kis romantika is bekúszik, de csak olyan aranyos mértékben, nem pedig csöpögős szinten. Úgy érzem, jól volt mérve minden összetevő.

Ráadásul bepillantást nyerhettünk egy kicsit Winter karakterébe is, aki a negyedik kötet címadó szereplője, és azt is megtudhattuk, milyen minőségben létezik ő a Holdbéli uradalomban…

Lesznek még itt izgalmak, én pedig alig várom, hogy a negyedik részt is a kezembe vehessem (bárcsak már tegnap megtehettem volna!). :)

Bővebben itt írtam róla:
https://booktasticboglinc.blogspot.com/2021/02/marissa-…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
600 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634578376 · Fordította: Szabó Krisztina
budvigszandi P>!
Marissa Meyer: Cress

Hú, imádtam! Már el is felejtettem, mennyire élveztem az előző részeket, de most megint teljesen bezsongtam. Az új szereplőt hamar megkedveltem off, a szerelmi szál eszméletlenül cuki és köszönöm, kérek még, a cselekmény pedig olyan izgalmas és pörgős, hogy kb. 400 oldalt csak úgy magamba tömtem.

Ez a rész megvan angolul is, de ezt a sorozatot magyarul szerettem meg, és valamiért ragaszkodom hozzá, nagyon jó lett a fordítás. Ah, nagyon várom a folytatást!

ancsee P>!
Marissa Meyer: Cress

Már az első kötet magába szippantott és ez a 3.részre is igaz. Először kicsit nehezen vettem fel a fonalat, már olyan rég olvastam az előző részeket, nem emlékszem mindenre, de szerencsére tele van utalásokkal a múltra. :) Cress és Thorne „páros” nagyon aranyos, de akkor is Cinder&Kai az igazi, akik némiképp háttérbe kerültek most. Tetszik a több szálon futó cselekmény és a világ kidolgozottsága. :) Izgulok Scarlett és Fakas miatt, de nagyon várom Winter hercegnő történetét. *-* A kedvenc mellékszereplő egyértelműen Iko! :D

Rebbencs>!
Marissa Meyer: Cress

Csillagos egek!
Sosem gondoltam még könyv kapcsán, hogy túl jó volt, na de itt határozottan ezt érzem! Egyszerűen kedvenc, egy csoda, legjobb! ❤
A kötet olvasása előtt beiktattam az első két kötet újraolvasását, amit nagyon jól tettem, mert csak a főbb szálak maradtak meg a fejemben, így felfrissítettem az emlékeimet és kellően rá is hangolódtam a sorozatra – ami egyáltalán nem volt nehéz, mert elképesztő ez a világ, ez a megalkotás, egyszerűen beleszerettem. ❤
Már az első résztől kezdve nagyon tetszett, hogy egy gondosan és alaposan megépített világban játszódik ez a történet, ezt pedig még most is tartom. Minden egyes apró részlete ügyesen kidolgozott és külön tetszenek a mesékkel való párhuzamok. Ráadásul tőlük azért független, egy teljesen egyedi és klassz történetet olvashattam, amiben nagyon szépen fonódnak egymásba a szálak.
Nagyon kíváncsi voltam már a folytatásra, igazán érdekelt, hogyan birkóznak meg a nehézségekkel a főszereplők és azt kell, hogy mondjam elképesztő változásokon mennek keresztül. Cinder is egyre jobban felkészül, már nem igazán az a szereplő, aki az első kötetben volt és a többiek is ügyesen formálódnak.
A kedvencem egyébként Thorne lett. Már az előző részekben is nagyon kedveltem, na de itt! Régen volt már olyan, hogy azt mondhattam, hogy tényleg igazán a szívembe zártam egy karaktert, de őt nagyon is sikerült. Nagyon szeretem a karakterét, annyira stílusos, vagány, vicces és ahogyan Cress-sel bánik. Ah, a szívem elolvad…
Cress pedig a másik kedvenc szereplőm lett. Nagyon szeretem Cindert és Scarletet is, de talán Cresst a leginkább. Olyan aranyos és cuki, nagyon könnyű volt megszeretnem. :)

A cselekmény pedig valami hihetetlen…! Hatszáz oldal tömény izgalom, fordulat és fondorlatosság. Nagyon tetszett, hogy az írónő milyen csavarokat talált ki, a vége felé le sem bírtam tenni a regényt, annyira izgultam. Régen történet meg már az is velem, hogy ennyire tudni akarjam a végét egy történetnek, hogy szó szerint izguljak, mintha a részese lennék a történetnek, de itt nagyon jelen voltak az érzelmek. Egy percre sem unalmas, minden oldalán történik valami és egyébként mindezt Marissa Meyer egy lehengerlő, olvasmányos, humoros és lendületes stílusban írta meg! Engem kilóra megvett.
Máris az idei évem egyik kedvence lett, egyszerűen szívből szerettem olvasni ezt a regényt, ezt a sorozatot és már nagyon várom a folytatást!! ❤

Ó, és habár nem olvastam az eredetit, de azért kiemelném, hogy nagyon igényes volt a magyar fordítás. off Nagyon szép a nyelvezete, egyszer sem találkoztam fura megfogalmazásokkal és szerintem helyesírási hibával sem. Szóval minden szempontból elégedett vagyok, kedvenc!

bfanni P>!
Marissa Meyer: Cress

Ez igen! Az ilyen könyvek miatt szeretek annyira olvasni. Ebben a részben megismerhetjük Cresst, aki nagyon szimpatikus, meg eléggé naív, de mégis van benne egy ellenállhatatlan báj, ami miatt lehetetlen nem kedvelni őt. A pimasz kapitánnyal igazán jó párost alkotnak. Szívesen olvastam volna egy kicsit többet Kairól, valahogy nagyon a szívemhez nőttek Cinderrel. De igazából mindenkivel kapcsolatban az az érzésem, hogy még, még! Ezért is szeretem annyira a Holdbéli krónikákat: akármelyik szereplőről van szó, egy percig sem unatkozom, és bármeddig képes lennék mindegyikőjük történetét olvasni. A sorozat egyre jobb és jobb, minden résszel emelkednek a tétek. Nem gondoltam volna, de itt még több akció és izgalom volt, az utolsó 150 oldal pedig igazi adrenalinbomba, mesterien értek össze a szálak. Természetesen ez a rész is kedvenc lett!


Népszerű idézetek

Mariann_Radasits>!

– Gondolod, hogy a sors hozott össze minket?
Thorne hunyorított, majd pillanatnyi gondolkodás után megrázta a fejét.
– Nem. Biztos vagyok benne, hogy Cinder volt az.

554. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Crescent Darnel (Cress) · Linh Cinder
vgabi >!

A műhold tizenhat óránként írt le egy teljes kört a Föld körül.

(első mondat)

Justabookworm7>!

Talán tényleg nincs sors. Talán csak lehetőségek adódnak, és rajtunk múlik, kihasználjuk-e őket.

554. oldal

Boglinc P>!

– Fúj! – jajdult fel Iko, és megpróbálta két kézzel eltakarni a lyukat. – Utálom, amikor kilátszanak a vezetékeim!
– Átérzem.

Kapcsolódó szócikkek: Iko · Linh Cinder
Bea_Fairytale>!

– Cress, hadd kérjek egy szívességet! […] Figyelj rá, hogy ne lőjek le senkit, akit kedvelünk!

petramakay>!

Cinder összerezzenve elhúzódott.
– Ööö…nagyon sajnálom! De mostanában nem igazán fényképezkedem.
A nő teljesen letört, és visszadugta a zsebmonitort a kötényébe.
– Őszintén sajnálom! Beszélek a doktor úrral a fizetségről, jó?
Felkapta a kosarat a pultról, nehogy a nő győzködni kezdje.
– Nem fényképezkedsz mostanában? – motyogta Jacin, ahogy kifelé siettek az üzletből. – Mint egy igazi holdbéli!
Cinder a hirtelen rájuk vetülő, égető napfény ellenére lesújtó pillantást vetett rá.
– Meg mint egy igazi körözött bűnöző.

251. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jacin Clay · Linh Cinder
Bea_Fairytale>!

– A szemed? – kérdezte.
– Állítólag gyönyörű, de majd te megmondod!

Bea_Fairytale>!

– Tudtad?
– Hogy magányos vagy, én meg ellenállhatatlan? Igen. Tudtam.

Bea_Fairytale>!

– Mi a… hova lett? – csendült Thorne hangja a képernyő felől.
– Most komolyan, Thorne! – Egy lány. Lihn Cinder? – Gondolkozol valaha, mielőtt kinyitod a szád?
– Mi van? Most mi rosszat mondtam?
– Az ott mind haj?
– Nem láttad? Mintha egy szénaboglyát fonalgombolyaggal kereszteztek volna, amit előzőleg szétszabdalt egy gepárd.
Pillanatnyi szünet. Majd:
– Egy gepárd?
– Az volt az első nagymacska, ami az eszembe jutott.

csfannie P>!

– Hát persze, Tho… kapitány. Jól érzed magad?
A kapitány kényelmetlenül mocorogni kezdett, és rádöbbent, hogy még mindig meg van kötözve a keze.
– Úgy érzem, mindjárt kifolyik az agyam a fülemen, de amúgy igen, csodásan.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Neptunus fia
Christopher Moore: Vérszívó démonok
Csóti Lili: Hetedvérig
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Anna Banks: Neptun
Charlie N. Holmberg: A mestermágus
Josephine Angelini: Istennő
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Isaac Marion: Eleven testek