2. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján
26. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
33. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
33. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
63. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Cress (Holdbéli krónikák 3.) 333 csillagozás

Marissa Meyer: Cress

Még a jövőben is akadnak bajba jutott hölgyek…
(Mert néha még a legerősebbeket is meg kell menteni…)

Cress mindent kockára tett azért, hogy figyelmeztesse Cindert Levana királynő gonosz tervére; még úgy is, hogy gyerekkora óta egy műholdba zárva él, netmonitorok társaságában. A rengeteg képernyő előtt töltött idő alatt Cress zseniális hackerré vált. Csakhogy parancs érkezett Levanától, hogy keresse meg Cindert és az ő jóképű tettestársát.

Amikor Cinder, Thorne kapitány, Scarlet és Farkas Cress kiszabadítására irányuló merész küldetése félresiklik, a csapat szétválik. Cress végre kiszabadul, ám ezért súlyos árat kell fizetnie. Mindeközben Levana királynőt semmi sem állíthatja meg abban, hogy feleségül menjen Kai császárhoz.

Lehet, hogy Cress, Scarlet és Cinder nem önként vállalkozott arra, hogy megmentse a világot, de talán egyedül ők képesek rá.
Vajon megtalálják a kiutat a legreménytelenebb helyzetekből?

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
600 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634578376 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
600 oldal · ISBN: 9789635614752 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
600 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634578376 · Fordította: Szabó Krisztina

1 további kiadás


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Linh Cinder · Kai · Carswell Thorne · Iko · Scarlet Benoit · Ze'ev Kesley (Farkas) · Crescent Darnel (Cress) · Jacin Clay · dr. Dmitri Erland


Kedvencelte 67

Most olvassa 10

Várólistára tette 159

Kívánságlistára tette 278

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Regina_Elek>!
Marissa Meyer: Cress

Távol a Földtől a messzi-messzi galaxisban hosszú éveken keresztül száműzve egy aprócska műholdban van egy lány, aki a kozmosz egyik legnagyobb hackere. Itt nincs herceg, aki a haján keresztül ki tudná menekíteni, de helyette van egy mindenre elszánt csapat.

Cress, aki csak a képeken látta eddig a földi életet, láthatja mennyire csodálatos is ez az aprócska bolygó, de egyúttal szembesül az emberi tulajdonságokkal is. A kimenekítés bár sikerült, de nem kimondottan a tervek szerint végződött. Hosszú utat kell megtenni nagyon rövid idő alatt, és csak egy „igen” választja el a háborút illetve a teljes megszállást.

Továbbra is szórakoztató, varázslatos, egyre izgalmasabb, akciódúsabb és igen, ezután tűkön ülve várom a negyedik rész olvasását.

https://anigersbooks.blogspot.com/2022/02/marissa-meyer…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
600 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634578376 · Fordította: Szabó Krisztina
Réka0128 P>!
Marissa Meyer: Cress

„Talán tényleg nincs sors. Talán csak lehetőségek adódnak, és rajtunk múlik, kihasználjuk-e őket.”

Még tavaly olvastam az első két részt, amiket nagyon szerettem és azóta tűkön ülve vártam ennek a kötetnek a megjelenését. Az egyik kedvenc vörös pöttyös sorozatom a Holdbéli krónikák, mert igazán egyedi világfelépítéssel rendelkezik, amibe az írónő zseniálisan szövi bele a klasszikus meséket. Ahogy részről részre egyre több szereplő lesz, úgy fut egyre több szálon cselekmény is, ami nagyon tetszett, mert így mindenki szemszögéből megismerhetjük a történéseket. Ez a kötet is rendkívül izgalmas, kalandos és amikor azt hittem, hogy már nem ér meglepetés, akkor mindig jött egy olyan fordulat, amire aztán tuti nem számítottam. :D Természetesen humorban sem volt hiány és egy kis romantikát is kaptunk. Nagyon sok minden történik ebben a részben, de mégis amikor a végére értem kevésnek éreztem a 600 oldalt. :)
A kedvenc szereplőm még mindig Cinder, aki az első kötet óta elég nagy karakterfejlődésen ment keresztül. Scarlet elég keveset szerepelt, amit egy kicsit sajnáltam. Cress az egyik új főszereplő, aki egy kicsit naív, de nagyon okos és kedves lány, és hamar meg is kedveltem. Nagyon szerettem Thorne kapitánnyal közös jeleneteiket. :) Jacin és Winter karakteréről eddig nem sok mindent tudtunk meg, de remélem a következő részben jobban megismerhetjük őket.
Nagyon örülnék, ha jövőre megjelenne az utolsó kötet, mert kíváncsian várom, hogy végül Cindernek és a barátainak sikerül-e legyőzniük Levana királynőt. :)

4 hozzászólás
mester_aniko>!
Marissa Meyer: Cress

Te jó ég, mennyire jó volt ez a könyv! Nem térek magamhoz. Nem jellemző rám, hogy nagyon izgulnék olvasás közben, de most annyira megtörtént, hogy még utána is a hatása alatt vagyok.
Megint csak kiemelném a karaktereket. Hogy lehetnek egytől egyig ennyire szuperek? Imádom őket, a barátságukat, a kalandjaikat és a szerelmi szálakat is köztük. Az utóbbi épp csak annyira kap szerepet, hogy hozzáad egy pluszt a történethez, de nem megy a rovására.
Minden egyes oldala izgalmas és érdekes volt, alig bírtam letenni. Nem tudom, hogy vártam-e valaha egy sorozat folytatását ennyire. Remélem, mielőbb lefordítják.

Ami igazán különleges ezekben a könyvekben, hogy minden kötetben újabb szereplőket ismerünk meg, és az ő külön történetüket, de emellett azt is, ahogyan bekapcsolódnak a közös eseményekbe. Kíváncsian várom Winter hercegnő kirakósdarabját ebben a nagyszerű világban.

csfannie P>!
Marissa Meyer: Cress

"Évről évre várom a Holdbéli krónikák új részének megjelenését. Cress már a második részben felkeltette az érdeklődésemet, mert az ő története egyfajta Aranyhaj-retelling, és nem titok, hogy ő az egyik kedvenc hercegnőm.
Tudtam, hogy ebben a kötetben hellyel-közzel egyesül majd a csapat, ezért izgatottan fogtam neki az olvasásnak, arra viszont nem számítottam, hogy a létszám növekedésével egyenesen arányosan a problémák és húzós helyzetek is sorra halmozódnak majd. Az eddig megjelent kötetek is akciódúsnak számítottak, de ez eddig a legdurvább rész, ráadásul még el is morzsoltam pár könnycseppet a kötet végéhez érve."

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2021/02/marissa-meye…

Navi P>!
Marissa Meyer: Cress

Folytatódik, sőt lassan célegyenesbe ér a történet, minden fontosabb szereplő színre lpett már, bár van, aki csak egy fejezet erejéig, de az nagyon ütős lett.
Sajnáltam Cresst, amiért bezárva élt, mégha nem is toronyba, hanem űrállomásra, de ügyes volt, felnőtt, mégha néha nagyon naiv volt is. De ez simán betudható az elzártságának. Csodálom, hogy nem bolondult meg. Nagyon cuki volt a Thorne iránti rajongása, ami a végére azért kezdett igazi szerelemmé formálódni. Thorne még mindig kedvenc, de igazán akkor szeretem, amikor a humorát is megcsillogtatja, mert az valami fergeteges. A spoiler miatt sajnálom, remélem, használni fog a kezelés.
Nagon sajnálom Cress apját, számára itt ér véget a történet :(
Cinder és Kai végre együtt újra, kezdenek megnyílni egymás felé, s remélem jól reagálja le Kai a kapott infókat.
Scarlett és Farkas itt kifejezetten mellékszereplők lettek, remélem azért a végére megkegyelmez nekik Marissa és ők is boldogok lesznek :)
Nagyon remélem, hogy tényleg kiadja a @Könyvmolyképző az utolsó részt :D Ugye???

2 hozzászólás
BeliczaiMKata>!
Marissa Meyer: Cress

Ez a sorozat minden kötettel egyre csak jobb lesz. Már ha most elő lehetne rendelni a következő részt, az is késő lenne. Minél hamarabb szeretném folytatni az olvasást, különösen Scarlet miatt. És persze Winter hercegnő is különleges karakternek ígérkezik.
Ez a rész leginkább Cressről szólt, mégsem volt erőteljes Thorne és az ő kapcsolata, remélem ez a későbbiekben mélyül, mert voltak nagyon kedves pillanataik.
Sajnáltam Farkast és Scarletet (és hogy keveset szerepeltek).
Várom, nagyon várom. :)

Dreamer_ P>!
Marissa Meyer: Cress

Az előző részekhez képest itt szerintem sok volt a felesleges időhúzás, de ez megbocsátható, mert ahogy lassan haladunk előre a sivatagban, felgyorsulnak az események. Még mindig nagyon szeretem ezt a sorozatot, meg az egyedi karaktereket.
Nagyon kíváncsi leszek Winter hogy fog a történet szálaiba belefonódni!

2 hozzászólás
Aoimomo P>!
Marissa Meyer: Cress

Minden résszel egyre jobb lesz!
Tartottam tőle, hogy unalomba fullad egyik-másik szál, így, hogy a csapatot szétrobbantotta Meyer, de minden darabka üstökösként zúgott át a történeten és folyamatosan törekedtek egymás felé is.
Cress egy szerethető új karakter, aki teljesen hihetően csodálkozik rá a világra, miután addigi élete jó részét egy műholdba zárva töltötte és Winter is érdekesnek ígérkezik és ha már Hófehérke, azért pedig külön gratulálok, ahogy az írónő egymásba szövi a történeteket, mindenféle érezhető zökkenő nélkül.
Robogjunk tovább, le a gonosz királynővel! off

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Marissa Meyer: Cress

Holdbéli krónikák 3

Én ugyan nem szeretem a disztópiákat, de ez eszméletlenül jó volt, imádtam minden sorát.
Rendkívül szuper Aranyhaj mese átdolgozás volt, űrkorszakba átültetve.
Nagyon szerettem a szereplőket, Cress és Thorne remek párost alkottak és a régi részekben megszeretett karakterek most is kedvesek voltak számomra.
A történet nem volt rövid, de egyetlen unalmas szó sem volt benne, teljesen beszippantott, ahogy az előző részek is. Letehetetlen volt, így megint nem aludtam az éjjel.
Régóta szerettem volna elolvasni és örülök, hogy egy kihívás miatt előre kellett vennem.
Sajnáltam hogy vége lett, olvastam volna még többet is, annyira odavoltam a könyvért.

Boglinc P>!
Marissa Meyer: Cress

Rendkívül boldog vagyok, hogy nálunk is megjelenhetett a Holdbéli krónikák folytatása, mert amikor először olvastam a második részt, azonnal nyúltam volna a következőért, annyira izgalmas volt.

Akkor még úgy volt, hogy végleg elkaszálták a sorozatot, és már ott is rimánkodtam, hogy karolja fel egy kitartóbb kiadó, és lám, imáim meghallgattatásra találtak. :D

A Cress maximálisan kárpótolt a hosszú várakozásért, szórakoztató, izgalmas és pörgős volt, amiben ismét kapunk nagy titkokat és elképesztő mennyiségű akciót is. Meg aztán egy kis romantika is bekúszik, de csak olyan aranyos mértékben, nem pedig csöpögős szinten. Úgy érzem, jól volt mérve minden összetevő.

Ráadásul bepillantást nyerhettünk egy kicsit Winter karakterébe is, aki a negyedik kötet címadó szereplője, és azt is megtudhattuk, milyen minőségben létezik ő a Holdbéli uradalomban…

Lesznek még itt izgalmak, én pedig alig várom, hogy a negyedik részt is a kezembe vehessem (bárcsak már tegnap megtehettem volna!). :)

Bővebben itt írtam róla:
https://booktasticboglinc.blogspot.com/2021/02/marissa-…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
600 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634578376 · Fordította: Szabó Krisztina

Népszerű idézetek

Mariann_Radasits>!

– Gondolod, hogy a sors hozott össze minket?
Thorne hunyorított, majd pillanatnyi gondolkodás után megrázta a fejét.
– Nem. Biztos vagyok benne, hogy Cinder volt az.

554. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Crescent Darnel (Cress) · Linh Cinder
Justabookworm7>!

Talán tényleg nincs sors. Talán csak lehetőségek adódnak, és rajtunk múlik, kihasználjuk-e őket.

554. oldal

Bea_Fairytale>!

– A szemed? – kérdezte.
– Állítólag gyönyörű, de majd te megmondod!

Bea_Fairytale>!

– Cress, hadd kérjek egy szívességet! […] Figyelj rá, hogy ne lőjek le senkit, akit kedvelünk!

petramakay>!

Cinder összerezzenve elhúzódott.
– Ööö…nagyon sajnálom! De mostanában nem igazán fényképezkedem.
A nő teljesen letört, és visszadugta a zsebmonitort a kötényébe.
– Őszintén sajnálom! Beszélek a doktor úrral a fizetségről, jó?
Felkapta a kosarat a pultról, nehogy a nő győzködni kezdje.
– Nem fényképezkedsz mostanában? – motyogta Jacin, ahogy kifelé siettek az üzletből. – Mint egy igazi holdbéli!
Cinder a hirtelen rájuk vetülő, égető napfény ellenére lesújtó pillantást vetett rá.
– Meg mint egy igazi körözött bűnöző.

251. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jacin Clay · Linh Cinder
Boglinc P>!

– […] Szerintem az lenne a legjobb, ha mind nagyon barátságosak és kedvesek lennénk, és… lehetőség szerint nem ijesztenénk rá.
Nevetés hangzott fel a pilótafülkéből, majd Thorne jelent meg az ajtóban. Épp pisztolytáskát erősített a derekára.
– Arra kéred a szökött kiborgot, meg a vadállatot, hogy legyenek barátságosak? De drága vagy!

Kapcsolódó szócikkek: Carswell Thorne · Scarlet Benoit
Boglinc P>!

– Fúj! – jajdult fel Iko, és megpróbálta két kézzel eltakarni a lyukat. – Utálom, amikor kilátszanak a vezetékeim!
– Átérzem.

Kapcsolódó szócikkek: Iko · Linh Cinder
vgabi >!

A műhold tizenhat óránként írt le egy teljes kört a Föld körül.

(első mondat)

Bea_Fairytale>!

– Mi a… hova lett? – csendült Thorne hangja a képernyő felől.
– Most komolyan, Thorne! – Egy lány. Lihn Cinder? – Gondolkozol valaha, mielőtt kinyitod a szád?
– Mi van? Most mi rosszat mondtam?
– Az ott mind haj?
– Nem láttad? Mintha egy szénaboglyát fonalgombolyaggal kereszteztek volna, amit előzőleg szétszabdalt egy gepárd.
Pillanatnyi szünet. Majd:
– Egy gepárd?
– Az volt az első nagymacska, ami az eszembe jutott.

Mariann_Radasits>!

– Ööö… Hát… Van egy… ágy.
Thorne eltátotta a száját.
– Mi? Ebben a hotelszobában még ágy is van?

277. oldal


A sorozat következő kötete

Holdbéli krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alexandra Bracken: Sötét elmék
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Fróna Zsófia: Démonok közt
Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
Estelle Brightmore: 13. napon
Holly Black – Cassandra Clare: A rézkesztyű
Rachel Ward: A menekülés
Karen Akins: Időhurok