59. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján

Cinder (Holdbéli krónikák 1.) 976 csillagozás

Hamupipőke a kiborgok között
Marissa Meyer: Cinder Marissa Meyer: Cinder Marissa Meyer: Cinder Marissa Meyer: Cinder

Százhuszonhat ​évvel a negyedik világháború után emberek és kiborgok népesítik be Új Peking utcáit. A népességet halálos járvány tizedeli. Az űrből kegyetlen holdlakók figyelnek és várnak a megfelelő alkalomra… Senki sem sejti, hogy a Föld sorsa egyetlen lány kezében van…
Cindert, a tizenhat éves kiborgot a társadalom nagy része technológiai tévedésnek tartja, mostohaanyja pedig ki nem állhatja. De a kiborglétnek is megvannak a maga előnyei: Cinder szinte mindent meg tud javítani (robotokat, lebegőket, sőt még a saját meghibásodott alkatrészeit is), ezért Új Peking legjobb műszerészének tartják. E hírnevének köszönheti azt is, hogy Kai herceg személyesen keresi fel, hogy hozza helyre meghibásodott androidját. A megbízás „nemzetbiztonsági ügy”.
Vajon tényleg Cinder kezében van a Föld jövőjének kulcsa? Vagy a holdbéli királynőnek sikerül varázserejével és más fondorlatokkal meghódítania Kai herceget és vele az egész világot? A Holdbéli krónikák első könyve Hamupipőke… (tovább)

Tartalmazza a Glitches kiegészítő történetet is.

Eredeti mű: Marissa Meyer: Cinder (angol)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574804 · Fordította: Bujdosó István, Szabó Krisztina
>!
Alexandra, Pécs, 2012
432 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633570753 · Fordította: Bujdosó István
>!
Alexandra, Pécs, 2012
432 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633570753 · Fordította: Bujdosó István

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Holdbéli Krónikák

222 tag · 102 karc · Utolsó karc: 2018. szeptember 25., 18:54 · Bővebben


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Linh Cinder · Kai · Iko · Linh Peony · Dmitri Erland · Torin · Levana Blackburn · kiborg · Linh Adri · Linh Pearl


Kedvencelte 263

Most olvassa 39

Várólistára tette 510

Kívánságlistára tette 378

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

>!
Gorkie P
Marissa Meyer: Cinder

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Régóta várt a polcomon ez a kötet. Kicsit tartottam tőle. Kellemes meglepetést okozott.
Nagyon érdekes és izgalmas történet volt.
A világ egyedi és jól kidolgozott. A szereplők szerethetőek vagy épp utálhatóak, de mind 1-1 egyéniség.
Le a kalappal az Írónő fantáziája előtt.
Igazából csak egy bajom volt vele… képtelen voltam összeegyeztetni a történetet a Hamupipőke-elemeket. Ettől eltekintve nagyon tetszett.

>!
Alexandra, Pécs, 2012
432 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633570753 · Fordította: Bujdosó István
>!
Niitaa P
Marissa Meyer: Cinder

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Úgy érzem, sokan nem fognak szeretni ezért az értékelésért.
Mindenkinek akad a kezébe olyan könyv, melynél a borító megfogja, a cím felkelti a figyelmét és ezen hatásokra bizonyos elvárásokat állít fel. Velem is itt pont ez történt.
Imádom a robotika témakört és ritka ilyen témájú regényre bukkanni. Főleg, ha az egy mindenki számára ismert mese elemeit is tartalmazza.
Kezdjük a Holdlakók kifejezéssel. Az igaz, hogy nagyon találó, de valahogy nevetségesen hangzik, pedig ők lennének a főgonoszok. Folyamatosan a marslakócskák ugrottak be.
Első hangzásra kifejezetten tetszett, hogy Pekingben játszódik a történet, hisz végre nem egy olyan helyről van szó, ami minden második könyv alapszíntere. De utána valahogy még sem tudtam odaképzelni a történetet. Az alapvető kínai elemek hiányoztak. (Jó legalább a Császárság megmaradt) Pl: A kimonó is csak egyetlen egyszer került előtérbe.
Maga a történet elrugaszkodott, néhol túlontúl is és sok helyen gyomorforgató.
Cinder karaktere érdekes, bár a könyv első harmadától lehet tudni, hogy micsoda, kicsoda így egyáltalán nem lepődik meg az olvasó, nem tud együttérezni vele.
A három csak csillag csak és kizárólag a végéért jár. Amikor végre történik is valami, nem csak vánszorog az esemény. De pont amikor az embert már végre elkezdi érdekelni… vége.
Úgy érzem, kézbe fogom venni a második kötetet is, de semmilyen elvárásom nem lesz vele szemben, ne okozzon ekkora csalódást, mint az első kötet.

3 hozzászólás
>!
MVivien
Marissa Meyer: Cinder

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Ennek a könyvnek először a borítója fogott meg, szerintem eszméletlenül szép. A történettől kicsit tartottam, féltem hogy nem fog tetszeni. Nem kellett volna félnem nagyon-nagyon tetszett, bekerült a kedvenc könyveim közé.
Az írónő a könyvben egy teljesen új és egyedi világot tár elénk. A történet főszereplője Cinder, egy kiborg szerelő lány, az ő szemszögéből olvashatjuk az eseményeket, én őt nagyon megkedveltem. Peony-t is sikerült megszeretnem reméltem spoiler. A herceget is imádtam a történetben, néhány fejezetet az ő szemszögéből is olvashatunk. Cinder másik mostohatestvérét, és a gyámját viszont nagyon nem szerettem. Levana királynő egy nagyon gonosz nő, remélem Cindernek spoiler A könyv végén nagyon megdöbbentem, sok váratlan fordulat volt benne.
Kedvencem lett ez a történet, ajánlom mindenkinek aki szereti a sci-fi-t mert ez a könyv biztosan tetszeni fog. Remélem a Scarlet-ben sem kell majd csalódnom és ugyanúgy megszeretem, mint ezt a történetet.

2 hozzászólás
>!
perpetua P
Marissa Meyer: Cinder

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Tavaly meggyőztem magam, hogy szeretni fogom ezt a könyvet, ezért megvettem. Mégis sikerült egy évig halogatnom az olvasást, mert féltem ettől a sci-fi-s kiborgos világtól, pedig egyáltalán nem kellett volna. :)
Az alaptörténetet mindenki ismeri, de fantasztikus volt ilyen új köntösben olvasni. Gyerekkorunk meséinek a lényege inkább a boldog befejezés volt és az, hogy a jó mindig győzedelmeskedjen. Most Hamupipőkét is felruházták egy „igazi” személyiséggel, akit könnyű szeretni. Nehéz sorsa ellenére keményen dolgozik a megélhetésért, de próbálja meglátni a jót minden szituációban. Kedves, segítőkész, lehet rá számítani és ami a legfontosabb, egy kiborg. Ettől idegenkedtem kicsit, de nem is tudom miért, mert semmit nem rontott a jellemén, sőt ennek köszönhetően még pár extra tulajdonságot is kapott. Kai herceg is megtartotta nagyrészt a mesebeli jellemét. Sármja mellett azonban ő is kap értékesebb tulajdonságokat is. Törődik a népével, igyekszik mindig az ő érdekeiket nézni, okos is, átlát a politika kusza hálóján. Tehát engem teljesen meggyőzött a két főszereplő.
A történet megtartotta a tündérmese főbb jellemvonásait, de sok meglepetést is belecsempészett az írónő, hogy ne unatkozzunk. Érdekes helyzet alakult ki a járvány miatt, és sok szomorú pillanatot is okozott ugyanez a betegség. A Levana királynő körüli történések is nagyon tetszettek. A fő poént hamar ki lehetett találni, de egyáltalán nem volt ez zavaró, mert közben élveztem a cselekményt.
Utólag már tényleg csak a fejemet tudom a falba verni, hogy miért voltam ilyen buta, hogy eddig halogattam, mert ilyen könyveket mindig öröm olvasni. :)

5 hozzászólás
>!
Csoszi P
Marissa Meyer: Cinder

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Azt a hét- meg a nyolcszázát! Zseniális könyv. Öt csillag. Nem is lehet kevesebb. Marissa Meyer egy hihetetlen Hamupipőke feldolgozással örvendeztetett meg. A klasszikus mesét egy kitalált korba (a IV. világháború utáni 126. év) és egy kitalált helyszínre, nevezetesen a Keleti Nemzetközösség fővárosába Új Pekingbe helyezte, úgy hogy az eredeti történet főbb elemeit megtartotta (szegény árva leány, gonosz mostohaanya, mostohatestvérek, szegény lány – herceg románc, bál). Az amúgy sem egyszerű életet a terjedő pestisjárvány és a holdbéli Levana királynő gonosz ármánykodása és terve nehezíti. Azt nem mondom, hogy ezt az „új világot” szerettem, de nagyszerűen bemutatta az írónő, és úgy éreztem, hogy én is részt veszek az eseményekben. Cinder jól hozta az egyszerű szerelőlány karakterét, akiről a történet végén olyasmi derült ki, amitől csak pislogtam, Adri a gonosz mostoháét, akit párszor fejbe kólintottam volna, Kai pedig a sármos hercegét. Az egyik legnagyobb meglepetést Dr. Erland okozta. A befejezés szinte kiköveteli az azonnali folytatást.

4 hozzászólás
>!
K_A_Hikari
Marissa Meyer: Cinder

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

„Jobb vagy, mint ők. Értékes vagy.”

Azt az anyacsavaroskiborgmindenségét neki, hogy ez mennyire jó volt!
Mikor elkezdtem, nem gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni, de egyszerűen sodort magával a történet, mindig történt valami, ami miatt nem tudtam letenni.
Aki talpraesett hősnőt, jó fej herceget és sodró lendületű könyvet keres, megtalálta.
Amint tudom, olvasom a 2. kötetet, mert ilyen függővég után tudnom KELL mi fog történni.

Blogbejegyzés: http://irasaimtarhaza.blogspot.com/2018/10/marissa-meye…

13 hozzászólás
>!
csillagka P
Marissa Meyer: Cinder

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Kedves Alexandra !
Egyszerűen utállak és hogy megértsd kiabálva írom csupa nagy betűvel AKAROM érted nem szeretném, nincs itt semmi kényeskedés, AKAROM folytatást.
MOST AZONNAL, mert nálam ahogy úgy látom sokaknál a molyon beváltotta a hozzáfűzött reményeket!
Ilyen még nem volt, de táblát csinálok ki jön velem tüntetni a kiadó elé ?
Scarlet magyarul mindenkinek!!!!!! és utána aranyhajat :)

10 hozzászólás
>!
Petrasek
Marissa Meyer: Cinder

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Már nagyon régóta várakozik a polcomon a könyv, nem mertem belekezdeni, mert egyrészt nem adják ki a teljes sorozatot, másrészt kicsit tartottam a hamupipőke a kiborgok között témától. Szerencsére legyőztem a félelmeim, angolul is tudom folytatni, illetve nem lehet annyira rossz, ha ilyen sokan szeretik. És milyen jól tettem, hogy elkezdtem végül.
Az elején, kicsit még tartottam tőle, és ezért néha nehezen is ment az olvasás, de ahogy egyre jobban belecsöppentem a történetbe, megismertem Cindert, és már beszippantott Új Peking, az androidokkal, kiborgokkal teli világ, illetve a holdlakókkal és a„varázslatukkal" is megismerkedtem teljesen elvesztem, csak úgy faltam a lapokat.
Nagyon pörgött a cselekmény, nagyon imádtam a karaktereket az egész világot és ahogy az írónő a jövőt ábrázolta. Egyszóval beleszerelmesedtem. A borítóért szintén oda-vissza vagyok.
Nem is kérdés, hogy azonnal folytatom a következő részekkel.

1 hozzászólás
>!
Faythe P
Marissa Meyer: Cinder

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Azta!
Hát én ezt eddig miért nem olvastam még?! És a még nagyobb kérdés: miért nem folytatja egyik kiadó sem?
A történet nagyon olvastatta magát, izgalmas és pörgős volt. Tényleg megvolt a Hamupipőke feeling spoiler :D
Nagyon nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra. Remélem valamelyik kiadó felkarolja ezt a sorozatot :)

6 hozzászólás
>!
Dawnofmyth P
Marissa Meyer: Cinder

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Nagyon tetszett ez a világ, igaz kicsit nehezen indult de a közepétől már pörögtek az események. Kicsit kiszámítható volt, elég hamar rá lehetett jönni ki is Cinder, de így is élveztem. Cindert nagyon megkedveltem, de Iko és Peony is aranyos. Már alig várom, hogy folytassam. Igazán nagy kár, hogy csak a második részig van fordítva.


Népszerű idézetek

>!
Algernon +SP

– Európában sok beteg volt? Hogy emlékszik? Voltak esetleg nagyobb járványok a környékükön?
– Nem tudom. Az a helyzet, hogy nincsenek emlékeim az operáció előttről.
A férfi felvonta a szemöldökét, kék szeme magába szívta a szoba fényét.
– A kibernetikai operációra gondol?
– Nem, amikor nővé operáltattam magam.
A doktor arcáról lefagyott a mosoly.
– Csak vicceltem.

111. oldal - Tizenegyedik fejezet (Alexandra, 2012)

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri Erland · Linh Cinder
>!
brena

– Ezt most miért kell?
A fiú arcán egy pillanatnyi fájdalom suhant át.
– Miért? Nem vehetek neked ajándékot? – kérdezte olyan hangon, hogy Cinder vezetékeiben majdnem elakadtak az elektromos impulzusok.
– Nem. Azután semmiképp, hogy a héten vagy hat üzenetedre nem válaszoltam. Eszednél vagy?

321. oldal - Harmincadik fejezet (Alexandra, 2012)

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Kapcsolódó szócikkek: Kai · Linh Cinder
8 hozzászólás
>!
Algernon +SP

– Ha már a szemműtétnél tartunk, észrevette, hogy nincsenek könnycsatornái?
– Nem mondja! Tényleg? Én meg már azt hittem, szimplán érzelmi idióta vagyok – húzta fel a lábát az asztalra Cinder, és szorosan átölelte a térdét.

130. oldal - Tizenharmadik fejezet (Alexandra, 2012)

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri Erland · Linh Cinder
>!
bzsolti10

– Az a terve, hogy a jövőben minden döntést átenged a tanácsadójának?
– Nem – felelte a herceg, és megengedett magának egy fagyos mosolyt. – Előbb-utóbb beszerzek majd egy feleséget erre a célra.

231. oldal - Huszonharmadik fejezet (Alexandra, 2012)

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Kapcsolódó szócikkek: Kai · Levana Blackburn
>!
SophieHale

– Az a terve, hogy a jövőben minden döntést átenged a tanácsadójának?
– Nem – felelte a herceg, és megengedett magának egy fagyos mosolyt. – Előbb-utóbb beszerzek majd egy feleséget erre a célra.
Levana királynő tekintete ellágyult, Kai pedig alig bírta megállni, hogy hangosan hozzá ne tegye, amit gondol: De az hétszáz, hogy nem te leszel az!

231. oldal - Huszonharmadik fejezet (Alexandra, 2012)

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Kapcsolódó szócikkek: Kai · Levana Blackburn
>!
Aurore

– Remélem, összefutunk még.
– Valóban? Akkor továbbra is követni fogom.

181. oldal - Tizennyolcadik fejezet (Alexandra, 2012)

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Kapcsolódó szócikkek: Kai · Linh Cinder
>!
SophieHale

– Mit gondolsz, vírusos? – csücsörített Cinder.
– Lehet, hogy ő is annyira belezúgott Kai hercegbe, hogy tönkrement a processzora.
– Lehetne, hogy egy kicsit ne beszéljünk a hercegről? – hőkölt vissza Cinder.
– Szerintem az nem fog menni. Elvégre az ő androidján dolgozol. Képzeld csak el, hogy ez a robot milyen dolgokat láthatott… – Iko beszéde érezhetően felgyorsult. – Szerinted látta meztelenül is?

214. oldal - Huszonegyedik fejezet (Alexandra, 2012)

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Kapcsolódó szócikkek: Iko · Linh Cinder
>!
brena

Ott.
Az a pillanat. Az a mosoly.
Újra és újra. És újra.

410. oldal - Harminchetedik fejezet (Alexandra, 2012)

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

>!
inka0507

– Hát, igen – csípett bele Cinder a fémujjaiba a fogóval. – Mindenkinek megvan a gyengéje.
– Tudom – mondta Iko. – Nekem a cipők.

213. oldal - Huszonegyedik fejezet (Alexandra, 2012)

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Kapcsolódó szócikkek: Iko · Linh Cinder
>!
brena

– Még mit nem! Én ezért a bodegáért bérleti díjat fizetek, nem fogom csak úgy itthagyni azért, mert valami hercegecske felbukkan itt nekem.

325. oldal - Harmincadik fejezet (Alexandra, 2012)

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Kapcsolódó szócikkek: Linh Cinder

A sorozat következő kötete

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Holdbéli krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alex Flinn: A Kiss in Time – Csók, pont jókor
Kleinheincz Csilla: Ólomerdő
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Cassandra Clare: A hercegnő
Diana Wynne Jones: A trónörökös
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz