87. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján

Cinder (Holdbéli krónikák 1.) 1458 csillagozás

Hamupipőke a kiborgok között
Marissa Meyer: Cinder Marissa Meyer: Cinder Marissa Meyer: Cinder

Százhuszonhat ​évvel a negyedik világháború után emberek és kiborgok népesítik be Új Peking utcáit. A népességet halálos járvány tizedeli. Az űrből kegyetlen holdlakók figyelnek és várnak a megfelelő alkalomra… Senki sem sejti, hogy a Föld sorsa egyetlen lány kezében van…
Cindert, a tizenhat éves kiborgot a társadalom nagy része technológiai tévedésnek tartja, mostohaanyja pedig ki nem állhatja. De a kiborglétnek is megvannak a maga előnyei: Cinder szinte mindent meg tud javítani (robotokat, lebegőket, sőt még a saját meghibásodott alkatrészeit is), ezért Új Peking legjobb műszerészének tartják. E hírnevének köszönheti azt is, hogy Kai herceg személyesen keresi fel, hogy hozza helyre meghibásodott androidját. A megbízás „nemzetbiztonsági ügy”.
Vajon tényleg Cinder kezében van a Föld jövőjének kulcsa? Vagy a holdbéli királynőnek sikerül varázserejével és más fondorlatokkal meghódítania Kai herceget és vele az egész világot? A Holdbéli krónikák első könyve Hamupipőke… (tovább)

Tartalmazza a Glitches kiegészítő történetet is.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
448 oldal · ISBN: 9789635615810 · Fordította: Bujdosó István, Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
448 oldal · ISBN: 9789635615827 · Fordította: Bujdosó István, Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574804 · Fordította: Bujdosó István, Szabó Krisztina

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Holdbéli Krónikák

283 tag · 118 karc · Utolsó karc: 2021. június 15., 09:10 · Bővebben


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Linh Cinder · Kai · Iko · Linh Peony · dr. Dmitri Erland · Torin · kiborg · Levana Blackburn · Linh Adri · Linh Pearl


Kedvencelte 325

Most olvassa 52

Várólistára tette 656

Kívánságlistára tette 582

Kölcsönkérné 16


Kiemelt értékelések

Szöszmösz_Gorkie P>!
Marissa Meyer: Cinder

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Régóta várt a polcomon ez a kötet. Kicsit tartottam tőle. Kellemes meglepetést okozott.
Nagyon érdekes és izgalmas történet volt.
A világ egyedi és jól kidolgozott. A szereplők szerethetőek vagy épp utálhatóak, de mind 1-1 egyéniség.
Le a kalappal az Írónő fantáziája előtt.
Igazából csak egy bajom volt vele… képtelen voltam összeegyeztetni a történetet a Hamupipőke-elemeket. Ettől eltekintve nagyon tetszett.

>!
Alexandra, Pécs, 2012
432 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633570753 · Fordította: Bujdosó István
Riszperidon P>!
Marissa Meyer: Cinder

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Eeeeeemberek, Kati néni, ez a könyv számomra az idei év legnagyobb meglepetése!
Kissé félve álltam neki, egyrészt nagyon kritikus vagyok a meseátiratokkal szemben, másrészt…, nincs másrészt, csak annyi, hogy félve fogtam neki! XD
Az eleje kicsit döcögősen indult, de aztán úgy belendült, hogy nem tudtam letenni. A Hamupipőkét mindig szerettem, de ebben a változatban egyenesen imádtam. Pedig, amikor megláttam az alcímet, hogy Hamupipőke a kiborgok között, tök abszurdnak éreztem, és egyből a Cowboyok és űrlények című film ugrott be, bár azt sosem láttam, és nem is értettem, hogy egy ekkora elmebaj hogy pattanhatott ki valakinek a fejéből…. Na, talán ez a másrészt, mert valahogy erre asszociáltam, de ez a könyv valami fergetegesre sikeredett. Gondoltam, hogy egy kis habos-babos leánymese tele nyállal és ömlengéssel. Erre az írónő olyan drámai fordulatokat csempészett be, hogy nem győztem pislogni… Nem is tudom, melyik döbbentett le jobban, de, mégis, a második, csak fogtam a fejem, és pislogtam, mint hal a szatyorban.
A kedvencem pedig a báli jelenet volt, ahol Pipő kisasszony nem épp a pipőjét hagyja el! :D
Ide nekem a második részt! off És köszi kedves @rebeka202, nagyon jól választottál nekem – megint! :P

Plusz nagyon egyedi érzés volt pont most ebben a vírushelyzetben olvasni, mert sok olyan volt benne, ami már megtörtént a Covid alatt, és olyan is, ami szerintem meg fog, és nem feltétlen kellemes.

9 hozzászólás
Milli88 P>!
Marissa Meyer: Cinder

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Gondolkodtam, hogy 4,5 vagy 5 csillagra értékeljek, de a fene essen bele, megadom az 5 csillagot.
Egy hónap híján egy éve vigyorog a polcomon ez a kis csoda. Minden nap láttam a csodaszép cipellős borítót és én balga csak most vettem kézbe. Már csak azt kérdezem magamtól, hogy miért most, miért nem hamarabb?
Mivel Hamupipőke meséje már régi ismerős, ezért a történet vázával már tisztában voltam, de a kiborgos, androidos, holdlakós plusz fűszerezés érdekessé tette számomra a könyvet. Nagyon kevés időm volt olvasni, de amikor sikerült megkaparintanom napi fél-egy órára a könyvet, akkor teljesen elmerültem a Nemzetközösségben.
Persze, amikor Nainsi újra üzembe helyezte magát és elkezdett dalolni, akkor már tudtam, hogy mi lesz a végkifejlet, de így is izgatottan vártam a végét.
Iko a legcukibb android. :)

Niitaa P>!
Marissa Meyer: Cinder

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Úgy érzem, sokan nem fognak szeretni ezért az értékelésért.
Mindenkinek akad a kezébe olyan könyv, melynél a borító megfogja, a cím felkelti a figyelmét és ezen hatásokra bizonyos elvárásokat állít fel. Velem is itt pont ez történt.
Imádom a robotika témakört és ritka ilyen témájú regényre bukkanni. Főleg, ha az egy mindenki számára ismert mese elemeit is tartalmazza.
Kezdjük a Holdlakók kifejezéssel. Az igaz, hogy nagyon találó, de valahogy nevetségesen hangzik, pedig ők lennének a főgonoszok. Folyamatosan a marslakócskák ugrottak be.
Első hangzásra kifejezetten tetszett, hogy Pekingben játszódik a történet, hisz végre nem egy olyan helyről van szó, ami minden második könyv alapszíntere. De utána valahogy még sem tudtam odaképzelni a történetet. Az alapvető kínai elemek hiányoztak. (Jó legalább a Császárság megmaradt) Pl: A kimonó is csak egyetlen egyszer került előtérbe.
Maga a történet elrugaszkodott, néhol túlontúl is és sok helyen gyomorforgató.
Cinder karaktere érdekes, bár a könyv első harmadától lehet tudni, hogy micsoda, kicsoda így egyáltalán nem lepődik meg az olvasó, nem tud együttérezni vele.
A három csak csillag csak és kizárólag a végéért jár. Amikor végre történik is valami, nem csak vánszorog az esemény. De pont amikor az embert már végre elkezdi érdekelni… vége.
Úgy érzem, kézbe fogom venni a második kötetet is, de semmilyen elvárásom nem lesz vele szemben, ne okozzon ekkora csalódást, mint az első kötet.

3 hozzászólás
Naiva P>!
Marissa Meyer: Cinder

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

A sci-fi számomra az a műfaj, amely talán a legtávolabb áll tőlem. Próbálom őket minél messzebbre kerülni. Nem túlzok, ha azt állítom, ezzel a könyvvel évek óta szemezek, de az a fránya sci-fi címke folyton elbizonytalanított. Most már tudom, hogy nem kellett volna. Bevallom, teljesen más történetre számítottam, de mégis úgy gondolom, sokkal jobbat kaptam.
A sci-fi ugyan erősen érzékelhető, de határesetnek éreztem, mert szerintem legalább annyira fantasynak éreztem. A legjobb az volt az egészben, hogy nem éreztem, hogy ez az olvasmány egy meseátdolgozás lenne. Szegény Cinder nevét a könyv végére sikerült elfogadnom. Szerintem olyan fiús név. Viszont szimpatikus hősnőnek találtam. Kai herceg is aranyos volt, csak azt sajnáltam, hogy viszonylag keveset szerepelt.
A főgonosz karaktere érdekesnek tűnik. Nagyon szeretem, ha egy történetben a főgonosz nő. Annál jobban már csak azt imádom, ha kutya nehéz őt kicsinálni.
Mindent összevetve jó volt, csak hiányoltam valami Wow faktort.

csillagka P>!
Marissa Meyer: Cinder

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Kedves Alexandra !
Egyszerűen utállak és hogy megértsd kiabálva írom csupa nagy betűvel AKAROM érted nem szeretném, nincs itt semmi kényeskedés, AKAROM folytatást.
MOST AZONNAL, mert nálam ahogy úgy látom sokaknál a molyon beváltotta a hozzáfűzött reményeket!
Ilyen még nem volt, de táblát csinálok ki jön velem tüntetni a kiadó elé ?
Scarlet magyarul mindenkinek!!!!!! és utána aranyhajat :)
2: hat év után is azt gondolom ez egy szuper könyv, korona alatt kimondottan ajánlott.

11 hozzászólás
christine>!
Marissa Meyer: Cinder

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Komfortzónámon kívüli, és szinte azonnal a kedvencemmé vált. Könnyed, és mégis tele van zűrzavarral, kérdéssel. Erősen felépített fantasy világ, és mégis annyira hamar beleéli magát az olvasó a történetbe, hogy észre sem veszi, és máris az utolsó oldalakat olvassa.

Bővebben a blogon: https://zivataroskonyvek.blogspot.com/2018/10/marissa-m…

5 hozzászólás
AniTiger P>!
Marissa Meyer: Cinder

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Sosem lehetek elég öreg ahhoz, hogy ne faljam az ehhez hasonló érdekfeszítően izgalmas tündérmese újrameséléseket! Cinder elképesztő főhős (bár zavaróan sokat nyafog a kiborgsága miatt, ami amúgy érthető), Kai herceg kedves és imádni való, de az abszolút kedvencem Cinder robotja, Iko volt, akit képtelenség nem szeretni!

Vannak benne olyan részek, amiktől összeszorult a szívem, míg máskor magamban vigyorogva faltam az oldalakat. Kicsit aggódom a kedvenceimet együtt hagyni egy bolygón Levana királynővel, de boldog vagyok, hogy majd érkezik magyarul az összes rész.

(Bónusz pont a kiadónak, hogy beletette ezt a bájos-szomorkás kiegészítő történetet is.)

https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2018/11/marissa-m…
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2015/06/marissa-m…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574804 · Fordította: Bujdosó István, Szabó Krisztina
1 hozzászólás
Regina_Elek>!
Marissa Meyer: Cinder

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Egy olyan térségben, ahol a Disney harmonikus világa és a pesszimista világképünk tökéletes hibridet alkotva létrehozza a Cinder történetét. Olyan jövőképet látunk, ahol már bebizonyosodott a Földön túli élet, és már nem a következő világháborútól, hanem már egy kozmikus inváziótól tartunk. Az írónő részletes betekintést nyújt a robotikába, egy fejlett civilizációba, és egy régi bár mégis új betegség szemléltetésébe.

Cinder kedvelhető és szórakoztató szereplő, aki jelen történetben nem a hamu, hanem az olaj tölti be mindennapjait. Érdekes jövőbeli kép, az államok közötti együttműködés, bár keveset tudunk meg Új-Pekingről és az ott élőkről, azon kívül, hogy számos munkakört androidokkal helyettesítettek.

Összességében egy aktuális és élvezhető olvasmány, aminek elolvasása után rögtön a második rész után kapunk.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574804 · Fordította: Bujdosó István, Szabó Krisztina
MVivien>!
Marissa Meyer: Cinder

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Ennek a könyvnek először a borítója fogott meg, szerintem eszméletlenül szép. A történettől kicsit tartottam, féltem hogy nem fog tetszeni. Nem kellett volna félnem nagyon-nagyon tetszett, bekerült a kedvenc könyveim közé.
Az írónő a könyvben egy teljesen új és egyedi világot tár elénk. A történet főszereplője Cinder, egy kiborg szerelő lány, az ő szemszögéből olvashatjuk az eseményeket, én őt nagyon megkedveltem. Peony-t is sikerült megszeretnem reméltem spoiler. A herceget is imádtam a történetben, néhány fejezetet az ő szemszögéből is olvashatunk. Cinder másik mostohatestvérét, és a gyámját viszont nagyon nem szerettem. Levana királynő egy nagyon gonosz nő, remélem Cindernek spoiler A könyv végén nagyon megdöbbentem, sok váratlan fordulat volt benne.
Kedvencem lett ez a történet, ajánlom mindenkinek aki szereti a sci-fi-t mert ez a könyv biztosan tetszeni fog. Remélem a Scarlet-ben sem kell majd csalódnom és ugyanúgy megszeretem, mint ezt a történetet.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Algernon P>!

– Európában sok beteg volt? Hogy emlékszik? Voltak esetleg nagyobb járványok a környékükön?
– Nem tudom. Az a helyzet, hogy nincsenek emlékeim az operáció előttről.
A férfi felvonta a szemöldökét, kék szeme magába szívta a szoba fényét.
– A kibernetikai operációra gondol?
– Nem, amikor nővé operáltattam magam.
A doktor arcáról lefagyott a mosoly.
– Csak vicceltem.

111. oldal - Tizenegyedik fejezet (Alexandra, 2012)

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Kapcsolódó szócikkek: dr. Dmitri Erland · Linh Cinder
1 hozzászólás
brena>!

– Ezt most miért kell?
A fiú arcán egy pillanatnyi fájdalom suhant át.
– Miért? Nem vehetek neked ajándékot? – kérdezte olyan hangon, hogy Cinder vezetékeiben majdnem elakadtak az elektromos impulzusok.
– Nem. Azután semmiképp, hogy a héten vagy hat üzenetedre nem válaszoltam. Eszednél vagy?

321. oldal - Harmincadik fejezet (Alexandra, 2012)

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Kapcsolódó szócikkek: Kai · Linh Cinder
8 hozzászólás
Algernon P>!

– Ha már a szemműtétnél tartunk, észrevette, hogy nincsenek könnycsatornái?
– Nem mondja! Tényleg? Én meg már azt hittem, szimplán érzelmi idióta vagyok – húzta fel a lábát az asztalra Cinder, és szorosan átölelte a térdét.

130. oldal - Tizenharmadik fejezet (Alexandra, 2012)

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Kapcsolódó szócikkek: dr. Dmitri Erland · Linh Cinder
bzsolti10>!

– Az a terve, hogy a jövőben minden döntést átenged a tanácsadójának?
– Nem – felelte a herceg, és megengedett magának egy fagyos mosolyt. – Előbb-utóbb beszerzek majd egy feleséget erre a célra.

231. oldal - Huszonharmadik fejezet (Alexandra, 2012)

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Kapcsolódó szócikkek: Kai · Levana Blackburn
Fiizso P>!

– Az a terve, hogy a jövőben minden döntést átenged a tanácsadójának?
– Nem – felelte a herceg, és megengedett magának egy fagyos mosolyt. – Előbb-utóbb beszerzek majd egy feleséget erre a célra.
Levana királynő tekintete ellágyult, Kai pedig alig bírta megállni, hogy hangosan hozzá ne tegye, amit gondol: De az hétszáz, hogy nem te leszel az!

231. oldal - Huszonharmadik fejezet (Alexandra, 2012)

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Kapcsolódó szócikkek: Kai · Levana Blackburn
Aurore>!

– Remélem, összefutunk még.
– Valóban? Akkor továbbra is követni fogom.

181. oldal - Tizennyolcadik fejezet (Alexandra, 2012)

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Kapcsolódó szócikkek: Kai · Linh Cinder
Fiizso P>!

– Mit gondolsz, vírusos? – csücsörített Cinder.
– Lehet, hogy ő is annyira belezúgott Kai hercegbe, hogy tönkrement a processzora.
– Lehetne, hogy egy kicsit ne beszéljünk a hercegről? – hőkölt vissza Cinder.
– Szerintem az nem fog menni. Elvégre az ő androidján dolgozol. Képzeld csak el, hogy ez a robot milyen dolgokat láthatott… – Iko beszéde érezhetően felgyorsult. – Szerinted látta meztelenül is?

214. oldal - Huszonegyedik fejezet (Alexandra, 2012)

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Kapcsolódó szócikkek: Iko · Linh Cinder
inka0507>!

– Hát, igen – csípett bele Cinder a fémujjaiba a fogóval. – Mindenkinek megvan a gyengéje.
– Tudom – mondta Iko. – Nekem a cipők.

213. oldal - Huszonegyedik fejezet (Alexandra, 2012)

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Kapcsolódó szócikkek: Iko · Linh Cinder
brena>!

Ott.
Az a pillanat. Az a mosoly.
Újra és újra. És újra.

410. oldal - Harminchetedik fejezet (Alexandra, 2012)

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

brena>!

– Még mit nem! Én ezért a bodegáért bérleti díjat fizetek, nem fogom csak úgy itthagyni azért, mert valami hercegecske felbukkan itt nekem.

325. oldal - Harmincadik fejezet (Alexandra, 2012)

Marissa Meyer: Cinder Hamupipőke a kiborgok között

Kapcsolódó szócikkek: Linh Cinder

A sorozat következő kötete

Marissa Meyer: Scarlet Piroska és az Ordas Rend katonái

Holdbéli krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alexandra Bracken: Sötét elmék
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Csóti Lili: Hetedvérig
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Martin Kay: Titkok útvesztője
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Christopher Moore: Vérszívó démonok
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek