Omertá 25 csillagozás

Mario Puzo: Omertá

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Omertá ​A szicíliai becsületkódex szerint a hallgatás törvénye. Aki megszegi, halállal lakol. Astorre Az árván maradt kisfiúnak a vérében, a génjeiben él tovább a hajdani legendás szicíliai maffia, s felnőve maga is vérbeli maffiózóvá válik. Tetteit a tisztesség, a becsület vezérli, s tudja: a hallgatás törvénye szent és sérthetetlen, a Család titkait kifecsegő, társaikat rendőrkézre adó árulókon bosszút kell állni. Don Aprile A köztiszteletben álló bankárrá lett híres és hírhedt, rettegett, idős maffiavezér, Astorre nagybátyja ellen a hatóságokat megvesztegető drogbárók aljas összeesküvést szőnek, hogy bankjait megkaparintva tisztára moshassák törvénytelenül szerzett pénzüket. Iszonyú halála vendettáért kiált. Kurt Cilke Az FBI legkiválóbb ügynöke mindenekelőtt tiszteli a törvényt. Élete legfőbb célja a végleges leszámolás a New York-i maffiával, akár azon az áron is, hogy személyére a gyanú árnyéka vetül. Életveszélyes játékot űz, s maga is tudja: nem rajta múlik, mi lesz a vége.… (tovább)

Mario Puzo: Omertá

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 2000
332 oldal · ISBN: 9635472730 · Fordította: Ladányi Katalin

Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Balázs_Erőss >!
Mario Puzo: Omertá

Harmatgyenge, bugyuta történet, ellenszenves, már-már röhejes szereplők. Már a Keresztapa sem tetszett könyvben (de a film mindhárom része zseniális!), ez meg még az alá csapódott be. Simán kihagyható az olvasmányok közül.

3 hozzászólás
ervinke73>!
Mario Puzo: Omertá

Előbb volt meg a Keresztapa, utána ez. Kevesebb, lehet, hogy sokkal kevesebb.


Népszerű idézetek

Jokko>!

… a régi maffia már nem létezik, a híres, nagy keresztapák pedig elérték céljaikat, és a legügyesebb bűnözők szokásaihoz híven könnyedén, elegánsan beilleszkedtek a társadalomba, hogy a megbecsült, törvénytisztelő polgárok példamutató életét éljék. Mindössze néhányan maradtak, akik még ma is a legendává vált nemzedék dicsőségére áhítoztak, ezek azonban kiábrándítóan silány, ostoba, harmadrangú, tehetségtelen alakok voltak. Ma már senki nem vesződött azzal, hogy titkos bűnszövetkezetet hozzon létre, amikor törvényes részvénytársaságot is alapíthatott, és akkora vagyont lophatott össze, amekkorát csak akart. Hiába, nagyot változott a világ…

330. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Donna Leon: Az aranytojás
Irene Adler: A skarlátvörös rózsa rejtélye
Leonardo Sciascia: Mint a bagoly nappal
Andrea Camilleri: A prestoni serfőző
Ottavio Cappellani: Ki a fene Lou Sciortino?
John Grisham: A cég
George Dawes Green: Az esküdtszék
Nelson DeMille: Az Aranypart pusztulása
Michael Connelly: Bosszú
Warren Murphy – Richard Sapir: A Pusztító színre lép