Siena ​lánya 116 csillagozás

Marina Fiorato: Siena lánya Marina Fiorato: Siena lánya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„A ​TIZENKILENCEDIK SZÜLETÉSNAPJÁRA NYAKLÁNCOT ÉS FÉRJET KAPOTT AJÁNDÉKBA…”

A páratlan szépségű toszkán városban, Sienában a lóverseny, a Palio fontos része a kultúrának. Egy gyönyörű fiatal nő, Pia Tolomei jegyese is indul ezen a versenyen, és a menyasszony azért imádkozik, hogy a férfi veszítsen.
Pia apja érdekházasságba kényszeríti lányát, hogy politikai szövetségeseinek eleget tegyen, akik a város irányítását akarják bármi áron megszerezni. Azonban a makacs és kivételes szépségű Pia beleszeret egy másik lovasba, Riccardo Bruniba.

A Palio nem egyszerűen csak egy verseny a városok vezető kerületei között, hanem inkább halálos rivalizálás a szépség, a pompa és a maszkok mögött.
A várost vezető Violante Beatrix de' Medici hercegnő és Pia Tolomei a Palio után önkéntelenül szövetségesekké válnak, s a sorsuk örökre összefonódik.
A történetben keveredik a romantika és a politikai intrika, s betekintést nyerhetünk a Mediciek furcsa világába és szemtanúi… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: I.P.C. Mirror I.P.C.

>!
I.P.C., Budapest, 2017
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636356156 · Fordította: Fügedi Tímea
>!
I.P.C., Budapest, 2011
324 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636354107 · Fordította: Fügedi Tímea

Kedvencelte 11

Most olvassa 2

Várólistára tette 91

Kívánságlistára tette 68

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Panna>!
Marina Fiorato: Siena lánya

Politikai cselszövésekkel, hatalmi játszmákkal teli tűzdelt szerelmi történet. Imádtam!!!
Az emberi gonoszság,furmányosság határtalan.
Jó volt bepillantani az akkori világba,szokásokba,bár néha nehéz olvasmánynak tűnt a sok olasz kifejezés miatt! :) De ezt legyőztem…Magam előtt láttam az egész helyszínt,felosztásokat.
A Sasok kegyetlen állatok. Az egész család nagyon brutális és ármányos…Kegyetlen,na szóval értitek.
A Palio nekem nagyon hasonlított a Skorpió vágtára, vagy inkább fordítva,mivel a Palio az valós esemény. A Hercegnő fantasztikus személyiség, az a sok trauma ami érte,azután is egy erős személyiség maradt. Riccardo és Pia,olyan szép szerelmesek. Annyira összetartoznak,mindent megtesznek egymásért pedig nagyon nem egyszerű.
Mindenképpen érdemes elolvasni,egyrészt tanulságos (mivel valós történelmen alapul), eseménydús,fordulatos és…szerelmes!!! :DDD

14 hozzászólás
jehuka P>!
Marina Fiorato: Siena lánya

Mérges vagyok, mert ez a könyv akár jó is lehetett volna.
Maga a történelmisége tetszett, érdekes, hiteles képet kaptunk a XVIII. század elejei Toszkána (főleg Siena és egy kicsit Firenze) társadalmi és politikai viszonyairól, a híres lovas versenyről, a Palioról és az utolsó Medicikről.
Sajnos ezen kívül másban nem jeleskedett a regény. A szereplők jellegtelenek és szürkék, a cselekmény pedig sokszor az unalomba fulladt, ráadásul borzasztóan kiszámítható és sablonos volt. Az írónő indokolatlanul kímélte főhősnőjét a rá kiszabott sorsától, ettől az egész történet életszerűtlen és erőltetett lett.
Kár érte.

4 hozzászólás
sarahangel P>!
Marina Fiorato: Siena lánya

A 18. századi Sienában járunk, a történet középpontjában a Palio nevezetű lóverseny áll, melyet minden évben megrendeznek júliusban és augusztusban is, és ahol a város különböző kerületei indítanak egy-egy résztvevőt, akik sokszor szinte bármit megtesznek a győzelemért.

Történetünk főszereplői az úri családból származó Pia Tolomei, Riccardo Bruni lovász, és a várost vezető Violante Beatrix de’ Medici hercegnő, akik bár történetünk elején még nem ismerik egymást, sorsuk azonban hamarosan összefonódik. Piát érdekházasságba kényszeríti édesapja, a lány azonban Riccardo Brunira figyel fel, a verseny egyik résztvevőjére.

Violante hercegnő rádöbben, hogy spoiler, és ehhez a lóversenyt akarják felhasználni. Végül egy kis szövetség formálódik főszereplőink között annak érdekében, hogy spoiler. Pia és Riccardo között tiltott szerelem alakul ki, míg Violante valamiért magához nagyon közel állónak érzi Riccardo-t…

***
A könyv elejével még egy picit nehezen haladtam, valószínűleg azért, mert nem az én megszokott zsánerem a történelmi műfaj, végül azonban kellemes meglepetést okozott. Az írónő ugyanis egyszerre tudott izgalmakat és meghitt, szép, szomorú pillanatokat varázsolni spoiler. Bár nem nagyon találkoztam eddig lovakkal, de Leocorno igazán a szívemhez nőtt.

És végül kaptunk egy kis félig-meddig kiszámítható szappanopera-szálat is spoiler. Azon azért meglepődtem, mikor kiderült, hogy spoiler.

Amit egyedül hiányoltam a végéről, hogy spoiler.

A borító pedig gyönyörű. *-*

Orsi_olvas>!
Marina Fiorato: Siena lánya

Marina Fiorato nagyon ért az atmoszféra teremtéshez.
Ebben a történetben a politikai ármányok, a lóverseny és a szerelem a főszereplő. És persze a napsütötte Siena városa. Kegyetlenség, gyűlölet, hatalomvágy, száguldás, adrenalin, titkos összeesküvések, boldogtalan házasságok és egy reménytelen szerelem. Pia és Riccardo szerelme szívet melengetően szép volt, még ha reménytelennek is tűnt első látásra. A Sas család brutalitásától néha elakadt a lélegzetem is. A hercegnő igazán különleges és ellentmondásos karakter volt, de hihetetlenül erős nő, elképesztő életúttal.
Jó volt olvasni, könnyen belefeledkeztem. A vége is nagyon tetszett, a sok borzalom után minden és mindenki a helyére került.
Ha nem olvasom korábban a Kit-et, akkor megadtam volna az 5 csillagot, de így hogy már olvastam még kiemelkedőbbet az írónőtől végül 4,5-t kapott.

>!
I.P.C., Budapest, 2011
324 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636354107 · Fordította: Fügedi Tímea
kuliga P>!
Marina Fiorato: Siena lánya

Mivel a szerzőtől már több kötetet is olvastam, reméltem ezzel sem fogok mellé, és nem csalódtam a választásban. Alapjában szeretem a történelmi regényeket, és a szerző elég alapos munkát végez, hogy a műveinek megfelelő legyen a háttere. Nem volt nagyon csöpögős romantikus, szerethetőek voltak a szereplők. A történelmi utalások, pedig érdekesek és alaposak voltak. Mindent megkaptam , hogy kellemesen kikapcsolódjak.

Manoli>!
Marina Fiorato: Siena lánya

Gátlástalan hatalmi harcok közepette kialakuló, szép szerelmi történetet olvashattunk. Hangulatos leírások a városról, a nemesi családok által vezetett városrészekről; a városrészekről, amelyek legalább annyira megosztják, mint amennyire össze is kötik Sienát. Részletesen megismerjük a Paliot, Siena híres lovas versenyét, annak szigorú szabályait, hagyományait, minden veszélyével és dicsőségével együtt. E verseny köré épül, mind a város megszerzéséért folytatott harc, mind Pia Tolomei és Riccardo szerelmi története, mivel mindketten bekerülnek a hatalomért folytatott cselszövések sűrűjébe. A történet egyik legkedvesebb szereplője a kis Zebra, egy árva, szegény kisfiú, aki egyik városrésznek sem lakója, de mégis az egész város az otthona.
Egy újabb, szórakoztató, izgalmas történelmi romantikus olvasmányt kaptunk a írónőtől.

KönyvMoly_1989>!
Marina Fiorato: Siena lánya

Hiába Olaszország, hiába a szerelem, hiába a politikai ármány…. Nekem ez a könyv csak erős közepes. :/ Pedig az elején azt hittem, kedvencet fogok avatni.
A szereplők jól kategorizáltak, az események is sodortak magukkal, de néha annyira „leült” a történet, hogy szinte unatkozva lapoztam.
Mindenesetre van még 2 könyvem az írónőtől a polcomon, mindenképpen teszek majd velük később egy próbát.

Azt pedig szinte minden IPC regényről – így erről is elmondhatom –, hogy nagyon szépséges a borító. *-*

2 hozzászólás
koan12>!
Marina Fiorato: Siena lánya

Több könyvet olvastam már az írónőtől, így ezt is érdeklődéssel vettem a kezembe. Sajnos egy kissé csalódtam, az eddigiek közül ez volt számomra a leggyengébb.
Érdekes eseményt mutat be az írónő. A cselekmény fő szála Siena hagyományos lovasversenye, a Palio, amit a mai napig évente kétszer rendeznek meg a város főterén. Az egyes városnegyedeket képviselő lovasok a csalástól sem riadtak vissza. Pia sorsa is egy ilyen Palio alkalmával pecsételődött meg. Riccardo eddigi élete szintén ezen a napon változik meg. Sok nehézség árán mégis sikerül a saját sorsukat a kezükbe venni. A regény cselekménye tele van cselszövéssel, erőszakkal, de a könyv végéig olyan érzésem volt, hogy valami hiányzik. A szereplők nem voltak szerethetők (a kis Zebra kivételével), egyikkel sem tudtam azonosulni, és a történetből hiányoznak az igazi érzelmek is.

Maryse>!
Marina Fiorato: Siena lánya

Olvastam már a szerzőtől az is tetszett és ez is egy elég jó könyv volt sok titokkal, romantikával, és történelmi tényekkel, amelyek még érdekesebbé tették, és ha ennyi nem elég ott van a XVIII. századi, csodálatos Siena. Palio ünnepség, a város látványos épületei, terei – a hiteles leírást ismét kutatások előzték meg. A cselekmény felépítése tetszett, a szerkezete átgondolt és az olvasót jól irányítja, a karakterek megnyerőek voltak. Ugyanakkor a kép elég komor mert, a kegyetlenség, a gyilkosságok az erőszak mindennapos, a családi hatalom nevében bármilyen brutális tett elkövethető, a hagyományok mögött ádáz küzdelem folyik.
Ezt a könyvet akkor is el kell olvasni, ha már volt valaki Sienában és akkor is, ha még nem, mert a hangulata az, ami igazán kiváló.

bmgrapes I>!
Marina Fiorato: Siena lánya

Azon gondolkodom, hogy ennek a borítónak mi köze az 1700-as években Sienában játszódó történethez, melyben jelentős szerep jut az ottani hagyomány szerinti, véres és veszélyes lóversenynek, és a mindenhol jellemző, de izgalmakat okozó szerelemnek meg ármánykodásnak. Lehetett volna valami a Velencei szerződéshez hasonló képet választani.
Ennyi a könyv összes hibája, viszont erről a szerző nem tehet. Fiorato egyik legjobb könyve, szerintem.


Népszerű idézetek

Betti_>!

…a bátorsága abból a tényből eredt, hogy nem törődött a halállal. Ez azonban még nem igazi bátorság. Az az igazi bátorság, amikor az ember retteg a haláltól, mégis kockára teszi az életét olyasvalamiért, ami fontos a számára.

45. oldal

Habók P>!

Kicsit kockázatos – mondta – feltenni egy várost egyetlen lóversenyre.

171. oldal

Cheril>!

„Ha újra túl jársz, otthoni vidéken,
a hosszu útból megpihenni térve, -
harmadik árny most így kezd szólni nékem -
gondolj reám, én Pia voltam élve;
Siéna szült engem, Maremma ölt meg;
tudja az, aki, feleségül kérve,
gyöngyös gyürűvel övének jelölt meg."

273. oldal, A Torony

Betti_>!

Megrohanták az emlékek. Elmerült bennük, már semmi nem érdekelte. A szemét lepecsételték a könnyei, és végre elaludt.

32. oldal

Dóri_Dóra>!

[…] jól működik az a világ, amelyet nők irányítanak.

304. oldal

Habók P>!

Siénának minden polgára a contradája szüleménye volt. Öntudatuk a körzetükben kezdődött, és ott ért véget, ahol a Sárkány átadta helyét a Nőstényfarkasnak, vagy az Egyszarvú a Toronynak. Pia mindegyik körzet vagy contrada színeit jól ismerte a Párduc vörös-kék jelétől a Hernyó sárga-zöld párosításáig. Ezek a földrajzi felosztások és színárnyalatok évente kétszer jóval nagyobb jelentőséget nyertek a szokásosnál.

Habók P>!

Aki még nem látta a Paliót, gondolta Pia, az mit sem tudhat a tömeg vérfagyasztó kiáltozásáról, nem hallhatja a paták csontig ható dobogását, nem érezheti az izzadtság és a széna szagát, a tufapor ízét. A lovak forgószélként süvítettek, horpaszuk csillogott az izzadtságtól, szájuk habzott.


Hasonló könyvek címkék alapján

Fábián Janka: Cholera-napló
Ken Follett: Az idők végezetéig
Heather Morris: Az auschwitzi tetováló
Jeanne Kalogridis: Medici Katalin, a démoni királyné
Dallos Sándor: Aranyecset
Gárdos Péter: Hajnali láz
Orosz T. Csaba: Lovagkirály
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök
Robin LaFevers: Sötét diadal
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában