Siena ​lánya 131 csillagozás

Marina Fiorato: Siena lánya Marina Fiorato: Siena lánya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„A ​TIZENKILENCEDIK SZÜLETÉSNAPJÁRA NYAKLÁNCOT ÉS FÉRJET KAPOTT AJÁNDÉKBA…”

A páratlan szépségű toszkán városban, Sienában a lóverseny, a Palio fontos része a kultúrának. Egy gyönyörű fiatal nő, Pia Tolomei jegyese is indul ezen a versenyen, és a menyasszony azért imádkozik, hogy a férfi veszítsen.
Pia apja érdekházasságba kényszeríti lányát, hogy politikai szövetségeseinek eleget tegyen, akik a város irányítását akarják bármi áron megszerezni. Azonban a makacs és kivételes szépségű Pia beleszeret egy másik lovasba, Riccardo Bruniba.

A Palio nem egyszerűen csak egy verseny a városok vezető kerületei között, hanem inkább halálos rivalizálás a szépség, a pompa és a maszkok mögött.
A várost vezető Violante Beatrix de' Medici hercegnő és Pia Tolomei a Palio után önkéntelenül szövetségesekké válnak, s a sorsuk örökre összefonódik.
A történetben keveredik a romantika és a politikai intrika, s betekintést nyerhetünk a Mediciek furcsa világába és szemtanúi… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: I.P.C. Mirror I.P.C.

>!
I.P.C., Budapest, 2017
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636356156 · Fordította: Fügedi Tímea
>!
I.P.C., Budapest, 2011
324 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636354107 · Fordította: Fügedi Tímea

Kedvencelte 11

Most olvassa 2

Várólistára tette 91

Kívánságlistára tette 67

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Panna>!
Marina Fiorato: Siena lánya

Politikai cselszövésekkel, hatalmi játszmákkal teli tűzdelt szerelmi történet. Imádtam!!!
Az emberi gonoszság,furmányosság határtalan.
Jó volt bepillantani az akkori világba,szokásokba,bár néha nehéz olvasmánynak tűnt a sok olasz kifejezés miatt! :) De ezt legyőztem…Magam előtt láttam az egész helyszínt,felosztásokat.
A Sasok kegyetlen állatok. Az egész család nagyon brutális és ármányos…Kegyetlen,na szóval értitek.
A Palio nekem nagyon hasonlított a Skorpió vágtára, vagy inkább fordítva,mivel a Palio az valós esemény. A Hercegnő fantasztikus személyiség, az a sok trauma ami érte,azután is egy erős személyiség maradt. Riccardo és Pia,olyan szép szerelmesek. Annyira összetartoznak,mindent megtesznek egymásért pedig nagyon nem egyszerű.
Mindenképpen érdemes elolvasni,egyrészt tanulságos (mivel valós történelmen alapul), eseménydús,fordulatos és…szerelmes!!! :DDD

14 hozzászólás
Mariann_ P>!
Marina Fiorato: Siena lánya

A könyvből megismerhetjük azt a 18. századi Sienát, melynek idején az utolsó Medicik uralkodtak a város felett. A contrada-k, vagyis városnegyedek (Párduc, Sas, Teknős, Bagolyfióka, Zsiráf, Lúd, stb…) vezetői lázadásra készültek ellenük.
Nyáron két alkalommal megrendezésre kerülő Palio nevezetű lóverseny melyre minden cotrada küld egy-egy fiatalt. A klánok bemutatása időnként élvezetes volt , máskor nem igazodtam el rajta, ezért a levonás.
A romantikus szál :
Piát apja születésnapján érdekházasságba kényszeríti, hogy eleget tegyen szövetségeseinek.
A kiválasztott a legkiábrándítóbb fiatal, akire gondolni lehet.
De a sors úgy akarta, hogy ebbe a házasságba ne kelljen belépnie, kap helyette rosszabbat.
Közben beleszeret valaki másba, sok-sok megpróbáltatással, kegyetlen emberrel és azok ármányaival kellett szembenézniük , én nem szerettem volna ebben a korban élni.

jehuka P>!
Marina Fiorato: Siena lánya

Mérges vagyok, mert ez a könyv akár jó is lehetett volna.
Maga a történelmisége tetszett, érdekes, hiteles képet kaptunk a XVIII. század elejei Toszkána (főleg Siena és egy kicsit Firenze) társadalmi és politikai viszonyairól, a híres lovas versenyről, a Palioról és az utolsó Medicikről.
Sajnos ezen kívül másban nem jeleskedett a regény. A szereplők jellegtelenek és szürkék, a cselekmény pedig sokszor az unalomba fulladt, ráadásul borzasztóan kiszámítható és sablonos volt. Az írónő indokolatlanul kímélte főhősnőjét a rá kiszabott sorsától, ettől az egész történet életszerűtlen és erőltetett lett.
Kár érte.

4 hozzászólás
sarahangel>!
Marina Fiorato: Siena lánya

A 18. századi Sienában járunk, a történet középpontjában a Palio nevezetű lóverseny áll, melyet minden évben megrendeznek júliusban és augusztusban is, és ahol a város különböző kerületei indítanak egy-egy résztvevőt, akik sokszor szinte bármit megtesznek a győzelemért.

Történetünk főszereplői az úri családból származó Pia Tolomei, Riccardo Bruni lovász, és a várost vezető Violante Beatrix de’ Medici hercegnő, akik bár történetünk elején még nem ismerik egymást, sorsuk azonban hamarosan összefonódik. Piát érdekházasságba kényszeríti édesapja, a lány azonban Riccardo Brunira figyel fel, a verseny egyik résztvevőjére.

Violante hercegnő rádöbben, hogy spoiler, és ehhez a lóversenyt akarják felhasználni. Végül egy kis szövetség formálódik főszereplőink között annak érdekében, hogy spoiler. Pia és Riccardo között tiltott szerelem alakul ki, míg Violante valamiért magához nagyon közel állónak érzi Riccardo-t…

***
A könyv elejével még egy picit nehezen haladtam, valószínűleg azért, mert nem az én megszokott zsánerem a történelmi műfaj, végül azonban kellemes meglepetést okozott. Az írónő ugyanis egyszerre tudott izgalmakat és meghitt, szép, szomorú pillanatokat varázsolni spoiler. Bár nem nagyon találkoztam eddig lovakkal, de Leocorno igazán a szívemhez nőtt.

És végül kaptunk egy kis félig-meddig kiszámítható szappanopera-szálat is spoiler. Azon azért meglepődtem, mikor kiderült, hogy spoiler.

Amit egyedül hiányoltam a végéről, hogy spoiler.

A borító pedig gyönyörű. *-*

Bagneso>!
Marina Fiorato: Siena lánya

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy közvetlenül a könyv olvasása előtt Toszkánában nyaraltam, és személyesen is bejártam Siena csodálatos és ódon kis városát, ami a könyv központi színhelyéül is szolgált. Ráadásként kicsit még át is érezhettem azt a légkört, ami a Palio idején uralkodik a városban, hiszen az ott tartózkodásom másnapján került megrendezésre ez a híres-neves lóverseny, és mondhatom, elképesztő élmény volt belekóstolni a mindent átható hangulatába! :) Emiatt is volt most különleges élmény ez a könyv, hiszen nagyon frissek voltak a tapasztalataim. Egyébként már régóta várólistás volt nálam, hiszen nagyon szeretem az írónőt, a legtöbb regényét el is olvastam már, de ezt valamiért eddig mindig halasztgattam, de most már azt is tudom, hogy miért! ;) Nekem ugyanis most és nem máskor, a Sienába tett utazásom után kellett elolvasni ezt a történetet, ez egyszerűen így volt megírva! :) És azonnal magával is ragadott, amint elkezdtem! Az események sodró lendülettel követték egymást, miközben megismertem azt a 18. századi Sienát, melynek idején az utolsó Medicik uralkodtak a város felett, és amikor a contrada-k, vagyis városnegyedek vezetői lázadásra készültek ellenük, a cselekményt pedig keretbe foglalta a nyáron két alkalommal megrendezésre kerülő Palio versenye, mely már akkor is és azóta is, évszázadok óta meghatározó a város életében. Ez a kor, a helyszín, valamint a verseny pedig olyan nagyszerű, hangulatos, izgalmas és fordulatos történetet hozott létre az írónő tolmácsolásában, ami még sokáig emélkezetes marad számomra. Ráadásként közben két siena-i fiatal egymásra találásának is szemtanúja lehettem, akiknek sok-sok megpróbáltatással, kegyetlen emberrel és azok ármányaival kellett szembenéznie, de ahogyan a szerelmük szövődött ebben az összeesküvésekkel, veszélyekkel, intrikákkal terhes időben, az mégis felemelően és elbűvölően romantikus volt. És mindez így, együtt alkototta számomra az írónő eddigi legélvezetesebb, legszeretettebb regényét, mely érzést persze a személyes tapasztalat is felerősítette, de így volt tökéletes és maradandó is az élmény! :)

Aniramemm P>!
Marina Fiorato: Siena lánya

Ez volt az első könyvem az írónőtől és bevallom nem tudom valaha a kezembe vettem volna-e, ha nem egy kihívás miatt bukkanok rá. Ugyanis nagyon nem olvasok történelmi regényeket/romantikusokat. Igazából viszont nem is volt rossz. A karakterek szimpatikusak voltak, a helyszín és a társadalmi, politikai helyzet korhűen voltak ábrázolva. És még izgalmas is volt, mint pl. a palio a lóverseny. Tele volt kegyetlenséggel, ármánykodással és még több titokkal, na meg persze hullákkal. Ezek nélkül talán nem is élveztem volna, de így viszont egy erős kezdés, lehet még más könyvét is keresni fogom az írónőnek.

Orsi_olvas>!
Marina Fiorato: Siena lánya

Marina Fiorato nagyon ért az atmoszféra teremtéshez.
Ebben a történetben a politikai ármányok, a lóverseny és a szerelem a főszereplő. És persze a napsütötte Siena városa. Kegyetlenség, gyűlölet, hatalomvágy, száguldás, adrenalin, titkos összeesküvések, boldogtalan házasságok és egy reménytelen szerelem. Pia és Riccardo szerelme szívet melengetően szép volt, még ha reménytelennek is tűnt első látásra. A Sas család brutalitásától néha elakadt a lélegzetem is. A hercegnő igazán különleges és ellentmondásos karakter volt, de hihetetlenül erős nő, elképesztő életúttal.
Jó volt olvasni, könnyen belefeledkeztem. A vége is nagyon tetszett, a sok borzalom után minden és mindenki a helyére került.
Ha nem olvasom korábban a Kit-et, akkor megadtam volna az 5 csillagot, de így hogy már olvastam még kiemelkedőbbet az írónőtől végül 4,5-t kapott.

>!
I.P.C., Budapest, 2011
324 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636354107 · Fordította: Fügedi Tímea
kuliga>!
Marina Fiorato: Siena lánya

Mivel a szerzőtől már több kötetet is olvastam, reméltem ezzel sem fogok mellé, és nem csalódtam a választásban. Alapjában szeretem a történelmi regényeket, és a szerző elég alapos munkát végez, hogy a műveinek megfelelő legyen a háttere. Nem volt nagyon csöpögős romantikus, szerethetőek voltak a szereplők. A történelmi utalások, pedig érdekesek és alaposak voltak. Mindent megkaptam , hogy kellemesen kikapcsolódjak.

KönyvMoly_1989>!
Marina Fiorato: Siena lánya

Hiába Olaszország, hiába a szerelem, hiába a politikai ármány…. Nekem ez a könyv csak erős közepes. :/ Pedig az elején azt hittem, kedvencet fogok avatni.
A szereplők jól kategorizáltak, az események is sodortak magukkal, de néha annyira „leült” a történet, hogy szinte unatkozva lapoztam.
Mindenesetre van még 2 könyvem az írónőtől a polcomon, mindenképpen teszek majd velük később egy próbát.

Azt pedig szinte minden IPC regényről – így erről is elmondhatom –, hogy nagyon szépséges a borító. *-*

2 hozzászólás
koan12>!
Marina Fiorato: Siena lánya

Több könyvet olvastam már az írónőtől, így ezt is érdeklődéssel vettem a kezembe. Sajnos egy kissé csalódtam, az eddigiek közül ez volt számomra a leggyengébb.
Érdekes eseményt mutat be az írónő. A cselekmény fő szála Siena hagyományos lovasversenye, a Palio, amit a mai napig évente kétszer rendeznek meg a város főterén. Az egyes városnegyedeket képviselő lovasok a csalástól sem riadtak vissza. Pia sorsa is egy ilyen Palio alkalmával pecsételődött meg. Riccardo eddigi élete szintén ezen a napon változik meg. Sok nehézség árán mégis sikerül a saját sorsukat a kezükbe venni. A regény cselekménye tele van cselszövéssel, erőszakkal, de a könyv végéig olyan érzésem volt, hogy valami hiányzik. A szereplők nem voltak szerethetők (a kis Zebra kivételével), egyikkel sem tudtam azonosulni, és a történetből hiányoznak az igazi érzelmek is.


Népszerű idézetek

Joxer>!

…a bátorsága abból a tényből eredt, hogy nem törődött a halállal. Ez azonban még nem igazi bátorság. Az az igazi bátorság, amikor az ember retteg a haláltól, mégis kockára teszi az életét olyasvalamiért, ami fontos a számára.

45. oldal

Habók P>!

Kicsit kockázatos – mondta – feltenni egy várost egyetlen lóversenyre.

171. oldal

Cheril>!

„Ha újra túl jársz, otthoni vidéken,
a hosszu útból megpihenni térve, -
harmadik árny most így kezd szólni nékem -
gondolj reám, én Pia voltam élve;
Siéna szült engem, Maremma ölt meg;
tudja az, aki, feleségül kérve,
gyöngyös gyürűvel övének jelölt meg."

273. oldal, A Torony

Joxer>!

Megrohanták az emlékek. Elmerült bennük, már semmi nem érdekelte. A szemét lepecsételték a könnyei, és végre elaludt.

32. oldal

Dóri_Dóra P>!

[…] jól működik az a világ, amelyet nők irányítanak.

304. oldal

Habók P>!

Siénának minden polgára a contradája szüleménye volt. Öntudatuk a körzetükben kezdődött, és ott ért véget, ahol a Sárkány átadta helyét a Nőstényfarkasnak, vagy az Egyszarvú a Toronynak. Pia mindegyik körzet vagy contrada színeit jól ismerte a Párduc vörös-kék jelétől a Hernyó sárga-zöld párosításáig. Ezek a földrajzi felosztások és színárnyalatok évente kétszer jóval nagyobb jelentőséget nyertek a szokásosnál.

Habók P>!

Aki még nem látta a Paliót, gondolta Pia, az mit sem tudhat a tömeg vérfagyasztó kiáltozásáról, nem hallhatja a paták csontig ható dobogását, nem érezheti az izzadtság és a széna szagát, a tufapor ízét. A lovak forgószélként süvítettek, horpaszuk csillogott az izzadtságtól, szájuk habzott.


Hasonló könyvek címkék alapján

Emma Chase: A királynő férjet keres
Milly Johnson: Őszi románc
L. J. Shen: A szégyentelen
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
L. J. Shen: Az ördög feketét visel
Taylor Jenkins Reid: Evelyn Hugo hét férje
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje
Debbie Macomber: Séta a parton
Skye Warren: The Pawn – A gyalog
Bridget Collins: A könyvkötő