Siena ​lánya 92 csillagozás

Marina Fiorato: Siena lánya Marina Fiorato: Siena lánya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„A ​TIZENKILENCEDIK SZÜLETÉSNAPJÁRA NYAKLÁNCOT ÉS FÉRJET KAPOTT AJÁNDÉKBA…”

„Történelmi helyszínek, gyertyafényes székesegyházak, piszkos istállók, cselszövés, kulturális hagyományok és szerelem… lebilincselő olvasmány…”
– The Bookseller

A páratlan szépségű toszkán városban, Sienában a lóverseny, a Palio fontos része a kultúrának. Egy gyönyörű fiatal nő, Pia Tolomei jegyese is indul ezen a versenyen, és a menyasszony azért imádkozik, hogy a férfi veszítsen.
Pia apja érdekházasságba kényszeríti lányát, hogy politikai szövetségeseinek eleget tegyen, akik a város irányítását akarják bármi áron megszerezni. Azonban a makacs és kivételes szépségű Pia beleszeret egy másik lovasba, Riccardo Bruniba.

A Palio nem egyszerűen csak egy verseny a városok vezető kerületei között, hanem inkább halálos rivalizálás a szépség, a pompa és a maszkok mögött.
A várost vezető Violante Beatrix de' Medici hercegnő és Pia Tolomei a Palio után önkéntelenül… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: I.P.C. Mirror

>!
I.P.C., Budapest, 2017
336 oldal
>!
I.P.C., Budapest, 2011
324 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636354107 · Fordította: Fügedi Tímea

Kedvencelte 9

Most olvassa 3

Várólistára tette 86

Kívánságlistára tette 73

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Panna
Marina Fiorato: Siena lánya

Politikai cselszövésekkel, hatalmi játszmákkal teli tűzdelt szerelmi történet. Imádtam!!!
Az emberi gonoszság,furmányosság határtalan.
Jó volt bepillantani az akkori világba,szokásokba,bár néha nehéz olvasmánynak tűnt a sok olasz kifejezés miatt! :) De ezt legyőztem…Magam előtt láttam az egész helyszínt,felosztásokat.
A Sasok kegyetlen állatok. Az egész család nagyon brutális és ármányos…Kegyetlen,na szóval értitek.
A Palio nekem nagyon hasonlított a Skorpió vágtára, vagy inkább fordítva,mivel a Palio az valós esemény. A Hercegnő fantasztikus személyiség, az a sok trauma ami érte,azután is egy erős személyiség maradt. Riccardo és Pia,olyan szép szerelmesek. Annyira összetartoznak,mindent megtesznek egymásért pedig nagyon nem egyszerű.
Mindenképpen érdemes elolvasni,egyrészt tanulságos (mivel valós történelmen alapul), eseménydús,fordulatos és…szerelmes!!! :DDD

14 hozzászólás
>!
jehuka P
Marina Fiorato: Siena lánya

Mérges vagyok, mert ez a könyv akár jó is lehetett volna.
Maga a történelmisége tetszett, érdekes, hiteles képet kaptunk a XVIII. század elejei Toszkána (főleg Siena és egy kicsit Firenze) társadalmi és politikai viszonyairól, a híres lovas versenyről, a Palioról és az utolsó Medicikről.
Sajnos ezen kívül másban nem jeleskedett a regény. A szereplők jellegtelenek és szürkék, a cselekmény pedig sokszor az unalomba fulladt, ráadásul borzasztóan kiszámítható és sablonos volt. Az írónő indokolatlanul kímélte főhősnőjét a rá kiszabott sorsától, ettől az egész történet életszerűtlen és erőltetett lett.
Kár érte.

2 hozzászólás
>!
Orsi_olvas
Marina Fiorato: Siena lánya

Marina Fiorato nagyon ért az atmoszféra teremtéshez.
Ebben a történetben a politikai ármányok, a lóverseny és a szerelem a főszereplő. És persze a napsütötte Siena városa. Kegyetlenség, gyűlölet, hatalomvágy, száguldás, adrenalin, titkos összeesküvések, boldogtalan házasságok és egy reménytelen szerelem. Pia és Riccardo szerelme szívet melengetően szép volt, még ha reménytelennek is tűnt első látásra. A Sas család brutalitásától néha elakadt a lélegzetem is. A hercegnő igazán különleges és ellentmondásos karakter volt, de hihetetlenül erős nő, elképesztő életúttal.
Jó volt olvasni, könnyen belefeledkeztem. A vége is nagyon tetszett, a sok borzalom után minden és mindenki a helyére került.
Ha nem olvasom korábban a Kit-et, akkor megadtam volna az 5 csillagot, de így hogy már olvastam még kiemelkedőbbet az írónőtől végül 4,5-t kapott.

>!
I.P.C., Budapest, 2011
324 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636354107 · Fordította: Fügedi Tímea
>!
KönyvMoly_1989
Marina Fiorato: Siena lánya

Hiába Olaszország, hiába a szerelem, hiába a politikai ármány…. Nekem ez a könyv csak erős közepes. :/ Pedig az elején azt hittem, kedvencet fogok avatni.
A szereplők jól kategorizáltak, az események is sodortak magukkal, de néha annyira „leült” a történet, hogy szinte unatkozva lapoztam.
Mindenesetre van még 2 könyvem az írónőtől a polcomon, mindenképpen teszek majd velük később egy próbát.

Azt pedig szinte minden IPC regényről – így erről is elmondhatom –, hogy nagyon szépséges a borító. *-*

2 hozzászólás
>!
szilvamag_
Marina Fiorato: Siena lánya

Azoknak, akik szeretik a történelmi regényeket és romantikus lelkületűek, szerintem tetszeni fog ez a sokszereplős történet, amelyet az izgalmas cselekmény és a szereplők érzelmeinek egymásba fonódása rendkívül élvezetessé és hatásossá tett.
http://szilvamagolvas.blogspot.com/2012/03/marina-fiora…

>!
bmgrapes I
Marina Fiorato: Siena lánya

Azon gondolkodom, hogy ennek a borítónak mi köze az 1700-as években Sienában játszódó történethez, melyben jelentős szerep jut az ottani hagyomány szerinti, véres és veszélyes lóversenynek, és a mindenhol jellemző, de izgalmakat okozó szerelemnek meg ármánykodásnak. Lehetett volna valami a Velencei szerződéshez hasonló képet választani.
Ennyi a könyv összes hibája, viszont erről a szerző nem tehet. Fiorato egyik legjobb könyve, szerintem.

>!
Hiranneth
Marina Fiorato: Siena lánya

Rövid, olvasmányos történet. Kicsit olyan, mint egy tündérmese, de kellenek néha boldog befejezésű történetek, ahol végül győzedelmeskedik a jó :) Megismerhetjük egy kicsit, hogy milyen az élete az akkori világban a nőnek, és közelebbi bepillantást nyerünk Siena felépítésébe is. Nagyon hangulatos a történet, szinte engem is magával ragadott a Palio heves láza, a győzni akarás…

>!
Nikkincs
Marina Fiorato: Siena lánya

Ha eddig nem rajongtam volna Olaszországért, akkor most fertőződtem volna meg, ezzel a könyvvel. Ugyanis Fiorato olyan remek kalauznak bizonyult Siena városában és történelmében egyaránt, hogy most rögtön indulnék is egy hátizsákkal és egy fényképezőgéppel felszerelkezve. Aki szeretne egy kicsit többet megtudni a 18. századi Sienáról és szereti az összeesküvésekről szóló történelmi (romantikus) regényeket annak bátran ajánlom!
http://konyveskalandozasok.blogspot.com/2012/03/bagolyf…

10 hozzászólás
>!
coni11
Marina Fiorato: Siena lánya

Akárcsak az írónő többi könyvében, itt is érezni az aprólékos helytörténeti és történelmi kutatást, ami megelőzte a könyv megírását. Nagyon hitelesen festi le a 18.századi Siéna városrészeinek és az épp hatalmon lévő Mediciek hatalmi harcait. (Bár nekem néha túlságosan is véresen, ezért a fél csillag levonás.) Mindezek mellett egy hihetetlen kalandos, izgalmas történet is kapunk, amit tényleg nehéz letenni. Az ármánykodástól és vérontástól terhes indulatok a könyv egésze alatt a felszín alatt fortyognak, míg végül a Palio-n, a híres siénai lóversenyen, minden történetdarabka a helyére kerül.
Igazán jó könyv, még a Palio-hoz is kedvet kaptam. :)

>!
geszti
Marina Fiorato: Siena lánya

Imádtam a helyszínt, a történelmi hátteret, és voltam olyan szerencsés, hogy a toszkán dombok között, ciprusfák árnyékában olvashattam… mégsem hagyott mély nyomot bennem. Felejthető karakterek, kiszámítható cselekmény, nem egy tartalmas olvasmány.


Népszerű idézetek

>!
Betti_

…a bátorsága abból a tényből eredt, hogy nem törődött a halállal. Ez azonban még nem igazi bátorság. Az az igazi bátorság, amikor az ember retteg a haláltól, mégis kockára teszi az életét olyasvalamiért, ami fontos a számára.

45. oldal

>!
Habók P

Kicsit kockázatos – mondta – feltenni egy várost egyetlen lóversenyre.

171. oldal

>!
Cheril

„Ha újra túl jársz, otthoni vidéken,
a hosszu útból megpihenni térve, -
harmadik árny most így kezd szólni nékem -
gondolj reám, én Pia voltam élve;
Siéna szült engem, Maremma ölt meg;
tudja az, aki, feleségül kérve,
gyöngyös gyürűvel övének jelölt meg."

273. oldal, A Torony

>!
Habók P

Siénának minden polgára a contradája szüleménye volt. Öntudatuk a körzetükben kezdődött, és ott ért véget, ahol a Sárkány átadta helyét a Nőstényfarkasnak, vagy az Egyszarvú a Toronynak. Pia mindegyik körzet vagy contrada színeit jól ismerte a Párduc vörös-kék jelétől a Hernyó sárga-zöld párosításáig. Ezek a földrajzi felosztások és színárnyalatok évente kétszer jóval nagyobb jelentőséget nyertek a szokásosnál.

>!
Habók P

Aki még nem látta a Paliót, gondolta Pia, az mit sem tudhat a tömeg vérfagyasztó kiáltozásáról, nem hallhatja a paták csontig ható dobogását, nem érezheti az izzadtság és a széna szagát, a tufapor ízét. A lovak forgószélként süvítettek, horpaszuk csillogott az izzadtságtól, szájuk habzott.

>!
Betti_

Megrohanták az emlékek. Elmerült bennük, már semmi nem érdekelte. A szemét lepecsételték a könnyei, és végre elaludt.

32. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Amy Harmon: Homokból és hamuból
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Philippa Gregory: A másik Boleyn lány
Jojo Moyes: Akit elhagytál
Alison Weir: Lady Jane
Noël Barber: Tanamera
Barbara Taylor Bradford: Cavendon szerencséje
Deborah Moggach: Tulipánláz
Anne O'Brien: A szűz özvegy
Kate Furnivall: Túlélők