Kit 89 csillagozás

Marina Fiorato: Kit

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ​összes őt fenyegető veszély közül a lelepleződéstől félt a legjobban…
A kaland, a szerelem, a háború és a kitartás regénye, egy megdöbbentő igaz történet alapján.

Dublin, 1702. Az ír szépség Kit Kavanagh mindent tudni akar az életről. Ő, és szerelme Richard, nemrég házasodtak össze és egy népszerű kocsma elégedett tulajdonosai. A spanyol trónért folyó harc pedig innen nagyon távolinak tűnik. Minden megváltozik azonban, mikor egyik éjjel Richard egyszerűen eltűnik. Mihelyst Kit megtalálja a férje korsójában a királynő shillingjét, rájön, hogy Richardot elvitték katonának.
A bátor nő elhatározza, hogy megkeresi férjét ebben a forrongó világban, ahol az útján rengeteg veszély leselkedik rá, s úgy alakul, hogy életéért cserébe még kémkednie is kell.
Kit belép Marlborough herceg ezredébe, és követi Richard nyomát Itália csatamezőin keresztül. Férfinak öltözik, az életét kockáztatva harcol a háborúban, közben pedig egyre közelebb kerül a fanyar humorú,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: I.P.C. Mirror I.P.C.

>!
I.P.C., Budapest, 2015
396 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636355449 · Fordította: Fügedi Tímea

Kedvencelte 12

Most olvassa 2

Várólistára tette 123

Kívánságlistára tette 109

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Csoszi>!
Marina Fiorato: Kit

Hát nem azt kaptam, amit vártam. A borító alapján valami kis könnyed, romantikus limonádéra számítottam, ehelyett egy történelmi regényt olvashattam. A könyv két részből áll: az elsőben a katonák, a dragonyosok élete, a köztük lévő bajtársiasság, a háborúskodás kerül előtérbe, a másodikban pedig inkább a cselszövés és az intrika. Nekem nagyon furcsa volt, hogy Kit férfiruhában férfi módra viselkedett, harcolt, és nem lepleződött le. A szereplők közül Kit és Ross kapitány lett a kedvencem. Taylor őrmestert és Ormonde hercegét pedig kifejezetten utáltam.

>!
I.P.C., Budapest, 2015
396 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636355449 · Fordította: Fügedi Tímea
Orsi_olvas>!
Marina Fiorato: Kit

Ez valami fantasztikus volt!

Kit kalandjait követve bejártuk a háború sújtotta Európát, megismerkedhettünk a korabeli politikai cselszövésekkel, szabados szerelmi viszonyokkal, a dragonyosok életével, illetve a könyv második felében az udvari intrikákkal és cselszövésekkel.

Eleinte nagyon furcsának éreztem, hogy Kit férfinek öltözve lőgyakorlatozik és harcol a hegyekben, ráadásul mindezt egy férfi kedvéért. Aztán már inkább úgy tekintettem erre a helyzetre, hogy Richard eltűnése pusztán az az ürügy volt, ami miatt Kit rá mert lépni arra az útra, ami ténylegesen neki volt szánva. Hiszen számos kultúrában voltak harcos nők, amazonok, és természetesen manapság is vállalhatnak a nők katonai szolgálatot – miért pont az 1700-as évekbeli nők lettek volna másmilyenek, akik nem vágynak a kalandra?

Ami Richarddal történt spoiler valahogy sejtettem.
Ross kapitányt hamar a szívmbe zártam és nagyon drukkoltam nekik, hogy ne csak bajtársként kerüljenek közel egymáshoz.
Nagyon megérintett a Biancás szál, és nagyon jó volt hogy a lezárásnál kicsit visszakanyarodtunk hozzájuk. Számomra a Biancával és gyermekével szemben tanúsított viselkedése mutatta meg igazán Kit erkölcsi szilárdságát.

A végét bevallom kicsit meg is könnyeztem, szép lezárása volt egy egészen elképesztő életútnak. Jó szívvel ajánlom a történelmi regények szerelmeseinek, és mindenkinek aki kedveli a bátor nőkről szóló történeteket!

kocybaba P>!
Marina Fiorato: Kit

Amikor belekezdtem a könyvbe, nem hittem volna, hogy egy történelmi regény ennyire megfoghat, hogy Kit személyisége és kalandjai ennyire magukkal sodornak. A története két részre bontható, az elsőnek van igazság alapja, míg a másik fele kitaláció. Nekem ugyanúgy tetszett mindegyik, mikor férje után ment, férfi bőrbe bújt, kardott fogott és harcolt, mint mikor bárónőként cselszövésbe, kémkedésbe bocsátkozott. Egy rendkívüli, erős nő volt, aki tele volt bátorsággal, kitartással, nem félt, nem rettent meg, csak ment előre. A cselekmény mindvégig fordulatos és izgalmas volt mellette, szépen építkezett, nagyon élveztem az olvasását. A romantika visszafogottan volt csak jelen, de itt így éreztem tökéletesnek. A végére szívembe zártam a karakterét, és az epilóguson mélyen meghatódtam. Bátran ajánlom!

11 hozzászólás
Habók P>!
Marina Fiorato: Kit

Történelmi regény, lelkesen hoztam haza, és a lelkesedés tartott is, amíg olvastam, aztán amikor végiggondoltam, kicsit gondolkodni kezdtem (Pedig épp Madáchot is olvasok, tudhatnám, hogy nem kellett volna…) Mert szép dolog a házastársi hűség, de azért egy jakobita írnek önként beállni az Európában harcoló angol seregbe indoknak elég mondvacsinált. Tudom, megtörtént, de nem tudom, ténylegesen miért. Kalandvágy? No jó – de akkor ne hangoztassuk állandóan a férjet. Érdekes volt a katonák élete, de azért – van két főgonosz, a többi szinte angyal? Aztán a második rész az intrikákkal, kémkedésekkel is furcsa. spoiler Szóval – szórakoztató, de nem hiszem el.

2 hozzászólás
Violet_Finch_PMónika P>!
Marina Fiorato: Kit

Kicsit lassan haladtam vele,pedig egy nagyon jó könyvről van szó. Semmi negatívat nem tudok rá mondani. Tuti többször is elfogom olvasni.
Kit egy szerethető karakter volt. Nagyon erős és kitartó nő. Ross kapitánnyal igazán jól járt. :)
A végén nagyon izgultam ,hogy kiderüljön az igazság. Ez a sok cselszövés kimerítő volt még nekem is.
Fitzjameset meg Taylort egyenesen rüheltem.
Aki szereti a történelmet és a sok sok izgalmat annak erősen ajánlom. :) :)

Bagneso>!
Marina Fiorato: Kit

Egyszer olvasós, de ez egyszer kellemes és izgalmas kikapcsolódást nyújtott ez a történelmi kalandregény. Számomra lebilincselő volt Kit kalandjairól olvasni a férfiak, a háborúk világában, férfinak álcázva, arról hogy milyen körülmények uralkodtak akkoriban, hogyan próbált beilleszkedni, hogyan élte meg a vele történteket. De ugyanilyen jó volt a könyv második fele is, amikor újra női szerepbe bújt, mert ez a rész is tele volt fordulatokkal. A csaták és politikai cselszövések útvesztőjében néha nehéz volt kiigazodni, de a történelmi hangulat nagyon átjött és magával ragadott. A romantikus szál visszafogott volt, de mégis benne volt minden, ami miatt így volt szép, ahogy volt. Egy újabb Fiorato regény, amit érdemes volt elolvasni!

kte P>!
Marina Fiorato: Kit

Kellemesen csalódtam Kit történetében. A történet első fele arról szól, ahogy egy bátor fiatal lány belevág élete legnagyobb kalandjába és férfinak kiadva magát beáll katonának. A fordulatoknak különleges jelentőséget ad, hogy Kit valóban létezett és a könyvben leírt események nagy vonalakban megtörténtek vele. Az írónő alapos kutatásokat végzett és részletesen bemutatja a trükköket, szerencsés és szerencsétlen eseményeket, melyek segítségével mindezt megvalósította. Megismerjük a sereg szabályait, a hadvezérek személyes és stratégiai kvalitásait, a bajtársiasságot és ellenségeskedéseket. Amikor ennek a résznek a végére értem, nagyon lelkes voltam és simán megadtam volna az 5 csillagot.
A történet második felében Kit kémnek áll, én úgy értettem, hogy ez a rész már fikció. Ez is izgalmas és fordulatos, több szerepet kap a nemesség és az intrika. Talán emiatt, talán az összecsapottnak tűnő befejezés miatt nem tetszett annyira. A könyv végén röviden azt is megtudjuk, hogy a későbbiekben hogyan alakult közös életük.

nat>!
Marina Fiorato: Kit

Nos ez eléggé not for me volt… Azért végigolvastam, értem, érzem az értékeit, de nekem nagyon steril és mesterkélt volt.
Bár az írónő próbálja minél nyersebben bemutatni a háború borzalmait és látom, hogy a történelem leckét is megcsinálta, valahogy nekem mégsem jött át a dolog.
Kit néha érthetetlen módon naiv, és ez azért különösen idegesítő, mert ezt az írónő sokszor arra használja, hogy tanító szándékkal elmondjon nekünk nagy életigazságokat, pl. mindenkit önmagáért kell szeretni, és képzeljétek, elképzelhető szerelem azonos neműek között is, meg a háború borzalmas. Nos engem ezek a dolgok nem értek akkora sokként mint a főszereplőnket, így csak a számat húztam az egészre. Kit naivsága egyébként azért is idegesítő, mert hogy alapvetően nem ilyen a karaktere. Hiszen beöltözik férfinak és elindul egy háborúba, és a jelleme alapján nem úgy tűnt, mint akinek halvány fogalma sincs bizonyos dolgokról. Ross-al is volt bajom, szerintem nem elég árnyalt karakter. A könyv második rész pedig olyan hirtelen jött, hogy nem igazán tudtam átzökkenni. A vége pedig egy minikáosz lett, és talán kicsit összecsapott is volt.
Valahogy túl sok akart lenni, de végül túl kevés lett. Nagyon érződik, hogy egy nő írta, aki bár sok könyvet olvasott a témában, szép, alapos munkát végzett, mégsem tudja átadni azt, amit annyira szeretne. Nagyon több akar lenni ez a könyv, mint a szokásos női romantikus könyvek, és nem tagadom, valóban jobban van megírva, mindenképpen nagyobb teljesítményt érzek mögötte, mégis valahogy kevés, művi és mesterkélt.

Gyöngyi0309 P>!
Marina Fiorato: Kit

Szeretem a középkori történeteket, mertt abban az időben minden lassú volt. Nem volt TV, nem volt Internet, a háborúkat még nem gépek, hanem emberek, test test ellen vívták. Ebben az időszakban nem volt könnyű embernek, pláne nőnek lenni. Kit története valós szálakon alapul, a történelmi jegyzetet olvasgatva meglepődtem, hogy mennyi epizód tényleg megtörtént, noha a képzelet szüleményeként is megállná a helyét.
Mekkora akarat kellett ahhoz, mennyi bátorság, hogy nőként beépüljön a hadseregbe, mennyi buktató…mennyire rossz megfigyelők a férfiak. :)
Viszont bevallom, hogy a könyv első fele nem kötött le, alig vártam, hogy végezzek vele. Valami hiányzott, nem tudom mi, Kitet sem éreztem magamhoz annyira közel, igazából egyik szereplő sem nyert meg. Aztán a könyv második fele már jobb volt, érdekesebbnek, intrikásabbnak bizonyult. Még mindig úgy gondolom, hogy ebben a korszakban lehetett igazán nagyon kavarni. Fűszerezte a jó öreg angol-francia ellentét a történetet.
Jó volt összességében, de igazából sokkal többet vártam.

ilovai_noémi>!
Marina Fiorato: Kit

Az egyik legjobb könyv, amit valaha olvastam. Ross kapitányt egyszerűen imádtam. A cselekmény nagyon izgalmas, eseményekkel teli volt. Sok meglepő dolog, fordulat fogadott, amit nem bánok, hiszen elképesztően izgalmassá tették ezen fordulatok (számomra) a könyvet. Az alapsztori eleve lenyűgözött. Elképesztő könyv a kitartásról, szerelemről, és arról, hogy egy nő igenis bármire képes, hogy megtalálja, megmentse, akit szeret.
Sosem bánom meg, hogy megvettem!


Népszerű idézetek

Orsi_olvas>!

A szeretet a jó ok a harcra, nem a gyűlölet.

247. oldal

Orsi_olvas>!

Talán a szerelem tényleg személyhez kötődik, nem nemhez.

253. oldal

bmgrapes I>!

Az igazság a legjobb hazugság.

több helyen

Orsi_olvas>!

Senki nem érinthet meg büntetlenül.

67. oldal

Orsi_olvas>!

A vörös hajú lány volt a legbátrabb.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Amy Harmon: Homokból és hamuból
Philippa Gregory: A másik Boleyn lány
Jojo Moyes: Akit elhagytál
Ethel Lilian Voynich: Vihar Itália felett
Juliet Grey: A fényűzés napjai
Diana Gabaldon: Szitakötő borostyánban
Orczy Emma: A Vörös Pimpernel
Robin LaFevers: Sötét diadal
Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság
Jessica Brockmole: Levelek Skye szigetéről