5. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján
9. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
20. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Üldözöttek 103 csillagozás

Marilyn Miller – Ella Steel: Üldözöttek

Alessandra szabadságra és önállóságra vágyik, nem alvilági életre. Alexander Salvatore egyetlen lányaként ez azonban szinte lehetetlen. Mikor feladná a reményt, hogy kitörhet, történik valami. Esélyt kap, hogy szabad lehessen. A szabadságnak viszont mindig ára van…
Noah úgy éli az életét, ahogy ő akarja. Jay Davis fiaként felelősségteljes, céltudatos, és persze, hogy ő az egyetem szívtiprója. Mindent megkap, amire vágyik, és amiért nem fél keményen megdolgozni.
Két külön világ. Szabadság és bezártság. Két fiatal, akik az ellentétek ellenére egymásba szeretnek. Egy szerelem, ami nem csak tiltott, hanem egyenesen életveszélyes.
Mit teszel, ha a világ, ami elől menekülsz, végül rád talál?
Üldözötté válsz…

Marilyn Miller és Ella Steel közös könyvében olyan szereplők bukkannak fel, mint Alexander Salvatore, a Vezér, és Jay Davis, az FBI vezetője. Ők már egyszer rabul ejtették a női szíveket. Vajon most mit tartogatnak az olvasóknak? Mi történik, ha ez a két világ összecsap?

>!
NewLine, Bakháza, 2020
412 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156182395

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Alexander Salvatore · Jay Davis · Alessandra Salvatore


Kedvencelte 30

Most olvassa 4

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 39


Kiemelt értékelések

Bookish_Moments_Blog>!
Marilyn Miller – Ella Steel: Üldözöttek

A két írónő könyvét rengetegen várták, hiszen Ella Steel és Marilyn Miller azonos zsánerben alkot, mégis az írás terén más stílust képviselnek, más gondolatvilágúak. Így én is izgatottan vártam, hogy vajon ketten együtt hogyan tudnak együttműködni, vagy, hogy egyáltalán hogyan tudják összepárosítani a kettejük világát. A végeredmény pedig szerintem megdöbbentő és bámulatos lett!

Az Üldözöttek egy akciódús, erotikus jelenetekkel fűszerezett, romantikus hangvétellel tarkított regény. Két olyan fiatal szerelmének története, akik nem is születhettek volna különbözőbb világba, különbözőbb értékrenddel. Kettejük kapcsolata a mű során kaotikus fordulatokat vesz, melyből érezhető a folytonos érzelmi hullámvasút is.

Mielőtt az értékelésembe kezdtem elolvastam mások ajánlóit is a könyvről. Rengetegen áradoztak a Vezérről, hogy mennyire határozott és Alexanderes volt a történet során. Nos, nekem pont az ő karaktere okozott csalódást. Nem tudtam azonosulni vele, s amikor próbálta védeni a lányát és küzdeni érte, az nekem túl sok volt. Kicsit rontott mindez az egész élményemen, s ez a szájíz több oldalon is végig kísért. Ám azt hiszem, hogy az utolsó oldalak kárpótoltak mindenért.

Összességében egy fantasztikus alkotást ismertem meg, amit merek ajánlani a romantika kedvelőinek! Mert az Üldözöttek egy letehetetlen és magával ragadó mű! Ráadásul szerintem méltó lezárása mindkét sorozatnak is!

Teljes értékelés: https://bookishmomentsblog.blogspot.com/2020/11/marilyn…

2 hozzászólás
Ács_Milán>!
Marilyn Miller – Ella Steel: Üldözöttek

„Valakit szeretni a legjobb dolog a világon. Még akkor is, ha a pokol mélyére kell zuhannod érte. Megtennéd, újra és újra. Érte bárki lennél, érte bármit képes lennél elviselni. Az igaz szerelem csak egyszer fog kopogtatni az ajtódon. Nem fog engedélyt kérni, egyszerűen csak berobban az életedbe.”

Nem titok, hogy A vezér c. regény az egyik olyan kedvenc könyvem, ami a kedvencek között is előkelő helyet foglal el a listámon. Így nem volt kérdés, hogy kíváncsi vagyok Alexander lányának történetére is.

Először is! Nagyon tetszett a váltott szemszög a történetben, hiszen így azonnal szembesülhettem Alessandra és Noah gondolataival, érzéseivel.
Mind a két fiatal az első perctől kezdve szimpatikus volt számomra.

Aki olvasott már bármelyik írónőtől, az tudhatja, hogy mind a ketten erotikus műfajú regényeket írnak. Az Üldözöttek is romantikus/erotikus műfajú, viszont számomra hatalmas pozitívum volt, hogy nem az erotikára volt kihegyezve a történet és nem az volt az elsődleges szempont, hogy minél több ágyjelenet legyen a műben.

Alessandra és Noah szerelme óvatosan és lépésről lépésre épült és teljesedett ki. Ahogy azt a fülszövegben is olvashatjuk, a fiatalok teljesen más világból, két külön világból jöttek. Nagyon szépen és érthetően végigvezetik az olvasót az írónők ezen a két ellentétes világon. Abban az esetben is teljesen érthető minden, ha még semmit sem olvasott eddig az olvasó a szerzőktől.
Akcióban, fordulatokban, meglepetésekben és természetesen romantikában gazdag történet volt ez.
Volt egy pont ahol majd' a szemem is kiugrott, mert nem is igazán tudtam és akartam felfogni az olvasottakat. Szerencsére helyére került minden és úgy alakultak a dolgok, ahogy az számomra elvárható volt.
Az epilógus utolsó mondatai határozottan egy remek lezárást adtak a történetnek.

„Tilos, de mégis vágyom arra, hogy egy napon ne csak te és én legyünk, hanem MI.”

4 hozzászólás
Ella_Steel I>!
Marilyn Miller – Ella Steel: Üldözöttek

Nem szoktam saját könyvet értékelni, de most megteszem, hiszen ezt a könyvet nem egyedül hoztam létre. Ez a történet különleges, mert egy csodálatos írónővel alkothattam egy egészet. Különleges, mert két olyan világot olvasztottunk egybe, amiket külön-külön is imádunk.
Ez a történet túlmutat egy közös munkán, ez egy barátság jelképe.
Remélem ti is annyira fogjátok szeretni őket, mint amennyire mi szerettük írás közben.

5 hozzászólás
L_B_Mariann P>!
Marilyn Miller – Ella Steel: Üldözöttek

Nem sok hiányzott, hogy félbe hagyjam a könyvet! De valami mégis azt súgta, hogy tartsak ki, mert megéri. (Fogjuk a tudatalattimra!) És milyen jól tettem!! Pontosan nem tudnám megmondani, hogy hanyadik oldaltól szerettem bele a történetbe, de azt tudom, hogy mi volt az az esemény, vagy inkább cselekedet ami után nem bírtam letenni: attól a pillanattól kezdve, hogy kiszökött a szerelmes párunk az ablakon! Onnantól kezdve szerettem meg őket. Azelőtt nem voltak a szívem csücskei….
Szerettem, hogy ennyire kitartanak egymás mellett, és micsoda szenvedély volt kettőjük között!
Alexander örök kedvenc marad, hiszen ő a Vezér aki imádok! Egyszerűen nem lehet háttérbe szorítani, pedig ez a történet nem róla szól. Ő és az ő Királynője…. annyira jó volt róluk olvasni!! ♡
Alexander és Jay szóváltásait, nagyon szerettem. Nem kerteltek, és ez (is) tette különlegessé a történetet, hiszen van valaki akiben majd annyi bátorság és vakmerőség buzog mint a Vezérben?! Jay az ellentétes oldalon áll, mégis sokban hasonlítanak egymásra.
Örülök, hogy elolvastam!

2 hozzászólás
whisperingwithwolves>!
Marilyn Miller – Ella Steel: Üldözöttek

A kötet nem is kezdődhetne jobban, már az első fejezet után éreztem, hogy itt aztán kő kövön nem marad szárazon és imádni fogom minden egyes sorát és így is lett. Nemcsak az tetszett a regényben, hogy már ismert és szeretet két világ találkozott, hanem azt is, ahogy ezt az írónők megvalósították. Hűek maradtak a karaktereikhez úgy, hogy közben valami egészen újat és egyedülállót alkottak. De mielőtt elkezdenétek olvasni, bizonyosodjatok meg róla, hogy mind Alexander Salvatore, s mind Jay Davis sztoriját ismeritek, mert csak úgy lesz igazán ínyencség, úgy lesz igazán örömteli és vágyott a találkozás. Ameddig nem esett szó erről a kötetről, nem is tudtam mi hiányzik, s miután megkaptam, tudom hogy enélkül a sztori nélkül nem lenne teljes az életem. Ella és Marilyn is szívét-lelkét beletette az Üldözöttekbe, és ez minden egyes oldalon maximálisan látszik, nemcsak kiforrott a szöveg, de ha kell veszélyes, ha kell gyengéd, s minden várakozást felülmúl. A kötet úgy kezdődik, mint minden egyes romantikus regény, adott egy lány és egy fiú, akik találkoznak, egymásba szeretnek, vonzalom alakul ki közöttük, de az Üldözöttek mégis eltér egy kicsit ettől.

A cselekmény az egyetemi élettel, a felnőtté válás kezdő fokával vezet be a kötet sűrűjébe, innen építi és adja hozzá az újabb és újabb elemeket, innen kezdi el mind érzelmileg, s mind erkölcsileg támogatni a fiatalokat. Nem titok, hogy a kötet már az első percektől kezdve levett a lábamról és teljes mértékben elvarázsolt. Alessandra, Alexander Salvatore lánya, mégsem azt a képet hozza, mint amire számítottam.

Egy magabiztos, céltudatos és igencsak akaratos lány, akiben a kegyetlenség egy szikrája sincs meg. Ugyanolyan, mint minden más tini, ugyanarra vágyik: szabadságra és élni akarásra. Aztán ott van Noah, Jay Davis fia, az FBI fejének az utódja, aki egy pimasz, szexi, akaratos srác, tele tervekkel és elhatározásokkal. Két különböző világ ifjú tagjai, két teljesen eltérő értékrend két pólusa, mégis van bennük valami közös: a szerelem és a vágyak egymásra találása.

A regény ott kezd igazán izgalmassá válni, ahol a két világ összekapcsolódik és átszövik egymást. Vajon a két fiatal van elég erős, ahhoz hogy áthidalják a nehézségeket és megkapják, azt amit igazán akarnak az élettől és a másiktól? Az Üldözöttek erre adja meg a választ, de vigyázz, mert súlyos függőséget okoz és a végén te is üldözötté válsz és teljesen a rabjává tesz.

Ella és Marilyn megmutatják, hogy milyen erős kapocs is a szeretet, s általa minden és mindenki legyőzhető. Emellett a jó és a rossz örökös párhuzama is kiemelkedő szerepet kap, újabb akadályok és újabb bukkanók által terel minket a kötet lezárása felé, ami minden eddigi kimondott és ki nem mondott kérdésre választ ad. A kötet szenvedélyes, érzelmekkel átitatott, izgalmas és ádáz harc az eszmékkel és a józan ésszel.

Nemcsak a jót és a rosszat állítja pellengérre, de a szív és az ész játékát is. Nemcsak elmeséli Alessa és Noah történetét, hanem kitölti veszéllyel, vérrel és brutalitással. Megdöbbentő, de olykor szívbevágóan kellemes és már-már idilli. A kötet igazi különlegessége, hogy nemcsak a két fiatal szemszögéből olvashatjuk az eseményeket, hanem Alexander és Jay gondolatai és meglátásai is visszatérnek egy-egy fejezet erejéig. S meg kell hagyni ezek a fejezetek egytől egyig különlegesek, hűek a már megismert karakterekhez és igazi csemegéül is szolgálnak az olvasók számára.

4 hozzászólás
Vass_Anita>!
Marilyn Miller – Ella Steel: Üldözöttek

Az Üldözöttek az első könyvem az író nőktől.
Nagyon szerettem olvasni, tetszett, hogy a szülők szemszögéből is bepillantást nyerhettem a történet alakulásába, igaz még nem olvastam az ő sztorijukat de nagyon kivancsi vagyok az előzményekre. Nem volt egyszerű a két család élete, ahogy a sorsuk összekapcsolódott Alessa és Noah által.
A befejezés nagyon meghatóra sikeredett, biztosan elfogom olvasni mégegyszer miután elolvastam a szülők történetét is.

1 hozzászólás
inci81>!
Marilyn Miller – Ella Steel: Üldözöttek

Az a megtiszteltetés ért, hogy megjelenés előtt olvashattam Marilyn Miller és Ella Steel közösen írt könyvét, az Üldözöttek című történetet. Nagy rajongója vagyok mindkettőjüknek, így hatalmas öröm volt számomra ez a lehetőség, amit hálásan köszönök.

Amennyire elvarázsolt Ella Steel Hajsza sorozata, benne Jay Davissel, olyannyira váltak a kedvenceimmé Serena és Alexander A vezér és A királynő című regényekben.

Mindkét írónőnek egyedi stílusa van, mindig valami különleges háttérrel megfűszerezett, csodás történetet adnak az olvasóknak. Érzelmekkel, szenvedéllyel, drámával teliket, amelyekből a humor sem hiányzik.

Az Üldözöttek szenvedélyes sorainak olvasása után örömmel mondhatom, hogy eszméletlen jól sikerült a két írónőnek a közös munka, piszok jól szőtték össze kedvenc történeteim szálait, a kettejük stílusát egy köteten belül.

Két ellentétes oldalon álló család gyermeke találkozik, egymásba szeretnek, majd küzdenek a kapcsolatuk előtt álló nehézségekkel.

Már az Üldözöttek fülszövegének olvasása közben az járt az eszemben, hogy olyan, mintha Shakespeare drámájának, a Rómeó és Júliának egy modern feldolgozása lenne. Csak itt mások a nevek, a szerelmesek háttere, de tulajdonképpen két egymással szembenálló család gyermekei Noah és Alessandra, akik a szerelmükért küzdenek, mert a szülők nem nézik jó szemmel a kapcsolatukat.

Így hatalmas adag kíváncsisággal vetettem bele magam az olvasásba. Vajon mi lesz a szerelmesek sorsa? Hasonló, mint Rómeóé és Júliáé? Vagy ezúttal minden jóra fordul?

Alessandra otthonról, egy erősen védett közegből kerül bele az egyetem nyitott forgatagába. Kevés tapasztalata van a világról. Érződik a bizonytalansága, a tapasztalatlansága, de pont ettől lett hiteles a karaktere. Nem lett volna életszerű, ha a szülei védőszárnyaitól szabadulva egy magabiztos lányt látunk.

A fiatalok között már találkozásuk pillanatától izzik a levegő, ellenállhatatlan vonzalmat éreznek egymás iránt.

Alessa annak dacára, hogy vonzódik a fiúhoz, majd egyre erősebb érzelmeket táplál iránta, igyekszik távol tartani magától Noaht. Egyrészt fél, hogy összetöri a szívét, másrészt félti a srácot az apjától. Mindeközben Noah is vágyik a lányra, és hamar rájön, hogy többet akar tőle, mint egy kósza éjszakát.

Tetszett, hogy milyen sokat jelentett a fiatalok számára a zene és a dalok szövege. Én is így vagyok ezzel, talán ezért érintett meg ez a momentum annyira.

Elég kényes pontnak gondoltam azt a részt, amikor majd kiderül, hogy kinek a lánya Alessa, de azt kell mondjam, zökkenőmentesen vette tudomásul ezt a tényt hősszerelmesünk. Persze ebben az is közrejátszhatott, hogy mire kiderült a titok, addigra a srác már bele volt zúgva a lányba.

Fantasztikus volt, hogy nem csupán érintőlegesen jelentek meg a régi, imádott karaktereim, hanem jelentősebb szerepet kaptak. Ez egészen élettelivé, közvetlenné tette a sztorit.

A kezdetektől lendületes olvasmány az Üldözöttek, viszont van egy pont, ami után még jobban felgyorsultak, bedurvultak az események, csak kapkodtam a fejem, annyi csavar jött egymás után a történetben.

Mélyen felkavart, a lelkem együtt rezdült a szereplőkkel, mire a végére értem, a szívem apró darabokra hullott. Imádtam minden sorát!

Részletesebb vélemény a blogomon:
https://konyvszenvedely.blog.hu/2020/08/08/ella_steel_m…

4 hozzászólás
Ani249>!
Marilyn Miller – Ella Steel: Üldözöttek

Végig nagyon tetszett a történet. Érdekes, izgalmas, néha vicces, néha torokszorító, könnyezős. A szülők történetét még nem olvastam, de ezek után kötelező! Mindkét apu nagyon izgalmas figura ;) A két anyu pedig igazi amazon. Alessa és Noah igazán jó párost alkottak, hihetetlenül összeillettek. Noah egy igazán vagány, erős pasi, aki a szerelméért szembeszáll mindennel és mindenkivel. Alessa lett a legfontosabb az életében, és nem érdekelte, hogy ki is a lány apja.
Az első sortól az utolsóig pörögtek az események, nem lehetett letenni.

6 hozzászólás
Orsolya_Mojzer P>!
Marilyn Miller – Ella Steel: Üldözöttek

Húúh, most fejeztem be a könyvet. Alexander Salvatore és Jay Davis egy történetben, fenomenális élmény. Mindkét pasas a szívem csücske, azt hittem majd egyik elnyomja a másikat de nem. Imádom őket, örökre megfogtak maguknak. Aztán ott vannak a gyerekek, Noah tiszta apja. Bár eleinte túl fiatalnak tartottam, na ez már nem így van. Ennyi idős fejjel is teljesen elvarázsolt. Alessandra is az apja lánya, bírtam a csajt. Jó volt olvasni Miráról, Lillyről az Ő könyvét nagyon várom. Serena sem bosszantott most ahogy szokott. Maga a sztori is igazán emlitésre méltó, gratulálok az írónő párosnak. Volt hogy rám hozták a szívbajt, de ez csak még dobott az egészen egy hatalmasat. Legalábbis most már így látom. A kedvenc részem a vége, az a két szó…. ♥ ♥ ♥ ♥ azt hiszem kész vagyok, végem van.

2 hozzászólás
t_briga P>!
Marilyn Miller – Ella Steel: Üldözöttek

Atya ég, azt kell, hogy mondjam: megint csak nem csalódtam! Igaz, én nem is vártam mást. Külön-külön is nagyon kedvelem az írónőket, de így együtt, amit alkottak… Hát WOW! Volt olyan, aki ezt a könyvet egy percre is félre tudta tenni? Bevallom, nekem nagyon nehezen ment, tényleg csak akkor tettem, amikor már nagyon muszáj volt :).
Végig nagyon pörgött a sztori, szinte állandóan érezhető volt a levegőben a feszültség, ami végig fent tartja az ember figyelmét. Imádtam a könyv első felét, a két fiatalt az ismerkedés fázisában. spoiler Rengeteg aranyos, humoros, olykor viszont pattogó szikrákkal teli, szenvedélyes szócsatán keresztül ismerhettük meg a két főszereplőt, és azt a nem is egyszerű utat, ami végül mindent feladva mégis egymás karjába sodorta őket. Nekem nagyon tetszett, hogy az írónők hagytak időt az ismerkedésre, az egymásra találásraspoiler Eközben pedig kis bepillantást kaptunk a Davis és a Salvatore család életébe is.
„Két világ, két család, két szív, amik egymást akarják. Még az ellentétek ellenére is.”
A könyv második felében viszont felgyorsultak az események, és egy igencsak drámai tetőpontban csúcsosodtak ki. Csak kapkodtam a fejem. Megmondom őszintén én azért legbelül bíztam abban a csavarban, ami végül is a megoldás lett, de azért összefacsarodott a szívem a gondolatra, hogy mi van, ha mégsem így alakul…
Kiemelném még, hogy hihetetlenül jót tett a történetnek Alexander és Jay szemszöge is. S bár két ellentétes oldalon álltak, a személyiségük mégsem volt annyira különböző, sőt! Ez ugyanígy igaz a két „amazon” feleségre, Serenára és Mirára is.
Egy hihetetlenül izgalmas, pörgős, érzéki, szenvedélyes történet részese lehettem a könyv olvasása által. Az írónők úgy játszottak az érzelmeinkkel, mint macska az egérrel. Imádtam elmerülni ebben a világban. Ismét csak megköszönni tudom az élményt, a közös munka gyümölcsét. Számomra az eredmény tökéletes lett! ♥♥

>!
NewLine, Bakháza, 2020
412 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156182395
2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Pati28 P>!

Sokféleképpen lehet szeretni. De tiszta szívből csak egyetlen egyszer. Tudom, hogy soha nem lesz még egy olyan ember a földön, aki ekkora lángot bír gyújtani bennem. Mert azon a napon, amikor Noah szemébe néztem, elvett tőlem valamit.
Az életemet…

293. oldal

Ács_Milán>!

Csak az tud ránk hatással lenni, aki valahogy megérinti a szívünket.

121. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alessandra Salvatore
Pati28 P>!

Újra kinyitom a szemem, Noah mellettem ül. Nem ijedek meg, mert mintha éreztem volna azt, hogy itt van velem. Kihúzza a fülemből a fülhallgatót és beteszi a fülébe, majd rám néz. A szeme úgy ragyog, akár a legfényesebb csillag a sötét égen. Az a csillag, aminek a fénye soha nem fog kihunyni. Az a csillag, ami életem végéig nekem fog ragyogni.

294. oldal

Beszterczei_Erika P>!

A két világ akkor és azért találkozik, hogy ősi ellenségként leszámolhassanak egymással.

Ács_Milán>!

Ha beleszeretsz valakibe, azt nem lehet elfojtani, mert az olyan, mintha magadat fojtogatnád.

206. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alessandra Salvatore
Ács_Milán>!

Az életben néha hozunk rossz döntéseket.

224. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexander Salvatore
Pati28 P>!

Azt hiszem, soha nem lesz olyan férfi az életemben, akit közel fogok engedni magamhoz. Azon a napon, amikor összetörték a szívem, eltettem belőle néhány szilánkot, amit újra magamba szúrhatok, ha valaki megtetszik. Hogy soha ne felejtsem el, mennyire szar csalódni.

11. oldal

Pati28 P>!

Megemelem a karomat, és a tekintetemet végigvezetem rajta. Egy kicsit elidőzök a tetoválásomnál. Sokan azt hiszik, nincs jelentése. Sokak szerint menő. Szerintem attól sokkal több. Ez a három fekete vonal, ami körülöleli a karomat, fontos számomra. A világ körforgását jelenti. A jó és a rossz együttállását. Egyik sem létezhet a másik nélkül. Ha nincs jó, nincs mihez mérni a rosszat; ha nincs rossz, akkor nem létezhet jó sem. A hangsúly itt sokkal inkább az egyensúlyon van. Nem hagyhatjuk, hogy a mérleg túlságosan is elbillenjen az egyik irányba. Fenn kell tartanunk a körforgás folytonosságát, mert ha az egyik megszűnik létezni, azzal előre nem látható katasztrófát idézhetünk elő.

36. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Anne L. Green: Törött szárnyakkal
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában
Fejős Éva: Csak egy tánc
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Jay Crownover: Az utcák királya
Anne L. Green: Heather vonzásában
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes
Anne L. Green: A sötétség fogságában
Leylah Attar: The Paper Swan – Papírhattyú
Baráth Viktória: A főnök 2.