A ​vezér (Vezér 1.) 279 csillagozás

Marilyn Miller: A vezér

Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek felett áll, dönt élet és halál között, ő irányítja a félteke legnagyobb maffiahálózatát. Sötét és kegyetlen világba született, ahol nem engedheti meg magának a gyengeséget. Mert Ő nem más, mint a VEZÉR. Megismerkedik egy titokzatos vörös hajú nővel, és minden megváltozik…
A találkozás vajon véletlenszerű?
Serena Wayans súlyos terhet cipel és csak egy célja van. A VEZÉR bizalmába férkőzni. Elcsábítani. Serena vajon tényleg az, akinek mondja magát? Mi történik, ha a feléled a vágy, és a titkokra fény derül? Létezhet-e szerelem abban a világban, ahol brutalitás és hazugság uralkodik?

„A részemmé vált. Pontosan úgy, ahogy a sötétség a világosság része. A kettő együtt nem létezik, ahogy én sem létezem nélküle."

>!
Gyémántfelhő, Budapest, 2019
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155833168
>!
NewLine, 2019
418 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155956560
>!
NewLine, 2019
546 oldal · ISBN: 9786155956621

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Alexander Salvatore · Serena Wayans


Kedvencelte 65

Most olvassa 9

Várólistára tette 133

Kívánságlistára tette 135

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Marilyn Miller: A vezér

Az Üldözöttek megjelenése előtt fel akartam frissíteni az ismereteim a Vezérről. Csakúgy mint első alkalommal, most is lenyűgözött Alexander és Serena története. Gyengéim a rosszfiúk, akiknek titkon hatalmas, sebzett szíve van. Az erős, harcos nők is a gyengéim, mint amilyen Serena. Csodálatos páros. ♥

1 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Marilyn Miller: A vezér

„Az ember nem tudja, mire képes, amíg nem lép be az életébe az az ember, aki ösztönözni tudja. Aki megváltoztatja körülötte a világot. Aki megmutatja neki az élet nyers valóját.”

Na kérem, nem vagyok a toppon, enyhén szólva is kimerített a vizsgaidőszak.
De, mikor ilyen könyveket van szerencsém olvasni, feltöltődöm.
Oda-meg vissza vagyok a gyönyörtől, minden gúny nélkül.
Szeretem mikor egy írónő nem cicózik, tudja mit akar közölni olvasójával és ha tetszik, ha nem letolja a torkokon.
Alexander…nem, akkor sem írom le…
Kedvenc!♥

1 hozzászólás
Anarchia_Könyvblog>!
Marilyn Miller: A vezér

Az írónő a romantika-erotika zsánerén belül már sokrétűen megmutatta önmagát. Olyan történetekkel állt az olvasói elé, amelyekben mindig egy kis darabot kaptunk belőle. Marilyn Miller maradandót alkotott, sőt, valójában emlékezetes és letehetetlen olvasmányokat kaptunk tőle, amik csupa pozitív benyomást és érzelmet váltottak ki belőlünk.

Úgy érzem, hogy tett valamit hozzám. Többet kaptam tőle, mint egy frenetikus olvasási élmény. Lebilincselt, megigézett, rabjává tett!

Hazugságokkal és titkokkal átszőtt történet, amik apránként kerülnek felszínre. Az írónő végig csepegteti a szerelmes részeket, melyeket erotikával fűszerezve tár elénk.

Marilyn Miller egy kíméletlen, szimultán érzelmes kalandra hív meg minket. Többször éreztem dühöt, értetlenséget vagy keserűséget, ám mindazonáltal a mosoly, a szerelem is jelen volt. Egyszóval kontrasztos érzelmi bombaként jellemezném, mert néhol akkora robbanást okozott, ami sok mindent romba döntött.

Szerettem A vezért, s kíváncsian várom a történet folytatását!
(Bea)

A teljes értékelés itt olvasható: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2020/01/11/marilyn_mi…

1 hozzászólás
Ács_Milán>!
Marilyn Miller: A vezér

„Ha ránézek, mintha magamat látnám. Eltökélt, szenvedélyes, zárkózott és titokzatos. Az én tökéletes másik felem. Az a nő, akit olyan nagyon akarok, mint még soha senkit. Egy nő, aki elemi erővel vonz magához, akit védelmezni akarok. Akit reggeltől estig csak csókolnék, elvesznék testének apró és tökéletes részleteiben. Igaz a mondás, vonz az elérhetetlen.”

OMG! Most, hogy befejeztem a történetet, ez az első gondolatom és érzésem: Alexander Salvatore elraboltad a szívem és a lelkem, hogy már másról ne is beszéljünk! ;-)

De fordítsuk komolyra a szót!
El sem tudom mondani, hogy mennyire vártam azt a pillanatot, hogy a regény a birtokomba kerüljön és főleg azt, hogy olvassam.
Olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy az írónő eddigi összes megjelent regényét olvashattam. Így nem ismeretlen Marilyn Miller neve számomra. Azzal sem árulok el nagy titkot, hogy a magyar írók top 3-ában nagyon előkelő helyet foglal el nálam! Egyszerűen imádom a kemény és szókimondó stílusát, a történeteit, a szereplőit, egy szóval: MINDENT! A történeteit olvasva mindig olyan érzésem van, hogy ezek a könyvek igazán nekem szólnak és nekem íródtak!

És akkor lássuk a VEZÉRT!
Engem már az első pillanatban sikerült levennie a lábamról. Imádtam a laza stílusát, az arroganciáját és a domináns, sötét, alvilági oldalát is. Ahogy Serena is mondta: De ő is csak ember, egy férfi. Nem. Ő a nagybetűs FÉRFI. Igen, ilyen A FÉRFI! Felesleges fényeznem, mert aki olvasta vagy ezután fogja olvasni, elkerülhetetlenül mindenképpen a bűvkörébe került vagy fog kerülni.

A másik főszereplő, Serena. Még számomra is meglepő volt, mert ilyen nem túl sokszor fordul elő, hogy legalább annyira szimpatikus karakter volt, mint Alexander.
Egy bevállalós, karakán, okos és rafinált nőt ismerhettem meg a személyében. Nagyon sokáig piszkálta a fantáziámat, hogy mi lehet a titka. Louis bizalmatlansága átragadt rám is. Sejtéseim azért voltak, így teljesen nem ért váratlanul, amikor ténylegesen kiderült a titok. Így már teljesen érthető volt Serena minden lépése. Én is ezt tettem volna a helyében…

Serena és Alexander nagyon jó párost alkottak együtt. Azért sokszor nem lehetett egyértelműen kijelenteni, hogy ki kit is csavart teljesen az ujjai köré és ki próbálja irányítani a másikat. Ez egy heves és szenvedélyes kapcsolat volt, amit mind a ketten maximálisan meg is éltek. Az erotikus jelenetek száma és minősége… erről jobb, ha nem is beszélünk, mert sok mindenhez támadna kedvem ezeket visszaidézve. ;-D

Ahogy fogytak a lapok és közeledtem a regény végéhez, egy kicsit azért megijedtem. Elképzeltem egy számomra ideális befejezést, de el sem tudtam képzelni, hogy a visszalévő fejezetekben van-e esély, hogy úgy érjen véget ez a történet. Az írónő zseniálisan oldotta meg a végét és igen, olyan befejezést kapott a történet, mint amit elképzeltem. Az epilógus pedig, már csak hab volt a tortán.

„A részemmé vált, pontosan úgy, ahogy a sötétség a világosság része. A kettő együtt nem létezik, ahogy én sem létezem nélküle.”

És még csak egy pár szó a végére:
Bármennyire nem akarom és nem is kell összehasonlítani az írónő másik regényeivel, én azért mégis megteszem.
A legutóbbi kedvencem a Hozzád sorozat volt. Számomra azok a regények is tökéletesek voltak és teljesen kielégítették az igényeimet.
Viszont úgy érzem, hogy Marilyn Miller A vezérben visszafogottabb, kicsit lágyabb stílust képviselt, mint az előző regényeiben és számomra pont ettől lett tökéletes és igazán élvezhető. Nálam most ezzel, a csúcsra értél Marilyn Miller! ❤ ❤ ❤

5 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Marilyn Miller: A vezér

Azta, de jó volt. Viszont néha már túl soknak éreztem a szexuális jeleneteket, főleg a vége felé. Alexander egy igazi alfahím, maffiavezér, veszélyes, de mégis Serena nehezen, de felszínre segíti a kicsit érzelmesebb oldalát. Még az elején nem nagyon tudtam, hogy miért került Alexander közelébe Serena, de a történet közepén már tudtam, hogy kinek dolgozhat. Kíváncsi vagyok az írónő többi történetére is.

Dorina_S>!
Marilyn Miller: A vezér

Atyavilág…miért halogattam én idáig ezt a könyvet? Mostanában egyre több idézetet láttam az írónő oldalán megosztva a folytatásból, és egy ideje már nézegettem a könyvespolcomon a Vezért. Valami azt súgta itt az ideje, hogy olvassam…bár így nem kell annyit várnom a folytatásra.

Még tavaly, a megjelenése után megvettem, mivel a fülszövege és a borító egyből magával ragadott. Letehetetlen olvasmány volt. Igazi, vérbeli romantikus-erotikus. Nem alpári és gusztustalan módon, hanem, ahogy kell élve a magyar nyelv szép lehetőségeivel …..úgy hogy magával ragadjon a történet, és azt adja, amit kell. Nem egy rózsazsín lányregényt, hanem egy igazi mocskos és sötét alvilági maffiaszerelmet kaptam. Nem tudom milyen indíttatásból, de valamiért a maffia és a szervezett bűnözésről szóló könyvek mostanában (és régebben is) a gyengéim.

Cirka három nap alatt „kivégeztem”. Egyszerűen letehetetlen, még szerencse hogy hétvége volt, így nem akadályozott munka és korán kelés abban, hogy Mr. Salvatore történetét az első betűtől az utolsóig megismerjem, Nem egy egyszerű romantikus-erotikus történet, annál sokkal több. Szövevényesebb, titkokkal teli sötét világ, ahol mindenki álracot visel, és persze itt is él az örök szabály: vagy te ölsz, vagy téged ölnek meg.
Az egész könyv egy vendetta, amely nem elcsépelve van megírva vagy felépítve, hanem aprólékosan. Nem tudunk meg egyből minden apró részletet, fokozatosan csepegteti a részleteket az írónő. Igaz első oldalon egyből „in medias ressel” kezdünk, és utána ugrunk is az időben, de ez pont beindítja az egész történtetet. Egyre többet és többet akar tudni az olvaso Mr. Salvatoreról. Tökéletesen mutatta be az írónő, miylen is ez a világ, milyen az aki ebben él, aki a Vezér. Nem hagyatkozhat az érzelmeire, meg kell tennie amit kell….másként eltaposnák.

Sok férfi karakterrel találkoztam már olvasásmányaim során, de ennyire irányító és dominánssal talán még soha. Talán Massimo Borellivel lehetne egy lapon említeni, de Alexander sokszor még rajta is túl tesz. Mindent kézben tart, egy hidegvérű vezér, aki úgy rakosgatja a gyalogokat a sakktáblán, ahogy neki az megfelel. Mindenféle érzelem nékül iktat ki bárkit, aki ellene cselekszik vagy csak ellene szól. Félelmet és erőt sugároz már a megjelenése is. Ugyanakkor olyan vastag páncélt húzott még érző szíve köré és az érzelmei köré, hgy azt szinte lehetetlen áttröni. Nem is akar érezni, és egyszerűen sokáig érthetetlen volt számomra, hogy tud így élni. Bár értettem, hogy az a tragédia, amit gyerekkorában érte megváltoztatta, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire mekeményíti. Hogy gyökerestől tép ki minden érzést és a szívét is…hogy nem akar kötődni, bízni….csak a parancsokra és az utasításokra korlátozza a kapcsolatait. Durva és erőszakos természete sokszor átütött a lapokon. Mindent megkapott, amit akart. Addig nem nyugszik, amíg meg nem szerzi, amit akar..legyen az egy műkincs vagy egy nő vagy egy üzlet. A silány érzelmi világa azonban kezdi felemészteni, érezni akar, csak nem tud. Nem tud szeretni, mert kiölte magából azt, hogy azt hogyan kell. Nem tudja miként tegye és nem is akarja megtudni, vagy megtanulni mindaddig, amíg be nem lép az életébe egy nő. A férfiakat könynen térdre tudja kényszeríteni egy nő, és meglágyítani a szívüket. Még a legelvetemültebbek is képesek érzelemeket kifejezni, és Alexandert is ide sorolnám. Sokáig persze csak a vadászat csábítja, hogy a vadért meg kell harcolnia és ez felkelti az ösztöneit. Hajtja a vágy, aztán kezd átcsapni ez a vágy valami másba…vonzódásba, majd kötődésbe és végül szerelembe. A Vezér fél, nem tud bízni, nem enged a bizalmába senkit…aminek persze megvan az oka, hiszen akkor feltárulhatnak a gyenge pontjai. De kockázat nélkül nincs boldogság. Brutalitása és gyengédsége egyszerre képes megmutatkozni, ami egyszerre féeélmetes és lenyűgöző.

A Vezér tökéletes párja a Királynő. Bevallom az ilyen típusú kötetekben nem mindig lesznek kedvenceim a női szereplők. Jellemzően buták, szeretik ha tárgyként tekintenek rájuk, vagy egyszerűen nem képesek alkamazkodni választottjuk életéhez és túl sok kérdést tesznek fel. Serenánál azonban semmi ilyet nem éreztem, első látásra szimpatikus volt. Titokzatos, sejtelmes…még az olvasóknak sem árulta el, miért is akar a Vezér közelébe jutni. A regény felénél kezdtem kapizsgálni miért, és meg is értettem a tetteit, ugyanakkor hatalmas hibát vétett. Szerelmes lett abba a férfiba, akibe nem kellett volna. . Serena rettentően okos, talraesett, határozott és kemény nő. Nem adja könynen magát, ami a XXI. században kész csoda. Ezért tiszteltem is, és drukkoltam neki, hogy sikerüljön a terve. Egyszer végre a női oldalon álltam (nálam ez kész csods-bár ehhez kellett egy ilyen női karakter). Akkurátus terve pontról pontra haladt, és vette be az akadályokat. Nem egy otthon ülő kitartott nő, aki egész nap csak úszkál a medencében, tévézik és várja haza a férfit, akinek teljesíti a vágyait. Független nő, aki diplomáját felhasználva él az adottságaival és az éles elméjével. Férfiak uralta világban sem ijed meg, kiharcolja magának a helyét. Zseniális húzásokkal. Csak sajnos neki vannak érzései, és azok is irányították, ez okozta a vesztét a szerelemben. Feláldozza magát a szeretett férfiért, aki képes azonban megbüntetni is. Alexander büntetésmániája már komoly félelmet keltett bennem, de Serena nem ijedt meg, sőt. Ekkor jöttem rá, hogy szereti. Mert csak egy szerelmes nő bocsát meg és néz el durva dolgokat. Nem volt kapcsolati erőszak, csak vezérhez méltó megtorlás. Ha Alexander megütötte volna Serenát, akkor csalódtam volna benne. Kegyetlen és brutális tud lenni, de végtelenül gyendég és domináns is amikor kell.

Összességében egy kegyetlen, könyörtelen világban játszódó nem minennapi szerelmi történetet kaptam teleszöve titkokkal, bosszúval, vérrel, és árulással. Megérte minden perc, amit ennek a könyvnek a társaságában töltöttem. Ez volt az első könyvem @marilynmillertől, de biztosan nem az utolsó…sőt már előrendeltem a folytatást is. Kedves írónő köszönöm az élményt.

2 hozzászólás
sarahangel P>!
Marilyn Miller: A vezér

Az első könyv, amit az írónőtől olvastam, és nem mondom, hogy rossz volt, az eleje még tetszett is, de aztán picit leült számomra a történet, bár a végére ismét fellendült. Viszont amit főleg hiányoltam belőle, nekem nem jött át az érzelmi vonal, úgy érzem, ezt a részt jobban ki lehetett volna dolgozni.

Ettől függetlenül összességében nézve olvasmányos volt, és ami most főleg érdekelne, hogy lesz-e folytatás? Mert ha jól rémlik, láttam egy Serena-borítós könyvet, bár akkor még arra gondoltam, hogy ugyanezt a történetet kapjuk meg, csak Serena szemszögéből nézve.

6 hozzászólás
Laura_Bakos P>!
Marilyn Miller: A vezér

A vezér olyan könyv, amelyet elkezdesz és képtelen leszel letenni. Én így jártam vele, és a véleményemből is eléggé nyilván való, hogy nálam telitalálat lett, és még többet akarok a Vezérből.
*—*
Ez volt az első könyvem Marilyn Millertől, de nem az utolsó, és ezt biztosan állíthatom. Az El Diablo utáni csalódottságomat muszáj volt orvosolnom, amikor szembejött velem A vezér, és onnantól elszállt minden bánatom. Megtaláltam a számomra tökéletes maffiavezért. Imádom az írónő stílusát, és a témaválasztását is. Nem kertel, nem színezi ki, csak megírja, és ezzel elrabolja az olvasói szívét. Szerintem én leszek az írónő egyik legnagyobb rajongója, mert ezek után a többi könyvét is el akarom olvasni.
~> https://krvilagakonyvek.blogspot.com/2020/05/velemenyem…

2 hozzászólás
Dora_Sullivan>!
Marilyn Miller: A vezér

" Apa mindig azt mondta:
Legyen egy vezér bármilyen erős, mindig kell mellé egy királynő. Akinél leteheti a szíve titkait. Aki szereti és védelmezi őt. De ne feledd! Amennyire becses a királynő, annyira alattomos is. Mert ő tudja ejteni a legnagyobb sebet, és egyedül csak ő képes elpusztítani! "

Az első könyvem az írónőtől, amely biztos, hogy nem is az utolsó lesz!
Egy olyan világba vezetett be az írónő, melytől sok – más fikciónál félve vágok neki. Így volt ez a VEZÉRnél is.
Volt már csalódásom a maffia/bűnhálózatot övező történteknél, de volt ahol kellemesen csalódtam. Mint ahogyan itt is. Oly annyira kellemesen csalódtam, hogy egyenesen örültem, hogy olvashattam ezt a könyvet.
Magával ragadott. Mind a történet. Mind a benne rejlő cselekvés. Mind maga a megtestesült VEZÉR is.
A férfi, aki sikerrel csábított engem is. :D Kit nem?! :D
Egy olyan személyt ismertem meg benne, aki az elejétől kezdve a végéig megnyerő volt számomra. Nem idegenített egyetlen egy alkalommal sem. Ő az volt, aki. A VEZÉR, aki nem hazudtolta meg magát, egy pillanatra sem. És ezt nagyon szerettem.
Akárcsak azt is, ahogyan az érzelmeit feszegette, és ahogyan apránként egyre többet adott és mutatott magából.

Serena… őt mint kívülállóként szemlélő énem, irigy volt rá az elején. Csak mert, a VEZÉR ennyire akarta őt. De idővel, már elfogadtam őt. Majd aztán,amikor bepillantást nyerhettem az ő gondolatai közé, úgy vált szimpatikussá a karaktere. Az elején, csak titkon magamban ajánlani merészeltem neki, hogy nehogy megbántsa a Vezért, mert akkor hajjaj… De amikor fény derült a miértekre, nem tudtam elítélni őt. Sőt egyenesen, meg is értettem.
De amikor Alexandert megmentette, nos ott már kétségem sem volt az felől, hogy ő az a nő, aki Alexanderhez való.

Remekül megalkotott történet. Remekül megalkotott karakterekkel.
Olyan világ és azon körülményei feszegetése, amely sötét, de mégis csábító tud lenni, ha olyan karakterek vannak benne mint, Alexander Salvatore és Serena Wayans.

Hatalmas gratula az írónőnek, @marilynmiller -nekamiért ezt a történetet így sikerült megírnia, és megragadnia a maffia világot. Köszönet érte, akárcsak azért is, hogy nem rózsaszínszirupmázas alapként vezette fel, hanem annak rendje módján. Amelyet szívesen olvasnék vissza, és amelyet majd szándékozom is újra és újra olvasni. Mert számomra letehetetlenné vált, míg nem a végére értem.
A lezárás is olyan volt amilyennek lennie kellett. :)

Csak ajánlani tudom, elsősorban azok számára, akik szeretik a maffia világban szövődő szerelmi románcokat. De előre szólok, hogyha egyszer belefogsz, garantált, hogy nem fogsz nyugodni, míg a végére nem érsz! – tapasztalatból beszélek. :D
Másodsorban pedig azért, mert nem csak egy megnyerő történetet olvashattam, hanem mert az írónő tehetsége is megmutatkozik benne. Aki nem kertelve, úgy és úgy viszi, vezeti a szálakat, hogy a végén csak azon kapod észre magad, hogy: HŰHA! ;)

Köszönöm még egyszer a lehetőséget az írónőnek, hogy olvashattam ezt a fantasztikus történetet! Alig várom már, hogy a többit is olvashassam! ;)
♥♥♥

8 hozzászólás
Silverlight>!
Marilyn Miller: A vezér

Borzalmas és kegyetlen világ elevenedik meg a könyv lapjain. Nekem nagyon tetszett, hogy az előzményekből is kaptunk ízelítőt, így sokkal inkább emészthetőbb és elfogadhatóbb a karakter. Serena tette csak lassacskán vállnak érthetővé. A vége egy kicsit kaotikus, de ennek ellenére nagyon jó kis történet. Szórakoztató és izgalmas. Szerintem elég hitelesen sikerül bemutatni a „sötét világot”. Bár, aki nem bírja a krimiket, szerintem ez is egy kicsit felzaklathatja. Bár semmi durva nem történik benne.

>!
Gyémántfelhő, Budapest, 2019
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155833168
1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Ács_Milán>!

Mindig azt akarjuk, ami tiltott, vagy ami nehezen kapható.

40. oldal

1 hozzászólás
Ács_Milán>!

– Ha szeretünk valamit, és igazán akarjuk, arról nem szabad lemondanunk semmi szín alatt. Küzdünk érte és azon dolgozunk, hogy elérjük, hogy megkapjuk, hogy megtartsuk.

87. oldal

Ács_Milán>!

A hibák azért vannak, hogy elkövessük őket, mert azok tanítanak meg minket az élet fortélyaira. Attól leszünk emberek, attól válunk nemesebbé és bölcsebbé.

211. oldal

Harriet P>!

A boldogság törékeny és múlandó dolog. Az egyik percben még körbeölel, bevilágít mindent, a másik percben tovaszáll, sötétséget hagyva maga után.

191. oldal

Ács_Milán>!

Mert ezt jelenti szeretni. Amikor a másikat magad elé helyezed. Ő a legfontosabb számodra. Akár a levegő. Amit, ha elvesznek tőled, meghalsz.

410. oldal

Ács_Milán>!

Ha ránézek, értelmet nyer az értelmetlen, súlyt kapnak a szavak, mély nyomot hagynak a tettek.

296. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexander Salvatore
2 hozzászólás
Ács_Milán>!

Az ember nem tudja, mire képes, amíg nem lép be az életébe az az ember, aki ösztönözni tudja. Aki megváltoztatja körülötte a világot. Aki megmutatja neki az élet nyers valóját.

311. oldal

Ács_Milán>!

Mert az igaz szerelem mellett nem létezik a lehetetlen. Soha nem leszel elveszett, és soha nem leszel egyedül.

413. oldal

Detty77 >!

Mert még a legelveszettebb szív is tud szeretni.

Zso89 P>!

– Egy életen át keresünk valamit. Valami olyan dolgot, ami csak a miénk. Amit nekünk teremtettek. Küzdünk érte. Vágyunk rá és minden áron meg akarjuk tartani. Bármire képesek lennénk érte.


A sorozat következő kötete

Vezér sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

M. Robinson: El Diablo
Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Baráth Viktória: A főnök 2.
Anne L. Green: Törött szárnyakkal
Ella Steel: Érzéki rabság
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Ruby Saw: Savages – Vadak
K. M. Holmes: Neked megadom magam
Jud Meyrin: A múlt bűnei